ryż - 22970 przepisów (strona:215/1532)

Sałatka z paluszkami surimi i ananasem 148

saszetka ) 3 łyżki jogurtu greckiego lub naturalnego 1 łyżka majonezu sól czarny pieprz mielony   PRZYGOTOWANIE: Ryż biały ugotować w lekko osolonej wodzie, a następnie wystudzić. Zimny ryż przełożyć do miski. Paluszki surimi pokroić na małe kawałki i przełożyć do miski z ugotowanym ryżem. Ananasa odsączyć z soku i pokroić na mniejsze kawałki, dodać do pozostałych składników sałatki

WSZYSTKO SMACZNE
Zapiekanka warzywna z tuńczykiem i serem 325

swoich ulubionych, bo wtedy przynajmniej będzie pewność, że będzie smakowało. To samo tyczy się rodzaju białka, nie musi to być tuńczyk, a możecie użyć mięsa czy innej ryby. Dodatkowo ryż, który występuje w mojej wersji możecie zamienić np. na makaron czy kaszę. Jedno się nie zmienia-ser! W każdej wersji musi znaleźć się obowiązkowo. 😀 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również(...)ŁOSOSIEM LINK Wartości odżywcze 1 porcji: 380 kcal B 28 g W 39 g T 12 g Składniki na 3-4 porcje: ▸2 puszki tuńczyka (2x140 g) ▸200 g ryżu  ▸150 g sera żółtego ▸2 cukinie ▸2 marchewki ▸2 papryki ▸1 łyżka tłuszczu do wysmarowania formy Przygotowanie 1. Ryż gotujemy, ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, wszystkie

Zdrowie i pysznie na talerzu
Deser serowo-owocowy na zimno 128

łyżka soku z cytryny selekcja świeżych owoców do podania Deser serowo-owocowy na zimno Jak przygotować serowy deser na zimno. Czekoladę i masło rozpuścić, dokładnie wymieszać. Do miski wsypać ryż preparowany, dodać rozpuszczoną z masłem czekoladę, połączyć całość(...)następnie wystudzić. Śmietanę kremówkę ubić na półsztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Do ubitej śmietany małymi partiami dodawać ser biały, cały czas ubijając. Masę serową połączyć z ryżem preparowanym. Do wysokiego naczynia wsypać mrożone owoce, cukier puder oraz sok z cytryny. Zblendować. Masę serowo-ryżową przełożyć do pucharków. Po wierzchu polać sosem owocowym i udekorować świeżymi owocami. Przed podaniem

mecooks
Jedzonko do pracy #66 140

zaletą jest to, że nie wymaga długiego stania przy kuchni i gotowania. Moja ulubiona ostatnio sałatka fattush oraz błyskawiczny do zrobienia ryż smażony z jajkiem - idealny, gdy zostanie ryż z poprzedniego obiadu.  Śniadanie: Sałatka fattush Lunch: Ryż smażony z jajkiem i zielonym groszkiem Smacznego

Codzienne Gotowanie
KURCZAK PO MEKSYKAŃSKU 138

czasie smażymy na złoty kolor z każdej strony.  Warzywa Kroimy w kostkę bez gniazd nasiennych papryki oraz cebulę. Czerwoną fasolę oraz kukurydzę odcedzamy z zalewy i suszymy. Ryż oraz fasolę szparagową gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją. Wykończenie dania Dodajemy na odrobinę oleju paprykę z cebulą i dusimy przez 5 minut na wolnym ogniu. Po tym czasie(...)dodajemy kurczaka i ponownie dusimy przez 3 minuty. Dodajemy ryż, fasolę, kukurydzę, sambal oelek, przecier pomidorowy  i dusimy przez 2 minuty. Na koniec dodajemy fasolę oraz doprawiamy czarnym pieprzem. Całość mieszamy. Podajemy ze świeżą kolendrą i tortillą

chefintheforest
Ryż z duszonym indykiem w warzywach o nucie słodko ostrej 184

łyżki oleju rzepakowego papryka ostra. Przygotowanie: Oczyszczony i osuszony filet z indyka kroimy na paski.   Polewamy sosem sojowym, mieszamy i pozostawiamy na czas przygotowania pozostałych składników. Równocześnie gotujemy ryż w lekko osolonej wodzie. Cebulę kroimy w pióra, marchew i cukinię w słupki. Na dużej patelni (głębokiej) rozgrzewamy olej podsmażamy na nim cebulę z marchewką, dodajemy cukinię i całość(...)Dodajemy mięso i całość dusimy pod pokrywą, aż mięso zmięknie (czas zależy od grubości pokrojonego mięsa).   Wszystkie zioła drobno siekamy, dodajemy do warzyw. Na sam koniec dokładamy ugotowany ryż, mieszamy i dopiero doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Calosć pozostawiamy na kilka minut pod pokrywą, żeby smaki się połączyły

Moniki Smakołyki
Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką szparagową 91

godzinę do lodówki. Marchew obrać, opłukać, osuszyć i pokroić w tzw zapałkę. Fasolkę zieloną i żółtą oczyścić, odkroić końce, pokroić na mniejsze kawałki, a następnie opłukać i osuszyć. Brązowy ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Po podanym czasie marynowania mięsa wyjąc je z lodówki. Na patelni rozgrzać olej i na gorący tłuszcz włożyć mięso. Obsmażyć i zdjąć mięso(...)miękkości warzyw. Kiedy fasolki będą już średnio miękkie dodać mięso i całość dusić na małej mocy palnika doprawiając w między czasie solą i dodając bulion według potrzeby. Ugotowany ryż brązowy dodać do potrawy, wymieszać, wsypać posiekaną natkę pietruszki i całość gotować kilka minut. Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką szparagową podawać udekorowane natką pietruszki. Artykuł Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką

WSZYSTKO SMACZNE
Gołąbki bez zawijania – szybki przepis 106

czasie odciskamy ją z nadmiaru wody. Ryż gotujemy w osolonej wodzie tak, aby był lekko twardy. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Kapustę, ryż, mięso mielone i cebulę przekładamy do jednej dużej miski. Dodajemy jajka, kaszę manną i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Z masy formujemy okrągłe kotleciki wielkości mandarynki. Gołąbki

e-PrzepisyKulinarne
Papryka faszerowana ryżem i suszonymi pomidorami 102

łyżeczki suszonego oregano sól pieprz oliwa Ryż gotujemy al dente, odcedzamy i odstawiamy. W tym czasie pokrojone w drobną kostkę cebulę i seler naciowy chwilę smażymy na oleju. Ryż wrzucamy do miski. Dodajemy do niego usmażone warzywa, pokrojone w paski suszone pomidory i siemię, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Sos - na patelni rumienimy pokrojoną w kostkę cebulę(...)rozdrobniony czosnek, dodajemy passatę i przyprawy, zagotowujemy, pod koniec wrzucamy liście bazylii. Papryki myjemy, nacinamy wzdłuż i delikatnie wydrążamy pestki, faszerujemy ryżem. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy sos, wykładamy papryki, przykrywamy np. folią aluminiową i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. 10 minut przed końcem pieczenia można ściągnąć folię i zrumienić papryki

Kardamonovy
Mix wegetariański – pełnowartościowy posiłek z wykorzystaniem wielu warzyw. 143

Składniki na surówkę z czerwonej kapusty: 1/2 małej główki czerwonej kapusty 200ml jogurtu greckiego sól, pieprz, sok z 1/4 cytryny Dodatkowo: ser żółty hummus nasiona chia lub siemie lniane ryż brązowy Sposób przygotowania: Na oleju podsmaż posiekaną cebulę a następnie czosnek. Dodaj pomidory i gotuj(...)wolnym ogniu. Dodaj przyprawy a następnie cieciorkę. W czasie przygotowania sosu pomidorowego, pokrój cukinię w plasterki. Posól, popieprz i odstaw na 5 minut. Następnie podsmaż na oleju aż zmięknie. Ryż ugotuj Kapustę zetrzyj na tarce na grubych oczkach lub posiekaj. Dodaj sól, pieprz i sok z cytryny. Wymieszaj z jogurtem. Do miseczki nałóż ryż, cukinię, cieciorkę w sosie

wysmienity
Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką szparagową 110

godzinę do lodówki. Marchew obrać, opłukać, osuszyć i pokroić w tzw zapałkę. Fasolkę zieloną i żółtą oczyścić, odkroić końce, pokroić na mniejsze kawałki, a następnie opłukać i osuszyć. Brązowy ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Po podanym czasie marynowania mięsa wyjąc je z lodówki. Na patelni rozgrzać olej i na gorący tłuszcz włożyć mięso. Obsmażyć i zdjąć mięso(...)miękkości warzyw. Kiedy fasolki będą już średnio miękkie dodać mięso i całość dusić na małej mocy palnika doprawiając w między czasie solą i dodając bulion według potrzeby. Ugotowany ryż brązowy dodać do potrawy, wymieszać, wsypać posiekaną natkę pietruszki i całość gotować kilka minut. Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką szparagową podawać udekorowane natką pietruszki. Artykuł Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką

WSZYSTKO SMACZNE
Curry z kurczaka z groszkiem cukrowym i cukinią 161

mleka kokosowego 3 ząbki czosnku – drobno posiekanego 2 łyżeczki cukru 1 garść świeżych liści kolendry ryż Wykonanie: Kurczaka umyj, oczyść i pokrój na małe kawałki. Czosnek drobno posiekaj. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Groszek cukrowy umyj i odetnij końcówki strąków. Cukinie pokrój na mniejsze kawałki. Na dużej patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, dodaj pastę curry(...)sosu mięso. Gotuj do momentu aż mięso zmięknie. Dodaj cukinię i groszek cukrowy, gotuj 3 -4 minuty do momentu aż warzywa będą al dent i zachowają ładny kolor. Ryż wyłóż na talerze, dodaj kurczaka wraz z cukinią i groszkiem cukrowym. Posyp kolendrą. Smacznego ! Artykuł Curry z kurczaka z groszkiem cukrowym i cukinią pochodzi z serwisu Moja Pasja Smaku

Moja pasja smaku
Paella z chorizo i kukurydzą 125

oliwie z oliwek. Dodajemy pokrojone cienko chorizo, pokrojone w kostkę pomidory, kukurydzę, przyprawy  i ponownie podsmażamy. Dodajemy ryż i zalewamy bulionem/wodą/winem. Gotujemy do momentu aż ryż będzie miękki. Dolewamy płyn i mieszamy co jakiś czas. Ja zrobiłam pół na pół bulion drobiowy z wodą. Doprawić solą do smaku

Czarnawisienka
Rozmarynowe risotto z kurkami 117

dodajemy masło i lekko podsmażamy. Gdy cebula zeszkli się, wlewamy wino i dusimy do odparowania alkoholu. Następnie wsypujemy ryż i podlewamy chochelką bulionu. Dusimy na wolnym ogniu, dopóki ryż nie wchłonie bulionu. Dodajemy łyżeczkę rozmarynu. Następnie czynność powtarzamy kilkakrotnie z resztą bulionu, cały czas mieszając. Dodajemy ok. ¾ naszego startego parmezanu oraz biały pieprz i podduszamy ok. 3 minuty(...)kurki, doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Dusimy na małym ogniu przez ok. 5-8 minut. Kurek nie możemy dusić zbyt długo, ponieważ staną się twarde. Większość kurek mieszamy z ryżem, zostawiając sobie tylko niewielką porcję do dekoracji talerza. Posypujemy resztą parmezanu i dekorujemy gałązkami świeżego rozmarynu oraz pozostałymi kurkami. Rozmarynowe risotto z kurkami Bon apetit! Artykuł Rozmarynowe risotto z kurkami

Kate's Kitchen
RYŻ Z POLĘDWICZKĄ I WARZYWAMI - OBIAD W 20 MINUT 172

Składniki: 2 torebki ryżu, 200 g polędwiczki wieprzowej, opakowanie mieszanki warzyw na patelnię - u mnie Hortex z przyprawą orientalną, 3 łyżki sosu chili, sól, pieprz, curry, łyżka oleju. Przygotowanie: Ryż gotuję, odcedzam. Polędwiczkę oczyszczam z błon, myję i osuszam. Kroję w półplasterki, podsmażam na oleju z dodatkiem przypraw - soli(...)pieprzu i curry (przez 2-3 minuty). Do mięsa dodaję warzywa wraz z dołączoną do nich przyprawą, smażę na dość dużym ogniu około 8 minut. Na koniec dodaję ugotowany ryż i sos chili, mieszam, jeszcze przez chwilę smażę na małym ogniu

JejKuchnia

Proponowane wyszukiwania