ryba smażona - 4845 przepisów (strona:25/323)

PRZEPISY NA WIGILIĘ: TARTA Z RYBĄ PO GRECKU 170

minuty. Zestaw z ognia. Krok 3 Ryby. Mrożone rozmróź i osusz, świeże osusz ręcznikiem. Posól, pieprz, skrop sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i krótko smaż ryby. Zestaw z ognia. Krok 4 Ciasto. Wyjmij je z lodówki na dobrze posypaną mąką stolnicę. Odkrój niewielki kawałek, z którego później zrobisz dekorację wierzchu i wstaw z powrotem do lodówki. Zacznij

Niedzielny kucharz
Rybne pulpeciki 137

niejadków Przepis będący świetną alternatywą dla tradycyjnie przygotowanej ryby. Ciekawa forma zachęca do jedzenia nawet rybich niejadków, a sposób przygotowania sprawia, że pulpeciki są zdrowe i mogą zastąpić ciężkie smażone ryby.  Pulpeciki świetnie sprawdzą się także jako zdrowszy zamiennik paluszków rybnych, które dzieci tak uwielbiają, a które z rybą często niewiele mają wspólnego. Dodatkowo przepis ten pozwoli na smaczne

HealthyCreations
Nuggetsy z dorsza na kremie z żółtej papryki i dyni 214

soczysty i pyszny, czy suchy i wiórowaty. Dzięki temu, że ryba krojona jest w nieduże kawałki jej obróbka termincza zajmuje niecałe 2 min! Tak 2 min, zaufajcie mi, że ryba smażona w ten sposób jest po prostu cudowna i w żadnym miejscu nie ma nawet plamki surowego mięsa :) To są po prostu najlepsze nuggetsy z dorsza jakie kiedykolwiek jadłam :) Zróbcie(...)stron, a następnie obtoczyć w dwukrotnie w mące kukurydzianej. Na patelni rozgrzać masło z olejem lub masło klarowane i smażyć nuggetsy z 4 stron, z każdej strony po ok 20-30 sekund. Jak tylko panierka robi się rumiana przekręcamy kawałek ryby o 90 stopni i tak do momentu aż 4 boki będą obsmażone. Ściągamy z patelnie, można odsączyć rybe

DefinicjaSmaku
Dorsz z pary z warzywami i sosem 205

Dorsz, to pierwsza ryba jaką spróbowałam zrobić na parze. Wyszła bardzo dobra i od tej pory często ją robię. To fajne urozmaicenie od tradycyjnie smażone ryby w panierce. I jak wiem, na pewno zdrowsze.Składniki:filet z dorszapół cytrynykoperek suszonypieprzkilka różyczek brokułów i kalafiorasos do rybyjogurt naturalny lub śmietanaWykonanie:1. Filet rozmrozić, odsączyć z wody, w zależności od jego wielkości

Pasja Smaku
PAPRYKARZ SZCZECIŃSKI z DORSZA 156

pyszny jak kupiony w sklepie. Jak dla mnie to rewelacja, nie za suchy, pachnący warzywami i rybą i bardzo smaczny. Przygotowałam go z filetów dorsza jednak można użyć dowolnej ryby(...)rosołowe ( naturalne ) 1 łyżeczka suszonego lubczyku 1 łyżeczka papryki w proszku papryka ostra d osmaku sól i pieprz do smaku około 1 szklanka wody do duszenia warzyw olej do smażenia ryby

Kulinarne Fantazje Marioli
Ryba na parze 156

Chodziła za mną od dawna – ryba na parze, podana z ryżem z warzywami. Ryba gotowana na parze jest o wiele bardziej lekkostrawna i mniej tłusta od tradycyjnych ryb smażonych, dlatego polecana jest głównie dla dzieci, matek karmiących, osób będących na diecie i wszystkich, którzy stawiają na zdrowe odżywianie. Continue reading Ryba na parze at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Paluszki rybne dla dzieci 322

takie danie można przyrządzić dla dzieci, które skończyły 1. rok życia. ok. 300 g kostki z mintaja 1 jajko mąka bułka tarta sól i pieprz do smaku olej do smażenia Rybę rozmrażamy i osuszamy (można je delikatnie osuszyć np. czystą ściereczką), a następnie delikatnie solimy. Kroimy rybę na dość grube słupki (ok. 2,5 cm). Kawałki ryby panierujemy w mące

Dieta bez mleka
Filet rybny pieczony w piekarniku 338

Filet rybny pieczony w piekarniku to doskonały pomysł na pyszny i dietetyczny obiad. Wspaniała alternatywa dla paluszków rybnych czy ryb smażonych w panierce, które mają sporo kalorii. Do przygotowania tego dania możecie użyć zarówno filetów dorsza, jak i mintaja, którego użyłam ja. Rybę doprawiłam mocno czosnkiem i pieprzem, jednak jeżeli nie przepadacie za smakiem czosnku, możecie dodać go mniej

Kuchnia Bazylii
Przepisy na wigilię: Tarta z rybą po grecku 194

minuty. Zestawiamy z ognia. Krok 3 Ryby. Mrożone rozmrażamy i osuszamy, świeże myjemy i osuszamy. Solimy, pieprzymy, skrapiamy sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i krótko smażymy ryby. Zestawiamy z ognia. Krok 4 Ciasto. Wyjmujemy je z lodówki na dobrze posypaną mąką stolnicę. Odkrawamy niewielki kawałek, z którego później zrobimy dekorację wierzchu i wstawiamy z powrotem do lodówki

Niedzielny kucharz
Kotlety rybne z miruny 289

nich, ale nie mam sprawnej maszynki do mielenia. To nic! Rybkę można posiekać tasakiem jak na tatar albo zmielić blenderem. Takie kotleciki lepiej mi smakują niż tradycja smażona ryba, ponieważ nie czuć aż tak aromat ryby. Kilka kotletów zostało mi z obiadu, więc na kolację zrobię fishburgery :) Już nie mogę się ich doczekać :DSkładniki dla 4 osób:mięso(...)ciepłym mlekubułka tarta do panierkimąka do panierkisól, pieprz cytrynowyMięso z ryby drobno siekamy tasakiem albo miksujemy przy pomocy blendera. Mieszamy mięso z jajkiem, bułką namoczoną w mleku, podsmażoną cebulką, solą, pieprzem cytrynowym, koperkiem i szczypiorkiem. Formujemy w dłoniach kotleciki, obtaczamy w mące, jajku oraz bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Kotlety podajemy z surówką z kiszonej kapusty

Bon Appetit Małgorzaty
Dorsz w cieście piwnym 323

polędwice") – 2 szklanki mąki pszennej – 2 jajka (L) – 1 i 1/2 szklanki piwa   – 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia – sól pieprz cytrynowy  sok z cytryny olej do smażenia Rybę przepłukuję i osuszam na ręczniku papierowym. Przyprawiam solą i pieprzem cytrynowym, skrapiam delikatnie sokiem, wyciśniętym z cytryny.  Dzielę rybkę na odpowiednie porcje. W misce łączę jajka z piwem(...)troszkę soli i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.  Całość mieszam dokładnie, aby nie było grudek z mąki. Kawałki dorsza maczam w cieście i wykładam na rozgrzany olej, smażę z obu stron na rumiano. Po usmażeniu, układam na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. SMACZNEGO

Takie tam pichcenie
RYBA PIECZONA POD POMIDOROWO-KOPERKOWĄ PIERZYNKĄ 187

Składniki: * 700 g dowolnego fileta ryby (u mnie dorsz) * 1 cebula * 1 marchewka * garść posiekanego świeżego kopru * 2-3 łyżki ketchupu pikantnego * 4-5 łyżek przecieru pomidorowego * olej do smażenia ryby * mąka do panierki * sól * pieprz * przyprawa do ryby  (użyłam Skworcu) * odrobina wody Wykonanie: Filety z ryby rozmrozić, dobrze osuszyć. Posypać je solą, pieprzem i przyprawą do ryby, panierować

Zrób to smacznie
Fish and chips wg Blumenthala 214

takiego jest w tym daniu ze Anglicy go uwielbiają?.. dla nas to przecież zwykła smażona ryba i frytki, a z fast food-ów wolimy amerykańskiego hamburgera. Czy ktoś z nas skusiłby się rybę podawana w gazecie? A jednak taka ryba może być genialna. Autorem poniższego przepisu, który wykorzystałam jest geniusz samouk, fascynat kuchni molekularnej Heston Blumenthal. Jego przepis został ostatnio

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Karp w śmietanie z pieczarkami i makaronem 215

Karpia dokładnie płuczę i kroję na mniejsze kawałki. Rybę oprószam z dwóch stron solą oraz pieprzem. Cebulę kroję w półplasterki. 3. N patelni rozpuszczam masło. Układam karpia. Dodaję cebulę. Rybę smażę na małym ogniu po około 5 minut z każdej strony. 4. Do karpia dodaję podsmażone pieczarki oraz makaron. Całość zalewam śmietaną. Duszę na małym ogniu około 5 minut. Doprawiam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Chow mein ze smażonym dorszem 158

zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odcedzamy. Grzyby przygotowujemy zgodnie z recepturą, osączamy i kroimy w paski. Rybę oczyszczamy z ości, kroimy w większą kostkę, marynujemy w sosie sojowym ( 4 łyżki ) wymieszanym w cukrze palmowym, około 20 min. Następnie oprószamy mąką i smażymy na rozgrzanym oleju sezamowym. W tym samym czasie warzywa podsmażamy na oleju, na dość wysokiej temperaturze(...)grzyby , posiekany czosnek oraz imbir, sos ostrygowy ( 2 łyżki ) i sojowy, szybko podsmażamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Podajemy razem ze smażoną rybą. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding

R'n'G Kitchen
Łosoś pomarańczowy w sezamie 161

pomarańczy. Rybę panierować w sezamie z 3 stron (od strony skóry jest to zbędne, ponieważ ta część jeść będzie usunięta po usmażeniu). Rybę smażyć na rozgrzanym tłuszczy ze wszystkich stron (po około 3 – 4 minuty z każdej w zależności od grubości). Krok po kroku: 1. Przygotować marynatę

KuchniaWeDwoje.pl
Makaron z sosem z kurka czerwonego 178

odparować. Ryba powinna być już gotowa (usmażona) – wyjąć ją z patelni i odłożyć. Umyte pomidorki przekroić na pół lub w ćwiartki i wrzucić na patelnię, na której smażyliśmy rybę. Przyprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem przez kilka minut aż pomidorki zmiękną. W międzyczasie gotujemy makaron i obieramy kurka i dzielimy na małe kawałki. Rozdrobioną rybę dodać do sosu

Pociąg Do Kuchni
Dorada po azjatycku 251

azjatycku to ryba zainspirowana labraksami, które przygotowywał w swoim programie Jamie Oliver. Gdy kupiłam dorady, nie do końca wiedziałam jak je przyrządzić – a nie miałam ochoty na typowo smażoną rybę. Sposób azjatycki to był strzał w dziesiątkę. Połączenie kolendry, chili, imbiru, dymki i sosu sojowego sprawdza się zawsze. Ryba była fantastyczna – ugotowana na parze, lekko ostra, lekko orzeźwiająca

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania