wysusz i porwij na drobne kawałki. Z papryk usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski, a potem przepołowić. Rozrzucić po wierzchu. Na sałatce rozrzucić kilka (8) oliwek. Upieczoną rybę rozdzielić w palcach i rozłożyć na wierzchu. Na koniec jajka ugotowane na twardo przekroić wzdłuż na ćwiartki i ułożyć na wierzchu. Całość oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Do małego słoiczka wlać
Weekendy w domu i ogrodzietuńczykiem dekorujemy świeżymi ziołami. Sałatkę z tuńczykiem i ryżem podajemy z ulubionym pieczywem. Warto wiedzieć, że tuńczyk korzystnie wpływa na kości i wzrok, ponieważ zawiera witaminy A i D. Ryba ta jest bogata w jod oraz witaminy z grupy B, a zwłaszcza B6, która jest odpowiedzialna za metabolizm i regulację pracy serca i ciśnienia. Tuńczyk jest źródłem kwasów tłuszczowych - omega
My Chcemy JeśćAlternatywa dla tradycyjnych kanapek z pieczywa Składniki 2 świeże ogórki puszka tuńczyka w sosie własnym 2-3 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka soku
R'n'G KitchenPyszna pasta na chlebek, wystarczy kilka minut i gotowa. Polecam. Łososia lekko rozdrobnić, dodać ugotowane jajka na twardo, chrzan, trochę pieprzu. Zmiksować za pomocą blendera. Miksowanie
Kuchnia PokoleńBłyskawiczne danie obiadowe. Szpinak i łosoś to połączenie, które zawsze się sprawdza. Całość posypana parmezanem. Na patelni rozgrzać masło. Dodać szpinak. Lekko przesmażyć, co jakiś czas
BullioGdy mówimy –na obiad makaron, kojarzy nam się to głównie z Włochami, ja uwielbiam je pod każdą postacią , to doskonała baza do szybkiego sytego obiadu
Wanilia i KardamonPo wyjątkowo ciężkim dniu potrzebowałam czegoś, co sprawi mi choć odrobinę radości. Padło na quiche w zielono-różowych, optymistycznych kolorach. Uwielbiam łososia, więc często wymyślam coś
Poezja smakuBardzo fajny sposób na podanie sałatki. Na pewno zachwyci gości. Wszystkie składniki pasują do siebie idealnie Składniki: 1 cykoria puszka tuńczyka w sosie własnym
Z Majeczką w kuchnitofu Na półmisku zalać winegretem Za'atar Podawać jako lekką przekąskę ale znakomicie nadaje się do mięsa z grilla zwłaszcza do jagnięciny, ale smakuje wybornie z każdym mięsem i rybą
Sztuka gotowania w/g SamiryKiedy pierwszy raz spróbowałam przegrzebków w jednej z restauracji, wiedziałam że przyrzadzenie ich w domu to kwestia czasu :) Przegrzebki są aksamitne, delikatne, pachnące masłem, po prostu
DefinicjaSmakuSkładniki: opakowanie ciasta francuskiego 1 filet z łososia 1/2 brokuła 1 cebula 2 ząbki czosnku sos: 100 ml śmietanki 30% 3 jajka 3/4 szklanki mleka 1/2
JaglusiaSkładniki: 1 opakowanie matiasów 200 g Seko 1/2 pęczka dymki 1 słoik krojonych pieczarek w zalewie 3 ogórki kiszone 30 dkg młodych ziemniaków ugotowanych majonez pieprz
czarrna od kuchniJedliście już ? Ja pierwszy raz, kupiliśmy w Lidlu, przyrządzony został najprościej jak się da, bo tylko oprószony solą i pieprzem i usmażony na oliwie. Do tego
kruche babeczkiwioski kilka potrzebnych rzeczy do higieny osobistej, dla młodych dziewcząt. Dla siebie , krem z ekstraktem ślimaka, polecam , jestem zachwycona. Potem jedliśmy pyszny obiad, zupę z manioka, super rybę z grilla plus chipsy z banana w regionalnej knajpce. Piliśmy mamahuanę , narodowy trunek. Dominikana to piękny kraj, ludzie swojscy , bardzo pomocni. Warto zobaczyć i zapoznać się z ich kulturą i obyczajami. Wszędzie
Pasje JolkiSzybkie zapiekane danie, które fajnie rozgrzewa, więc przyrządzam je w chłodniejsze dni. A, że takich w maju nie brakowało, to piekłam warzywa na okrągło ;) 3 małe
Mienta blog