ryby - 22566 przepisów (strona:1079/1505)

Roladki z wędzonego łososia. 238

Wiele lat temu na pewnym weselu w formie przystawki podawano roladki z łososia. Na początku, zanim jeszcze przystąpiłam do konsumpcji, myślałam, że oto przede mną na

zadanie-gotowanie
Rolmopsy - śledzie z musztardą marynowane 140

Rolmops - połówka oczyszczonego śledzia, na która nakłada się pokrojona cienko cebulę i kiszony ogórek pokrojony w słupki, zwinięta w rulonik i spięta wykałaczką. Zamarynowana w zalewie

królestwo garów
smażone śledzie w zalewie z papryką... 182

Składniki śledzie 1,5 kg, sól morska 1 łyżka, mąka pszenna - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba, pieprz kolorowy ziarnisty - ile potrzeba, woda 1 litr, marchew

W Mojej Kuchni Lubię
Najlepsze dania ze śledzi 231

Niebawem Boże Narodzenie, a więc i moment, kiedy śledzie pojawiają się na naszych stołach nie tylko pod postacią klasycznych śledzi w śmietanie czy też marynowanych. Zebrałam

Codzienna kuchnia niecodzienna
Spaghetti siciliana czyli alla Norma 190

Pasta alla Norma, nazywana też Siciliana, to tradycyjne sycylijskie danie z makaronu, pomidorów i bakłażana. Moja wersja jest bez bakłażanów a za to z oliwkami, tuńczykiem

Moje Małe Czarowanie
matiasy w majonezie... 454

Składniki: matiasy 10 sztuk, jabłka 2 sztuki, cebula 2 sztuki, cukier 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, ocet jabłkowy 1 łyżka, majonez 200 ml, szczypiorek

W Mojej Kuchni Lubię
Przepisy na Boże Narodzenie 2016 6441

sosie koperkowo-jogurtowym 3. Śledzie w sosie musztardowym 4. Najlepsze śledzie wigilijne 5. Śledzie po kaszubsku Inne 1. Pieczone paszteciki do barszczu 2. Zupa krem z pieczonych buraków 3. Ryba po grecku bez smażenia 4. Pasztet jaglany z pieczarkami 5. Roladki z tortilli z wędzonym łososiem 6. Pasztet z cukinii 7. Kruche marchewki 8. Pasztet z soczewicy 9. Faszerowana bagietka

Czerwona Porzeczka
Makaron z tuńczykiem i szpinakiem 179

Dzisiaj pyszny obiad dla zabieganych ;) Przygotowanie sosu zajmuje tyle czasu co ugotowanie makaronu. Polecam, naprawdę warto :) 250 g makaronu wstążki 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy

Smakołyki Asi
Sałatka śledziowa z jabłkiem i ogórkiem 372

Wczoraj kupiłam w śledzie solone. Uwielbiam śledzie w każdej postaci zwłaszcza w sałatkach. Sałatka śledziowa z jabłkiem i ogórkiem to przepis od ręki. Jabłka i kiszone

codojedzenia
Zdrowe burgery rybne (z kotletem z łososia) 205

posiekanego szczypiorku 1/3 łyżeczki pieprzu niewielka ilość oleju Pozostałe składniki: 4 bułki wieloziarniste 1 ogórek kiszony ketchup kilka listków sałaty Przygotowanie: Z łososia w puszce odlewamy olej. Następnie przekładamy rybę z obu puszek do miseczki. Wbijamy całe jajko, mieszamy. Następnie dodajemy bułkę tartą, znów mieszamy. Na koniec dodajemy posiekany koperek i doprawiamy całość pieprzem, mieszamy. Z masy formujemy w dłoniach

Słodkie okruszki
Fasolka po bretońsku - przepis mojej mamy 327

krainą historyczną oraz regionem w północno-zachodniej Francji), fasolka po Bretońsku nie ma nic wspólnego z Francją. Jest to potrawa typowa dla kuchni polskiej, podobnie jak barszcz ukraiński czy ryba po grecku. Nie wiem skąd naleciałości obcych krajów w nazwach naszych rodzimych potraw, ale być może na przestrzeni wieków staraliśmy się, aby nasza kuchnia była bardziej “światowa”. A naszej starej

W kuchni Katie
Rolada buraczkowa ze śledziem 211

Bardzo smaczna rolada dla amatorów zwłaszcza buraczków oraz śledzi. Idealna na świąteczny stół ale również jako przystawka na spotkanie z przyjaciółmi. Podana ilość składników zależy tylko

W garach u Gosi
Morszczuk w sosie chrzanowym 125

solą i pieprzem. • Ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem. • Rozgrzać masło, dodać chrzan, śmietanę i zagotować. • Lekko przestudzić, dodać przyprawy i roztrzepać z żółtkami. • Rybę zalać sosem. • Piec przykryte folią aluminiową w temperaturze 180 st.C przez 20 minut. • Odkryć i zrumienić przez następne 10 minut

To co kocham
Dorsz w migdałach 144

majonezem i posiekaną w drobną kostkę cebulą, doprawić solą i pieprzem. • Wyjąć dorsza z piekarnika, ostrożnie odlać ze spodu naczynia powstały płyn. • Rybę posmarować masą białkowo-majonezową i posypać płatkami migdałowymi. • Ponownie wstawić do piekarnika na 15 minut aż migdały się zrumienią. Podawać od razu po upieczeniu

To co kocham