Składniki: puszka kukurydzy puszka ananasa słoik selera konserwowego por 4 ugotowane jajka 3 łyżki majonezu sól, pieprz Pora pokroić w cieniutkie paseczki. Seler, kukurydzę, ananasa odcedzić
Moja Galeria Smakucukier do smaku. Wykonanie: Brokuły ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Jajka ugotować na twardo i drobno posiekać. Majonez wymieszać z musztardą, dodać posiekane jajka, ocet, szczypiorek i przyprawy do smaku. Rozłożyć sałatkę na półmisku, obłożyć różyczkami brokuł i polać sosem „remoulade
Tradycyjna KuchniaCześć! Dziś mam dla Was prosta sałatka z tuńczykiem idealną na piątkowy wieczór ;-) składniki jajko 1/4 czerwonej cebuli mała puszka tuńczyka w sosie własnym 1/4 ogórka zielonego 1 pomidor duża garść sałaty 3 łyżki oliwy z oliwek 1,5 łyżki musztardy sarepskiej sól, pieprz i zioła prowansalskie Jajko gotujemy na twardo. Tuńczyka odsączamy z sosu. Ogórka i pomidora kroimy
Cukier&PuderPrzepis na szybki domowy majonez o gęstej, kremowej konsystencji. Świetny dodatek do sałatek, różnego rodzaju past i kanapek. Składniki: 1 jajko łyżeczka musztardy 1/2 łyżeczki soku z cytryny lub octu winnego szczypta białego pieprzu 1/2 łyżeczki soli szklanka oleju z pestek winogron lub słonecznikowego Do wysokiego naczynia wbić jajko. Dodać musztardę, sól, pieprz i sok z cytryny. Zmiksować blenderem. Dodać
wyzwania kuchennenasiona słonecznika sól, pieprz słodki dresing 1 łyżka musztardy 1 łyżka miodu 2-3 łyżki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku Szpinak poszatkować, dodać pokrojone jajka i ogórki. Przygotować dresing i wymieszać z sałatką
Jadło i czytadłogorące dni mięso na obiad, to niekoniecznie dobry pomysł. Proponuję, więc moje ostatnie odkrycie kotlety jajeczno-kalafiorowe do tego sałatka (sałatka i obiad gotowy. SKŁADNIKI: 4-5 ugotowanych jajek 4-5 różyczek ugotowanego w słonej wodzie kalafiora spora garść drobno pokrojonego koperku 1 surowe jajko bułka tarta sól, pieprz, vegeta WYKONANIE: ugotowane jajka zetrzeć na dużych oczkach tarki ugotowany kalafior
Kuchnia Beatydzieciństwem. Smak PRLu zagościł ponownie w naszym domu. Może i Wam przypadnie do gustu ten kulinarny smak z przeszłości ? :) Sałatka po żydowsku SKŁADNIKI: 4 spore ziemniaki 4 jajka 4 ogórki kiszone 1 cebula biała 1 ząbek czosnku 4 -5 łyżek majonezu sól pieprz PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki gotujemy w mundurkach
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiczasem kojarzą. Przygotowywana przez moją mamę zwiastowała zbliżającą się Wigilię. Dziś moje skromne wykonanie, bo do ideału i tak nie mam szans się zbliżyć. Sałatka jarzynowa 3 średnie ziemniaki 2 marchewki 2 jajka 2- 3 ogórki konserwowe 1 jabłko puszka groszku konserwowego mała puszka kukurydzy 1 cebula sól, pieprz 4 łyżki majonezu (+ do posmarowania) 2 łyżki musztardy Ziemniaki, marchew ugotowałam
bastalenaOstatnio moja ulubiona... Sałatka warstwowa z porem i wędliną.Składniki:4 jajka ugotowane na twardo, puszka kukurydzy, 200 g startego żółtego sera, 200 g szynki konserwowej/ polędwicy drobiowej/ wędzonego filetu z indyka itp. :)2 średnie pory, 8 plastrów ananasa, majonez ilość według upodobań, mi wystarcza mały słoik. Jaja, wędlinę, ananasa kroimy w kostkę. Po dokładnym umyciu jasną część porów kroimy
MiksturownikSałatka śledziowa z ziemniakami – łatwa, szybka w przygotowaniu i pyszna. Nadaje się na każdą okazję, a w szczególności na nadchodzące Boże Narodzenie. [embed]https://youtu.be/CciM0psuzbA[/embed] Składniki: 500 g filetów matias 6 ziemniaki 4 jajka 4 duże ogórki kiszone lub konserwowe puszka groszku średnia cebula czerwona 3 łyżki majonezu łyżka musztardy sól, pieprz Przygotowanie(...)Śledzie moczymy przez noc w wodzie. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, jajka na twardo. Ogórki, cebulę, ziemniaki i jajka kroimy w kostkę, śledzie na nieco większe kawałki. Wszystkie składniki przekładamy do dużej miski, dodajemy odsączony groszek, majonez, musztardę i przyprawy. Całość mieszamy dokładnie. Sałatkę odstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinę. [caption id="attachment_7105" align="aligncenter" width="1024"] Sałatka śledziowa
e-PrzepisyKulinarnewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Jedna z najprostszych i moich ulubionych sałatek z brokułem. 500g ugotowanego brokuła (najlepiej na parze) 4 jajka ugotowane na twardo 8 pomidorków cherry (lub 2 średnie pomidory) dressing (zrobić samemu lub kupić gotowy; opis niżej) sól, pieprz Brokuła rozdrobnić na różyczki. Jajka pokroić na szóstki bądź ósemki (ja kroiłam na szóstki), a pomidorki
Di gotujejajkami, rybą (zamiast orzechów można spokojnie dorzucić tuńczyka z puszki lub łososia) czy kukurydzą. Z uwagi na dodatek kaszy sałatką można się najeść i stanowi w sumie pełne danie objadowe. Składniki: pół paczki jarmużu puszka kukurydzy 3 jajka na twardo 1 mała czerwona cebulka pół szklanki kaszy jaglanej pół szklanki orzechów włoskich dwa pomidory Sos: 3 łyżki jogurtu greckiego(...)Wykonanie: Jogurt mieszamy z oliwą i musztardą do której dodajemy zgnieciony czosnek i przyprawy "do smaku". Warto żeby postał chociaż 20 minut żeby się "przegryzł". Reszta, jak to w sałatce :) Kroimy wszystko, mieszamy i dodajemy dressing na samym końcu, po czym mieszamy
Lubczyk i Waniliaszparagową w koperkowym pesto. Najlepsze co w początkach lata może się znaleźć na stole. Dla mnie to samodzielne danie, ale można też podać z jajkiem sadzonym. Sprawdzi się także jako dodatek do mięs z grilla. Sałatka ziemniaczana z bobem i fasolką w pesto 1/2 kg młodych ziemniaków 1/2 kg bobu 1/2 kg fasolki szparagowej pesto: pęczek koperku sok z połowy
Smaczny zeszytProsta i niewiele wymagająca sałatka. Podana w takiej formie sprawdzi się na rodzinnych spotkaniach czy świątecznym stole. Foremka 10x23 cm 300 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 1 pomidor 1 marchewka 3 jajka Pęczek rzodkiewki 3 łyżki natki pietruszki 50 g żółtego sera 3 ogórki kiszone Ok. 6 łyżek majonezu Sól Pieprz Marchewkę obieramy i gotujemy w delikatnie(...)marchewka, Następnie posiekana natka pietruszki, białka jajek, odrobina soli i pieprzu, 2 łyżki majonezu, usmażony filet z kurczaka, starta rzodkiewka, 2 łyżki majonezu, żółtka jajek, pomidor, ogórki, 2 łyżki majonezu, starty ser. Na jakiś czas sałatkę wstawiamy do lodówki, przed podaniem odwracamy na talerz i delikatnie zdejmujemy folię
VioletoweKucharzenie