Buraczki w na zimę - moje ulubione szczególnie kiedy mam lenia, a trzeba coś podać do obiadu. Tą sałatkę robiła zawsze moja mama, dlatego nie wyobrażam sobie, że może jej zabrakną. Dzisiaj więc zaopatrzyłam moją spiżarnię na mroźne popołudnia. Jeżeli macie możliwość przyrządzenia ich w gronie najbliższych to nie zastanawiajcie się, im więcej ludzi w kuchni tym weselej, a przy
Niezły Młynekwinem. Mam ręce pełne roboty, ale za to jaki efekt!!!. A poniżej znajdziecie linki do ulubionych przepisów na przetwory i nalewki : Ogórki po meksykańsku Sałatka z cukinii do słoików na zimę Ogórki kanapkowe w plastrach z kurkumą Dżem z dyni, cytrusów i galaretki Korzenna cytryna z imbirem do herbaty Suszone pomidory w oliwie z czosnkiem, mini koktajlowe Sałatka
Apetyczna babeczkaPyszne, pikantne papryczki chilli na zimę. Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, a zimą zaskoczą na pewno nie jedną osobą, bo są superowe. Idealnie zamarynowane
Kuchnia Łukaszakompozycja przypraw dodanych do kalafiora. A najlepsze jest to, że taki kuskus z kalafiora świetnie smakuje i na ciepło – jako dodatek do obiadu, jak i na zimno – np. jako podstawa sałatki. Nie jestem Benjamin’em Button’em – nie robię się młodsza, niestety, ale z każdym mijającym rokiem widzę, z jaką okrutną łatwością robię się szersza. Lubię jeść i gotować, nie należę(...)dodałam do niej kolejne 4 łyżki posiekanej natki, posiekaną miętę, małą puszkę ciecierzycy, pół długiego ogórka i cytrynowy sos winegret – w sezonie dorzuciłabym też świeże pomidory, w zimie było to bez sensu. Sałatka na drugi dzień na śniadanie lub lunch do pracy gotowa! Mogłoby się wydawać, że skoro kuskus z kalafiora jest tak prosty, łatwy i przyjemny w obsłudze
Karo in the KitchenO ikrze z kabaczka dowiedziałem się z jakieś dwa lata temu i wtedy to dla mnie była nowina, którą musiałem obowiązkowo wypróbować. Kiedy spróbowałem ją
Kuchnia ŁukaszaPieczona papryka z ziołami do słoików na zimę w lekkiej zalewie octowej z oliwą Papryka to niezwykłe warzywo, które świetnie smakuje na surowo, na ciepło w leczo i ratatuille ale szczególnie pyszna jest papryka pieczona. Pieczona papryka jest bazą cudownej zupy, dodatkiem do sosów i sałatek, a polana oliwą stanowi samodzielną przekąskę. Pieczoną paprykę można także marynować i cieszyć się(...)grubym kocem lub poduszką. Nasze pieczone papryki z ziołami na zimę są gotowe :) Słoik papryki gotowy do otwarcia :) Polecam przepisy na paprykę marynowaną , zimową sałatkę z papryki, ogórków i cebuli , kapustę po grecku na zimę
Gotujemy i jemykapusta mogła zachować piękny kolor, potrzebuje kwaśnego środowiska. Takie zapewni ocet i w tym przepisie proponujemy dodatek octu jabłkowego lub balsamicznego. Co więcej, podobnie jak nasza wcześniejsza sałatka z czerwonej kapusty na zimę , pyszne kotlety z czerwonej kapusty oraz obiadowa surówka z białej i czerwonej kapusty , tak i dzisiejsza kapusta jest całkowicie bezglutenowa. Zobacz nasz przepis na czerwoną kapustę
Kuchnia Na Wypasiejest zwolennikami kotletów warzywnych, a zwłaszcza z kapusty i to jeszcze czerwonej! Ten przepis udowadnia, że nie tylko surówka czerwonej i białej kapusty do obiadu lub sałatka z czerwonej kapusty na zimę , to sprawdzone pomysły, w których realizuje się do wyjątkowe warzywo. Ten apetyczny kotlet z czerwonej kapusty, to również świetny pomysł na wprowadzenie większej ilości warzyw nie tylko
Kuchnia Na Wypasieniż kapusta biała. Tak, tak! Warto po nią sięgać o każdej porze roku. Zapakujcie więc w słoiki, ile się da, aby zimową porą cieszyć się […] Artykuł Sałatka z czerwonej kapusty na zimę pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni
Wędrówki po kuchnispożytkować w inny sposób. Dlatego jakiś czas temu na blogu Gotowanie Cieszy znalazłam inspirację na sałatkę z kalafiora – do słoików. Na początku podchodziłam do tego dość sceptycznie – 'jak to sałatka z kalafiora?!’ – pomyślałam. Jednak postanowiłam zrobić tą sałatkę i okazała się wprost przepyszna! W smaku jest słodko-kwaśna, więc to jest taki smak jaki(...)czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy ogórki i drobno posiekany koperek. Sałatkę gotujemy jeszcze przez 5 minut. 3. Do wcześniej przygotowanych słoików nakładamy sałatkę, zakręcamy wieka i pasteryzujemy na mokro przez około 15 minut (czas liczymy od momentu zagotowania się wody). Smakiem tej sałatki możemy się cieszyć nawet zimą Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Gotuj z PrezesemSałatka z fasolki szparagowej na zimę do słoików to super sprawdzony sposób na to, by zamknąć w słoikach swoją ulubioną fasolkę szparagową. Fasolka w sosie pomidorowym wychodzi przepyszna. - świetna nawet jako samodzielne danie - można użyć zarówno żółtej, jak i zielonej fasolki - bardzo dokładny opis wykonania i zdjęcia krok po kroku
AniaGotuje.plkontrolowanych upraw. Dobrze, bo nie wszyscy mają dostęp do dziko rosnącego, więc mogą kupić kiedy mają ochotę na zupę szczawiową lub chcą dodać kilka listków do sałatki. Szczaw można zamrozić na zimę, pięknie się mrozi, zawsze mrożę ten łąkowy. Mrożenie w tym roku jeszcze przede mną. Myjemy listki szczawiu, delikatnie, aby ich zbytnio nie tarmosić. Ucinamy ogonki, z dolną
Leśny Zakątekdostatkiem. To warzywo rośnie bardzo szybko i nie wszystko da się zjeść na bieżąco, dlatego dużą część cukinii wykorzystuję na zrobienie przetworów na zimę. Jednym z nich jest sałatka z cukinii i natki pietruszki z dodatkiem czerwonej papryki, cebuli oraz papryczki chili. Przepis na sałatkę z cukinii i natki pietruszki do słoików jest bardzo prosty, jednak trzeba poświęcić trochę czasu
Danka Pichciprostu rewelacyjne! Nie może ich zabraknąć w mojej spiżarni zimą -idealne na kanapki, do sałatek i hamburgerów. Jeśli ich nie robiliście jeszcze - to polecam spróbować, nie będziecie żałować
Swojskie jedzonkorównież podać jako samodzielne danie wegetariańskie. Przepis na fasolkę szparagową z bułką tartą to klasyk polskiej kuchni. To popularne warzywo świetnie sprawdza się także jako dodatek do sałatek oraz do przetworów na zimę. Doskonale uzupełnia także skład wielu zapiekanek. Fasolka szparagowa nie potrzebuje wielu dodatków. Dobrze przyrządzona ma mnóstwo smaku i jest idealną propozycją na pyszne danie z patelni. Fasolka
Kuchnia Na Wypasie