sałatka z ryżem - 3761 przepisów (strona:164/251)

Co zrobić, aby jeść zdrowo przy intensywnym życiu? 95

sięgnąć po szybkie i zdrowe sałatki. Nie trzeba nikomu raczej tłumaczyć, że to doskonały sposób żywienia. Warzywa owocowe są bogate w witaminy i błonnik, a zatem będą doskonałym uzupełnieniem między daniami posiłkami lub też ich częścią. Jak już jesteśmy przy daniach głównych, to warto sięgać tu przede wszystkim po dania oparte o makaron lub ryż. Do tego nie zapominajmy

ProstePesto.pl
Danie dnia: Buddha bowl z serem halloumi 179

jakieś jednej receptury na sałatkę, chodzi tylko o to, żeby składniki były zdrowe, różnorodne i kolorowe. Misę można wypełnić surowymi warzywami, albo upieczonymi, albo mieszanką jednych i drugich. Najlepiej kiedy są to składniki o różnej teksturze: chrupiące i miękkie, słodkie i kwaśne. Dzisiaj proponujemy Wam taki właśnie zestaw różnorodności ułożonych w misce z ryżem. Buddha bowl musi mieć bowiem jakąś

Niedzielny kucharz
BURRITO 78

odsączoną z zalewy czerwoną fasolę. Ryż gotuję w osolonej wodzie, odcedzam i dodaję do mięsa na patelni. Mieszam, dodaję passatę, w razie potrzeby przyprawiam jeszcze do smaku. Na każdy placek tortilli nakładam na bogato farsz, zwijam w rulon, układam w naczyniu żaroodpornym lub na patelni grillowej. Grilluję/podpiekam kilka minut. Podaję z sosami i sałatką, np. z rukoli, pomidorków

Zasmakuj Kuchni
Poniedziałek: Misa obfitości z pieczoną cieciorką 136

smak, to w tej sałatce najważniejsza jest pieczona cieciorka, wspaniałe warzywo, które smakuje lepiej niż chipsy! Czas przygotowania: 10 minut Czas pieczenia: 25 minut Liczba porcji: 2 Pyszna pieczona cieciorka Nazwa misa obfitości brzmi jak tani chwyt marketingowy, ale tak nie jest. Chodzi o zupełnie niepozorne danie, ot kilka warzyw z kaszą lub ryżem, które w rzeczywistości jest niezwykle bogatą

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Buddha bowl z serem halloumi 139

jakieś jednej receptury na sałatkę, chodzi tylko o to, żeby składniki były zdrowe, różnorodne i kolorowe. Misę można wypełnić surowymi warzywami, albo upieczonymi, albo mieszanką jednych i drugich. Najlepiej kiedy są to składniki o różnej teksturze: chrupiące i miękkie, słodkie i kwaśne. Dzisiaj proponujemy Wam taki właśnie zestaw różnorodności ułożonych w misce z ryżem. Buddha bowl musi mieć bowiem jakąś

Niedzielny kucharz
Zupa z kurczaka ze szparagami i ryżem 192

pracy wymyśliłam dwie sałatki i kosztując je byłam zaskoczona, że są tak smaczne! Przepisy wkrótce na blogu... Składniki: 1 udko lub ćwiartka z kurczaka 2 średnie marchewki lub pęczek młodych ½ selera ½ cebuli pęczek zielonych szparagów 1 mała papryczka chili (użyłam żółtej) 2-3 ząbki czosnku posiekana natka pietruszki lub koperek 2/3 szklanki ryżu arborio 1 łyżeczka ziół śródziemnomorskich

Czerwień i błękit
Sałatka z kurczakiem i pieczarkami 1297

ostatnio i chociaż robię sałatek bardzo dużo różnych,to mój mąż stwierdził , że jest najlepsza-mi również bardzo posmakowała i na pewno jeszcze nie raz ją zrobię-polecam  Składniki: 1 pierś z kurczaka 30 dag pieczarek pół puszki kukurydzy 3 ogórki korniszony 1 cebulka czerwona pół czerwonej papryki makaron w kształcie ryżu 3-4 łyżki majonezu łyżka ketchupu pikantnego

Swojskie jedzonko
Egipska zupa z soczewicą, ciecierzycą i makaronem 227

ciekawi jak przyrządza się taki ryż w wersji libańskiej, zajrzyjcie do zaprzyjaźnionego bloga Ewy . Zupa jest aromatyczna i ma ciekawy smak. Wyczuwalny jest kmin rzymski, który używam w swojej kuchni dość często. Nowością jest dla mnie wykorzystanie ziela angielskiego, ja rzadko po niego sięgam, ale widzę, że Egipcjanie go cenią. W sosie do tej sałatki z pomidorów i orzechów włoskich

Chilli Czosnek i Oliwa
SAŁATKA OBIADOWA Z KASZĄ BULGUR 193

robię takich obiadów, wiecznie coś muszę zmajstrować, zamieszać w garach. Także tak :-) Kasza bulgur, ostatnio moja ulubiona - odkrycie roku bez kitu. Na internetach piszą, że przypomina w smaku ryż. Absolutnie się z tym nie zgadzam, z wyglądu być może odrobinę, jak dla mnie smak pomiędzy jaglaną a kuskusem. Jest wyśmienita. Kolejna miłość :-) Bardzo prosto się ją gotuje, nie przywiera(...)zawsze robię 1:2 - proporcje idealne. Kasza jak to kasza ma wiele składników odżywczych i naprawdę jest bardzo sycąca. Może być dodatkiem do mięs ale może być również składnikiem sałatki i dzisiaj przygotowałam taką a'la obiadową.  Składniki: 250 g mięsa z udka kurczaka bez skóry  słoik suszonych pomidorów w zalewie  1 malutka papryczka jalapeno  szklanka

pieprzny smaczek
Soczewica jak gotować? 42

mieszanka soczewicy i ryżu, często podawana z karmelizowanymi cebulkami. Wybór odpowiedniej soczewicy Soczewica występuje w różnych odmianach, a każda z nich ma swoje unikalne właściwości i zastosowanie w kuchni. Na przykład, soczewica zielona, znana również jako Puy lub francuska soczewica, ma delikatny smak i utrzymuje swoją formę po ugotowaniu, dlatego jest idealna do sałatek. Soczewica czerwona, z kolei, gotuje się

Podstawy Gotowania
Papryka w kuchni. Jak wykorzystać paprykę? 119

sałatki, gdzie polecam poszukać przepis na sałatkę z zupek chińskich, właśnie z dodatkiem ogórków konserwowanych i marynowanej papryki. Papryka faszerowana mięsem mielonym Innym sposobem na wykorzystanie papryki w kuchni są popularne papryki faszerowane mięsem mielonym. Może ktoś robił faszerowane cukinie to robimy to w podobny sposób. Wydrążone papryki nadziewamy mięsem mielonym, doprawionym i zmieszanym z ugotowanym ryżem, a następnie zapiekamy

sierotka maRysia w kuchni
Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym 110

Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym prosty przepis na szybki obiad Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym - przepis prosty nawet dla początkujących i zarazem doskonały pomysł na szybki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Mahalabiya - arabski deser 234

Mahalabiya to przepyszny zdrowy i bardzo prosty w przygotowaniu arabski deser popularny na całym Bliskim Wschodzie, ale też na Sri Lance. W zależności od preferencji może

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Żeberka po koreańsku 89

ugotowanym ryżem i świeżą surówką *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ

Blog z Apetytem
Kurczak gyros 416

nadaje się do sałatek, naleśników i tortilli. Składniki : 2 – 3 duże filety z kurczaka opakowanie przyprawy gyros oliwa do smażenia Przepis: Filety umyć i pokroić w kosteczkę, obsypać przyprawami, skropić oliwą i zostawić na minimum 2 godziny w lodówce do zamarynowania, Kurczaka smażyć na rozgrzanej oliwie aż się zarumieni, Podawać z pieczonymi ziemniakami lub ryżem i sosem np. tzatziki

tyfranbox
Sałatka ze śledziem solonym i kaszą gryczaną 118

“Food is for eating, and good food is to be enjoyed… I think food is, actually, very beautiful in itself.” – Delia Smith W Waszym sałatkowym menu

HealthyCreations
Kremowe risotto z grzybami i warzywami 148

Risotto w trochę innym wydaniu niż gotowałam do tej pory. Przede wszystkim bez dodatku mięsa. Może danie na zdjęciu nie wygląda apetycznie, ale jest bardzo atrakcyjne

Karola gotuje
Surówka z czerwonej kapusty po koreańsku 209

Surówka z czerwonej kapusty po koreańsku  Bardzo lubię surówki z kapusty w słodkiej marynacie z dodatkiem czosnku i owocowego octu. Mają niepowtarzalny, intensywny smak i

Trzeci talerz
"Kolorowa kuchnia roślinna" - recenzja książki 242

zestawień- tęczowa sałatka, sałatka z grillowanymi warzywami i komosą. Napoje i koktajle - warzywne, owocowe i mieszane pyszności. I wisienka na torcie, czyli desery i wypieki ( i mój hit - piernik buraczany!). Wszystkie potrawy  "Kolorowej kuchni roślinnej" są proste w przygotowaniu i , co ważne, sporządzone z ogólnodostępnych naturalnych składników. Nie znajdziecie też tutaj białej mąki, białego ryżu i produktów wysokoprzetworzonych

Moje Kuchenne Rewelacje
Dietetyczna sałatka ze szparagami i czerwonym ryżem 156

zapewnia odpowiednią ilość białka, sałatka jest sycąca i bardzo smaczna. Można ją jeść na ciepło lub na zimno. Serdecznie zachęcam do wypróbowania przepisu ;-) SKŁADNIKI PODANE W KOLEJNOŚCI OD SPODU SŁOICZKA: - 1/2 papryki czerwonej konserwowej (możesz też użyć świeżej) - fasolka biała konserwowa 1/2 puszki - 1/3 pęczka obgotowanych szparagów zielonych (czubki zostaw na górę) - 6 łyżek ugotowanego ryżu czerwonego - posiekana papryczka padron

SMYKWKUCHNI
Japońskie jedzenie Madame Wu 139

Dziś podajemy przepis autorstwa MadameWu z zaprzyjaźnionego bloga Dziękuję za wypowiedź Blog świetnie prowadzony, z dużą dawką humoru z pewnością zainteresuje wszystkich miłośników Kraju Kwitnącej Wiśni

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Proponowane wyszukiwania