cząstki.Kurczaka dzielimy na kawałki,rumienimy na maśle w raz z cebulką i goździkami,dusimy pod przykryciem 20 min.Dodajemy sok oraz cząstki pomarańczy i lekko odparowujemy sos.Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiEfektowne, lekkie danie, a do tego nieskomplikowane. Wymaga poświęcenia nieco czasu i pracy, ale efekt jest tego wart :) Składniki: - podwójny filet z kurczaka - 2 bakłażany - plasterki
Cook&LoveJedyna wersja pomidorowej jaką toleruję, pamiętam z dzieciństwa, że nie było nic gorszego niż pomidorówka gęsta od gotowanego w niej ryżu, albo co gorsza rozgotowany makaron, który ugotował się w zupie. Moja wersja jest lekka, ze sprężystym makaronem jajecznym i dodającym treści selerem naciowym, który moim zdaniem jest wprost stworzony do tego aby znaleźć się w pomidorowej. Składniki: - 2 litry
Cook&LoveByła już karkówka, przyszła pora na kurczaka. Kurczak plus Cola to mniej oczywiste rozwiązanie, ale za to jakie pyszne! Dodatkowym plusem jest to, że podczas pieczenia
Cook&LoveKolejne danie "z pałeczkami" :) uwielbiamy orientalne potrawy bardziej niż schabowego, co ostatnio widać na blogu. Chyba zrobię oddzielną zakładkę "azjatyckie", tyle się tego nazbierało. No może
Cook&Lovepożałować i cieszyć się pysznym lunchem i kolacją:) Składniki: - 300 g dowolnego makaronu (u mnie "oponki" jajeczne, bo akurat taki miałam, ale najlepszy jest orzo , czyli ten w kształcie ryżu) - 1/2 słoiczka suszonych pomidorów - pojedyncza pierś z kurczaka - średnia cebula - 2 ząbki czosnku - ziarna sezamu/ słonecznika (u mnie oba) - dwie łyżki sosu sojowego - sól (u mnie czosnkowa), pieprz, bazylia
Cook&Lovedodaję parmezan, sól i pieprz. Na końcu dodaję pęczek posiekanej pietruszki. Gotowym sosem zalewam przygotowanego wcześniej kurczaka. Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni. Piekę godzinę bez przykrycia. Podałam z ryżem, ale świetnie będzie pasowała także kasza ziemniaki, czy nawet makaron. Smacznego
Cook&LoveKocham sushi! <3 A Wy? Już jakiś czas temu pisałam, że obkupiłam się na tygodniu azjatyckim w Biedronce jak szalona. Tak więc w piątek
Cook&Lovegodziny. Pozostały po pieczeniu sos przelewamy do rondelka, dodajemy miętę i pieprz. Redukujemy do uzyskania konsystencji sosu. Na koniec w razie potrzeby dodajemy więcej soli. Najlepiej smakują z ryżem jaśminowym. Smacznego
Cook&LoveMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Wołowina w pieprzowym sosie – to danie, które przygotowywałam na warsztatach w Hanoi. To pierwsza potrawa, którą powtórzyłam w domu …
My Blueberry CornerSkładniki na 4 porcje: 3 małe piersi z kurczaka (ok. 360g) 1 duża marchew (ok. 100 g) 1 średniej wielkości żółta papryka (ok. 230 g) 1
Vroblewska-fitlifeobiad ale i na lunch do pracy. Polecam! Składniki : * brokuł * ogórek zielony * pęczek koperku * 300g mięsa z kurczaka np filet pieczony * 200g makaronu w formie ryżu * 2 łyżki majonezu albo gęstego jogurtu naturalnego * sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Brokuł gotujemy na pół twardo, zimny kroimy. Ugotowany i przestudzony makaron dodajemy do brokuła. Koperek siekamy
Magiczne Życie MartyDomowe, pieczone gołąbki z wegańskim farszem oraz ich dekonstrukcja podane z sosem ze świeżych, pieczonych pomidorów Dekonstrukcja dania jest niczym innym jak użyciem tych samych
Mój pomysł naSmaczna, tania i prosta wersja gulaszu, która praktycznie pasuje do wszystkiego. Przeważnie robię go z samymi warzywami, ale tym rzem postawiłam na pieczarki. Taki gulasz idealnie smakuje z ryżem, dowolną kaszą - czy ziemniakami. Ostatnio podawałam go też z plackami ziemniaczanymi. 1/2 kg żołądków drobiowych 7-8 pieczarek 1 marchewka 1 cebula 2 listki laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego
Di gotujepaprykę i dusimy na małym ogniu przez 60 minut. Na koniec dodajemy do smaku ostrą pastę z papryki, solimy. Gulasz podajemy posypany natką z dodatkiem pieczywa bądź z ryżem
Kulinarne przygody Gatity