groszkiem. Okazało się, że świetnie do siebie pasują i z całą pewnością są idealnym dodatkiem do smażonego kurczaka. Surówkę przygotowałam z myślą o dzisiejszym obiedzie, na który podawałam rybę. I muszę przyznać, że to był strzał w dziesiątkę :) Składniki: biała rzepa (można zastąpić kalarepą) szkl. groszku zielonego (świeżego lub mrożonego) 1 jabłko 2 łyżki śmietany lub 1 łyżka śmietany
zadanie-gotowaniegalette, czyli kruchy, wytrawny placek. Wywodzi się on z kuchni francuskiej i jest szczególnie popularny w rejonie Bretanii. Tradycyjnym wypełnieniem placka jest słony farsz. Mogą to być warzywa, mięso, ryba, właściwie obowiązuje pełna dowolność, zależna tylko od naszej kreatywności lub zawartości lodówki. W związku z tym, że aktualnie mój jadłospis zdominowany jest przez dania z cukinią, to i galette
PichceniomaniaSPAGHETTI BOLOGNESE ŁOPATKA W CIEMNYM SOSIE. PLACKI ZIEMNIACZANE MOJEJ BABCI PAELLA Z QUINONĄ, MAŁŻAMI I KREWETKAMI! GRILLOWANA RYBA Z MŁODĄ MARCHEWKĄ I SZPARAGAMI! SZYBKI OBIAD:PIECZONE WARZYWA Z MAKARONEM, SEREM FETA, PRAŻONYMI ORZECHAMI WŁOSKIMI I PASTĄ Z SUSZONYCH POMIDORÓW! MAKARON Z KURCZAKIEM PO WŁOSKU! KROKIETY Z MIĘSEM. TAAAKIE PYSZNE! MAKARON ZE SZPINAKIEM PO WŁOSKU! MAKARON DRWALA OBIAD
SMYKWKUCHNIJakiś czas temu będąc w wszystkim Wam znanej szwedzkiej sieciówce dorwałam świetną książkę kucharską. Jedną z pozycji do ugotowania zaznaczyłam właśnie tę zupę. Czułam, że
Szybko Tanio SmaczniePodpłomyki kojarzą mi się z dzieciństwem i babcią która je robiła na piecu angielce. Teraz ciężko taki piec spotkać ale można zrobić je na patelni. Bardzo
wesoła kuchniasmakowitych felietonów. Autor z charakterystyczną swadą opowiada m.in. o chlebie pieczonym bez soli i wytłaczaniu aromatycznej oliwy, o bistecca alla fiorentina i wonnych ogrodach ziołowych, o zadziwiającej rybie z wieprzka i czarnym kogucie z etykietki chianti, o rzece brunello di Montalcini, o toskańskich miastach, miasteczkach, restauracjach i trattoriach… Dalsza część książki to smakowite przepisy , który zostały podzielone
Di gotujenami" owoce morza. Kuchnia bardzo smaczna, aczkolwiek nie wszystko wpisuje się w moje upodobania smakowe. Jestem osobą, która próbuje wszystkiego, ale krewetki i małże to nadal moi ulubieńcy. Ryba, rozpływająca się w ustach. Warto zaglądnąć. Bo każdy powód jest dobry, żeby poimprezować :) Jak widać na wakacjach nie obowiązywały żadne diety. Lody o nazwie Crema Catalana najlepsze! Połączenie cynamonu z owocami
Karola gotujeSkładniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i
Kulinarne przemysleniaCześć Wszystkim! :) Dzisiejsza propozycja to moje ulubione robale w bardzo pikantnej wersji podane z makaronem! 😁 Do przygotowania porcji dla 2 osób potrzebujemy: - porcję makaronu (u mnie
Bez Cebulimleka z dodatkiem żółtka z jaja, dzięki czemu danie wyszło lekkie i delikatne. Do przepisu opcjonalnie można dodać mięso np. kurczaka, indyka lub tak jak ja – wcześniej upieczoną rybę np. dorsz czy łososia. Jednak potrawa bez tych dodatków i tak jest pyszna. Zapraszam! Makaron w kremowym sosie z porem porcja dla 1 osoby Składniki: około 100 g makaronu orkiszowego
Jaglusialata, więc łatwo można przeliczyć ile patelni rocznie ląduje w Waszym koszu. Ile wkurzania pod nosem na to, że placki ziemniaczane się przypalają, albo panierka na kotletach, albo ryba przywiera itd. Dajmy na to, że kiedyś kiedyś kiedyś wymieniałam dwie patelnie (dużą i małą) co 3 - 4 miesiące, czyli rocznie kupowałam ok 6 patelni i każda no dajmy
Blondynka GotujeCzęsto, gdy nie mamy czasu i jemy w biegu to łapiemy za kanapkę. Także, gdy niezapowiedzianie wpadają goście, a my mamy prawie pustą... The post Nie
Eksperymentalnie.comnawet przypadkiem trafił do kuchni, da sobie radę. Dodatkowo warto tutaj wspomnieć, że co tydzień MrChef proponuje nam aż 8 smakowitych przepisów: po 4 wegetariańskie i mięsne, bądź z rybą lub owocami morza. Szykując się na gotowanie z MrChefem, nie podpisujemy cyrografu z diabłem, a warunki subskrypcji można w każdej chwili zmienić. Co zyskujemy? Czas, czas, czas i jeszcze
Food Square