Okres Świąt, Nowego Roku to czas kiedy nam się zbiera na przeróżne, różniste wspomnienia. Mnie w tym czasie przypomina się dzieciństwo i choć niewiele było w
Dieta moja pasjaobtoczyć kotlety w bułce tartej, ale wtedy będą potrzebować więcej tłuszczu. Gotowe osuszamy na papierowych ręcznikach i można podawać. Podawać z czym kto chce, jako dodatek do ziemniaków, ryżu. Z sosem grzybowym czy też pieczarkowym. Mnie jednak najbardziej smakują same, uwielbiam smak takiej przypieczonej kapusty. Na smak kotletów ma także sezam, takie podsmażony jest bardzo aromatyczny i wyraźny
Dieta moja pasjaczas gotujemy bez przykrycia, aby pozbyć się nadmiaru wody . I tak mamy gęsty, smaczny sos do którego można, albo i nie dodać podsmażone mięso, grzyby, wędlinę i podawać z ryżem, makaronem, kaszami albo jak u mnie z plackami ziemniaczanymi. Ktoś zapyta po co jabłka? Raz to duża ilość pektyny, która zagęszcza sos, a dwa cukier jest lubiany przez
Dieta moja pasjacayenne i chwilę razem gotujemy. Mięso kroimy w plasterki, w środku powinno być różowe, ale nie krwiste. Podajemy z czym tam kto lubi, u mnie były z dzikim ryżem. Można podać ze samą sałatką. Chrupiąca skórka, słodko - pikantny aromatyczny sos i jest ok. Ani to pracochłonne, ani skomplikowane a wygląda całkiem nieźle
Dieta moja pasjaGroch zielony łuskany wszystkim dobrze znany! :) Można przyrządzić z niego fantastyczną grochówkę. Z tego samego grochu, gotowanego krócej i w mniejszej ilości wody można również wyczarować
Szybko Szybkowarchłody. Dodają nam energii i brzuch syty się czuje. Polecam wszystkim smakoszom owoców morza a także wszystkim którzy jeszcze nie próbowali, bo sałatka znakomita jest. Sałatka z ośmiornicy z ryżem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePewne dania czasem są „wymuszone”, bo akurat zostaje coś z obiadu, jakiś składnik sałatki lub zwyczajnie niektórych produktów w spiżarni jest za dużo. Tak
Pasja Smakuzależy od tego, czy lubisz ostre). Gotuj około minuty, dopraw sosem sojowym. WYJMIJ UPIECZONĄ DYNIĘ na półmisek, polej odrobiną sosu, resztę podaj w miseczce. Możesz to danie podawać z ryżem lub jako przystawkę. Smacznego
Kuchnia bezglutenowa Lolikoperkiem. Jemy na co dzień ten bigos chłopsko – szlachecki z dalekiej przeszłości i domowo – stołówkowy z PRL. Kupujemy konkretne produkty i wszyscy znamy smak pomidorowej z ryżem. Właśnie wg. takiego klucza dobierane są przepisy w “Polskiej kuchni”. Obok przepisu na danie z zająca i pracochłonną czerninę, leżą tam garmażeryjne krokiety i mielone, które pamiętamy ze stołówki szkolnej. Ponieważ
Ugotowane pozamiataneProsty i smaczny obiad, bezmięsny, aromatyczny z domieszką ziół i pachnących świeżo utartych pomidorów. Zamiast kaszy możecie użyć dowolnego ryżu, nawet makaronu. Użyłam mrożonych warzyw, mam ich zawsze w domu w nadmiarze. Zawsze się przydają do smacznego przyrządzenia dania obiadowego, kolacji, sałatki :) Smacznego:) Składniki: szklanka kaszy gryczanej niepalonej szklanka żółtej fasoli pół szklanki zielonej fasoli 4 pomidorki koktajlowe spora
Zasmakuj KuchniDzisiaj obiad w lekkiej i zdrowej wersji. Aromatyczna, kolorowa patelnia na styl azjatycki gotowa w kilka chwil :) Lubicie takie dania? Można podawać z ryżem, ale nam najlepiej smakuje bez dodatków. Składniki dla dwóch osób: 300 g piersi z kurczaka 1 mała papryka zielona 1 mała papryka pomarańczowa 1 marchewka 1 mały por 150 g żółtej cukinii kawałek kapusty pekińskiej
Ze smakiem i z pasjąProsto i smacznie, spróbujcie, zachęcam :) Składniki : zielony ogórek pojedynczy filet z kurczaka szklanka ugotowanego makaronu w kształcie ziaren ryżu majonez, przyprawa gyros sól, czarny pieprz, olej Przygotowanie : Filet kurczaka pokroić w drobną kostkę, posypać przyprawę gyros, usmażyć na oleju Ogórka obrać i pokroić w kostkę, posypać solą i osączyć przez 30 min. na sicie Ugotowany makaron ( dobrze zahartowany w zimnej
Proste Potrawydusimy na wolnym ogniu aż papryki będą miękkie, trochę zarumienione. Dodajemy masło orzechowe i wodę i gotujemy (mieszając) aż otrzymamy kremowy sos. Podajemy gorące i zjadamy solo, albo z ryżem, makaronem. Możemy posypać sezamem. Smacznego
Szybko Tanio SmacznieSkładniki: (na blachę o wymiarach 20cm x 20cm) 70g dowolnych orzechów 70g nasion słonecznika 200g suszonych daktyli 200g świeżego mango 150g płatków owsianych bezglutenowych 30g ekspondowanego prosa lub ryżu 40g nasion chia 20g siemienia lnianego 4 łyżki oleju kokosowego (35g) 30g jagód goji (lub zamiennie rodzynek) szczypta soli Sposób przygotowania: Orzechy i połowę nasion słonecznika mielimy na mąkę. Przekładamy
Pyry na Gaz