SAłATKA Z MAKRELI ViolaPassion Składniki; 1 Makrela 2 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki swiezego koperku Pol papryki spodkiej 1 średnia cebula (czerwona) 1 łyżka swiezej natki pietruszki Pol szczypiorku 2 łyżki oliwy z oliwy sol,pieprz do smaku Sposób: Makrele obieramy z osci i skory,zdrabniamy widelcm. Jajka tarkujemy na grubych oczkach Kroimy
Viola cooks with passionsmaku i dodająca koloru, czerwona cebula. Po raz pierwszy połączyłam ziemniaki z czarnymi oliwkami i rzeczywiście udany duet. Przygotujcie koniecznie więcej takiej sałatki, posmakuje każdemu! Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i oliwkami Składniki: 1 jajko ugotowane na twardo 2 średniej wielkości ziemniaki, ugotowane w mundurkach 1/2 szklanki konserwowej kukurydzy 1/2 pęczka natki z pietruszki 3 łyżki drylowanych czarnych oliwek sol, pieprz
Moja smaczna kuchniaDanie po treningu, do zrobienia w 10 minut. Ugotuj brokuła 200 g w małej ilości słonej wody przez 4 minuty. W tym samym czasie wstaw
Pasje JolkiCzyli jak James Bond degustował polskie wiktuały i nie tylko... Zupa bouilabasse, bulion potasowy, orzechowa mielonka, sola z rusztu, jajka en cocotte, rostbef na zimno z kartoflaną sałatką, jajecznica z bekonem, turbot poche, sauce mousseline, zwyczajne kanapki z angielską marmoladą czy wreszcie sławne ośmiorniczki w plasterkach na wzgórku ryżu. STOP już nie mogę! Od tych międzynarodowych potraw aż w głowie
Grunt to przepis!czosnkiem i chia Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pesto z pieczonej dyni Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym
Moja smaczna kuchniawszystko zalać kethupem, rozprowadzić równomiernie po ogórkach - na kethup położyć cebulkę pokrojoną w kosteczkę - wyłożyć majonez, równomiernie rozprowadzić po cebuli - wyłożyć następną torebkę ryżu - posypać jajkami potarkowanymi na drobnych oczkach - schłodzić w lodówce Sałatka super. W oryginale wierzch sałatki powinien być posypany natką pietruszki lub szczypiorkiem
Darcia w kuchnismaku kiełbasy bamberskiej Tradycyjne Jadło . Kiełbasa ma w składzie 97% mięsa wieprzowego a także świetnie dobraną mieszankę ziół i przypraw, dzięki temu też sałatka nabrała fajnego smaku i aromatu. Składniki: 2 jajka ugotowane na twardo 3 łyżki majonezu 2 łyżki mleka 4 łyżki kukurydzy z puszki 100 g kiełbasy bamberskiej Tradycyjne Jadło kawałek pora 80 g żółtego sera
Ala piecze i gotujeniepozorne jedzenie, lepiej zaspokaja glod i wystarcza na dluzej, niz porcja frytek, po ktorej robie sie glodna juz po godzinie! Śniadanie: Omlet chiński (3 jajka roztrzepane z 1 łyżką sosu sojowego) i sałatka rozmaitości (sałata, ogórek, pomidor, rzodkiewka, dymka). Lunch: Makaron z brokułem - makaron i brokuła ugotować al dente, na patelni przesmażyć drobno posiekaną cebulę z czosnkiem przeciśniętym przez
Codzienne GotowanieDzisiejsze zdrowe śniadanko :) Składniki: 2 garści miksu sałat z botwinką, puszka tuńczyka w oleju, 3 jajka, 2 małe cebule, 5 – 6 rzodkiewek, szczypiorek, sól
Nie tylko w kuchniprzyrządzenia: Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie. Studzimy. Oliwki przekrawamy na pół. Pieczarki kroimy w plasterki a jajka, ogórki i pomidory w kostkę. Ketchup mieszamy z majonezem. Wszystkie składniki sałatki mieszamy ze sobą. Polewamy sosem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Źródło: "123 sałatki i surówki Siostry Anastazji"- z moimi zmianami
Pobite gary BarbarySkładniki: puszka kukurydzy puszka ananasa słoik selera konserwowego por 4 ugotowane jajka 3 łyżki majonezu sól, pieprz Pora pokroić w cieniutkie paseczki. Seler, kukurydzę, ananasa odcedzić
Moja Galeria Smakucukier do smaku. Wykonanie: Brokuły ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Jajka ugotować na twardo i drobno posiekać. Majonez wymieszać z musztardą, dodać posiekane jajka, ocet, szczypiorek i przyprawy do smaku. Rozłożyć sałatkę na półmisku, obłożyć różyczkami brokuł i polać sosem „remoulade
Tradycyjna KuchniaCześć! Dziś mam dla Was prosta sałatka z tuńczykiem idealną na piątkowy wieczór ;-) składniki jajko 1/4 czerwonej cebuli mała puszka tuńczyka w sosie własnym 1/4 ogórka zielonego 1 pomidor duża garść sałaty 3 łyżki oliwy z oliwek 1,5 łyżki musztardy sarepskiej sól, pieprz i zioła prowansalskie Jajko gotujemy na twardo. Tuńczyka odsączamy z sosu. Ogórka i pomidora kroimy
Cukier&PuderPrzepis na szybki domowy majonez o gęstej, kremowej konsystencji. Świetny dodatek do sałatek, różnego rodzaju past i kanapek. Składniki: 1 jajko łyżeczka musztardy 1/2 łyżeczki soku z cytryny lub octu winnego szczypta białego pieprzu 1/2 łyżeczki soli szklanka oleju z pestek winogron lub słonecznikowego Do wysokiego naczynia wbić jajko. Dodać musztardę, sól, pieprz i sok z cytryny. Zmiksować blenderem. Dodać
wyzwania kuchennenasiona słonecznika sól, pieprz słodki dresing 1 łyżka musztardy 1 łyżka miodu 2-3 łyżki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku Szpinak poszatkować, dodać pokrojone jajka i ogórki. Przygotować dresing i wymieszać z sałatką
Jadło i czytadło