sałatkę sosem. Smacznego! Może zaciekawią Cię również inne przepisy z brokułami : Sałatka z brokułami, kurczakiem i papryką Zapiekanka makaronowa z warzywami i mozzarellą wg Pascala Ryba ( łosoś) w galarecie z brokułami Tarta z ciasta francuskiego, z brokułem, mozzarellą i wędzonym kurczakiem Sałatka z papryką, brokułami i żółtym serem Brokuły w cieście i bułce tartej Kieszonki francuskie z brokułami i fetą
Kulinarne PrzebojeDzisiaj małe pierożki z pysznym nadzieniem z wędzonej ryby i białego sera. Pyszne danie na obiad. Ciasto jest delikatne, ale zwarte a farsz wyraźny w smaku. Twaróg, wędzony łosoś i koperek to trio, które bardzo, ale to bardzo się lubi. Macie ochotę? Jeśli zrobicie naprawdę małe pierożki to można podać zarówno jako samodzielne danie albo np. z kremową zupą
Smaczna Pyzapolubień na FB 129 obserwujących 28 postów 48 ,696 wyświetleń najpopularniejsze posty : Bardzo zdrowa ryba na parze z warzywami Kostka alpejska Marty Ciasto Shrek Dziękuję, że ze mną jesteście
Magiczne Życie MartyDzisiaj bardzo ciekawa przystawka, może fajnie wkomponować się na Wielkanocnym stole albo na imprezie. Taka trochę rozbieżność jeżeli chodzi i imprezy, jednak rukolowe rożki będą
Niezły Młynekrybka była po angielsku...inspiracją było kilku przepisów z internetu ..pycha...taką rybkę można smażyć nawet w samym cieście [ na zdjęciu w środku], ale z płatkami kukurydzianymi jest smaczniejsza.. 1 kg filetów z dowolnej ryby 30 dag mąki 150 ml wody mineralnej 200 ml mleka 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia sól i pieprz przyprawa(...)ryby płatki kukurydziane Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawami.Dodać wodę, mleko, jajko i wszystko wymieszać, aż powstanie gładkie jednolite ciasto podobne jak na naleśniki. Odstawić na kilkanaście minut.Rybę pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny, moczyć w cieście a następnie w płatkach kukurydzianych i smażyć na oleju lub w frytkownicy na zloty kolor
Moje domowe kucharzenieTempura uchodzi za danie japońskie. Jest to jednak jedno z niewielu dań przyjętych przez Japończyków w kuchni Zachodu. Przyrządzali je mnisi hiszpańscy i portugalscy, którzy osiedli
Apetyczna babeczkachleba razowego. Tłusta, ale zdrowymi kwasami tłuszczowymi i dosyć ciężkostrawna, polecana jako dodatek. Wysokobłonnikowa. Mąka migdałowa – używana jest zamiennie jak powyższa – idealna do kruchych ciast i omletów. Jako panierka do delikatnych białych mięs, ryb i warzyw. Główny składnik słynnych ciasteczek – makaroników. Dostępna w dwóch wariantach – z migdałów blanszowanych, czyli zalanych płynem i pozbawionych skórki – jasna, lepsza na makaroniki(...)Allegro). Mąka sojowa – odtłuszczona, o niskiej lub wysokiej zawartości tłuszczu, pełnotłusta. Wysokobiałkowa mąka często używana w kuchni wegańskiej. Dobra zarówno do wypieku pieczywa, raczej wytrawnych niż słodkich ciast, ciasteczek jak i do makaronu, naleśników czy pierogów. W kuchni Wschodu – do wytwarzania mleka sojowego i past (np. miso). W kuchni wegańskiej często używana jako zamiennik jaja kurzego ze względu
Karo in the KitchenPrzepis na szybki obiad dla totalnie zabieganych Wystarczy po drodze kupić kilka składników i w dosłownie pół godziny mieć przepyszną tartę serową ze szpinakiem i łososiem
Eat me! Fit me!jarmużem to świetna alternatywa dla tradycyjnych pasztecików. Myślę, że przekonają się do nich nawet Ci, którzy za rybami specjalnie nie przepadają. W połączeniu z jarmużem paszteciki smakują wyśmienicie i będą świetnym uzupełnieniem wigilijnego stołu. Do tego mam dla Was przepis na IDEALNE CIASTO DROŻDŻOWE, które wykorzystałam w ciągu ostatnich kilku dni przygotowywałam kilkukrotnie. Polecam! Składniki na najlepsze ciasto drożdżowe(...)oleju smażę posiekaną drobno cebulkę i czosnek. Dodaje liście jarmużu i duszę całość kilka minut. Doprawiam solą, pieprzem. Rybę kroję w paski o szerokości 1,5-2 cm i doprawiam solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wykończenie Na środek rozwałkowanego ciasta nakładam farsz: duszony jarmuż oraz łososia. Zwijam w rulonik paszteciki, smaruję roztrzepanym jajkiem i posypuję sezamem. Kroję na mniejsze
Mango Papajanleśników, na pewno nie dla osób nie przyswajających laktozy, ale muszę przyznać, zę bły bardzo dobre. A placek - olbrzym, jak to ocenił eM. "jak placek" ale ok. Chyba wolimy ryby :) A jeszcze ceny - placek 14, a 2 naleśniki z serem 7. Miło, co? :) Placek po Cygańsku Naleśniki z serem białym Posiłek VII Po jednym dniu odpoczynku od zamentu restauracji ( tego(...)kurczakiem, bananem, brzoskwinią i ananasem posypaną curry. Hmm NIE lubię curry. Ale pizza w połączeniu z tymi wszystkimi smakami była caiem niezła, no i ciasto cienkie i dobrze przypieczone. Jak nie przepadacie za rybą, polecam spróbować właśnie pizzę, chociaż nieskromnie powiem, że z mojego przepisu znajdującego się na blogu, robi się o niebo lepszą i płaci trochę mniej. Pizza
Słodkie Przyjemnościjeszcze dodatkowo zajmowały się gromadką dzieci i pracą zawodową. Skąd brały te wszystkie produkty, gdy na półkach w sklepie stał tylko ocet? Czy dlatego jemy karpia, bo ta ryba jest dostępna w grudniu? Na pewno jest to powód, dla którego kupić można nadal karpia żywego... A ja dziś? Wolę szybko przygotować kolację wigilijną, by pozostały czas spędzić z rodziną - szczęśliwa(...)szpinakiem Podobno łosoś to teraz bardzo popularna ryba na Wigilię. O ile się Wam nie przejadła, to polecam przygotować pakieciki z łososiem i szpinakiem. Jeśli odliczymy czas pieczenia, to przygotowanie potrawy wyniesie tak około 30 minut, więc przepis spełnia założone przeze mnie warunki :) Dokładny sposób przygotowania TUTAJ A pokrótce: Składniki : opakowanie ciasta francuskiego pół opakowania mrożonego szpinaku pół kostki
dobra gospodyni dom wesołym czynitakże cenny błonnik, który usprawnia procesy trawienia i obniża poziom cholesterolu. Jest bardzo popularny i chętnie wykorzystywany w polskiej kuchni - najczęściej do ciast i słodkich potraw, ale nie tylko. Śmiało możemy go użyć jako panierki, np. do ryb, tworząc tym samym niezapomnianą kompozycję smaków. Z dodatkiem bakalii stanowi też wyśmienitą masę do nadziewania kruchych babeczek czy wypieków z ciasta francuskiego
mojewypiekiinietylkotakże cenny błonnik, który usprawnia procesy trawienia i obniża poziom cholesterolu. Jest bardzo popularny i chętnie wykorzystywany w polskiej kuchni - najczęściej do ciast i słodkich potraw, ale nie tylko. Śmiało możemy go użyć jako panierki, np. do ryb, tworząc tym samym niezapomnianą kompozycję smaków. Z dodatkiem bakalii stanowi też wyśmienitą masę do nadziewania kruchych babeczek czy wypieków z ciasta francuskiego
mojewypiekiinietylkoCiasto czekoladowe z bitą śmietaną i owocami Thermomix Składniki na ciasto czekoladowe z bitą śmietaną i owocami: 125 g gorzkiej czekolady 125 g mlecznej czekolady 125
Themo przepisyCiasto jogurtowe z truskawkami Thermomix Składniki na blaszkę 30x2o: 350 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 2 łyżki cukru z wanilią
Themo przepisy