ryba w ciescie - 2820 przepisów (strona:78/188)

Salmon en Croute - Łosoś ze szpinakiem, serem pleśniowym, oliwkami i ziołami w cieście. Bezglutenowy. 197

dorzucamy masło (pokrojone w kostkę) i sól. 2. Składniki łączymy rozcierając. 3. Powoli dolewamy lodowatą wodę i zagniatamy (krótko i szybko - do połączenia składników). 4. Stolnicę posypujemy mąką, wałkujemy ciasto na prostokąt. 5. Składamy na 3 części i znów wałkujemy tworząc prostokąt. 6. Znów składamy i schładzamy w lodówce około 30 minut zawinięte w folię. 7. Ponownie wałkujemy i składamy(...)minut. Po wyjęciu z piekarnika odwijamy folię aby odparował płyn, który się wytworzył' Ser pleśniowy kroimy w paski, oliwki w krążki Gdy szpinak i ryba ostygną, zabieramy się za rzeźbienie z ciasta :) Na papierze do pieczenia układamy dobrze schłodzone ciasto francuskie. Wykładamy na środku szpinak (rozmiar filetu z łososia), na szpinak układamy filet bez skórki, okładamy serem, posypujemy oliwkami

Wypisz Wymaluj
Francuskie pizzerinki warzywno-rybne 179

pizzerinki. Delikatne, kruche i bardzo aromatyczne. Idealne na obiad lub szybką przekąskę. Kto wypróbuje? Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego 1 czerwona papryka 1/4 papryki zielonej 1/4 papryki żółtej 6 sztuk pieczarek 3 sztuki filetów z miruny 1 łyżeczka przyprawy do ryb sól i pieprz do smaku 1 żółtko 1 łyżka mleka 3,2% 20dkg sera żółtego w kawałku Sposób przygotowania(...)Lekko posolone smażymy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Do smażących się warzyw dodajemy umytą, osuszoną, pokrojoną w kostkę i oprószoną przyprawą do ryb mirunę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.  2. Jeden płat ciasta francuskiego dzielimy na 6 kwadratów, z drugiego odcinamy 2 tej samej wielkości kwadraty. Resztę ciasta dzielimy na 16 cienkich pasków, które dzielimy na pół

Kuchnia w czekoladzie
Wytrawne ptysie z serkiem łososiowym 223

Nie wiem jak Ty ale ja zawsze jadałam ptysie na słodko. Dzisiaj jednak mam wersję wytrawną. Ten przepis świetnie sprawdził się na urodzinach mojego brata zamiast

Niezły Młynek
Ryba po grecku 276

Ryba po grecku to potrawa, która z Grecją nie ma nic wspólnego, znana i popularna jest tylko w Polsce. Najczęściej gości na naszych stołach na Święta

Oryginalny smak
Dorsz pieczony, z salsą truskawkową i szpinakowymi kluseczkami 150

bardzo zdrowy posiłek :) moja Córeczka zjadła całą porcję, co mnie bardzo ucieszyło :) Szkoda, że świeżych truskawek już nie ma... Składniki: 450g filetów z dorsza atlantyckiego (może być też inna ryba) 3 łyżki serka mascarpone 1,5 szkl. truskawek (większych ciut więcej) 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka octu balsamicznego 2 łyżki cukru pieprz cytrynowy sól ziołowa wiórki masła Kluseczki(...)gotujemy wodę, lekko solimy i wlewamy łyżkę oleju. We wrzątku maczamy łyżkę, następnie gorącą nabieramy małe porcje ciasta i zanurzamy w wodzie, postępujemy tak z całym ciastem. Gotujemy minutę od wypłynięcia na wierzch. Rybę polewamy sosem truskawkowym, podajemy z kluseczkami i dekorujemy ziarenkami granatu, listkami świeżej mięty oraz połówkami truskawek. Cała dekoracja jest do zjedzenia. Smacznego :) RADY: Użyłam szpinaku mrożonego

Kolorowy Przepisownik
Łosoś ze szpinakiem w cieście 179

Łosoś, szpinak i to wszystko zapieczone w cieście francuskim... jak dla mnie był to strzał w dziesiątkę! Składniki: 500 g mrożonego szpinaku, 2 łyżki masła, 1

Aga w kuchni
Halibut niebieski- dzwonko- pieczony z herbatą 189

powstało danie zdrowe i aromatyczne. Podaję rybę herbacianą, delikatną , aromatyczną. Herbata to nie tylko napój, ale również przyprawa w naszej kuchni- do deserów, lodów, ciast ,ale i do dań wytrawnych takich jak u mnie, do ryby! Do jej dosmaczenia użyłam herbaty FESTIVAL DREAM od  BASILUR z górnej puszki, gdzie znajduje się mieszanka czarnej herbaty cejlońskiej FBOP z zieloną herbatą

Z Kuchni Do Kuchni
Z wizytą u Kurta Schellera w Kurt Scheller Academy 225

krewetkami tygrysimi i hummusem.  Trójkąty z ciasta filo bardzo dobre. Nie korzystałam wcześniej z niego. Hummus jak dla mnie za mało wyrazisty. Osobiście bardziej bym go przyprawiła. Wyścigi z Kurtem na zawijanie trójkątów. Podobno moje wyszły najładniejsze :) Dorada z suszonymi pomidorami, oliwkami i ziemniakami.   Sama patroszyłam, pierwszy raz w życiu, rybę, Do tej pory zawsze filety, bądź też(...)Wszyscy zostaliśmy zawołani dopiero gdy krem został wylewany do kokilek i wkładany do piekarnika. Podobnie było z Manti. Jedna osoba została poproszona o zrobienie ciasta i farszu podczas gdy inni zajmowali się np. warzywami do ryby czy też "rozbieraniem" krewetek. Można to jednak tłumaczyć tym, że aby płynnie przechodzić z jednego przepisu do drugiego, część rzeczy poprostu musiała być wcześniej

Mój Smak na Życie
Pierogi z karpiem, grzybami i koperkowo-orzechowym masełkiem 150

jedna z  tradycyjnych potraw, której nie może zabraknąć podczas wigilijnej kolacji. Delikatne, wypełnione po brzegi farszem ze świątecznej ryby i polskich grzybów, polane koperkowo-orzechowym masełkiem smakują obłędnie i z pewnością będą hitem Bożonarodzeniowej kolacji. Składniki: Ciasto: 500g mąki 2 łyżki oleju około 1 szklanki ciepłej wody szczypta soli Farsz: 650g świeżego karpia bez ości i skóry 2 cebule(...)rozgrzanym maśle, dodać grzyby i całość chwilę smażyć, a następnie pozostawić do wystudzenia. Po tym czasie przesmażone grzyby z cebulą, kaszę i zmieloną rybę dokładnie ze sobą wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. 2. Ciasto: Mąkę przesiać do miski, dodać szczyptę soli, olej i stopniowo wlewać letnią wodę cały czas zagniatając ciasto (wtedy ciasto zrobi się bardziej zwarte). Następnie

Szalona Kuchnia Eweliny
Fuczki, czyli placki z Bieszczad. 199

Fuczki to placki z ciasta naleśnikowego i kiszonej kapusty. Wywodzą się z kuchni łemkowskiej. Niezwykle proste i zaskakująco dobre. Można podawać w towarzystwie ryby lub z dodatkiem kwaśnej śmietany czy sosu czosnkowego. Tradycyjnie do ciasta dodawano mąki owsianej. Z czasem zastąpiła ją mąka pszenna. Fuczki robiło się zarówno z surowej, jak i gotowanej kapusty kiszonej. Zdecydowanie wolę tę pierwszą

zadanie-gotowanie
Ciasto miodowe z masą budyniową czyli miodownik 314

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Co potrafi robot kuchenny Kogersen Mycook 289

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Ciasto czekoladowe z masą budyniową i orzechami 350

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Miekkie pierniczki świąteczne bez drożdży 766

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Bigos staropolski najlepszy na święta 223

trzech dni gotowania. Gotowy bigos można przechowywać w lodówce nawet kilka dni. Smacznego! Opublikowane: 15.12.2016 ekspansja smaku Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Tort z orzechów laskowych z masą orzechową 224

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Koktajl z guaraną pobudzający 261

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Błonnik oczyszczający przepis na napój 248

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Rolada makowa drożdżowa 241

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Świąteczna sałatka z ananasem i szynką 660

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Młody jęczmień pyszny zdrowy napój 205

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Krokiety z kapustą i grzybami 243

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Gołąbki z ryżem i mięsem mielonym 615

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Sernik z kokosem na cienkim cieście 260

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Zioła szwedzkie przepis na nalewkę 209

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Tempura z owoców morza 158

Tempura to danie kuchni japońskiej, chociaż wymyślili ją Portugalczycy. Do jej przygotowania potrzebne są owoce morza, ryby lub warzywa, które zanurza się w cieście i krótko smaży na głębokim oleju. Dzięki temu zabiegowi krewetka czy warzywo otoczone jest kruchą, chrupiącą i półprzezroczystą mgiełką z ciasta. Składniki: • 3 duże krewetki • 2 paluszki krabowe • kilka

To co kocham
Herbata z czystka tureckiego 269

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Sałatka warstwowa gyros kebab jak zrobić? 210

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Kapusta zasmażana sałatka do obiadu 192

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Bułki z czosnkiem niedźwiedzim 203

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Rolada biszkoptowa zgalaretką i kremem 191

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Ćwikła z chrzanem jak zrobić? Ćwikła na zimę 173

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Prawdziwe pielmienie rosyjskie- rosyjskie pierogi 126

Syberii. Ze względu na ostre warunki pogodowe, danie to cieszyło się bardzo dużym powodzeniem. Syberyjskie kobiety przyrządzały je dla swoich mężczyzn wybierających się na połów ryb lub polowanie. (Źródło http://www.abcukraina.pl) Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki 2 jaja 1 łyżeczka soli ½ szklanki wody Składniki na farsz: 30 dag wędliny 1 cebula 30 dag mięsa sól, pieprz gałka muszkatołowa Wykonanie

Tradycyjna Kuchnia

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję