ryba w ciescie - 2820 przepisów (strona:85/188)

Rolada szpinakowa z łososiem 178

Było już ciasto leśny mech ze szpinaku, a teraz swoje pięć minut ma rolada łososiowa. Jest pyszna i efektownie prezentuje się na stole. W smaku szpinak

Jadło i czytadło
Paluszki surimi w cieście serowo-sezamowym 258

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com  Przepis autorski (mój).   Surimi, czyli paluszki sporządzone na bazie zmielonego mięsa ryb morskich, najczęściej mintaja, dorsza lub morszczuka. Surimi w cieście - to pomysł na pyszną przekąskę - jak również na lekki posiłek. Tak przygotowane są pyszne na ciepło oraz po wystygnięciu. Ciasto możecie doprawić według własnego smaku. Tak czy inaczej - zapewniam, że znikną baaardzo szybko

Di gotuje
Pizza z anchois i oliwkami 234

Składniki: na ciasto: 200 g mąki pszennej               20 g drożdży świeżych                

wyzwania kuchenne
Savoir-vivre. JAK PERFEKCYJNIE UŁOŻYĆ SZTUĆCE? 410

Łyżka do sosu,  34. Nóż do steków, 35. Nóż do pizzy (ząbkowany), 36. Nóż do tortu, 37. Łopatka do tortu, 38. Szczypce do ciast,  39. Szczypce do lodu, 40. Nóż serwingowy do ryb, 41. Widelec serwingowy do ryb, 42. Nóż do ryb, 43. Widelec do ryb. Jak sami widzicie, tych sztućców jest co nie miara! Na co dzień

W kuchni Karmel-itki
Dorsz w cieście piwnym. 153

pieprzem cytrynowym z dwóch stron. Do miski dodajemy piwo, mąkę, proszek do pieczenia, sól i dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy olej na patelni. Filety zanurzamy w cieście i smażymy na średnim ogniu aż uzyskamy złoty kolor. Rybę można podać w towarzystwie frytek i kapusty kiszonej. Smacznego

Magia jedzenia.
Ryba z sezamem smażona na oleju rzepakowym 197

Pyszna rybka..do ciasta którym obtoczyłam rybkę dodałam trochę ziaren sezamu..ilość sezamu wedle gustu..rybkę smażyłam na oleju rzepakowym, który   jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni.. 80 dag filetów z ryby 6  łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej ziarna sezamu [ dowolna ilość] 1 jajko

Moje domowe kucharzenie
MAKOWIEC DROŻDŻOWY. 718

Tato mieli czarne ziarenka maku. Zaróżowiona z wysiłku twarz promienieje uśmiechem. Dzieci rzucają się mąką, jak małe bałwanki biegają po kuchni. Mama, pilnując ryb na patelni, zupy w garnku i pasztetu, dodatkowo rozwałkowuje elastyczne, pulchne ciasto drożdżowe. Miesza zmielony mak z bakaliami, nakłada na ciasto, zwija. Najmłodsi przyglądają się z lubością, jak trafia do piekarnika. Makowiec pełen miłości. Pełen rodzinnego

W kuchni Karmel-itki
Fish pie, czyli zapiekanka rybna po angielsku z moimi wariacjami. 212

Już na tych kartach pisałem, że od dłuższego czasu na moim stole częściej goszczą ryby. Dziś będzie coś po angielsku. Pierwszy raz jadłem te "ciasto rybne", gdy moja szwagierka zrobiła je, podczas naszego urlopu w UK. Żona Ma uwielbia tę zapiekankę, więc dziś ukłon w jej stronę. Smacznego Kochanie! Będziemy potrzebować: -płat polędwicy z dorsza, świeżego -płat wędzonego na zimno(...)dwoma listkami bazylii -starta mozzarella -mała kostka cheddara, starta  Na maśle klarowanym szklimy por z cebulą, łączymy z ugotowanymi ziemniakami, dodajemy śmietany i robimy gęste puree. Odstawiamy. Wszystkie ryby kroimy w duże kostki. Zalewamy w garnku mlekiem i dodajemy naszą przyprawę zrobioną w moździerzu oraz liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy kilka minut. Rybę wyławiamy. Mleko, pozbawione liścia laurowego

BaRepas
Bułeczki francuskie z migdałami 206

Ciasto francuskie należy do moich ulubionych. Wyśmienite na słodko i takie samo na wytrawnie. Wspaniale się komponuje z owocami, warzywami, mięsem, rybami, przeróżnymi masami i dodatkami. Na równi z drożdżowym – oba wypieki sprawiają mi wielką frajdę. Dodatkową zaletą ciasta francuskiego jest to, że można kupić bardzo dobre – gotowe do pieczenia. Z takim ciastem przygotowanie wypieku to kwestia kilkunastu minut

mojewypiekiinietylko
Domowa Pizza z Łososiem, Oliwkami i Kaparami 192

może pozostać miejscami surowe, ponieważ pamiętajmy, że ryba będzie się jeszcze piekła w piekarniku, a zbyt "wysuszony" łosoś nie jest smaczny. Łososia smażymy jedynie do momentu gdy mięso będzie się "rozwarstwiać", tak aby można było je podzielić na kawałki i ułożyć na pizzy (warto przeczytać => wskazówki dotyczące smażenia łososia ). Wyrośnięte ciasto dzielimy na 3 części

Słodka Strona
Ciastka francuskie z truskawkami 215

Ciasto francuskie należy do moich ulubionych. Moim zdaniem, jego twórca zasługuje na kulinarnego Nobla. To ciasto daje ogromne możliwości do wykorzystania – na słodko, wytrwanie, na ciepło, na zimno, można w nim zapiekać mięso, ryby… i nie tylko. Wykorzystując gotowe, w krótkim czasie wyczarujemy pyszne ciastka francuskie z truskawkami.   Składniki na 8 sztuk: - 1 opakowanie ciasta francuskiego 375g

mojewypiekiinietylko
Quiche z karmelizowanym fenkułem, grillowaną gruszką i wędzonym łososiem 159

dzięki czemu smaki gładko przechodzą między sobą. Pycha! Co będzie nam potrzebne? 2 korzenie fenkułu 200 g wędzonego łososia w kawałku (lub innej ulubionej ryby) 1 gruszka łyżka masła 3 łyżki cukru trzcinowego Na kruche ciasto: 180 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 1 jajko szczypta soli morskiej Do zalania: 4 jajka 80 ml kwaśnej śmietany garść koperku szczypta

Food Square
Naleśniki z rybami 239

gęsty pęczek koperku 5 listków czosnku niedźwiedziego (lub ząbek zwykłego) łyżka skórki otartej z limonki anchois 100g pieprz  Wykonanie: Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego wymieszać, odstawić na 15 minut do lodówki, usmażyć.  Przygotować farsz.  Ryby oczyścić z ości, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pociąć w kostkę, łososia w cienkie paski. Ser pokroić w kostkę, szpinak poddusić (2 min) razem

SzczyptaSmaQ
Omlet z łososiem i szpinakiem 174

Śniadanie nie musi być nudne. Ostatnio przyznam, że trochę zaniedbałam śniadania. Nawet pomyślałam o diecie pudełkowej ... pytanie czy warto?? Pośpiech i dużo pracy, a do tego

Niezły Młynek
Jabłecznik z budyniem 905

Jabłecznik z budyniem. Thermomix przepisy. Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 130 g cukru pudru 200 g masła 2 łyżki

Themo przepisy