ryż - 22970 przepisów (strona:215/1532)

Kaszotto z fasolką i cukinią 164

Kaszotto z fasolką i cukinią to jednogarnkowa potrawa, która idealnie nada się na szybki lunch, obiad do pracy. Nasza wersja będzie przygotowana bez dodatku mięsa –

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cukinia faszerowana mielonym mięsem i ryżem, zapiekana z pomidorami 92

natki pietruszki 1 mała cebula 1 łyżeczka musztardy Dijon 4-6 łyżek zimnej wody 2 średnie pomidory 2 łyżki oliwy + oliwa do nasmarowania cukinii Jak zrobić cukinie faszerowane mięsem? Ryż ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić. Cebulę obrać i posiekać drobno. Do miski przełożyć mielone(...)mięso. Dodać sól, przyprawy, cebulę, musztardę, pietruszkę i wlać wodę. Dobrze wyrobić masę mięsną. Woda powinna ją nieco "rozrzedzić" i w końcowym efekcie nadać mięsu soczystości. Na końcu dodać ryż i wymieszać. Masa powinna być niezbyt zbita. Jeśli jest taka, wtedy należy dodać więcej wody - ale nie przesadzić z jej ilością. Cukinie umyć. Ściąć od góry "kapelusze" i przy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zapiekanka ryżowa z kurczakiem i chorizo 113

Fileta z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć przyprawą do kurczaka i odstawić na około 30 minut. Po tym czasie usmażyć kawałki kurczaka na oleju kokosowym. 2. Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. 3. Kukurydzę, czerwoną fasolą i kulki mozzarelli odcedzić z zalewy. 4. Paprykę czerwoną, zieloną, i cebulę pokroić w kostkę, a czosnek i papryczkę chilli(...)cytryny, bazylię, oregano, doprawić solą, pieprzem, wszystko dokładnie wymieszać i ponownie dusić na małym ogniu przez około 10 minut. 7. Zawartość garnka przelać do miski, dodać kawałki kurczaka, ugotowany ryż, kukurydzę, czerwoną fasolę i całość dokładnie wymieszać, a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą, ułożyć paski chorizo, posypać czerwoną i zieloną papryką, a na wierzchu ułożyć pokrojone

Szalona Kuchnia Eweliny
Czerwone curry z warzywami i kurczakiem 456

bulionu 2 łyżki sosu rybnego (można zastąpić sojowym) 1 łyżka brązowego cukru trzcinowego 1 łyżka oleju roślinnego sól i pieprz do podania: listki tajskiej bazylii lub kolendry, ćwiartki limonki, ryż jaśminowy Pierś kurczaka myjemy, obieramy z błonek i chrząstek, kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z olejem, solą i pieprzem i podsmażamy krótko z każdej strony na rozgrzanej dużej patelni(...)przykryciem na umiarkowanym ogniu przez 10-15 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w półplasterki cukinię i gotujemy przez kolejne 10 minut. W miedzyczasie w oddzielnym garnku gotujemy ryż. Danie jest gotowe, gdy wszystkie warzywa zmiekną, ale nadal bedą jędrne i lekko chrupiące. Podajemy z ryżem jaśminowym i limonką, posypane listkami tajskiej bazylii lub kolendry. *na rynku dostępne

Zawsze głodna!
Sałatka z paluszkami surimi i ananasem 140

saszetka ) 3 łyżki jogurtu greckiego lub naturalnego 1 łyżka majonezu sól czarny pieprz mielony   PRZYGOTOWANIE: Ryż biały ugotować w lekko osolonej wodzie, a następnie wystudzić. Zimny ryż przełożyć do miski. Paluszki surimi pokroić na małe kawałki i przełożyć do miski z ugotowanym ryżem. Ananasa odsączyć z soku i pokroić na mniejsze kawałki, dodać do pozostałych składników sałatki

WSZYSTKO SMACZNE
Zapiekanka warzywna z tuńczykiem i serem 317

swoich ulubionych, bo wtedy przynajmniej będzie pewność, że będzie smakowało. To samo tyczy się rodzaju białka, nie musi to być tuńczyk, a możecie użyć mięsa czy innej ryby. Dodatkowo ryż, który występuje w mojej wersji możecie zamienić np. na makaron czy kaszę. Jedno się nie zmienia-ser! W każdej wersji musi znaleźć się obowiązkowo. 😀 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również(...)ŁOSOSIEM LINK Wartości odżywcze 1 porcji: 380 kcal B 28 g W 39 g T 12 g Składniki na 3-4 porcje: ▸2 puszki tuńczyka (2x140 g) ▸200 g ryżu  ▸150 g sera żółtego ▸2 cukinie ▸2 marchewki ▸2 papryki ▸1 łyżka tłuszczu do wysmarowania formy Przygotowanie 1. Ryż gotujemy, ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, wszystkie

Zdrowie i pysznie na talerzu
Deser serowo-owocowy na zimno 123

łyżka soku z cytryny selekcja świeżych owoców do podania Deser serowo-owocowy na zimno Jak przygotować serowy deser na zimno. Czekoladę i masło rozpuścić, dokładnie wymieszać. Do miski wsypać ryż preparowany, dodać rozpuszczoną z masłem czekoladę, połączyć całość(...)następnie wystudzić. Śmietanę kremówkę ubić na półsztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Do ubitej śmietany małymi partiami dodawać ser biały, cały czas ubijając. Masę serową połączyć z ryżem preparowanym. Do wysokiego naczynia wsypać mrożone owoce, cukier puder oraz sok z cytryny. Zblendować. Masę serowo-ryżową przełożyć do pucharków. Po wierzchu polać sosem owocowym i udekorować świeżymi owocami. Przed podaniem

mecooks
Jedzonko do pracy #66 134

zaletą jest to, że nie wymaga długiego stania przy kuchni i gotowania. Moja ulubiona ostatnio sałatka fattush oraz błyskawiczny do zrobienia ryż smażony z jajkiem - idealny, gdy zostanie ryż z poprzedniego obiadu.  Śniadanie: Sałatka fattush Lunch: Ryż smażony z jajkiem i zielonym groszkiem Smacznego

Codzienne Gotowanie
KURCZAK PO MEKSYKAŃSKU 133

czasie smażymy na złoty kolor z każdej strony.  Warzywa Kroimy w kostkę bez gniazd nasiennych papryki oraz cebulę. Czerwoną fasolę oraz kukurydzę odcedzamy z zalewy i suszymy. Ryż oraz fasolę szparagową gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją. Wykończenie dania Dodajemy na odrobinę oleju paprykę z cebulą i dusimy przez 5 minut na wolnym ogniu. Po tym czasie(...)dodajemy kurczaka i ponownie dusimy przez 3 minuty. Dodajemy ryż, fasolę, kukurydzę, sambal oelek, przecier pomidorowy  i dusimy przez 2 minuty. Na koniec dodajemy fasolę oraz doprawiamy czarnym pieprzem. Całość mieszamy. Podajemy ze świeżą kolendrą i tortillą

chefintheforest
Ryż z duszonym indykiem w warzywach o nucie słodko ostrej 178

łyżki oleju rzepakowego papryka ostra. Przygotowanie: Oczyszczony i osuszony filet z indyka kroimy na paski.   Polewamy sosem sojowym, mieszamy i pozostawiamy na czas przygotowania pozostałych składników. Równocześnie gotujemy ryż w lekko osolonej wodzie. Cebulę kroimy w pióra, marchew i cukinię w słupki. Na dużej patelni (głębokiej) rozgrzewamy olej podsmażamy na nim cebulę z marchewką, dodajemy cukinię i całość(...)Dodajemy mięso i całość dusimy pod pokrywą, aż mięso zmięknie (czas zależy od grubości pokrojonego mięsa).   Wszystkie zioła drobno siekamy, dodajemy do warzyw. Na sam koniec dokładamy ugotowany ryż, mieszamy i dopiero doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Calosć pozostawiamy na kilka minut pod pokrywą, żeby smaki się połączyły

Moniki Smakołyki
Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką szparagową 87

godzinę do lodówki. Marchew obrać, opłukać, osuszyć i pokroić w tzw zapałkę. Fasolkę zieloną i żółtą oczyścić, odkroić końce, pokroić na mniejsze kawałki, a następnie opłukać i osuszyć. Brązowy ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Po podanym czasie marynowania mięsa wyjąc je z lodówki. Na patelni rozgrzać olej i na gorący tłuszcz włożyć mięso. Obsmażyć i zdjąć mięso(...)miękkości warzyw. Kiedy fasolki będą już średnio miękkie dodać mięso i całość dusić na małej mocy palnika doprawiając w między czasie solą i dodając bulion według potrzeby. Ugotowany ryż brązowy dodać do potrawy, wymieszać, wsypać posiekaną natkę pietruszki i całość gotować kilka minut. Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką szparagową podawać udekorowane natką pietruszki. Artykuł Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką

WSZYSTKO SMACZNE
Gołąbki bez zawijania – szybki przepis 102

czasie odciskamy ją z nadmiaru wody. Ryż gotujemy w osolonej wodzie tak, aby był lekko twardy. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Kapustę, ryż, mięso mielone i cebulę przekładamy do jednej dużej miski. Dodajemy jajka, kaszę manną i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Z masy formujemy okrągłe kotleciki wielkości mandarynki. Gołąbki

e-PrzepisyKulinarne
Papryka faszerowana ryżem i suszonymi pomidorami 96

łyżeczki suszonego oregano sól pieprz oliwa Ryż gotujemy al dente, odcedzamy i odstawiamy. W tym czasie pokrojone w drobną kostkę cebulę i seler naciowy chwilę smażymy na oleju. Ryż wrzucamy do miski. Dodajemy do niego usmażone warzywa, pokrojone w paski suszone pomidory i siemię, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Sos - na patelni rumienimy pokrojoną w kostkę cebulę(...)rozdrobniony czosnek, dodajemy passatę i przyprawy, zagotowujemy, pod koniec wrzucamy liście bazylii. Papryki myjemy, nacinamy wzdłuż i delikatnie wydrążamy pestki, faszerujemy ryżem. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy sos, wykładamy papryki, przykrywamy np. folią aluminiową i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. 10 minut przed końcem pieczenia można ściągnąć folię i zrumienić papryki

Kardamonovy
Mix wegetariański – pełnowartościowy posiłek z wykorzystaniem wielu warzyw. 137

Składniki na surówkę z czerwonej kapusty: 1/2 małej główki czerwonej kapusty 200ml jogurtu greckiego sól, pieprz, sok z 1/4 cytryny Dodatkowo: ser żółty hummus nasiona chia lub siemie lniane ryż brązowy Sposób przygotowania: Na oleju podsmaż posiekaną cebulę a następnie czosnek. Dodaj pomidory i gotuj(...)wolnym ogniu. Dodaj przyprawy a następnie cieciorkę. W czasie przygotowania sosu pomidorowego, pokrój cukinię w plasterki. Posól, popieprz i odstaw na 5 minut. Następnie podsmaż na oleju aż zmięknie. Ryż ugotuj Kapustę zetrzyj na tarce na grubych oczkach lub posiekaj. Dodaj sól, pieprz i sok z cytryny. Wymieszaj z jogurtem. Do miseczki nałóż ryż, cukinię, cieciorkę w sosie

wysmienity
Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką szparagową 104

godzinę do lodówki. Marchew obrać, opłukać, osuszyć i pokroić w tzw zapałkę. Fasolkę zieloną i żółtą oczyścić, odkroić końce, pokroić na mniejsze kawałki, a następnie opłukać i osuszyć. Brązowy ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Po podanym czasie marynowania mięsa wyjąc je z lodówki. Na patelni rozgrzać olej i na gorący tłuszcz włożyć mięso. Obsmażyć i zdjąć mięso(...)miękkości warzyw. Kiedy fasolki będą już średnio miękkie dodać mięso i całość dusić na małej mocy palnika doprawiając w między czasie solą i dodając bulion według potrzeby. Ugotowany ryż brązowy dodać do potrawy, wymieszać, wsypać posiekaną natkę pietruszki i całość gotować kilka minut. Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką szparagową podawać udekorowane natką pietruszki. Artykuł Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką

WSZYSTKO SMACZNE