ryby - 22566 przepisów (strona:1083/1505)

pyszna i zdrowa pasta z makreli... 155

Składniki: makrela wędzona 1 większa, rzodkiewki 1 pęczek, zielenina 1/2 pęczka, por 1 mały, cebula 1 sztuka, olej rzepakowy - ile potrzeba, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki

W Mojej Kuchni Lubię
“Tokimeki. Magia sprzątania w praktyce” – recenzja 155

książki jest robienie zdjęć przed i po, żeby móc zobaczyć jak wiele się zmieniło. Sprytne jest też wydzielenie w zamrażarce szuflady do trzymania resztek żywności np. ości po rybie, która normalnie zaczęłaby śmierdzieć jeszcze tego samego dnia. Podoba mi się, że KonMari pokazuje jak uczyć dzieci składania ubrań i porządku i jak zaakceptować rzeczy należące do członków naszej rodziny, które

Ugotowane pozamiatane
Przegrzebki z warzywami 151

Klasyczne, smażone PRZEGRZEBKI Z WARZYWAMI i świeżymi ziołami to prawdziwa... Artykuł Przegrzebki z warzywami pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
koreczki z pastą rybną 193

żółtych pomidorków oliwki nadziewane 100 g wędzonej makreli lub dorsza 100 g białego sera 1/2 cebuli łyżka majonezu sól, pieprz Kromki chleba obkroić ze skórek. Biały ser wymieszać z rybą, posiekaną cebulą i majonezem, doprawić solą i pieprzem. Na kromkach chleba ułożyć sałatę, posmarować pastą rybna, przyłożyć sałatą i kolejną kromką chleba. Na wierzchu położyć po kawałku sałaty i pomidorki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wegańskie sushi 192

Domowe, WEGAŃSKIE SUSHI z ogórkiem, awokado i jarmużem sprawdzi się... Artykuł Wegańskie sushi pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Restaurant Week w La Maddalena: bo jedzenie to sztuka 190

Jako entrée tej znamienitej uczty zaserwowano marynowaną w czerwonej kapuście troć z pięknymi fioletowymi lamówkami posypaną czarnuszką oraz solą krewetkową, podaną z bitą śmietaną i falującym chipsem z musztardy. Ryba była nienachalna w smaku (jak na przykład łosoś), delikatna i masłowa. Świetnie komponowała się z ubitą kremówką, a jej smak został idealnie wyważony przez wyrazistą czarnuszkę i kwaskowy

Food Square
Jajka faszerowane z pająkiem 191

Jeśli nie macie pomysłów na upiorne przekąski na Halloween to... Artykuł Jajka faszerowane z pająkiem pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Flądra z patelni 147

flądra 1 szt na osobę sól pieprz tymianek mąka tłuszcz do smażenia cytryna Flądrę myjemy, i jeżeli posiada wierzchnią czarną skórę to zdejmujemy ją.  Solimy

Gotowanie jest łatwe
Tarta z wędzonym łososiem 125

  Ten przepis wygrzebałam od mojej mamy a ona z kolei od swojej koleżanki. W trakcie wykonywania tarty mój Tato opisał mi jakie to cudne danie

Szybko Tanio Smacznie
Gościniec „Siedem Drzew” 176

robiony w liceum zielnik. Jako przyrodnik daję kolejnego plusika! Wybór dań nie jest prostu. Chyba ze względu na moją wyobraźnię – wszystkie brzmią smakowicie. Koniec końców zdecydowałam się na rybę a reszta towarzyszy na mięsko. Pychota! Do picia zamówiliśmy duży dzban domowej lemoniady, która świetnie ugasiła nasze pragnienie. Łosoś z grilla podany z ziemniakami i sosem francuskim Polędwiczka w sosie

Szybko Tanio Smacznie
PTYSIE Z MUSEM ŁOSOSIOWYM 215

Uwielbiam ciasto ptysiowe! Przygotowuję z niego nie tylko pyszne Eklerki, karpatki , profiterolki , ale też wytrawne ptysie. Dziś, właśnie na takie mam dla Was przepis! Delikatne, chrupiące

Ostra na Słodko
Makaron z krewetkami i brokułami 259

Pełnoziarnisty MAKARON Z KREWETKAMI I BROKUŁAMI, czyli świetna alternatywna bezmięsnego... Artykuł Makaron z krewetkami i brokułami pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Krokiety z makrelą wędzoną 230

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam wędzoną makrelę. Przygotowuję z niej pasty do chleba z różnymi dodatkami. (przepisy znajdziesz w zakładce do pieczywa), krokiety lub

O kuchni z uczuciem
KANAPKA NICEJSKA 220

Pyszna kanapka z czarnymi oliwkami, tuńczykiem oraz marynowaną czerwoną cebulą i ogórkiem. Z plasterkami perfekcyjnie ugotowanego jajka i listkami świeżego szpinaku. Podana na ciepło w opieczonej

cool and minty
Śledzie gotowane w pomidorowym sosie 222

Przepis ten jest ze mną już sporo lat a dostałam go od znajomej. Pamiętam jakie było moje zdziwienie, że można w taki sposób zrobić śledzie. A

Smaki Ewy