ryba smażona - 4845 przepisów (strona:32/323)

Kapusta z grochem i grzybami na wigilię 297

trzeba to doprawiam solą, pieprzem. Na koniec dodaję majeranek, dokładnie mieszam i zakręcam gaz. Kapusta z grochem i grzybami jest gotowa, tak przygotowaną kapustę możemy podać na przykład do smażonej ryby. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Surówka z kiszonej kapusty 561

surówkę.  Przepis został spisany już w 1937 roku w książce kucharskiej "Kuchnia domowa". Surówka z kiszonej kapusty z dodatkiem jabłka i marchewki to najlepszy dodatek do pieczonej i smażonej ryby

AniaGotuje.pl
Pstrąg łososiowy w jogurtowej panierce 243

Panierka do ryb smażonych nie zawsze musi się składać z jajka i bułki tartej. Mam dla Was pyszną i chrupiąca alternatywę :-) Czytajcie dalej! Czas przygotowywania:  30 minut Ilość porcji

AniaGotuje.pl
KONKURS Z MARKĄ PROSTE HISTORIE i wspaniałymi nagrodami! :) 185

BLIŻEJ ŚWIĘTA - jak wiele osób co roku wypowiada te słowa. Przemyślenia co przygotować, czym zaskoczyć swoich najbliższych, co zrobić, by te Święta były jeszcze smaczniejsze niż poprzednie... Różnego rodzaju ryby (smażone, po grecku, po węgiersku, po żydowsku, itd.), pierogi z grzybami, barszcz z uszkami, kompot z suszu, kapusta z grochem, makiełki, sernik, makowce, zapach pomarańczy i mandarynek... To gości

Trufelkowo
Fasolka z czerwoną cebulą, pomidorkami i balsamico winegret wg Aleex 188

Wymieszać. Poddusić ok. 3 minut. 8. Dodać fasolkę. Wymieszać. 9. Zestawić patelnię z palnika. Przykryć i zostawić na kilka minut. 10. Podawać jako jarzynkę do obiadu. Świetnie smakuje ze smażoną rybą i ziemniakami z bazylią. Smacznego

W mojej kuchni
Filet z dorsza, w chrupiącej paniece 236

sokiem z cytryny, odstawić na 2-3 godziny (lub dłużej). Następnie panierować, mąka (nadmiar otrzepać), jajko, bułka tarta. Przygotować sos-jogurt plus posiekany koperek-doprawić solą i pieprzem.. Ryby smażyć w głębokim oleju, po 2 minuty na każdą stronę. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.. Podawać z sosem koperkowym oraz , u mnie, sałatka z bobem. Przepis znajdziecie

Kopystką po garach
Łosoś z duszonymi warzywami 195

dodajemy kilka listków laurowych i kulek ziela angielskiego.. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem aż warzywa zmiękną. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz słodką papryką. Rybę smażymy na złoto z obu stron na maśle z oliwą z oliwek. Serwujemy w towarzystwie duszonych warzyw

Pyry na Gaz
Pstrąg łososiowy w sosie cytrynowym 148

papierowym ręcznikiem. 2. Następnie skrapiamy z obu stron olejem, sokiem z cytryny i oprószamy przyprawami. 3. Tak przygotowaną wstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki. 4. Zamarynowaną rybę smażymy na rozgrzanej patelni (bez dodatku tłuszczu) przez 3 min z każdej strony. 5. W tym czasie przygotowujemy sos cytrynowy. 6. W rondelku rozpuszczamy masło, a następnie dodajemy mąkę, tworząc

Bez Cebuli
Maślany miętus 190

łuski i oczyszczamy. Jeżeli mamy miętusa całego warto go przekroić na płat. Miętusa tylko solimy i obtaczamy w mące. Na patelnię wykładamy masło klarowane i dolewamy niewielką ilość oleju. Rybę smażymy na złoty kolor z obu stron. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
Chrupiące pieczone ziemniaki 432

warto go pomijać. Nie są to dietetyczne ziemniaki, ale zdecydowanie najlepsze. Goszczą u mnie niemal podczas każdego przyjęcia i zawsze każdy pyta o przepis. Są idealne do kotletów, kurczaka, smażonej ryby i pieczeni. Chrupiące pieczone ziemniaki: 2-3 kg ziemniaków 3 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki mąki 3-4 łyżki gęsiego smalcu (może być też kaczy) 4 duże ząbki czosnku

Poezja smaku
Surówka obiadowa 529

zasmażaną kapustę. Polecam też inne przepisy na surówki: Surówka z kiszonej kapusty bez cebuli Surówka z marchewki – dietetyczna Surówka z kapusty, pora i koperku Surówka Colesław Surówka do ryby smażonej Surówka z kapusty pekińskiej surówka z modrej kapusty . surówka z młodej kapusty surówka z warzyw z papryką Jak przygotować najlepszą surówkę obiadową? Składniki: 500 g świeżo ukiszonej kapusty 1 ogórek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Surówka z kapusty kiszonej 306

patelni podprażyć kminek i tymianek dodajemy do kapusty. Przyprawić cukrem, pieprzem świeżo mielonym polewamy olejem, surówkę dokładnie wymieszać. Surówka z kapusty wyśmienicie smakuje jako dodatek do pieczonego mięsem lub smażonej ryby. Smacznego

kgwjanczewo
Surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem 243

które wcześniej zrobiłam. Surówkę z kapusty białej, pekińskiej, czerwonej, czy też z kiszonej lubimy wszyscy. Do dzisiejszego obiadu zrobiłam moją ulubioną surówkę z kapusty kiszonej. Idealnie pasuje np. do smażonej ryby. Składniki: 500 g kiszonej kapusty 2 marchewki 1 jabłko 1 mała albo pół średniej cebuli 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka kminku 2 -3 łyżeczki cukru pieprz

Kuchnia u Krysi
Smażony sum 210

cytrynowy sól mąka olej   Oczyszczonego suma pokroić w dzwonki. Każdy kawałek obustronnie posypać solą, pieprzem cytrynowym i dokładnie obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać dość sporą ilość oleju. Rybę smażyć (na średnim ogniu) z obu stron - na złoty kolor

Di gotuje
Jak nie przytyć na urlopie 195

plaży lub w innym uroczym miejscy udzielamy sobie swego rodzaju dyspensy na słodkości i wszelkiego gatunku smaczne przyjemności. A na wczasach kusi nas wiele pyszności – frytki, gofry, lody i smażone ryby prosto z morza – to tylko przedsmak poezji smaków, które grają na naszych kiszkach przy każdym stoisku w nadmorskich kurortach. W górach mijamy kramiki z oscypkami, pierogami i gospody

Codogara

Proponowane wyszukiwania