rosół - 7682 przepisów (strona:371/513)

Pieczone kotlety orzechowe. 199

kotletów, lub "tradycyjnej" wersji łyżeczką ze słoika. Do tego zapomniana przeze mnie i myślę, że przez wiele osób pietruszka, która bywa często lekko pomijana, używana jedynie do wywaru na rosół... ale to się zmienia. Pietruszka opanowało ostatnio moją kuchnię, na słono.. i na słodko (zajrzyjcie post wcześniej) No, a jako podstawa, kochana i uwielbiana fasola

More food, love and dreams
Sos chrzanowy 194

zgęstnieje i uzyska odpowiednią dla nas konsystencję. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos chrzanowy na ciepło można podać z jajkami, kotletami mielonymi lub z gotowaną wołowinką z rosołu

Monia miesza i gotuje
Pyzy z mięsem. 150

mięsem. Są łatwe w przygotowaniu i naprawdę pyszne, polane cebulką z masłem, myy co za smak :) do pyzów możecie użyć np: mięsa z kurczaka który został Wam z rosołu lub podsmażone tak jak ja zrobiłam. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 500g ugotowanych ziemniaków 200 g mąki ziemniaczanej 2 jajka sól do smaku 500 g piersi z kurczaka 3 pieczarki sól, pieprz

Sama słodycz i szczypta chili
Golabki orkiszowe w sosie brukselkowym 204

ziarna orkiszu. Doprawić do smaku , solą, pieprzem i ziołami. Na każdy liść kapusty kłaść porcję farszu,zawinąć. Gołąbki układać jeden obok drugiego w garnku . Wlać 1/2 -  1 szkl. rosołu Dusić około 20 minut w szybkowarze ,w garnku 35-40 minut. Podawać z sosem brukselkowym.   Sos brukselkowy Składniki : 350-400 g brukselki -2 łyżki masła -szkl. śmietanki

w mojej kuchni
Sałatka na ciepło z kaszą, kurczakiem, jabłkiem i papryką 220

minut Ilość porcji:                 2-3 Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej lub jęczmiennej (lub jeden woreczek) 100 g mięsa z rosołu lub piersi z kurczaka 1/2 twardego i kwaśnego jabłka (u mnie Granny Smith ze skórką) 1/2 czerwonej papryki garść rukoli garść kiełek brokuła łyżeczka (najlepiej świeżo) startego Parmezanu lub innego twardego sera

Bazując na smaku
Kotlety mielone z marchewką 180

Kotlety mielone z marchewką Składniki na ok 10 sztuk (5 porcji):    250 g mielonego mięsa wieprzowego    1/2 gotowanej marchewki (może być z rosołu)    1 średnia cebula    1 jajo    2-3 łyżki natki pietruszki    1 czerstwa kajzerka    sól    pieprz    przyprawa do mięsa mielonego

peggiwkuchni
Ekspresowy pasztet -mniam! 214

więc jak macie dużą rodzinkę to możecie się pokusić o podwójną porcję spróbujcie polecam, Składniki: 30 dag wątróbki wieprzowej(może być również cielęca) 20 dag słoniny cebula 1/2 szkl rosołu(może być z kostki rosołowej,jak nie macie) łyżeczka majeranku, sól,pieprz Przygotowanie: słoninę i cebulkę kroimy w kostkę,przesmażamy w garnku 2-3 min dodajemy pokrojoną w kawałki wątróbkę

Swojskie jedzonko
Paszteciki drożdżowe z nadzieniem ze szpinaku i mięsa. 155

ciepłe miejsce na 30 minut. Jest gotowe gdy podwoi swoją objętość. FARSZ: - 250 g mrożonego szpinaku - 4 ząbki czosnku - 250 g mięsa z kaczki ( ja użyłam mięsa gotowanego z rosołu- udka, szyjka) - 2 łyżki masła - sól - 2 białka Na gorącej patelni na maśle podsmaż czosnek, szpinak. Mięso z kaczki oddziel od kości.  Całość zmiksuj blenderem na gładką masę, dopraw

SMYKWKUCHNI
Sałatka z ryżem i kurczakiem na słodko 304

bardzo smaczna sałatka z ryżem, kurczakiem, kukurydzą, ananasem i brzoskwinią. Słodka i bardzo sycąca. Jeżeli lubicie delikatniejsze smaki to usmażoną pierś z kurczaka zastąpcie ugotowanym mięsem (np. z rosołu). Idealna na drugie śniadanie jak i kolację.  Jeśli lubicie sałatki na słodko to musicie ją przygotować :) Składniki na porcję dla 4-6 osób: 150 g ryżu (surowego) 1 podwójny filet

Ugotować
Sałatka z zupek chińskich i pekinki 481

Szybka i wydajna sałatka Składniki 2 zupki chińskie – rosół z kurczaka mała kapusta pekińska 2 świeże papryki 4 jaja pół pora 1/2 puszki kukurydzy 5 ogórków kiszonych majonez, musztarda … Czytaj dalej Sałatka z zupek chińskich i pekinki

czarrna od kuchni
Pęczak z warzywami i sosem pieczarkowym 174

woda i na nią wysypuje to co chcemy uparować. Aby warzywa nie były nijakie zamiast sypania soli, która choć podkręca smak to jest nam zbędna możemy zamiast wody użyć rosołu czy bulionu. Albo do gotującej się wody dodać przypraw. Wszystko zależy od tego jakie smaki preferujemy. Kasza – pęczak gotujemy tak jak zaleca producent na opakowaniu. Jeśli nie zaleca

Mr. Taste
Makaron domowy 162

Jakiś czas temu był domowy makaron ,wykorzystałam go do rosołu ..ale znów mi się zachciało ..no i zrobiłam..kiedyś gdzieś czytałam, że do makaronu  na 100 g mąki używamy 1 jajko..ale ja tym razem dałam 1 jajko i 1 żółtko, troszkę oliwy i wody..no i tym razem zrobiłam krótkie nitki.. 200 g mąki tortowej Młynomag

Moje domowe kucharzenie
Kremowa zupa chrzanowa 178

podajemy na wierzchu każdej porcji wraz z jajkiem i kilkoma plastrami białej kiełbasy. Całość posypujemy natką pietruszki. Podajemy ze świeżym pieczywem. Do przygotowania zupy można użyć ugotowanego dzień wcześniej rosołu- także drobiowo- wołowego. Jeśli chodzi o ilość kiełbasek, jest ona oczywiście do indywidualnego określenia. Śmiało możemy przygotować po jednej dla każdego konsumenta i nie kroić, a podać w całości. Podaną

Kuchnia w czekoladzie
ZUPA KREM Z PIETRUSZKI Z JABŁKIEM 336

zupą całkowicie przekonałem domowników do gotowanej pietruszki. Z pietruszką różnie bywa, przeważnie jednak pod górkę i mocno trzeba przekonywać, z rosołu wyławiać i tak dalej, i tak dalej. A tu pełny sukces. Jak miło… Zupa wpisuje się doskonale w zimowe menu. Łatwa, szybka, przyjemna. Dodatek kwaskowatego jabłka i mielonego kminku sprawia, że nie można obok... Czytaj dalej

Mam To Na Widelcu