ryż - 22970 przepisów (strona:211/1532)

Sałatka ze słonecznikiem 180

majonez 4 łyżki * przyprawa do gyrosa * sól * 2 łyżki oleju Przygotowanie: Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę posypujemy przyprawą gyros i odkładamy do lodówki na minimum pół godziny. Ryż gotujemy zgodnie z czasem na opakowaniu. Słonecznik prażymy z odrobiną soli na suchej patelni przez kilka minut aż się zarumieni. Kurczaka podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Do miski wsypujemy(...)ryż, kukurydzę i pokrojoną w kostkę paprykę. Kolejno dodajemy słonecznik i usmażone kawałki mięsa. Na koniec dodajemy 4 łyżki majonezu i mieszamy. Smacznego!               Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania kanału

Kulinarne przygody
Ryż z sosem pomidorowym 174

Aromatyczne połączenie wszystkich smaków, pomidory, ananas, papryka, koniecznie cebula i czosnek, które dodatkowo podkręcają smak. Do tego ryż taki jaki lubię, miękki, lekko rozgotowany, pyszny! Danie podaję z ryżem choć każdy makaron i kasza będzie też w sam raz. Dziś u mnie na obiad ryż z sosem pomidorowym, z ananasem i papryką z nutką cynamonu, jest wyśmienity! Składniki(...)cebula się zeszkli dodaję ananasy pokrojone w kostkę i paprykę. Duszę do miękkości papryki, dodaję koncentrat, wodę, ocet i przyprawy wg uznania. Duszę jeszcze chwilę, gotowe! Podaję z ryżem

Zasmakuj Kuchni
ryż z warzywami mrożonymi bukiet jarzyn wiosenny... 201

Składniki: ryż basmati 2 woreczki, masło 2 łyżki, cebula 2 sztuki, pieczarki 2 duże, kostka rosołowa 1 sztuka, warzywa mrożone bukiet jarzyn wiosenny Hortex 1 opakowanie, sok pomidorowy 1/2 litra, woda 2 szklanki, przyprawa uniwersalna - do smaku, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, papryka chili - do smaku, surówka - jaką się lubi na maśle podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać do cebuli(...)szklanki wody i gotować z 10 minut na większym ogniu aby trochę wody odparowało Pod koniec wsypać do smaku pieprz ziołowy, paprykę ostrą, przyprawę uniwersalną, podawać z ugotowanym ryżem basmati i np z sałatą lodową w jogurcie - ryż basmati smakuje nam bardzo ale w daniach bezmięsnych, zimowa pora najlepiej smakują zestawy mrożonych warzyw..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Gołąbki z mięsem mielonym i ryżem 256

zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wystudzić. Cebulę obrać, drobno posiekać. Na rozgrzany na patelni olej (1 łyżka) wrzucić pokrojoną cebulę i podsmażyć na złoto. Do miski wsypać ugotowany, wystudzony ryż, podsmażoną cebulę i surowe mięso mielone.  Wbić całe jajo. Dodać roztarty (palcami) majeranek, przyprawić solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać. KAPUSTA: Z kapusty wyciąć głąb, tak głęboko(...)kolejne liście będą odchodziły. Postępować tak z całą kapustą.  Z wystudzonych liści poodcinać zgrubienia (głąby), dzięki czemu łatwiej będzie się zawijać gołąbki.  GOŁĄBKI Z MIĘSEM MIELONYM I RYŻEM Blachę wysmarować olejem (1 łyżka). Na dnie blachy równomiernie rozłożyć mniejsze (i np. popękane) liście kapusty (z końca główki). Do ładnych, dużych liści kapusty nakładać łyżką farsz i zwijać, zakładając

Gospodyni Miejska
Gołąbki z wołowiną i grzybami 245

wrzącą, osoloną wodę i gotować przez 10 minut. Wyjąć z wody, osuszyć i wystudzić. Umyte i oczyszczone grzyby pokroić i przyrumienić na maśle. Zdjąć z patelni i przełożyć do ryżu. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na niewielkiej ilości oleju rzepakowego. Dołożyć startą na tarce jarzynowej marchewkę, podlać wodą i dusić, aż będzie miękka. Dołożyć mięso i stale mieszając(...)delikatnie obsmażyć. Dodać do ryżu i wszystko dokładnie wymieszać, przyprawiając solą, sporą ilością pieprzu ziołowego, prawdziwego oraz papryką słodką. Z każdego liścia ściąć nożem twardsze zgrubienia i nakładać porcję farszu. Założyć część liścia na mięso, później boki i zwijać w rulonik jak najciaśniej. Na dno naczynia żaroodpornego włożyć pustego liścia i układać na nim zawinięte gołąbki. Przykryć wierzch liśćmi kapusty

https:KKuchniaMniam
Szkocka zupa porowa 212

dodać pora pokrojonego w cienkie plasterki, wsypać cukier i chwilę smażyć. Dodać ryż i zalać przecedzonym wywarem z kurczaka. Gotować przez około 30 minut lub do czasu aż ryż będzie miękki.  Zupę doprawić do smaku sporą ilością soli i pieprzu. Dodać  mięso z kurczaka, gotować jeszcze przez chwilę, aby mięso się zagrzało i natychmiast podawać

Codzienne Gotowanie
Zupa ogórkowa z ryżem 221

śmietany kremówki. Krok po kroku: 1. Zetrzeć ogórki 2. Poddusić ogórki na wodzie spod ogórków 3. Zalać ogórki bulionem 4. Zagęścić zupę 5. Dodać śmietanę kremówkę 6. Ugotować ryż i dodać do zupy Poprzedni 1 z 6 Następny   Zupa ogórkowa to jedna z ulubionych mojego męża, a jaka jest Wasza ulubiona zupa(...)wpis powstał przy współpracy z marką Dedra ( www.mojadedra.pl ). Już niebawem na blogu pojawi się recenzja miedzianych garnków, użytych do przygotowania potrawy. Artykuł Zupa ogórkowa z ryżem pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Paella z warzywami i krewetkami 133

wina, chwilę mieszam składniki, by wino odparowało. Dodaję ryż, chwilę mieszam, dolewam przegotowaną wodę. Doprawiam solą, pieprze, wędzoną papryką. Mieszam tak przez 5 minut dolewając co chwilę wodę. Ryż musi wypić wody tyle ile potrzebuje. Dodaję krewetki. Mieszam dusząc jeszcze przez 5 minut. Dodaję sparzone i pokrojone pomidory (bez skórki i gniazd nasiennych), a także koncentrat pomidorowy

MojaQchnia.pl
Jak zrobić Bukkake (meshi) 185

meshi. Poprzednio robiłem w wersji soba o czym możecie przeczytać tutaj. Składniki: - ulubiony bulion - ryż - szczypiorek - kapusta pekińska - pieczarki Wykonanie: Pieczarki podsmażamy. Szczypiorek i kapustę drobno kroimy, a ryż gotujemy. Na talerz kładziemy ryż, posypujemy go pieczarkami, szczypiorkiem i kapustą, a następnie polewamy talerze po kolei bulionem. Co do zasady, bukkake je się zimne, dlatego je się

Kryzysowa Książka Kucharska
Risotto 173

bardzo cienkie paseczki, podsmażyć na patelni na chrupiące skwarki. Groszek ugotować, uważając aby nie był za bardzo rozgotowany, ma pozostać delikatnie twardy. Ryż przygotować według przepisu na opakowaniu. Ryż wymieszać z paprykami, groszkiem i skwarkami z kiełbasy. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego i poukładać na nim pałki Artykuł Risotto pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Ryżowa, kolorowa sałatka z kurczakiem 803

Filet z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć przyprawą do kurczaka i odstawić na około 30 minut. Po tym czasie usmażyć na klarowanym maśle. 2.  Ryż ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu, a następnie ostudzić. 3.  Brokuł umyć, podzielić na różyczki, a następnie ugotować al dente  w wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki soli(...)oczkach,  a kukurydzę odsączyć z zalewy. 5.  Paprykę, czerwoną cebulę, ogórki kiszone i żółty ser pokroić w kostkę. 6.  Sałatkę układać warstwami w dużej misce: kukurydza, ryż, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz, kawałki fileta z kurczaka, żółty ser, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz, papryka, kiszony ogórek, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz, jajka, brokuł i cebula (można

Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka z tuńczykiem 173

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. 2. Suszone pomidory kroimy w drobną kosteczkę i przekładamy do miski. 3. Następnie do miski dodajemy odsączoną mieszankę warzyw, odsączonego tuńczyka, odcedzony ryż oraz olej. 4. Całość delikatnie mieszamy, przyprawiamy i gotowe! Sałatka najlepiej smakuje na zimno. SMACZNEGO

Bez Cebuli
SZASZŁYKI Z KURCZAKA I ANANASA Z RYŻEM JAŚMINOWYM! 172

grubą kostkę. Mięso maczamy w sosie i naprzemiennie z ananasem nabijamy na szpadki. Grillujemy na patelni grillowej- jeśli nie masz wstaw do piekarnika na 25 minut. PONADTO: - 4 porcje ryżu jaśminowego - 1/2 puszki mleka koksowego + woda - sól Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu, ale zamiast użyć wody, zastępujemy 1/2 szklanki wody połową szklanki mleka kokosowego. - Kapusta pak choi(...)oliwa z oliwek - 2 łyżki miodu Na oliwie z oliwek podsmaż kapustę z każdej ze stron, oprósz solą, dodaj an patelnie miód i skarmelizuj kapustę. Na talerz wyłóż porcję ryżu, po dwa małe szaszłyki i po 1-2 sztuki skarmelizowanej kapusty pak czoi. Całość oprósz posiekanym chilli i natką pietruszki wedle uznania. Smacznego! Wypróbuj tez inne przepisy na OBIADY , które

SMYKWKUCHNI
RYŻ Z POLĘDWICZKĄ I WARZYWAMI 214

Składniki: 2 torebki ryżu, łyżka sosu sojowego, opakowanie mieszanki warzywnej orientalnej, 350-400 g polędwiczki wieprzowej, 2 płaskie łyżeczki przyprawy do wieprzowiny Cykoria, 2 łyżki oleju. Przygotowanie: Ryż gotuję w osolonej wodzie, odcedzam, mieszam z sosem sojowym. Mięso oczyszczam z błon, kroję na mniejsze kawałki, oprószam przyprawą, mieszam. Podsmażam(...)około 5 minut na rozgrzanym oleju, często mieszam. Do mięsa dodaję warzywa, smażę pod przykryciem na średnim ogniu około 10-15 minut, co jakiś czas mieszając. Na koniec dodaję ryż, mieszam. W razie potrzeby danie doprawiam do smaku solą i pieprzem

JejKuchnia
Zupa gołąbkowa 199

starte na tarte o dużych oczkach warzywa: marchewkę, pietruszkę i seler. Ryż przepłukać na sitku i po 15-20 minutach dodać do garnka z gotującą się zupą. Gdy ryż zmięknie dolać passatę i koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku papryką, solą i pieprzem. Pogotować jeszcze około 10 minut i podawać z ulubionym pieczywem. Zupa gołąbkowa By Published: Total time

Pieguskowa Kuchnia