Pupety kochamy chyba wszyscy. I ja nie jestem wyjątkiem :). Zdecydowanie bardziej wolę mięso gotowane niż smażone, stąd moje uwielbienie do wszelakich gotowanych klopsików czy
Walijskie Pichceniepowstał pomysł na serek, którego głównym składnikiem jest moja ukochana (i nie chodzi tu o Natalie)… kasza jaglana. Szczerze powiedziawszy chyba nigdy nie jadłem jej jako zamiennika ryżu czy ziemniaków do obiadu. Na co dzień wita mnie w miseczce ciepłej jaglanki, a od święta właśnie w formie jagielnika. Co z innymi smakami? Oczywiście serek waniliowy można zrobić w innych
Blendmansmaku wersji to wolę przyrządzić karkówkę z pieczarkami . Tym razem postanowiłam zrobić mięso w połączeniu z ogórkami konserwowymi. Podczas pieczenia tworzy się fajny sos, który pasuje zarówno do ryżu jak i ziemniaków. Polecam. Składniki: 1 kg karkówki 0,5 kg pieczarek 2 duże cebule ok. 5 ogórków konserwowych 6 łyżek ketchupu sól, pieprz tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Karkówkę lekko
Pobite gary Barbaryposolić aby lekko zmiękł . Wszystko razem wrzucić do miski, przyprawić solą, pieprzem oraz cukrem. Wymieszać z jogurtem połączonym z majonezem. Surówka ma świeży lekko ostrawy smak. Idealna do ryżu, ziemniaków a nawet do grillowanych mięs
W garach u Gosifont-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Sos świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno. Doskonały do mięs, grilla, ryżu a także ryby. Przed podaniem można dodać do sosu kukurydzę lub go zaostrzyć dodając pieprz cayenne . Składniki: 3kg papryki różnokolorowe ( waga po oczyszczeniu z pestek) 1kg marchwi 8-10 cebul
W garach u GosiSkładniki 1,3 kg dyni 1 duża cebula 1,5 – 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej( można tez z ryżem) 4-5 łyżek kaszy manny 2 łyżeczki sezamu (do masy) sól,pieprz do smaku 2-3 łyżki pokrojonego koperku 6-8 pomidorów suszonych z zalewy jajko gęsi smalec do smażenia Wykonanie Dynię obierać , wyjąć pestki i pokroić w drobna kostkę. Posolić
w mojej kuchniChutney (wym. czatnej), to uniwersalny dodatek do potraw z mięs (zwłaszcza z drobiu) ryb, serów, potraw z ryżem i do chleba. To rodzaj gęstego, słodko-kwaskowatego sosu na bazie duszonej cebuli z jakimś owocem. Bywa często też bardzo ostry. Zwłaszcza te rodem z Indii. SKŁADNIKI: ok. 1 kg miąższu z mango (dojrzałe ale wciąż lekko twarde) 1-2 łyżki oleju
Sztuka gotowania w/g SamirySkładniki: 125g ryżu, 500g mięsa mielonego, puszka czerwonej fasoli ( 240g po odsączeniu ), puszka kukurydzy ( 285g po odsączeniu ), garstka posiekanego koperku, kilka marynowanych pieczarek, 1 czerwona cebula, 8 łyżek majonezu, 1 świeży ogórek, sól, pieprz, majeranek, ostra papryka mielona, 1 jajko, 1/2 cebuli, bułka tarta, 4 łyżki mleka, olej. Przygotowanie: Smacznego
W kuchni u MonikiNieco odmienna wersja Risotto po mediolańsku - równie smaczna co oryginalna wersja. Post Risotto po mediolańsku pojawił się poraz pierwszy w PanCook - Przepisy Kulinarne .
Pancookminut, należy go przemieszać kilka razy w trakcie gotowania. Powinien stać się gęsty i błyszczący, a kurczak powinien w tym czasie ugotować się w środku. Gotowe! :) Sos podaję z ryżem basmati, ale możecie spróbować także z kus-kusem czy innymi dodatkami. Jest bardzo aromatyczny, warzywa są idealnie ugotowane, a kurczak soczysty. Szybko i smacznie
Cooking Monsterwarzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodać przecier pomidorowy i ciecierzycę, doprowadzić do zagotowania oraz doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Tak przygotowaną potrawkę podawać z np. z ryżem. SMACZNEGO
Malinowo w kuchnipastą chrzanowo- marchewkową 6. Jajka faszerowane pastą rybką z sardynek 7. Panierowane jajko w koszulce 8. Zapiekanka brokułowa z jajkami 9. Pizza z jajeczną osłonką 10. Kotlety jajeczne z ryżem i szczypiorkiem 11. Zupa chlebowa z jajkiem w koszulce 12. Zapiekanka jajeczna 13. Jajka zapiekane w sosie chrzanowym 14. Muchomory- jajka nadziewane 15. Pierożki greckie z jajkiem smażone na głębokim
Tradycyjna Kuchniawiększe paski lub kwadraty. Zwiększyć temperaturę na high i gotować jeszcze około 20 minut. Po tym czasie papryka zmięknie, a sos zgęstnieje i danie gotowe. Podawać z kaszą lub ryżem. Smacznego
kuchnia doskizmięknięcia cukinii. Po tym czasie dodaję pokrojoną paprykę, zostawiam potrawę na małym ogniu na jeszcze ok. 5 minut. I gotowe :). Ja takiego kurczaka podaję z zieloną soczewicą lub brązowym ryżem, ale wybór dodatków jest zupełnie dowolny :). [EDIT] Danie miało być z soczewicą, ale niestety moją porcję ktoś zjadł szybciej
Kuchnia w szuwarachprzyprawy, cukier i sól. Sól przedłuży ważność przyprawy, a brązowy cukier złagodzi ostrość i doda karmelowego posmaku. Przed wsypaniem przyprawy do słoika, na jego dno wsypcie warstwę surowego, białego ryżu, to zapobiegnie zawilgoceniu. Przed każdym użyciem przyprawy podgrzewam ją na suchej patelni, to sprawia, że aromat jest jeszcze bardziej intensywny. Mam malutką patelenkę do prażenia przypraw i prażę absolutnie każdą
ladykitchen