bardzo długo. Warto spróbować. Składniki: (na 2 porcje) 2 pity pszenne około 50-60 g sera korycińskiego (z dowolnymi dodatkami) – polecam Ser Koryciński Swojski Bielec z 4 liście sałaty 1/4 żółtej papryki 1/4 czerwonej papryki 3-4 łyżki prażonej cebulki 3-4 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Ser koryciński kroimy w kostkę i przekładamy do miski(...)Dodajemy pokrojone w kosteczkę papryki, porwane liście sałaty i prażoną cebulkę. Następnie dodajemy majonez (najpierw mniejszą ilość), doprawiamy całość solą i pieprzem. Mieszamy, próbujemy opcjonalnie dodajemy majonezu lub doprawiamy do smaku. Pity przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ja swoje podgrzewam w tosterze. Przygotowanym nadzieniem wypełniamy dwie pity i od razu podajemy. Smacznego
Słodkie okruszkikurczaka. Robi sią ją szybko a smakuje rewelacyjnie, Polecam i Smacznego :) SKŁADNIKI: Bułka 4 okrągłe bułki maślane 12 plastrów ogórka zielonego Musztarda do posmarowania np. Miodowa 4 liście sałaty Masło do posmarowania Mięso 1 filet z kurczaka podwójny 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka czosnku mielonego 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka suszonej bazyli Sól i pieprz(...)plastry. Bułkę maślaną, przekrajam wzdłuż. Połówki smaruję masłem i smażę na rumiano na suchej, nagrzanej patelni. Następnie studzę. Smaruję środek bułek musztardą. Na jednej(dolnej) połowie kładę liść sałaty, a następnie plaster mięsa i plastry ogórka świeżego. Kanapkę zawijam w folię spożywczą,aluminiową lub wkładam do lunch boxu. Zabieram do pracy albo jem w domu. Smacznego
Gotowanie Patkiobiadu - koniecznie wypróbujcie ten przepis :) SKŁADNIKI (na 4 porcje -1 porcja 260 kcal) 1 duża podwójna pierś kurczaka (400 g) 1/2 świeżego ananasa 1 mała czerwona cebula mieszanka sałat z roszponką duża garść rukoli 2 łyżki oliwy przyprawa do gyrosa cynamon PRZYGOTOWANIE Piersi myjemy, wycinamy błonki i kroimy wzdłuż na cieńsze kotlety. Doprawiamy obficie przyprawą do gyrosa i skrapiamy(...)twardy środek, kroimy na duże kawałki i grillujemy po kilka minut z każdej strony. Po wystudzeniu kroimy w dużą kostkę. Piersi grillujemy i tniemy w grubsze plastry. Mieszamy sałaty z rukolą, dodajemy ananasa, mięso i pokrojoną w półplasterki cebulę. Całość oprószamy łyżeczką cynamonu, polewamy resztą oliwy i mieszamy. Smacznego :) 1 porcja - 260 kcal - białko
Moje Kuchenne Rewelacjeliści sałaty, 1 żółta papryka, 1 czerwona papryka, 1 cebula, 3-4 średnie pomidory, mini mozzarella (opakowanie 125 g). Sos miodowy winegret: szczypta soli morskiej, 2 łyżki miodu, 1 łyżka soku z cytryny, świeżo zmielony czarny pieprz, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia. Lekka, kolorowa i wyśmienita sałatka, którą możemy serwować jako osobne(...)Polecam szczególnie jako dodatek do dań z drobiu. Przygotować sos. Wszystkie składniki umieścić w miseczce lub filiżance i dokładnie wymieszać. Papryki i pomidory umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Sałatę porwać dosyć drobno. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Warzywa przełożyć do dużej miski, zalać sosem i wymieszać. Mini mozzarellę wyjąć z opakowania, odsączyć i dodać do sałatki. Ponownie wymieszać
Świat Domowej Kuchnisprawdzi się doskonale na obiad czy sytą kolację. Pitę można przygotować na naprawdę wiele różnych możliwości. Mam nadzieję, że moja wersja Wam zasmakuje Składniki: 1 pita pszenna 4 liście sałaty 1/4 małej żółte papryki 1/2 ogórka gruntowego 4 plastry ulubionej wędliny – u mnie schab wędzony parzony szczypta pieprzu ziołowego Skworcu 1 łyżka majonezu 1/2 łyżki pikantnego ketchupu(...)Baziółka Przygotowanie: Wędlinę kroimy w grubszą kostkę, przekładamy do miski. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę żółtą paprykę, pokrojonego w drobną kostkę zielonego ogórka (wcześniej obranego) i porwane w rękach liście sałaty. W miseczce mieszamy majonez, pikantny ketchup, sos czosnkowy (najpierw dodajcie mniej), posiekany koperek i szczyptę soli ziołowej. Sos dodajemy do reszty składników, mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie doprawiając lub dodając np. sosu
Słodkie okruszkiwiosny. Składniki: 12 okrągłych arkuszy papieru ryżowego Farsz: 1 filet z piersi kurczaka 50 g cienkiego makaronu ryżowego 0,5 avocado 0,5 ogórka 0,5 marchewki kilka listków sałaty kiełki brokuła 0,5 pęczka szczypiorku świeża kolendra 1 limonka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka sosu sojowego sól pieprz słodka papryka Sos: 0,5 papryczki chilli 1 łyżka octu ryżowego(...)oraz papryką, ugrillować i pokroić na paski. 2) Przygotować makaron wg przepisu na opakowaniu. 3) Avocado, marchewkę oraz ogórka obrać i pokroić w cienkie paseczki. Przygotować zioła oraz kiełki. Sałatę umyć, osuszyć i pokroić. 4) Wycisnąć sok z limonki, dodać cukier oraz sos sojowy i dokładnie wymieszać. Warzywa wrzucić do miski i wymieszać z przygotowanym sokiem. 5) Każdy arkusz papieru
Fitsweet.mesałatka może stanowić samodzielne danie, gdy dodamy do niej upieczoną, pokrojoną pierś z kurczaka lub ser feta. Nam posłużyła jako dodatek do drugiego dania. Składniki: 1/2 główki sałaty masłowej ( najlepiej ze środka) 1/2 czerwonej papryki 1/2 papryki żółtej kilka plasterków chili 1 ogórek gruntowy polski 1 pomidor malinowy polski garść listków świeżej bazylii Dressing: 1 ząbek czosnku przeciśnięty(...)przez praskę 1/2 płaskiej łyżeczki cukru pudru 1 czubata łyżeczka musztardy francuskiej 3 łyżki oleju 1 łyżeczka octu spirytusowego sól ipieprz do smaku Wykonanie: Warzywa umyć i pokroić... ( sałatę porwać). W słoiku wymieszać wszystkie składniki sosu polać nim sałatkę przed samym podaniem, wymieszać i serwować. Smacznego
Gosia gotujeBułka wraca na patelnię, serem do góry – nakładamy pokrywkę i smażymy do momentu rozpuszczenia cheddara. Dolne części bajgli zdejmujemy i rozkładamy na talerze. Kładziemy na nie po garści sałaty i po 3-4 plastry bekonu. Na patelnię wlewamy pozostały tłuszcz wysmażony z bekonu (jeśli było go mało – masło). Kładziemy przecięciem do dołu górne części bajgla i od razu(...)krojąc jak ciasto. SKŁADNIKI 2 bajgle 2 jajka M 6-8 plasterków cieniutkiego bekonu 3 łyżki kremowego, smarownego białego serka 4 łyżki drobno startego sera cheddar 2 garście mieszanki sałat, młodego szpinaku lub rukoli sól pieprz opcjonalnie – gdyby tłuszczu z bekonu było za mało – masło
Karo in the Kitchensztuka, przyprawa do cielęciny 1 opakowanie, olej rzepakowy 4 łyżki, woda 1 litr, śmietana gęsta 2 łyżeczki, mąka pszenna 2 łyżki, czosnek niedźwiedzi 1 łyżka, ziemniaki ugotowane 1 kg, sałata zielona 1 główka porcję cielęciny opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, posypać i natrzeć przyprawą do cielęciny,obwiązać grubszą nicią aby mięso miało zwarty kształt, schowac do lodówki na kilka godzin(...)talerz, do wywaru dodać śmietanę, wsypać mąkę i blenderem zmiksować, zagotować zdjąć z ognia i wsypać czosnek niedźwiedzi podawać porcję mięsa z tłuczonymi ziemniakami z sosem i np. zieloną sałatą ze śmietaną cielęcina jest krucha, soczysta i smakuje wybornie na obiad, można również podać cielęcinę na zimno do pieczywa - SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędodajemy przeciśnięty lub drobno pokrojony czosnek i dusimy do miękkości. Uduszone pieczarki doprawiamy solą (soli nie za dużo, gdyż wcześniej już były lekko posolone) i pieprzem . Sałatka warzywna Składniki: sałata ogórek zielony papryka rzodkiewka śmietana gęsta sól pieprz Przygotowanie: Sałatę umyć i porwać na małe kawałki. Ogórek, paprykę, rzodkiewkę kroimy w kostkę. Dodajemy śmietanę, sól, pieprz i dokładnie mieszamy
Dieta Rozdzielna i Zdrowiepysznych. Koniecznie musi być mniszek, musi być rabarbar, kilka fajnych dodatków i sałatka gotowa. Duszony rabarbar z powodzeniem zastąpi dressing. Zapraszam :) Składniki: pół szklanki ugotowanej czarnej quinoy kilka liści sałaty mały pęczek liści mniszka 1 łodyga rabarbaru szczypta cukru kokosowego kilka orzechów brazylijskich kilka jadalnych kwiatów Wykonanie: Sałatę rwiemy na kawałki i mieszamy z liśćmi mniszka. Rabarbar kroimy w grube
Quinoa Raz!Najpyszniejsza i najprostsza potrawa ever. Sałata rzymska, tuńczyk, jajko, oliwa, świeże oregano, kromka chleba, czosnek i parmezan. Przygotowanie sałatki zajmuje 8 min i jest ona rewelacyjnym uzupełnieniem grillowego stołu czy np. pysznym obiadem do pracy. Kromkę chleba pokroić na małe części, upiec w piekarniku lub na patelni z odrobiną oleju i ząbkiem czosnku. Jajko ugotować, pokroić(...)kostkę lub w ćwiartki, połączyć z sałatą i tuńczykiem. Przyprawić do smaku pieprzem i solą, polać oliwą, octem balsamicznym. Delikatnie wymieszać. Na wierzch położyć grzanki, świeże oregano i parmezan. Mniammm
pieprzny smaczekWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 7-9 Składniki: mała główka sałaty lodowej, 2 większe pomidory, opakowanie mozzarelli, grecki sos sałatkowy Knorr, mały ogórek gruntowy, kawałek żółtej papryki, łyżka posiekanego koperku. Przygotowanie: Sałatę myję, osuszam, kroję w paski. Pomidory i ser kroję w kostkę. Paprykę oraz ogórka kroję w drobne paseczki. Przygotowuję
JejKuchniajest naprawdę pyszny! Dla moich czytelników dzisiaj mam przepis na lekką sałatkę, właśnie z wędzonym serem... nie wiem jak dla Was, ale dla mnie ten serek jest wyśmienity! Składniki: sałata kolorowa pół główki, pomidorki koktajlowe 15 dag, cebula pół szt, awokado pół szt, papryka żółta pół szt, tofu wędzone 200 g, oliwa z oliwek 3 łyżki, sok z limonki(...)skropienia sałatki, sól i pieprz, Sposób przygotowania: Sałatę myjemy i rwiemy na mniejsze części. Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół, cebulę obieramy i kroimy w piórka, awokado kroimy na półplasterki, a paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa łączymy razem, na wierzchu sałatki układamy pokrojone w kostkę tofu. Sałatkę skrapiamy sokiem z limonki i polewamy oliwą. Przed podaniem sałatkę posypujemy solą
kulinarne odsłony patiziarnach sezamu i smaż na oleju rzepakowym na złoty kolor. Do sałatki wykorzystaj 3-4 sztuki. Z pozostałej ilości możesz zrobić świetne kanapki, między dwie kromki chleba włóż liść sałaty dwie kulki falafela, plaster świeżego ogórka, kilka listków mięty i powstanie cudna kanapka na lunch czy kolację! SAŁATKA: - garść mieszanki sałat - 3 kulki falafela - 10 cieniutkich plasterków ogórka zielonego
SMYKWKUCHNI