ryba w ciescie - 2820 przepisów (strona:80/188)

Ciasto miodowe z masą budyniową czyli miodownik 324

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Co potrafi robot kuchenny Kogersen Mycook 299

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Ciasto czekoladowe z masą budyniową i orzechami 361

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Miekkie pierniczki świąteczne bez drożdży 776

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Bigos staropolski najlepszy na święta 227

trzech dni gotowania. Gotowy bigos można przechowywać w lodówce nawet kilka dni. Smacznego! Opublikowane: 15.12.2016 ekspansja smaku Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Tort z orzechów laskowych z masą orzechową 235

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Koktajl z guaraną pobudzający 270

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Błonnik oczyszczający przepis na napój 257

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Rolada makowa drożdżowa 248

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Świąteczna sałatka z ananasem i szynką 667

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Młody jęczmień pyszny zdrowy napój 216

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Krokiety z kapustą i grzybami 251

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Gołąbki z ryżem i mięsem mielonym 624

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Sernik z kokosem na cienkim cieście 267

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Zioła szwedzkie przepis na nalewkę 213

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Tempura z owoców morza 168

Tempura to danie kuchni japońskiej, chociaż wymyślili ją Portugalczycy. Do jej przygotowania potrzebne są owoce morza, ryby lub warzywa, które zanurza się w cieście i krótko smaży na głębokim oleju. Dzięki temu zabiegowi krewetka czy warzywo otoczone jest kruchą, chrupiącą i półprzezroczystą mgiełką z ciasta. Składniki: • 3 duże krewetki • 2 paluszki krabowe • kilka

To co kocham
Herbata z czystka tureckiego 280

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Sałatka warstwowa gyros kebab jak zrobić? 214

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Kapusta zasmażana sałatka do obiadu 200

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Bułki z czosnkiem niedźwiedzim 211

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Rolada biszkoptowa zgalaretką i kremem 196

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Ćwikła z chrzanem jak zrobić? Ćwikła na zimę 178

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Prawdziwe pielmienie rosyjskie- rosyjskie pierogi 132

Syberii. Ze względu na ostre warunki pogodowe, danie to cieszyło się bardzo dużym powodzeniem. Syberyjskie kobiety przyrządzały je dla swoich mężczyzn wybierających się na połów ryb lub polowanie. (Źródło http://www.abcukraina.pl) Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki 2 jaja 1 łyżeczka soli ½ szklanki wody Składniki na farsz: 30 dag wędliny 1 cebula 30 dag mięsa sól, pieprz gałka muszkatołowa Wykonanie

Tradycyjna Kuchnia
Tarta z łososiem, kozim serem i papryką 160

łyżeczki soli 300g świeżego łososia 1/2 czerwonej papryki 100g serka koziego 1 jajko 150g śmietany 22% 1 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczki przyprawy do ryb 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 100g tartego sera żółtego sól, pieprz Wykonanie: Ciasto: składniki zagnieść na kruche ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1h.Formę do tarty wysmarować masłem,schłodzonym ciastem

Raj dla Podniebienia
Pizza z wędzonym łososiem na cieście francuskim 175

Składniki: 1 opak. ciasta francuskiego XL 200 g wędzonego łososia przyprawa do ryb 10 pomidorków koktajlowych natka pietruszki 4 plastry żółtego sera ( lub ser mozzarella) 1 żółtko + 1 łyżka oleju Sposób przygotowania: 1. Łososia podzielić na małe kawałeczki, pomidorki pokroić na ćwiartki, natkę drobno pokroić. 2. Ciasto podzielić na dwie równe części. Na dwie części rozłożyć łososia i posypać niewielką

A Ty Smakuj Mnie
Makowiec na lanym cieście 266

roku przez moja mamę. Ciasto jest z gatunku tych zawsze się udających i zawsze smacznych. Jako że dziś czeka nas jeszcze robienie "ryby po grecku" bez zbędnych wstępów zabieram się do opisania przepisu. Składniki ciasto: 3 jajka 1 szklanka cukru 3 łyżki oleju 1 łyżka octu 1/2 kostki palmy 3/4 szklanki mąki ziemiaczanej 3/4 szklanki mąki tortowej 1 kopiasta łyżeczka

Lubczyk i Wanilia
Sałatka, pasta z ryby wędzonej 179

gotowaliśmy, smakowaliśmy i świetnie się bawiliśmy odkrywając podlaskie smaki. Ale wróćmy do sałatki, czy pasty... Podczas warsztatów przygotowaliśmy między innymi pierogi z rybą wędzoną, ogórkiem i koperkiem.  Do farszu został dodany majonez, wszystko zostało zapakowane w ciasto i tak powstały pierogi. Postanowiłam lekko zmodyfikować farsz, wyrzucić majonez i podać jako sałatkę. ryba wędzona (u mnie makrela), 3-4 ogórki

królestwo garów
Smaki Japonii - foto skrót z podróży, cz. 1 171

Hakata. Fukuoka   – Mentaiko: kawior z dorsza doprawiony na subtelnie pikantnie. Restauracja Chikae,  dzielnica Hakata. Osaka  –  Takoyaki: kulki z ciasta wypełnione kawałkami ośmiornicy, typowo uliczne jedzenie. Kioto   –  Sashimi (świeża ryba cięta w odpowiedni sposób) z tuńczyka. Restauracja Ume no Hana. Osaka   – p rosty i tani posiłek z supermarketu: ryż ze śliwką Umeboshi

Kuchcik gotuje
Pierogi z wędzonym łososiem 194

niego- przyznaję bez bicia smakowałyby mi zdecydowanie mniej.  Zrobiłam małą porcję, jak to zwykle bywa z nowościami, ale jeśli jesteście smakoszami ryb i tak jak ja lubicie łososia, to spokojnie możecie podwoić porcję 😉 Składniki: Ciasto na ok 25 sztuk: 300g mąki pszennej 150ml gorącej wody 1 łyżka masła ½ łyżeczki soli Farsz: 250g białego sera 150g wędzonego łososia opcjonalnie szczypta

Kuchnia w czekoladzie
Dorsz smażony w curry 146

Składniki : 4 porcje Ryba • 4 filety dorsza bałtyckiego ze skórką, świeże lub mrożone • sól i opcjonalnie - biały pieprz • 3 łyżki mąki pszennej • 1 czubata łyżeczka przyprawy

KUCHNIA POLSKA
Kostka piernikowa 265

Kostka piernikowa. Przepisy Thermomix. Składniki: 180 g mąki pszennej 50 g cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 60 g masła 1 jajko 1 łyżka miodu

Themo przepisy
Chrupiący amur z sosem z selera naciowego 186

Na dzisiejszym obiedzie zawitał do nas amur. To niezwykle delikatna ryba z rodziny ryb karpiowatych, którą uwielbiam za jej delikatny smak.  Do obiadu świetnym dodatkiem

Niezły Młynek
Pstrąg zawijany w boczek 218

Mięso i ryba? Tak- pomieszanie smaków, które świetnie ze sobą się zgrywa. Prawda, że ciekawa propozycja? Może sami spróbujecie :) Składniki : 2 świeże pstrągi (wypatroszone )  8

Niezły Młynek
Kuleczki rybne w świątecznej zalewie octowej 239

Takie świąteczne kuleczki rybne z karpia śmiało możecie przygotować na Święta. Na moim stole znajdzie się dla nich miejsce na pewno.  ok 25 kuleczek 

Niezły Młynek
Tagliatelle z cukinii z sosem tuńczykowo - pomidorowym 262

W naszym domu cukinia gości na stole przez cały sezon i jeszcze dłużej. Nie wyobrażam sobie grilla bez grillowanej cukinii, a dziś chce ją przedstawić w

Niezły Młynek
Jesiotr zapiekany z kapustą kiszoną na słodko 208

Niektórzy mogą pomyśleć, że przeszłam na jakąś dietę. No i mają rację :) przez ostatni pobyt w szpitalu mojego męża musimy trochę zmodyfikować nasze nawyki żywieniowe

Niezły Młynek
Czarne fettuccine z parowanym pstrągiem i warzywami 204

Dzisiaj bardzo szybki i pożywny obiad z pomocą parowaru. Takie obiady uwielbiam bo robią się same, a ja mam czas na przygotowanie jakiegoś fajnego

Niezły Młynek
Tortilla z kapustą kiszoną i łososiem 226

Jakiś czas temu gotowaliśmy razem z innym blogerami i Karolem Okrasą na Stawach Milickich. Jednym z dwóch dań była kanapka rybna, którą przygotowaliśmy wspólnie z Kuchennymi

Niezły Młynek
Karp w bazyliowej galarecie 165

Na stole Wigilijnym nie może zabraknąć karpia w galarecie, w tym roku moja propozycja to karp w galarecie z bazylią. Smakuje inaczej niż tradycyjny karp

Niezły Młynek
Zapiekana ryba po grecku z borowikami 193

Chyba w każdym domu na wigilii pojawia się ryba po grecku, jednak chciałabym Wam zaprezentować trochę inną odsłonę. Sądzę, że powinna Wam posmakować - wyszła obłędna. Przepis

Niezły Młynek
Grillowany pstrąg w ziołach 207

Sezon na ryby trwa cały rok ale teraz przed Świętami szczególnie jest wzmożony, przynajmniej w moim domu. Jakoś tak odnoszę wrażenie i że nawet w sklepach

Niezły Młynek
Tatar ze śledzia z musztardą francuską 193

Kochani ostatnio mieliście okazję zapoznać się z książką "Ryby są Super" recenzja tutaj  . Dzisiaj wzięliśmy książkę w obroty i przedstawiamy świetny przepis Doroty Wellman

Niezły Młynek
Suflet z wędzonym łososiem 151

Dzisiaj suflety z wędzonym łososiem i serkiem mascarpone. Uważam, że to bardzo fajna propozycja Świąteczna, chociaż, takie suflety możecie sobie przygotować kiedy chcecie, nawet na romantyczną

Niezły Młynek
Ryby są super 162

"RYBY SĄ SUPER" to nowa książka, którą serwuje nam  Lidl Polska  . Książka na ponad trzystu stronach, gromadzi w sobie, aż osiemdziesiąt przepisów z

Niezły Młynek
Pieczony łosoś z wędzonym boczkiem 217

Upały trochę ustąpiły dlatego możemy powoli włączać piekarniki. Dzisiaj na obiad mamy łososia, trochę w innej formie bo z wędzonym boczkiem. Takie połączenie jest świetne, boczek

Niezły Młynek
Dorsz w tymianku z warzywami 206

Czas przygotowania: 30 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 26,00 zł SKŁADNIKI: 400 g dorsza (filet) 1 bakłażan 1 cukinia 1 czerwona papryka świeży

kulinarnyJa

Proponowane wyszukiwania