utrzeć z sokiem cytrynowym. Udekorować według uznania. Ja proponuje skórką pomarańczową. Ja proponuję skórką pomarańczową. Ja udekorowałam plasterkami kumkwatów w syropie własnej roboty. *gotuję jajka na twardo, wyjmuję żółtka, a z białek robię sałatkę dodając do nich groszek z puszki, jabłko, trochę musztardy i majonez – pycha
królestwo garówNaleśniki z kaszą kuskus, szpinakiem i oliwkami Naleśniki kukurydziane z rukolą, serem i oliwkami Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Soczewica w pomidorach Sałatka z kaszy kuskus z kukurydzą, fetą i oliwkami Sałatka z kaszą pęczak Placuszki bananowe bez mąki i jajek Cukinia faszerowana kuskusem z suszonymi pomidorami Focaccia z czarnymi oliwkami i oregano Focaccia
Moja smaczna kuchniajajka ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Łączymy je z chrzanem, śmietaną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chłodzimy. Chrzanem z warzywami można faszerować jajka, czy szynkę, ale można go również podać jako sałatkę, czy dodatek do mięs na zimno. Smacznego! :) Chrzan z warzywami - kuchnia podkarpacka Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA
Trzeci talerzprzez minutę. Zdejmujemy groszek do salaterki, posypujemy startym na najdrobniejszych oczkach tarki serem Pecorino, skórką cytrynową i okruszkami bekonu. Podajemy od razu – do obiadu zamiast sałatki, albo jako samodzielne danie, np. z dodatkiem niezawodnego jajka w koszulce. Nie ma w liście składników pomyłki – nie ma ani soli, ani pieprzu – pikantności dodają sok i skórka z cytryny, a ser i bekon
Karo in the Kitchenmałe kawałki. Cebulę, marchewkę, ziemniaki oraz białko z jajek kroimy w drobną kostkę. Żółtka ścieramy na drobnej tarce. Śledzie, ziemniaki, marchewkę, białko z jajka, cebulę łączymy. Dodajemy pieprz i majonez. Całość mieszamy. Sałatkę przekładamy do salaterki, w której będziemy ją podawać. Wierzch smarujemy niewielką ilością majonezu oraz posypujemy startymi żółtkami. Sałatkę przykrywamy i wkładamy do lodówki. Smacznego
Smak mojego domuCiasto lub chlebek.. ciężko zdecydować :-) Takim chlebkiem można zastąpić omlet. Może być również spożywany do śniadania (jajka na miękko), czy też zamiast pieczywa przy obiedzie (sałatka). Świetnie smakuje również sam. Chlebek jest aromatyczny, wilgotny i soczysty. Trzymany po przestudzeniu w lodówce zachowuje świeżość przez 5 dni. - dieta bezglutenowa - dieta ketogeniczna - dieta cukrzyka - dieta z obniżoną ilością laktozy
AniaGotuje.pldekoracyjnie na półmisku. Szynkę pokroiłem w drobną kostkę, anchois podzieliłem na cząstki , kiełbasę obrałem ze skórki, posiekałem ( można zmielić ). Wszystkie składniki wymieszałem , ułożyłem na sałacie. Jajka ugotowane na twardo pokroiłem na ósemki. Ułożyłem na sałatce. Całość doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Skropiłem sosem winegret. Podałem z majonezem
R'n'G Kitchengdyż trudno będzie go potem obrać z łupin. Bób musi być al dente, wtedy zdejmowanie łupinek nie powinno przysporzyć wam większego problemu. Sałatka jest przepyszna ! 250 g bobu w łupinkach 2 jajka 1/2 kostki półtłustego sera feta (tłusty się kruszy) 1 pomidor 1/2 długiego ogórka 1/2 szklanki mrożonego lub świeżego groszku garść rukoli sos 3 łyżki oliwy
Jadło i czytadłoWówczas mówię :) kochanie wróć za pół godziny, może coś się znajdzie :) Po takich słowach patrzę, co jest :) i powstaje jakiś mały plan na Sałatkę "nic do jedzenia" Gotuję: makaron, groszek z marchewką, jajka. Kroję: cebulę, ser, cukinię i paprykę. Wystawiam: sól, pieprz i majonez. Wszystko wrzucam do miski, majonez na końcu. Po wymieszaniu, wykładam
chleba naszegopaluszków surimi ( paluszki krabowe ), pokroić w plasterki, 2 łyżeczki ostrej musztardy, 1 łyżka soku z cytryny, sól, pieprz, garstka świeżej natki pietruszki, posiekać. Przygotowanie: Do jajek, kukurydzy ( jeżeli nie lubisz zbyt dużo kukurydzy w sałatce użyj małą puszkę ), ogórka, paluszków surimi dodać sok z cytryny, majonez, musztardę, posolić, popieprzyć i wymieszać. Górę sałatki posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego
W kuchni u Monikinich była specjalnie przygotowana dla nas, ale w karcie mają się pojawić już niedługo. Bajgle jedliśmy z pastą jajeczną, z rostbefem, z bekonem i jajkiem sadzonym, z oscypkiem po góralsku, grecki czyli z sałatką z fetą, z omletem i avocado, bajgiel z kiełbasą krakowską, no i na koniec z nutellą i bananami czyli słodyczy moc. Pysznie było ! Każdy
Kuchnia na wzgórzuLetnia, lekka i zielona sałatka na obiad na ciepłym powietrzu, idealna na lekką kolację, bądź na spotkanie przy grillu. Sałatka jest chrupiąca, sycąca i bardzo aromatyczna, podana z jajkiem na miękko, czyli to co szparagi lubią najbardziej. Zapraszam serdecznie! SKŁADNIKI: -1/3 pęczka zielonych szparagów - pomidor malinowy - 2-3 rzodkiewki - oliwki czarne i zielone - bazylia świeża - jajko ugotowane
SMYKWKUCHNIdrugim tygodniu akcji "Błyskawiczne piątki" zostały opublikowane następujące propozycje: Tarta warzywna pod kołderką z mozzarelli Jajka zapiekane Carpaccio z buraków Pesto z naci marchwi Sałatka ze szparagów białych i zielonych Ryba w zielonej herbacie Pieczona owsianka Makaron z warzywami w pomidorowym sosie Ryż z kurczakiem na zielono Cytrusowa lemoniada z kiwi i natką pietruszki Bardzo dziękuję wszystkim uczestniczkom akcji
Codzienna kuchnia niecodziennadeszczowy dzień możecie burgery przygotować na grillu elektrycznym lub zwyczajnie na patelni :-) SKŁADNIKI Kotlety: ok. 500 g mięsa wołowego 1/2 dużej cebuli 1 jajko 1 żółtko 1 łyżka zimnej wody sól, pieprz Sałatka z ogórków: 3 ogórki konserwowe 1/4 cebuli 1 łyżeczka oleju pieprz mielony Dodatkowo: Sałata Pomidor Czerwona cebula Ser topiony w plasterkach lub mozzarella w plasterkach Keczup
Czary - gary w kuchniobowiązkowa potrawa świąteczna. Zarówno Świąt Bożego Narodzenia, jak i Świąt Wielkanocnych :) Każdy z nas ma swój rodzinny przepis na sałatkę jarzynową. Dzisiaj zapraszam do mojego domu :)) Składniki: 600 g ziemniaków 400 g marchewki 1 mała pietruszka 3 jajka 3 średnie ogórki kiszone 1 duża cebula puszka zielonego groszku 350 ml majonezu 3 czubate łyżeczki musztardy delikatesowej sól pieprz Wykonanie: Ziemniaki(...)obierania do miękkości. Wodę do ich gotowania należy posolić. Po ugotowaniu i ostudzeniu warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. Ogórki i cebulę kroimy w kostkę. Groszek odcedzamy. Wszystkie składniki sałatki umieszczamy w misce. Dodajemy majonez, musztardę. Solimy i pieprzymy do smaku. Całość delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Sałatkę wkładamy do lodówki
Smak mojego domu