moje drugie podejście do grzybów portobello. Bardzo przypadły mi do gustu i śmiało mogę powiedzieć, że przypominają w smaku mięso. A z mojego punktu widzenia to ogromny plus. Mięso, ryba czy nabiał to element obowiązkowy. Tutaj go nie ma *poza odrobiną parmezanu), ale sprężyste portobello robi naprawdę dobrą robotę. Składniki: - 4 grzyby portobello - 100 g kaszy kuskus marynata: - łyżeczka sosu
Cook&LoveSzybkie i proste śniadanie a jakże pożywne i odchudzające. Taki początek dnia to ja rozumiem, dużo energii i brzuch syty, zachęcam do zrobienia. Podaje wersję dla
Moje Małe CzarowanieSkładniki: filety z pstrąga 4 większe, sól ziołowa - ile potrzeba, pieprz cytrynowy 4 łyżeczki, mąka tortowa 3/4 szklanki, mąka krupczatka 1/2 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba
W Mojej Kuchni LubięPodczas robienia zakupów zastanawiałam się z mężem co kupić na obiad... Ryba była, schab, mielone, kurczak były... Na co mąż z lodówki triumfalnie wyciągnął karkówkę i z entuzjazmem oznajmił "Będzie karkówka w sosie własnym!". Ugotowałam no i jest :) Składniki na karkówkę duszoną w sosie własnym (4 porcje): karkówka wieprzowa około 500 g 2 (większe) cebule 3 ziela angielskie 2 liście
Karola gotujeciasta jeszcze bardziej podkręcił smak. Takie naleśniki możesz przygotować w wersji na słodko - z dżemem, powidłami, owocami, jogurtem, a także w wersji wytrawnej faszerując je warzywami, kurczakiem lub rybą. Składniki (3 naleśniki): 100 g mąki pszennej razowej typ 2000 (Edena) 1 średnie jajko 200 ml mleka 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego szczypta soli himalajskiej
Zdrowie na języku :PMieszanka wzorów i kolorów na talerzu 🍴 podana, wiec uczta będzie gwarantowana 😊, bo najpierw jemy oczami 👀, a następnie ustami 👄. Danie, do tego jeszcze
Moniki Smakołykiukładamy równą warstwą ryż-zostawiamy ok. 2 cm pustego miejsca na nori( w tym miejscu skleimy sushi). Mniej więcej w połowie ryżu układamy kawałki pstrąga, na rybie kładziemy paprykę i za pomocą maty bambusowej zwijamy sushi w roladkę. Nori które zostało puste delikatnie smarujemy wodą i sklejamy sushi. Tak samo robimy z drugim płatem nori. Kroimy na kawałki
słodkie i nie tylko historie kulinarnewędzone żółtko zdały egzamin. Żółtko było ciut przesuszone, ale ogólnie danie akceptowalne. Filet z halibuta / Kuskus z sepią / Salsefia / Sos z cytrusów – no i tu zaczynają się prawdziwe schody. Ryba przygotowana w miarę dobrze, ale… doprawiał ją chyba kompletnie niewidomy kucharz. Jeden kęs słony tak, że niejadalny, kolejny kęs niedoprawiony kompletnie. I znów ten nieszczęsny posmak „lodówki”. Kuskus suchy
Kate's Kitchentego doskonale oczyszczają organizm z toksyn i likwidują nadmierny tłuszcz. Obiad Potrawy do tej pory smażone warto zastąpić gotowanymi oraz pieczonymi. Delikatne drobiowe mięso z dodatkiem warzyw czy pieczona ryba latem smakuje zupełnie inaczej, także z grilla. Polecane są również letnie zupy które są bardzo wartościowe, takie jak choćby chłodnik . Zawierają mnóstwo świeżych warzyw które odżywiają. Zupy te świetnie sprawdzą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kapusta będzie miękka ale nie ciapata, taką na ząb.Na końcu przyprawiam ewentualnie do smaku solą lub pieprzem, ja dodałam odrobinę chili Taką kapustę podałam z ziemniakami i rybą Sola. Danie było pyszne :) Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliPrzepis na szybki obiad, który zasmakuje nawet wybrednym podniebieniom. Składniki: ok 250 g makaronu papardelle 200 g łososia wędzonego 200 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego 150 g
e-PrzepisyKulinarneBardzo lubię paprykarz i czasem kupuje w sklepie, żeby był w szafce na czarną godzinę, ale oczywiście nie ma to jak samemu zrobiony. Zero konserwantów i
talerz przyjemnościUwielbiam owoce można za dwie rzeczy: za ich niesamowity smak i za to jak z niewielką ilością składników można z nich wyczarować pyszne danie. I tak
Kulinarne przygody GatitySkładniki: 2 chlebki pita 1 puszka tuńczyka 1 pomidor 4 łyżki groszku z puszki kilka plasterków cebuli kawałek kapusty pekińskiej sos 100 wysp Fanex Przygotowanie: Pity
czarrna od kuchnichwilę koniec karnawału i Ostatki ! Jak wiadomo Ostatki śledziem stoją, dlatego już dziś zapraszam Was na bardzo klasyczny i chyba najbardziej przeze mnie ulubiony przepis na tę pyszną rybę, czyli śledzia z cebulą i jabłkiem z dodatkiem kwaśnej gęstej śmietany. Do przygotowania tego dania wykorzystałam marynowane śledzie , ale możecie też użyć zwykłych śledzi, jeśli nie macie czasu
Kulinarne przygody Gatity