nich jest inna i trudno wybrać najlepszą. Dzisiejsza zupa na bazie sera pleśniowego jest dość ostra w smaku i wyrazista. Głodomory mogą sobie zagęścić ją ryżem, dowolną kaszą lub grzankami. My jedliśmy posypaną czarnym sezamem, który ładnie kontrastował z pomarańczowym kremem. Składniki: • 1 marchewka • 1 cebula • kawałek pora • 3 łyżki oliwy • 3 szklanki pokrojonej
To co kochamzupy. Wkrótce curry warzywne z dynią i zupa pieczarkowo-dyniowa. A dzisiaj dla bardzo głodnych polecam do mojego kremu dyniowego dodatek w postaci ryżu lub kaszy jaglanej. Składniki : • 3 szklanki dyni pokrojonej w kostkę • 1 puszka pomidorów w puszce • 2 jabłka • 1 cebula • sok z 1 cytryny • 1/2 szklanki śmietanki
To co kochamkurczaka świątecznego. Pocięty w kratkę świetnie prezentuje się na talerzu. Takie filety robię dość często, szczególnie na świąteczny lub niedzielny obiad. Wyśmienicie smakuje podany z ryżem lub pieczonymi talarkami ziemniaczanymi. Składniki: • 4 filety z kurczaka • sól, pieprz biały • 2 łyżki sosu sojowego • 2 łyżki sosu chilli słodki Thai • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej • 1/2 szklanki mleka
To co kochamzupy jest niesamowity, moja babcia mówiła, że to kolor biskupi. Smak natomiast trochę orientalny przez dodatek imbiru, trawy cytrynowej i mleczka kokosowego. Zupę jedliśmy z ryżem i różyczkami brokuła. Składniki: • 3 marchewki • 1 pietruszka • 1 cebula • kawałek pora • 3 łyżki oliwy • 4 szklanki pokrojonej dyni lub 2 szklanki puree z dyni • 4 małe młode buraczki
To co kochamLekkostrawna i niskokaloryczna zupa na bazie botwinki o smaku pomidorowym. Zmiksowana na gładki krem może być podawana z ryżem, makaronem lub grzankami. Mnie najbardziej smakowała z płatkami migdałowymi. Składniki: • 2 pęczki botwinki • 1 marchewka • 1 pietruszka • 1 mały seler • 1 por • 2 ząbki czosnku • kilka gałązek koperku i pietruszki • 3-4 liście szałwii
To co kochamkażdego dania, szczególnie w kuchni tajskiej. Taką pastę przysmażoną na gorącym tłuszczu, aby wyciągnąć wszystkie smaki, można dodać do zupy dyniowej, do kurczaka, ryżu, makaronu, warzyw, do sosów. Pachnie bardzo intensywnie nawet po miesiącu leżakowania w lodówce. Składniki: – 3 zielone papryki słodkie – 10 małych zielonych papryczek ostrych – średnie kłącze imbiru
To co kochamminut. Następnie próbujemy sosu i w razie potrzeby doprawiamy solą oraz pieprzem. Odcedzamy fasolę i dodajemy ją do kurczaka, mieszamy wszystko razem i podajemy. Kurczaka można podać z makaronem, ryżem lub bagietką. Ze wszystkim smakuje wyśmienicie. To bardzo sycące i treściwe danie idealne na jesienne dni. Spróbujcie koniecznie
Cooking Monsterktóry można przygotować na dwa dni. U nas te mięsne kulki w sosie jednego dnia pojawiły się w towarzystwie ziemniaków z wody, a drugiego dnia przygotowałam je z dodatkiem ryżu ugotowanego na sypko. Do tego jakaś ostrzejsza surówka i voile, obiad gotowy :) Może na zdjęciach pulpety nie prezentują się zbyt elegancko, ale są naprawdę bardzo smaczne. Ja swoje podsmażam przez
Simply Foodmiód, zielone oliwki sok, z cytryny - doprawiamy Przykrywamy i dusimy 15 minut Po upływie tego czasu zdejmujemy pokrywkę i gotujemy ok. 5 minut do zredukowania sosu Można podać z ryżem Smacznego :) W myśl akcji
Szczęśliwa kuchniapołączę wędlinę z miksem sałat, papryką i innymi składnikami, które znalazłam w lodówce, a tym bardziej, że chciałam wykorzystać pozostałą część kukurydzy, którą miałam po zrobieniu sałatki z brązowym ryżem . Całość polałam ostrym sosem :) Pychota! I do pracy jak znalazł! Składniki: 1/2 opakowania miksu sałat (dowolny, ulubiony) 2 jajka 4 plastry dowolnej szynki (u mnie Babuni) 1 czerwona papryka
Szczęśliwa kuchniaDziś mam pyszne piersi z kurczaka w sosie z trzema serami. Do tego sosu świetnie pasuje dowolny makaron. Oczywiście jak ktoś lubi to może podać z ryżem, ale my wolimy z makaronem, Do dania użyłam pysznych serów Mlekoma . Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnikuchni jest niezliczona ilość. Są zdrowym dodatkiem do sałatek owocowych i warzywnych. Rewelacyjnie komponują się w ciastach – z dodatkiem cynamonu tworzą niezapomniany duet w szarlotce, naleśnikach lub w zapiekanym ryżu. Jabłka można także gotować – w ten sposób powstaje przepyszny i zdrowy kompot. Natomiast ze smażonych owoców przygotowuje się na zimę dżemy, konfitury, marmolady, chutney’e i galaretki. Co więcej, jabłka
mojewypiekiinietylkotakiej typowej sałatki z kapusty pekińskiej tym razem w wersji owocowej. Oczywiście, zamiast majonezu, możecie użyć samego jogurtu, wybór należy do Was. Taka surówka świetnie pasuje do mięsa, kasz, ryżu czy makaronów. Drukuj Sałatka z kapusty pekińskiej, mandarynek, jabłka i ananasa window.ajaxurl="http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1/2 kapusty pekińskiej 2 mandarynki 3 plastry ananasa 1 jabłko Sos 2 łyżki majonezu
Mieszam w GarnkuSzyszki zawsze przyrządzałam z ryżu preparowanego tym razem postanowiłam przyrządzić z prosa ekspandowanego Lestello . Wyszły bardzo smaczne i proste do przygotowania, możemy je przygotować gdy nie mamy zbyt dużo czasu. W moim rodzinnym domu dość często gościły na stole podczas różnych imprez rodzinnych. Składniki: 200 gram krówek 125 gram masła 1 łyżeczka kakao 100 gram prosa ekspandowanego Lestello Sposób przygotowania
Bajeczna KuchniaDodaję do mięsa. Doprawiam. Zalewam mleczkiem kokosowym. Duszę ok 3 min następnie dodaję pastę curry. Mieszam i dalej duszę. Na koniec dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki. Curry podaję z ryżem lub krążkami tortilli
Gotowanie Patki