ryż - 22970 przepisów (strona:226/1532)

Semifreddo kokosowo ryżowe 175

Szyszki: Masło, miód i czekoladę przekładam do miski i rozpuszczam w kąpieli wodnej nad parą.Dodaję  ryż preparowany i mieszam. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia i wykładam ryż na cienką warstwę i ostawiam do lodówki do stężenia. Mleczko kokosowe przełożyłam na dobę do lodówki żeby oddzieliła się śmietaną od wody. Puszkę otwieram ostrożnie i wyjmuje łyżką śmietanę

wesoła kuchnia
Sałatka śledziowa z warzywami i brązowym ryżem 135

posypania) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Filety śledziowe moczyć przez kilka godzin w zimnej wodzie, aż będą odpowiednio słone. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę ugotować w mundurkach, jajka ugotować na twardo, a ryż do miękkości. Śledzie pokroić w kostkę, ziemniaki, marchewkę i pietruszkę odcedzić, ostudzić, obrać ze skórki i również pokroić w kostkę. Jajka obrać i pokroić(...)niewielkie kawałki (może być kostka). Cebulę pokroić drobno, szczypiorek posiekać. Ogórki kiszone obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Do dużej miski wsypać wszystkie składniki sałatki i ugotowany ryż, wymieszać. W drugiej miseczce wymieszać śmietanę z majonezem, zalać sosem sałatkę i doprawić odrobiną soli, dużą ilością pieprzu i jeśli ktoś ma ochotę to szczyptą chili.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
SZPINAKARZ CZYLI PAPRYKARZ SZPINAKOWY 146

własnym 2 puszki ryż 1 torebka szpinak mrożony 250 gram mascarpone 2 łyżki sól i pieprz do smaku czosnek 1 ząbek koperek 1 łyżka sól 1 łyżeczka ( do ryżu ) Metoda: Zamrożony szpinak wrzucić na patelnie i smażyć aż woda całkowicie wyparuje. Ryż ugotować według wskazówek na opakowaniu z dodatkiem 1 łyżeczki soli.    Tuńczyka odsączyć i umieścić(...)misce razem z ryżem i szpinakiem. Dodać koper oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i zmiksować blenderem ręcznym. Dodać mascarpone, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Nałożyć na kanapki i przyozdobić listkami bazylii i natki pietruszki

Kuchnia Paulettes
FIT OBIAD # ZDROWE ODŻYWIANIE CZĘŚĆ I 451

nagrzać patelnię gtrillową i wysmarować olejem ( pędzelkiem lub wysmarować ręcznikiem papierowym nasączonym małą ilością oleju ). Ułożyć filety i grillować na małym ogniu z każdej strony na złocisty kolor.  Ryż ugotować według wskazówki na opakowaniu.  Sałatka: Kapustę poszatkować. Jabłko i marchew obrać oraz zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać ocet, pieprz, olej, sok z cytryny, paprykę, natkę(...)pietruszki i szczypiorek. Wymieszać.  Fileta nałożyć na talerz. Do tego 1/2 opakowania ryżu i dużo surówki

Kuchnia Paulettes
SERNIK " LION" ( BEZ PIECZENIA ) 170

ciasteczka. Dokładnie ugnieść.  Masa I: Mleko podgrzać w garnuszku. Dodać posiekaną czekoladę i rozpuszczać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż czekolada będzie płynna. Lekko przestudzić i dodać ryż. Wymieszać i wyłożyć na spód.  Masa II: W misie umieścić twaróg. Dodać mleko, mleko skondensowane i masło. Dokładnie zmielić blenderem lub robotem kuchennym. Żelatynę rozpuścić w mleku. Odstawić(...)żelatynę podgrzać ( nie może dojść do wrzenia, bo straci właściwości żelujące ). Odstawić do wystygnięcia. Dodać do masy serowej i ponownie zmiksować.  Masę wylać na warstwę z ryżu preparowanego.  Wierzch: Mleko podgrzać w garnuszku. Dodać masę krówkową, cały czas mieszając trzepaczką, aż się rozpuści. Dodać kakao i dokładnie wymieszać. Zdjąć z ognia i odstawić do wystygnięcia

Kuchnia Paulettes
Sałatka z wędzonym łososiem i ryżem 481

Ryż ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Brokuł podzielić na różyczki i gotować 4 minuty, wystudzić. Pomidor oraz łosoś pokroić w dużą kostkę. Koperek drobno posiekać. Ryż połączyć z warzywami, łososiem i koperkiem. Dodać majonez/jogurt, doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać.  Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Gołąbki z mięsem i ryżem 154

tacę. Jest to zajęcie dość pracochłonne. • Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. • Ryż ugotować w dużej ilości posolonej wody. • Połączyć ryż z mięsem mielonym i cebulą, przyprawić solą, pieprzem, dodać posiekaną natkę pietruszki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Masę dokładnie wymieszać. • W każdym liściu kapusty zciąć

To co kocham
Sałatka studencka 133

pieprz do smaku Wykonanie: • Ryż ugotować jak makaron w dużej ilości posolonej wody, odcedzić i przelać zimną wodą. • Ananasa pokroić na drobne kawałki. • Wymieszać ryż z ananasem, odcedzoną kukurydzą i selerem. • Przyprawić solą i pieprzem i wymieszać z majonezem. • Udekorować wg uznania – u mnie połówki winogron

To co kocham
Sałatka ryżowa z buraczkiem i pieczarkami 161

pietruszki Wykonanie: • Buraczek umyć, zalać wrzątkiem i gotować do miękkości. Przelać zimną wodą, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. • Ryż ugotować w dużej ilości posolonej wody – jak makaron. • Cebulę obrać i pokroić(...)kostkę, podsmażyć na oliwie. Dodać pieczarki starte na tarce o dużych oczkach, podsmażyć, doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym i poddusić, aż odparuje się woda. • Połączyć ryż ze startym buraczkiem, pieczarkami, ewentualnie przyprawić jeszcze raz do smaku solą i pieprzem. • Wymieszać z posiekaną natką pietruszki

To co kocham
KOTLETY A'LA GOŁĄBKI 133

jajka 3 łyżki otrębów 1 szklanka mąki 1 szklanka zarodków pszennych sól, pieprz przyprawa do mięsa mielonego słodka papryka mielona ostra papryka mielona zioła prowansalskie olej do smażenia Wykonanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu, studzimy. Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju aż cebula lekko zbrązowieje. Kapustę sparzymy wrzątkiem, osuszamy(...)następnie odciskamy z soku. Mięso mielone wrzucamy do miski, przyprawiamy pieprzem, solą, przyprawą do mielonego, papryką mieloną słodką i ostrą oraz ziołami prowansalskimi. Do mięsa dodajemy odciśniętą kapustę, wystudzony ryż, otręby, 2 jajka  oraz podsmażoną cebulę z czosnkiem   i mieszamy ręką, aby wszystkie składniki się połączyły. Z gotowej masy formujemy kotlety, obtaczamy je w macę

Kuchnia MagdaLeny
Cud Metaboliczny – Recenzja książki Diane Kress 176

godzin . Tak, dobrze widzicie – będziemy się opychać batonikami przed snem. Jak to: batonikami!? Otóż do grona produktów dozwolonych dochodzą nam wytęsknione produkty: „normalny” chleb (najlepiej żytni), ziemniaki, ryż, kasza, makarony, buraki, marchew, krakersy wielozbożowe (jak popularne Sunbites), batoniki proteinowe, mleko, musli, chlebki pita, płatki owsiane lub jęczmienne, popcorn (prażony bez tłuszczu), kukurydza, groszek, fasola, soczewica, a także owoce. Oczywiście(...)częściej niż co 5 godzin) musimy zjeść swoją porcję 11-20 g węglowodanów, ni mniej, ni więcej. Musimy więc wszamać przykładowo: kromkę chleba żytniego, pół filiżanki tłuczonych ziemniaków, lub ryżu, pół filiżanki marchewki, jednego batonika, 1 średniej wielkości owoc (np. jabłko) lub pół czegoś słodszego (np. banana) albo 30 g krakersów. Wybór należy do nas. U mnie zazwyczaj wygląda

Proste-przepisy.pl
Sałatka ryżowa z tuńczykiem, kukurydzą i ananasem 212

ryż nie wsiąka majonez) puszka tuńczyka puszka kukurydzy pół puszki ananasa 2 łyżki majonezu sól i pieprz (duuużo pieprzu) natka pietruszki i kawałek ananasa do podania Przepis 1 Ryż gotujemy. Kiedy ostygnie przekładamy go do miski. 2 Do ryżu dodajemy odsączoną kukurydzę, ananasa w kawałkach i tuńczyka. 3 Całość mieszamy i dodajemy majonez. 4 Doprawiamy solą i pieprzem

Kuchnia Bazylii
Curry selerowe 183

eksperymenty kulinarne, ale od kiedy zostałam blogerką eksperymentuję jeszcze więcej, choćby za sprawą takich smakowitych przesyłek jak ta którą otrzymałam od House of Asia. Znalazłam w niej m.in. czarny ryż, którego nigdy nie próbowałam i to on mnie skłonił do połączenie(...)azjatyckich smaków z naszymi polskimi. Wyszło ciekawe i oryginalne w smaku danie, które Wam polecam na zdrowy i pyszny obiad.   Składniki (porcja dla 2 osób): 1/2 szklanki czarnego ryżu House of Asia 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 seler 1 średnia cebula 1 marchewka łyżka oleju kokosowego 200 ml mleka kokosowego House of Asia 1 łyżeczka curry odrobina pieprzy

Cynamonowe szczęście
Risotto z fasolką szparagową i krewetkami 122

tego jak Wasz ryż będzie go wchłaniał. Pamiętajcie też, że risotto trzeba często mieszać, żeby nie przywarło. Risotto z fasolką szparagową i krewetkami Czas przygotowania: Składniki: 100 g ryżu arborio 300 g ugotowanych dużych krewetek 200 g  fasolki szparagowej zielonej Poltino 2 szalotki 2 ząbki czosnku ok. 600 ml ciepłego bulionu 200 ml białego wytrawnego wina oliwa(...)wolnym ogniu mieszając raz na jakiś czas. Gdy płyn się wchłonie dodajemy następną porcję, gotujemy i mieszamy. Po 15 minutach sprawdzamy miękkość ryżu ( nie może być rozgotowany ani za suchy). Gdy jest już wystarczająco miękki, dodajemy do niego pokrojone na mniejsze części krewetki, zdejmujemy garnek z ognia. dodajemy masło i jeśli jest

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania