Przepis na : śniadanie
Przepis to tak naprawdę żaden, ale pomysł już bardziej 😜 Dlatego publikuję, bo a nuż komuś się przypomni, że tak też jajka można jeść, w wersji "na bogato". Zdecydowana większość wybrałaby pewnie jajka sadzone, ale ja ani sadzonych, ani tych na miękko nie jestem w stanie przełknąć, więc u mnie jest wersja bardziej spieczona. Wybór w tej kwestii pozostawiam Wam 😊 Taka kanapka będzie doskonała i na śniadanie i na obiad, do zrobienia w 5 minut, więc śmiało możecie ją przygotować. Składniki: 1 bułka 2 jajka 2 łyżeczki... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...