przyprawionego vegetą. Po usmażeniu wrzucamy go do garnka. Całość zalewamy rosołem. Śmietankę mieszamy z mąką, dodajemy do potrawy, przyprawiamy pieprzem i słodką papryką, gotujemy minutę. Podajemy z ryżem lub pieczywem. Smacznego
Jadło i czytadłoSchab w sosie brokułowym to moja propozycja na obiad. Mięso miękkie, soczyste w smacznym sosie brokułowym. Można podać z ziemniakami, ryżem, frytkami, kluseczkami. Na blogu znajdziecie również inne propozycje dań z udziałem schabu. Wszystko to w zakładce Mięsa. Polecam również schab po góralsku Składniki 500 g schabu bez kości 1 średni brokuł 400 g śmietany (dałam 18%) 1 ząbek czosnku
O kuchni z uczuciemDanie, które znamy jako risotto – jedna z wizytówek kuchni włoskiej – pochodzi ze średniowiecza, czyli z czasu gdy na tereny Półwyspu Apenińskiego trafił ryż. Przeczytaj
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Uwielbiam risotto! Na blogu znajdziecie już kilka przepisów, ale tego na risotto z kurczakiem i zielonym groszkiem jeszcze nie było. Przy jego przygotowywaniu wystarczy trzymać się
Pasja Smakubarwnik. Z sosu wyjąć kardamon, goździki i liść laurowy, aby sos miał bardziej jednolitą konsystencję, można sos potraktować blenderem. Do sosu dodać podsmażonego kurczaka, zagotować i podawać np. z ryżem. Sos bez rozdrabniania
Kuchcik gotujepatrzą, ale kto by się tym przejmował. Wróćmy do brukselki. Będzie dobra jako dodatek do mięsa. Inne jej oblicze poznamy, kiedy dodamy ją do kaszy czy brązowego ryżu. Nam smakuje bardzo. W wersji ze zdjęcia, w składzie jest szynka. Możecie próbować wersji również z boczkiem. Możecie na kilka minut przed końcem, posypać brukselkę parmezanem. Drukuj Zapiekana brukselka z szynką
Mieszam w GarnkuPoprzedni wpis dotyczył słodyczy więc dziś dla odmiany będzie wytrawnie. W swojej pracy często słyszę pytania typu "co zabrać ze sobą do pracy na drugie śniadanie
Przysmaki Karolkipowrotem do garnka. Do całości wrzucamy kawałki kurczaka i marchewkę. Potrawkę doprawiamy solą, sokiem z cytryny i cukrem. Potrawkę z kurczaka można podawać z tłuczonymi ziemniakami lub ryżem, posypaną natką pietruszki
Qchnia po prostu1 szkl ryżu 1 szkl wina 1 cebula kawałek pora ok 10 cm 1 udko z kurczaka 100 g dzikiego ogórka sól pieprz 2 ząbki czosnku
Gotowanie jest łatweczosnku, pomidorach, z dodatkiem marchwi i selera naciowego. Tak przygotowane mięso jest niezwykle miękkie, delikatne i lekkie. Goleń wołową po mediolańsku czyli ossobuco alla milanese podaje sie najczęściej z ryżem w formie risotto, zabarwionego szafranem – na nim rozkłada się wyjęty z kości szpik (dla pasjonatów smaku). Można też podać ją np. z kaszą owsianą polaną fantastycznym sosem, który powstaje
Pociąg Do Kuchnirazie potrzeby, gdy sos będzie zbyt gęsty, podlewamy wodą). Na końcu dodajemy fasolę oraz oregano, doprawiamy solą oraz pieprzem i dusimy kolejne 10 minut. Podajemy z kwaśną śmietaną i ryżem lub w tortillach. Smacznego
Moje-pitraszenieSkładniki: makaron łazanki 1/2 opakowania, olej rzepakowy 6 łyżek, boczek wędzony 15 dag, kiełbasa podwawelska 2 sztuki, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 4 sztuki, majeranek 1
W Mojej Kuchni Lubięjest niezwykle gęsta, a jej podstawą są warzywa – marchew, cukinia, pomidory i szpinak. Można dodawać inne warzywa – groszek, fasolkę szparagową, paprykę; zupę minestrone podaje się z ryżem, makaronem lub właśnie bardziej nietypowe – z tortellini. Nie ma jednego podstawowego przepisu na zupę minestrone – jest zupą typowo sezonową, a jej skład różni się w zależności od regionu Włoch
Pociąg Do Kuchni