rosół - 7627 przepisów (strona:59/509)

Zupa potrawkowa 86

Zupa potrawkowa to świetna alternatywa do klasycznej potrawki. Świetny sposób na wykorzystanie gotowanego mięsa na przykład z rosołu. Przepyszne i sycące  danie jednogarnkowe które u nas cieszy się dużym powodzeniem. Najczęściej jest gotowana z tak zwanego rosołu z wczoraj :) 4 porcje około 300 -400 gramów gotowanego mięsa np. z rosołu u mnie drobiowe 2 średniej wielkości marchewki 1 szklanka(...)zielonego groszku użyłam mrożonego ale może być z puszki około 1,5 litra rosołu 50 gramów ryżu sól pieprz sok z połowy dużej cytryny 5 łyżek słodkiej śmietanki Pokrojoną w kostkę marchewkę wrzucamy wraz z ryżem i groszkiem do rosołu. Całość  doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu do momentu aż wszystko będzie miękkie. Mieszamy co jakiś czas

Andzia Pichci
Zupa pomidorowa przepis 71

Zupa pomidorowa przepis. Zupa pomidorowa i pierogi z mięsem. Zupa pomidorowa z pierogami to przepis na oryginalny obiad. Pyszna pomidorowa na rosole lub żeberkach z gęstego przecieru pomidorowego, zabielana śmietaną. W niektórych domach poniedziałek to dzień pomidorówki. Wiadomo był pyszny domowy rosół z makaronem, zostało trochę, a więc zróbmy pomidorową. Pomysł na zupę pomidorową z rosołu już jest(...)zrobić z mięsa z rosołu? Jak wykorzystać gotowane mięso z rosołu lub innej zupy? Zupa pomidorowa z czym podawać? Klasyczna zupa pomidorowa podawana z makaronem, ryżem, czasem kaszą lub kładzionymi kluskami to tradycja. Taka zupa Babci zawsze była z domowym makaronem, z domowego przecieru pomidorowego. I to był najlepszy smak domowej pomidorówki. Dziś poza ryżem, makaronem czy innym popularnym dodatkiem

Dieta moja pasja
Pierogi z mięsem po gotowaniu rosołu. Świetny sposób na wykorzystanie gotowanego mięsa. PRZEPIS 81

Najpierw rosół, a na drugie lub kolejnego dnia pierogi z mięsem. Bardzo lubimy jedno i drugie, przy okazji sprytnie wykorzystujemy mięso z gotowania rosołu. Przepis na pierogi z mięsem Składniki: około 700 gramów gotowanego mięsa dokładnie oddzielonego od kostek i chrząstek – w przypadku drobiu można użyć także skórek, wołowinę pozostawiamy razem z tłuszczykiem – 2 cebule, 2 ząbki czosnku(...)pół i dokładnie zlep. Pierogi gotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Są gotowe trzy minuty po wypłynięciu. Rady: Do farszu można dodać też trochę warzyw z gotowania rosołu – marchewki, selera lub pietruszki. Pierogi podaliśmy z okrasą ze zrumienionego boczku i cebuli. Pierogi można odgrzać, przesmażając na tłuszczu. Jeśli szukasz przepisu na rosół, ten jest doskonały . Artykuł Pierogi

Kulinarna Polska
Mięsna kostka rosołowa z warzyw z rosołu 81

wiecie, co zrobić z jarzynką i skrzydełkami kurczaka, które Wam zostały z gotowania rosołu ? Mięsna kostka rosołowa z warzyw z rosołu się smoczo poleca! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/03\/miesna-kostka-rosolowa-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/03\/miesna-kostka-rosolowa-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/03\/miesna-kostka-rosolowa-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["jarzynka i kurczak, kt\u00f3re zosta\u0142y(...)u017cy\u0107 do woreczka. Trzyma\u0107 w zamra\u017carce."],"keywords":"cebula,kostka roso\u0142owa,kurczak,marchewka,pietruszka,pomidory,por,warzywa","totalTime":"PT0H40M"} Drukuj Mięsna kostka rosołowa z warzyw z rosołu Czas przygotowania: 20 minut/y Czas gotowania/pieczenia: 20 minut/y Czas całkowity: 40 minut/y Składniki: jarzynka i kurczak, które zostały z gotowania rosołu: mięso ze skrzydełek kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, cebula

Bardzo Gruby Smok
Trik – gdy zabraknie makaronu do rosołu 96

zrobić gdy zabraknie ci makaronu nitki do rosołu ? W wielu domach rosół to danie, które przygotowuje się przynajmniej raz w tygodniu najczęściej na niedzielny obiad. W wielu domach tradycyjnie do rosołu podaje się makaron w kształcie nitek. Co zrobić gdy zabraknie makaronu do rosołu? Można oczywiście użyć innego kształtu. Można też przygotować makaron od podstaw, samemu go zagniatając, susząc, krojąc(...)trik. Jeśli macie w domu makaron spaghetti – wystarczy, że połamiecie go na kawałki, które będą kształtem i rozmiarem przypominać makaron nitki. Artykuł Trik – gdy zabraknie makaronu do rosołu pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Cudownie przyprawiony świąteczny bigos od podstaw. 94

grzybami, cebulą, czosnkiem i chrupiącym boczkiem. Przepis na świąteczny bigos na mieszanym mięsie wieprzowym oraz delikatną wołowiną i różnymi gatunkami wędzonych kiełbas. Bigos gotowany od podstaw na esencjonalnym rosole z mięsa i warzyw. Jednym ze składników, który uwielbiam dodawać do świątecznego bigosu są jabłka. Nadają one niezwykłego, winnego aromatu. To jest naprawdę super! Możesz dodać kilka innych składników, aby był(...)przygotowany od podstaw, krok po kroku. Uwielbiam przepisy, w których dodaję składniki do jednego garnka i pozwalam im na długie, powolne gotowanie, aż będą gotowe. Zaczynamy od ugotowania esencjonalnego rosołu na różnych mięsach i włoszczyźnie. Na końcu mięso powinno być miękkie, delikatne, wręcz rozpływające się w ustach. Przepis na ten bigos podaje użycie wieprzowiny oraz wołowiny, ale można dodać także

Moja Książka Kucharska
Moja ulubiona zupa ogórkowa na skrzydełkach 78

łatwa do wykonania i smakuje fantastycznie. Od lat przygotowuję zupę ogórkową, ale ta wersja jest tą, do której wracam najczęściej. Przepis jest naprawdę prosty i szybki. Jest ugotowana na rosole na skrzydełkach kurczaka, z marchewką oraz ziemniakami i doskonale dostosowuje się do każdej pory roku :) Może być także w wersji wegańskiej, jeżeli użyjemy bulionu z warzyw i oliwy zamiast masła(...)miesiąca, jeśli nie dłużej. Zupa ogórkowa ma różne odmiany i tak naprawdę możemy ją przygotować na wiele ulubionych sposobów. Oto kilka z nich: Zupę ogórkową możesz ugotować na rosole z kurczaka, na dróbkach albo na żeberkach. Nie mniej wspaniałego smaku będzie miała także zupa ugotowana bez mięsa, na bulionie warzywnym. Dodaj do zupy łyżkę albo dwie kaszy manny (lub ryżu

Moja Książka Kucharska
Pielmieni gruzińskie: niezawodny przepis 245

gruzińskie z mieloną baraniną, cebulą, czosnkiem i posiekaną natką pietruszki. Pielmieni doprawione grubo mielonym pieprzem, doskonałe z masłem, kwaśną gęstą śmietaną oraz octem.  Pyszny przepis na pierożki z rosołem w środku. Jeśli kochasz miękkie, delikatne o soczyste pielmieni, ten przepis jest zdecydowanie dla Ciebie! Pielmieni gruzińskie z pieprzem, śmietaną i octem. Jak zrobić idealne pielmieni(...)miękkie ciasto oraz soczysty i pyszny farsz do pielmieni za każdym razem. Wszystko czego potrzeba, aby zrobić domowe pielmieni to mielone mięso, cebula, czosnek, posiekana natka pietruszki oraz rosół. Na ciasto pierogowe podaję mój najlepszy przepis :) Klasyczne pielmieni. Z czym podawać pielmieni. Pielmieni to danie niezwykle wszechstronne. Te małe pierożki można podawać z kwaśną śmietaną, gęstym jogurtem greckim, stopionym masłem

Moja Książka Kucharska
Zupa serowo-porowa na rosole 123

Doskonała i aromatyczna zupa, którą możecie podać z grzankami lub bagietką. Z większą ilością pieprzu może być bardzo rozgrzewająca. Od teraz nie będziecie mieć również problemu z rosołem, który został z obiadu Co potrzeba: 1 por (ok. 400 g), 2 większe cebule ( ok. 300 g), 300 g serka topionego w ulubionym smaku, 1 l rosołu , 50 g masła, Sól, Pieprz(...)często mieszając, żeby się nie przypaliła, dodajemy pokrojonego w cienkie plasterki pora (część biała i delikatna zielona), dusimy do miękkości, często mieszając. Kiedy cebula i por będą miękkie wlewamy rosół , dodajemy ser topiony, mieszamy, gotujemy na mniejszym płomieniu 10 minut, aż ser się rozpuści. Na koniec doprawiamy. Na ogół sól nie jest już potrzebna, ponieważ rosół jest doprawiony

Bułka z Chlebem
Jak mrozić jedzenie – 10 zasad 81

przechowanie produktów, których nie zjadamy od razu, lub na gromadzenie zapasów. My mrozimy wszystko: całe gotowe dania, pieczne, gotowane, samżone mięso, bułki z hamburgerami, pity, pizze, zupy, sosy pomodorowe, rosoły, pokrojone owoce i warzywa. Domowa mrożonka nie raz uratowała nam życie, kiedy nie było czasu na gotowanie:) Dobrze zamrożone i rozmrożone jedzene smakuje tak jakby przed chwilą zostało wyciagnięte(...)zamrażalnika. Ciepłe dania podnoszą temperaturę w zamrażalniku i sprawiają, że inne produkty zaczynają odmarzać. A stąd już prosta droga do zmarnowania jedzenia. Jak to zrobić np. z gorącym rosołem, zupami? Możesz wcześniej zamrozić w specjalnych pojemnikach lub po prostu w plastikowej butelce wodę i, kiedy się zamrozi, dodać do gorącego rosołu, żeby go schłodzić. Gorące jedzenie można też podzielić

Niedzielny kucharz
Rosół z kaczki 63

Rosół z kaczki to idealny pomysł na niedzielny obiad. Użycie mięsa z kaczki sprawi, że rosół będzie o wiele delikatniejszy i bardziej aromatyczny niż tradycyjny rosół. Składniki oraz sposób przygotowania: Mięso dobrze płuczę pod bieżącą zimną wodą. Nastawiam mięso, zalewam zimna wodą. Po około 3h lekkiego pyrkania dodaję ziele angielskie (2-3 ziarenka), listek laurowy, na litr wody jedna cebula(...)dobrze przypalona. Następnie dodaję warzywa, pietruszkę, marchew, seler, por, czosnek, seler. Pod koniec dodaje pieprz w kulkach, sól, lubczyk. Rosół ma pyrkać, broń Boże gotować się! Autor przepisu: Irenka Nowakowska Artykuł Rosół z kaczki pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy