Składniki: matiasy 5 sztuk, ocet jabłkowy 1 łyżeczka, cebula 1 mniejsza, szczypiorek 1 pęczek, cukier 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, twaróg 25 dag, śmietana
W Mojej Kuchni Lubiępodana kiełbaska jest naprawdę pyszna.Możemy podawać ją z sałatkami,surówkami i mizerią kotletami,.klopsem,smażoną rybą lub z gotowanymi jajkami.Ziemniaki wymieszane z sosem można podać jako samodzielne danie z jajem sadzonym i kefirem.A gdy zostanie coś z obiadu można zrobić z tych produktów sałatkę. 4 białe kiełbaski Ziemniaki Sos: ************* 1.5 łyżki masła 1.5 łyżki mąki Sól i świeżo zmielony
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiW Święta Wielkanocne z pewnością wszyscy lub większość z Was spędzi ten magiczny czas z rodziną lub przyjaciółmi przy stole, a żeby ten czas był
Życie zaczyna się w kuchnizgodne z dietą rozdzielną, a zarazem zdrowe i bez zbędnych kilogramów. Potrawy mięsne serwujemy z warzywami i np.surówką z kapusty kiszonej. Pieczeń, kotlety lub pieczoną rybę można też pokropić odrobiną cytryny, co doda smaku i znowu pomoże w trawieniu. " Diabeł tkwi w szczegółach " i na pewno w święta kusi do obżarstwa, które potem musimy
Dieta Rozdzielna i ZdrowieTaką pastę przygotujemy w kilka minut. Jest idealna na kanapki jak i do podjadania prosto z miseczki. Polecam na wielkanocny stół. Z chrupiącą rzodkiewką i serem
VioletoweKucharzenie„WIELKANOCNE PRZEPISY SEKO” Składniki: Beczka śledzi – filety z olejem wiejskim Seko 2 ziemniaki 3 jajka 1/2 czerwonej cebuli 1 ogórek kiszony 3 łyżki groszku
czarrna od kuchniDziś prezentuję świąteczny przepis na ostatnią chwilę. Jeżeli macie dosyć tradycyjnej sałatki jarzynowej, zawsze można ją troszkę urozmaicić Tym razem proponuję dodanie do niej wędzoną makrelę
karmelowyPrzepis Trine Hahnemann , jednej z guru skandynawskiego "home cooking". Składniki 12 solonych filetów śledziowych 1 czerwona cebula pokrojona w krążki 2 marchewki pokrojone w talarki
R'n'G KitchenJajka możemy faszerować na dziesiątki sposobów, dzięki czemu każdy znajdzie swój ulubiony smak. Dodatek wyrazistego tuńczyka doskonale komponuje się z delikatnym smakiem jajka a rzeżucha dodatkowo
Pyry na GazDomowy sos tatarski możne być dodatkiem do kanapek, do dań mięsnych czy też do dań zielonych – wystarczy byście sami spróbowali, przetestowali z czym najlepszy domowy
Magiczny GarnekZupa rybna jest wyjątkowo zdrowa, bo pełna tych dobrych tłuszczy, zawierających kwasy omega-3, witaminę D. Jest ona wartościową propozycją obiadu dla całej rodziny. Nic dziwnego
COOKMAGAZINEPyszne jajka faszerowane dla wielbicieli rybnych smaków. U nas wersja z sardynkami. Sardynki rozgniecione z żółtkiem, odrobiną majonezu i czerwoną cebulką pokrojoną w kostkę są świetnym
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieBardzo lubię sałatki i zestawienie składników samą mnie czasami zaskakuje, ale tym razem oczywiście pozytywnie. Czy próbowaliście w sałatce połączyć makaron, fasolę i wędzonego łososia? O
Kuchcik gotujeW tym odcinku swojego programu Karol Okrasa wybrał się tym razem do Dębek – popularnej miejscowości nadmorskiej. Na plaży przygotowuje trzy propozycje potraw, oparte o tradycyjne dania
WojnaNaSmaki.pl