
Pewnie każdy z Was zna jakąś wersję tzw. śledzika pod pierzynką... Przyznam, że i ja mam kilka takich sprawdzonych. Najczęściej jest to klasyka z tego przepisu - klik , lecz ostatnio dla urozmaicenia - wielkim hitem stała się właśnie zaprezentowana sałatka. Co prawda jest szybsza, ale również pyyyszna! (1 duża miska) 350-400 filetów śledziowych solonych a'la Matjas (u mnie SEKO ) 130g żółtego sera 1 puszka kukurydzy (polecam Bonduelle ) 2 gotowane/ pieczone buraki 1 por (mały; biała część) Sos: 100 ml śmie... czytaj dalej...

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...