kotletów, lub "tradycyjnej" wersji łyżeczką ze słoika. Do tego zapomniana przeze mnie i myślę, że przez wiele osób pietruszka, która bywa często lekko pomijana, używana jedynie do wywaru na rosół... ale to się zmienia. Pietruszka opanowało ostatnio moją kuchnię, na słono.. i na słodko (zajrzyjcie post wcześniej) No, a jako podstawa, kochana i uwielbiana fasola
More food, love and dreamszgęstnieje i uzyska odpowiednią dla nas konsystencję. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos chrzanowy na ciepło można podać z jajkami, kotletami mielonymi lub z gotowaną wołowinką z rosołu
Monia miesza i gotujemięsem. Są łatwe w przygotowaniu i naprawdę pyszne, polane cebulką z masłem, myy co za smak :) do pyzów możecie użyć np: mięsa z kurczaka który został Wam z rosołu lub podsmażone tak jak ja zrobiłam. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 500g ugotowanych ziemniaków 200 g mąki ziemniaczanej 2 jajka sól do smaku 500 g piersi z kurczaka 3 pieczarki sól, pieprz
Sama słodycz i szczypta chiliziarna orkiszu. Doprawić do smaku , solą, pieprzem i ziołami. Na każdy liść kapusty kłaść porcję farszu,zawinąć. Gołąbki układać jeden obok drugiego w garnku . Wlać 1/2 - 1 szkl. rosołu Dusić około 20 minut w szybkowarze ,w garnku 35-40 minut. Podawać z sosem brukselkowym. Sos brukselkowy Składniki : 350-400 g brukselki -2 łyżki masła -szkl. śmietanki
w mojej kuchniminut Ilość porcji: 2-3 Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej lub jęczmiennej (lub jeden woreczek) 100 g mięsa z rosołu lub piersi z kurczaka 1/2 twardego i kwaśnego jabłka (u mnie Granny Smith ze skórką) 1/2 czerwonej papryki garść rukoli garść kiełek brokuła łyżeczka (najlepiej świeżo) startego Parmezanu lub innego twardego sera
Bazując na smakuKotlety mielone z marchewką Składniki na ok 10 sztuk (5 porcji): 250 g mielonego mięsa wieprzowego 1/2 gotowanej marchewki (może być z rosołu) 1 średnia cebula 1 jajo 2-3 łyżki natki pietruszki 1 czerstwa kajzerka sól pieprz przyprawa do mięsa mielonego
peggiwkuchniwięc jak macie dużą rodzinkę to możecie się pokusić o podwójną porcję spróbujcie polecam, Składniki: 30 dag wątróbki wieprzowej(może być również cielęca) 20 dag słoniny cebula 1/2 szkl rosołu(może być z kostki rosołowej,jak nie macie) łyżeczka majeranku, sól,pieprz Przygotowanie: słoninę i cebulkę kroimy w kostkę,przesmażamy w garnku 2-3 min dodajemy pokrojoną w kawałki wątróbkę
Swojskie jedzonkociepłe miejsce na 30 minut. Jest gotowe gdy podwoi swoją objętość. FARSZ: - 250 g mrożonego szpinaku - 4 ząbki czosnku - 250 g mięsa z kaczki ( ja użyłam mięsa gotowanego z rosołu- udka, szyjka) - 2 łyżki masła - sól - 2 białka Na gorącej patelni na maśle podsmaż czosnek, szpinak. Mięso z kaczki oddziel od kości. Całość zmiksuj blenderem na gładką masę, dopraw
SMYKWKUCHNIbardzo smaczna sałatka z ryżem, kurczakiem, kukurydzą, ananasem i brzoskwinią. Słodka i bardzo sycąca. Jeżeli lubicie delikatniejsze smaki to usmażoną pierś z kurczaka zastąpcie ugotowanym mięsem (np. z rosołu). Idealna na drugie śniadanie jak i kolację. Jeśli lubicie sałatki na słodko to musicie ją przygotować :) Składniki na porcję dla 4-6 osób: 150 g ryżu (surowego) 1 podwójny filet
UgotowaćSzybka i wydajna sałatka Składniki 2 zupki chińskie – rosół z kurczaka mała kapusta pekińska 2 świeże papryki 4 jaja pół pora 1/2 puszki kukurydzy 5 ogórków kiszonych majonez, musztarda … Czytaj dalej Sałatka z zupek chińskich i pekinki
czarrna od kuchniwoda i na nią wysypuje to co chcemy uparować. Aby warzywa nie były nijakie zamiast sypania soli, która choć podkręca smak to jest nam zbędna możemy zamiast wody użyć rosołu czy bulionu. Albo do gotującej się wody dodać przypraw. Wszystko zależy od tego jakie smaki preferujemy. Kasza – pęczak gotujemy tak jak zaleca producent na opakowaniu. Jeśli nie zaleca
Mr. TasteJakiś czas temu był domowy makaron ,wykorzystałam go do rosołu ..ale znów mi się zachciało ..no i zrobiłam..kiedyś gdzieś czytałam, że do makaronu na 100 g mąki używamy 1 jajko..ale ja tym razem dałam 1 jajko i 1 żółtko, troszkę oliwy i wody..no i tym razem zrobiłam krótkie nitki.. 200 g mąki tortowej Młynomag
Moje domowe kucharzeniepodajemy na wierzchu każdej porcji wraz z jajkiem i kilkoma plastrami białej kiełbasy. Całość posypujemy natką pietruszki. Podajemy ze świeżym pieczywem. Do przygotowania zupy można użyć ugotowanego dzień wcześniej rosołu- także drobiowo- wołowego. Jeśli chodzi o ilość kiełbasek, jest ona oczywiście do indywidualnego określenia. Śmiało możemy przygotować po jednej dla każdego konsumenta i nie kroić, a podać w całości. Podaną
Kuchnia w czekoladziezupą całkowicie przekonałem domowników do gotowanej pietruszki. Z pietruszką różnie bywa, przeważnie jednak pod górkę i mocno trzeba przekonywać, z rosołu wyławiać i tak dalej, i tak dalej. A tu pełny sukces. Jak miło… Zupa wpisuje się doskonale w zimowe menu. Łatwa, szybka, przyjemna. Dodatek kwaskowatego jabłka i mielonego kminku sprawia, że nie można obok... Czytaj dalej
Mam To Na Widelcu