
Ostatnio moja ulubiona... Sałatka warstwowa z porem i wędliną.Składniki:4 jajka ugotowane na twardo, puszka kukurydzy, 200 g startego żółtego sera, 200 g szynki konserwowej/ polędwicy drobiowej/ wędzonego filetu z indyka itp. :)2 średnie pory, 8 plastrów ananasa, majonez ilość według upodobań, mi wystarcza mały słoik. Jaja, wędlinę, ananasa kroimy w kostkę. Po dokładnym umyciu jasną część porów kroimy w krążki (ja je delikatnie solę, żeby zmiękły).W naczyniu układamy warstwowo: 1. jaja;2. kukurydzę,3. pory,4. ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...