ugotowanym ryżem i świeżą surówką *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ
Blog z Apetytemnadaje się do sałatek, naleśników i tortilli. Składniki : 2 – 3 duże filety z kurczaka opakowanie przyprawy gyros oliwa do smażenia Przepis: Filety umyć i pokroić w kosteczkę, obsypać przyprawami, skropić oliwą i zostawić na minimum 2 godziny w lodówce do zamarynowania, Kurczaka smażyć na rozgrzanej oliwie aż się zarumieni, Podawać z pieczonymi ziemniakami lub ryżem i sosem np. tzatziki
tyfranbox“Food is for eating, and good food is to be enjoyed… I think food is, actually, very beautiful in itself.” – Delia Smith W Waszym sałatkowym menu
HealthyCreationsRisotto w trochę innym wydaniu niż gotowałam do tej pory. Przede wszystkim bez dodatku mięsa. Może danie na zdjęciu nie wygląda apetycznie, ale jest bardzo atrakcyjne
Karola gotujeSurówka z czerwonej kapusty po koreańsku Bardzo lubię surówki z kapusty w słodkiej marynacie z dodatkiem czosnku i owocowego octu. Mają niepowtarzalny, intensywny smak i
Trzeci talerzzestawień- tęczowa sałatka, sałatka z grillowanymi warzywami i komosą. Napoje i koktajle - warzywne, owocowe i mieszane pyszności. I wisienka na torcie, czyli desery i wypieki ( i mój hit - piernik buraczany!). Wszystkie potrawy "Kolorowej kuchni roślinnej" są proste w przygotowaniu i , co ważne, sporządzone z ogólnodostępnych naturalnych składników. Nie znajdziecie też tutaj białej mąki, białego ryżu i produktów wysokoprzetworzonych
Moje Kuchenne Rewelacjezapewnia odpowiednią ilość białka, sałatka jest sycąca i bardzo smaczna. Można ją jeść na ciepło lub na zimno. Serdecznie zachęcam do wypróbowania przepisu ;-) SKŁADNIKI PODANE W KOLEJNOŚCI OD SPODU SŁOICZKA: - 1/2 papryki czerwonej konserwowej (możesz też użyć świeżej) - fasolka biała konserwowa 1/2 puszki - 1/3 pęczka obgotowanych szparagów zielonych (czubki zostaw na górę) - 6 łyżek ugotowanego ryżu czerwonego - posiekana papryczka padron
SMYKWKUCHNIDziś podajemy przepis autorstwa MadameWu z zaprzyjaźnionego bloga Dziękuję za wypowiedź Blog świetnie prowadzony, z dużą dawką humoru z pewnością zainteresuje wszystkich miłośników Kraju Kwitnącej Wiśni
Kulinaria - potrawy z różnych stron światajest notką od autora, włoską nazwą potrawy, listą składników oraz metodą przygotowania opisaną w punktach. Obie przetestowane przeze mnie potrawy - makaron z kozim serem i pomidorkami koktajlowymi i sałatka z tuńczykiem i fasolą - wyszły pyszne. Ich przygotowanie nie sprawiło mi również trudności. Myślę, że zmieściłam się w tytułowych 20 minutach, z czym było ciężko przy przepisach Jamiego Olivera(...)książki. Plusy: - przepisy rzeczywiście proste - ładnie wydana - bardzo apetyczne zdjęcia - przejrzysta prezentacja przepisów Minusy: - Nie wszystkie produkty mogą być u nas osiągalne, np. gotowa polenta w kawałku, ryż do gotowania w kuchence mikrofalowej, ryby tupu morlesz czy barwena. Jest też kilka przepisów z wykorzystaniem drogiej i trudno dostępnej w Polsce jagnięciny, która akurat w Wielkiej Brytanii jest popularna. Podsumowanie
Chilli Czosnek i Oliwa(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczak teriyaki zawdzięcza swój niesamowity smak japońskiej technice kulinarnej. W ostatnim czasie danie to cieszy się coraz większą popularnością w naszym kraju. Poniżej
Przepiski.pljeśli po przygotowaniu sałatki zostanie Wam kilka łyżek kukurydzy. Ja zawsze ją zamrażam - co prawda, nie będzie smaczna rozmrożona i zimna, ale nada się idealnie do wszelkich dań na ciepło, na przykład gulaszu, zapiekanek, tostów, zup, a nawet do pizzy :) Leczo z kurczakiem i cukinią wspaniale smakuje z pieczywem, ale możecie też podać do niego ryż, kaszę lub makaron. Taki
Lekcje w kuchniłyżeczki ziół do sałatek olej do smażenia Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy z nadmiaru wody ręcznikiem papierowym i kroimy na mniejsze kawałki, po czym podsmażamy chwilę na oleju. Do mięsa wlewamy śmietanę, dodajemy zioła, przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu przez 5 min. od czasu do czasu mieszając. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem lub ziemniakami i świeżą
Krokusowy Domrzut wykorzystałam pesso pszenno- kukurydziane..sposób przyrządzania ..bardzo prosty..wystarczy zalać zimną lub wrzącą wodą i odstawić,aż napęcznieje..a potem wykorzystać w dowolny sposób...u mnie pesso w sałatce spisało się wyśmienicie.. pesso pszenno -kukurydziane Wodzisław 1 pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka 1 papryka 1 cebula 1 ogórek zielony 1 -2 ogórki konserwowe 1-2 pomidory mała(...)minutach rozkoszować się smakiem potrawy. Ten beztłuszczowy makaron instant stanowi bowiem zamiennik kaszy, ryżu, czy też makaronu do gotowania. Doskonale nadaje się do przyrządzania śniadań (zupy mleczne), jak również daniach obiadowych- smakuje wyśmienicie w połączeniu z sosami czy mięsem. Stanowi również bazę do sporządzania różnego rodzaju sałatek
Moje domowe kucharzenieSkładnikiryż w torebce 100 gramówszynka konserwowa 150 gramówczerwona papryka 1 sztukasłodka kukurydza z puszki 100 gramówser gouda 150 gramówmajonez 2 łyżkicytryna 1 sztukanatka pietruszki 1 sztukaorzechy
czarrna od kuchnirazem użyłam oleju kokosowego zamiast masła i mleka kokosowego zamiast kremowej śmietanki. Miało być lekko słodko i delikatnie orientalnie, więc wprowadziłam marynowanego w sosie sojowym i czosnku łososia oraz sałatkę z pomidorków koktajlowych z kolendrą w sosie z zielonego tabasco i sosu sojowego. Całość dopełniała „lemoniada” na bazie soku ananasowego, pomarańczowego, mięty i odrobiny mleka kokosowego – w smaku coś pomiędzy(...)patelni rozgrzej 3 łyżki oleju kokosowego i podsmaż przez chwilę pokrojoną w kostkę cebulkę tak, by stała się miękka i zarumieniona, dodaj posiekany ząbek czosnku. Wsyp na patelnię ryż, wymieszaj i smaż przez chwilę (dosłownie minutę) ciągle mieszając, tak by ryż cały pokrył się tłuszczem. Wlej mleko kokosowe, sok z limonki i skórkę, wymieszaj. A teraz zacznij zabawę z bulionem
Eat me! Fit me!