Lekka sałatka na botwince – z jajkiem i tuńczykiem

Lekka sałatka na botwince – z jajkiem i tuńczykiem

Lekka sałatka na botwince – z jajkiem i tuńczykiem

Przepis na : kolacja

Dzisiejsze zdrowe śniadanko :)   Składniki: 2 garści miksu sałat z botwinką, puszka tuńczyka w oleju, 3 jajka, 2 małe cebule, 5 – 6 rzodkiewek, szczypiorek, sól, pieprz Sposób przygotowania: Sałatę opłukać osuszyć. Tuńczyka odcedzić z zalewy – olej zlać do naczynia. Jajka ugotować na twardo. Obraną cebulę, umyte rzodkiewki i obrane jajka pokroić w krążki, a szczypiorek posiekać. Mieszankę sałat rozłożyć na talerzu. Na wierzchu ułożyć pokrojone jajka, rzodkiewki, cebule i kawałki tuńczyka. Całość p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nie tylko w kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.