roladki - 9750 przepisów (strona:175/650)

Roladki nadziewane pesto z zielonego groszku 135

dodać ugotowany, wystudzony zielony groszek i ponownie zmiksować do postaci gładkiej pasty. Doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 4. Przygotowanym pesto smarować każdy plaster fileta i zwinąć w roladkę. Następnie każdą roladkę owinąć plastrem szynki szwarcwaldzkiej i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Gotowe roladki podawać z młodymi

Szalona Kuchnia Eweliny
Leniwe zrazy 408

Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką, musztardą i przyprawami- do smaku *** *** Ogórki, cebulę oraz wędzony boczek kroimy w kosteczkę *** *** Cebulkę, ogórki oraz boczek łączymy z mięsem *** *** Z mięsa formujemy roladki i obtaczamy je w mące *** *** Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy roladki z każdej strony na rumiany kolor *** *** Następnie mięso zalewamy wodą, dodajemy suszone grzyby i dusimy pod przykryciem(...)niewielkim ogniu przez około 20 minut, co jakiś czas obracając roladki *** *** Po tym czasie do powstałego sosu dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. W razie potrzeby sos możemy jeszcze zaciągnąć odrobiną wody rozrobionej z 1 łyżką mąki *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA

Blog z Apetytem
Schabowe roladki na jarzynce w sosie teriyaki 130

Dziś roladki schabowe zrobiłam z szybkością światła. Są szybkim i pysznym obiadem na już a do tego są bardzo smakowite. Zachęcam zatem do wykorzystania pomysłu. Jakie roladki jada się w Twoim domu? Schabowe roladki na jarzynce w sosie teriyaki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Szybki, łatwy i tani obiad. Najlepsze przepisy! 545

chyba w każdym sklepie spożywczym. Zachęcam jednak do spróbowania wykonania tych placków samemu w domu, gdyż jest to bardzo łatwe i dość szybkie a już z pewnością dużo tańsze. ROLADKI DROBIOWE PRZEPISY TUTAJ roladki z kurczaka to ciekawy pomysł na w miarę szybki i bardzo smaczny obiad. Takie roladki możemy podać z ziemniaczkami, kluskami lub kaszą. ZUPY! PRZEPISY TUTAJ Zupy

Blog z Apetytem
Roladki z łososia z rukolą i granatem 129

Lekka, smaczna i szybka w przygotowaniu przystawka-przekąska. Roladki z łososia z kremowym nadzieniem. Roladki możecie serwować jako szybką przekąskę podczas rodzinnych spotkań i pikników. Czas przygotowania: 10 min. Porcja dla 1 osoby Koszt przygotowania: 8,00 zł SKŁADNIKI: 2 plastry wędzonego łososia 1 łyżka białego sera 2 łyżeczki jogurtu greckiego 2 rzodkiewki 1 łyżeczka pestek granatu 1 garść rukoli(...)rzodkiewkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy na jednolitą kremową masę. Na plastry wędzonego łosia nakładamy kremowy twarożek i zwijamy w rulon. Na talerzu układamy liście rukoli, a na nich roladki z łososia. Całość posypujemy pestkami granatu, polewamy oliwą i sokiem z cytryny. Smacznego

kulinarnyJa
Spaghetti z bakłażanem w sosie pomidorowym 128

mozzarellą w czosnkowym sosie pomidorowym , Lasagne z bakłażanem w odchudzonej wersji ,  Bakłażan zapiekany z kozim serem , Kawior z bakłażana,  Ratatouille z białą fasolą , Roladki z bakłażana nadziewane kozim serem, świeżą bazylią i suszonymi pomidorami , Roladki z bakłażana nadziewane białym serem , Roladki z bakłażana i sera ricotta . Proporcje na 3 osoby: Składniki

Wino Francja Kuchnia
Zrazy wołowe 110

ząbki czosnku Przygotowanie: Wołowinę rozbić tłuczkiem na cienkie filety, doprawić solą, pieprzem i suszonym oregano, posmarować musztardą. Następnie przy krótszym brzegu położyć słupek ogórka i papryki. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką. Obsmażyć na oleju z każdej strony na dobrej większej patelni na większym ogniu. W garnku zagotować rosół lub bulion, do wrzącego bulionu włożyć obsmażone roladki i zagotować. Na patelnię(...)roladkach włożyć posiekaną w kosteczkę cebulę i przepołowione ząbki czosnku, zeszklić i lekko zrumienić. Przełożyć do garnka. Gotować na ogniu, pod przykryciem, przez około 2 godziny lub do czasu aż mięso będzie delikatne i kruche. Gdy mięso będzie już miękkie możemy zagęścić sos mąką wymieszaną z częścią wywaru, zagotować. Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Roladki z farszem warzywnym 242

Roladki ze schabu tym razem nadziałam farszem warzywnym, konkretnie marchewką, selerem, cebulką oraz natką pietruszki. Upiekłam je w piekarniku, żeby były lżejsze niż smażone, choć oczywiście taka opcja również wchodzi w grę (w panierce lub bez). Przy okazji upiekłam również ziemniaczki i obiad praktycznie zrobił się sam :) Składniki na ok. 4 porcje: 650-700 g schabu 1 marchewka kawałek korzenia(...)Warzywa zdjąć z ognia i wmieszać w nie natkę. Schab z obu stron oprószyć solą pieprzem oraz papryką. Na każdym plastrze ułożyć ok. 1 łyżki farszu i zawinąć w roladkę.  Gotowe roladki ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, wierzch mięsa również natłuścić. Piec ok. 40-45 minut w temperaturze 180 stopni C. Podawać na ciepło

Simply Food
Roladki francuskie z masą tuńczykowo serową na ostro 146

tuńczykiem przekładamy na ciasto, pozostawiając wolne miejsce po długości, ok. 1 cm. Doprawiamy na ostro pieprzem młotkowanym z kolendrą oraz pieprzem kolorowym. Zaczynając od dłuższego boku, zwijamy ciasto w roladę. Ma być luźno zwinięte, nie dociskamy. Rolady kroimy (ostrym nożem) na ok. 30 krążków (jedna rolada, to ok. 15 krążków), które przekładamy na przygotowaną formę, zachowując odstępy. Rada: krążki można

Moniki Smakołyki
Spaghetti z bakłażanem w sosie pomidorowym 122

mozzarellą w czosnkowym sosie pomidorowym , Lasagne z bakłażanem w odchudzonej wersji ,  Bakłażan zapiekany z kozim serem , Kawior z bakłażana,  Ratatouille z białą fasolą , Roladki z bakłażana nadziewane kozim serem, świeżą bazylią i suszonymi pomidorami , Roladki z bakłażana nadziewane białym serem , Roladki z bakłażana i sera ricotta . Proporcje na 3 osoby: Składniki

Wino Francja Kuchnia
Pieczone roladki z indyka ze szparagami (Involtini di tacchino con asparagi al forno) 172

lekko rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Oczyszczamy szparagi  z suchych i twardych końcówek, myjemy i dokładnie osuszamy. Na każdy filet kładziemy 4-5 szparagi.  Mięso zawijamy w roladki i owijamy plasterkami wędzonej szynki. Dno i boki żaroodpornego naczynia smarujemy olejem. Do formy w ykładamy roladki, szparagi oraz pomidorki. Mięso i warzywa skrapiamy oliwą, doprawiamy solą(...)pieprzem. Roladki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 20-25 minut. **** PREPARAZIONE Leggermente battute i petti di tacchino; aggiustate di sale e pepe. Iniziate pulendo gli asparagi, eliminate le parti bianche dei gambi e le parti esterne più dure. A questo punto lavate gli asparagi e asciugateli bene. Su ogni filetto dovrete inserire 4-5 asparagi. Aggiustate

La grande e la piccola cuoca
ROLADKI Z ŁOSOSIA 104

kiedy nie mamy ochoty na nic czasochłonnego. W lodówce znalazłam trochę łososia więc postanowiłam przygotować klasyczne, proste roladki z łososia. Konsumpcja ryb wzrasta z każdym rokiem. Na świecie je się średnio 20 kg ryb rocznie. W Polsce jemy średnio 13 kg ryb rocznie c jest bardzo słabym wynikiem ponieważ Finlandczycy jedzą ich 50 kg/rok a Portugalczycy aż 60 kg/rok(...)bogaty w kwasy omega 3, które normalizują ciśnienie we krwi działają przeciwzakrzepowo zmniejsza cholesterol we krwi hamuje chorobę wieńcową serca zmniejsza rozwój cukrzycy typu 2 działa przeciwnowotworowo działa przeciwdepresyjnie Roladki z łososia są szybkie w przygotowaniu a do tego smaczne. Każdy może dodać swoje ulubione składniki. My preferujemy klasykę, więc... 1 op. płatów łososia wędzonego 1 op. serka kremowego kanapkowego

Kuchnia w oparach
Roladki z indyka z serem i suszonym pomidorem w sosie śmietanowym ze szpinakiem, oliwkami, kurkumą i pomidorami 140

szklanki śmietanki 30% olej kokosowy do smażenia 1. Jeśli mamy gotowe sznycle z indyka to rozbijamy je dodatkowo. Na każdy nakładamy plasterek sera i dwa suszone pomidory. Zwijamy roladkę i spinamy wykałaczkami (podczas pieczenia je wyjmiemy). Tak przygotowane roladki smażymy z każdej strony, wyjmujemy wykałaczki. Mają być rumiane i usmażone.  2. Szpinak myjemy, czosnek obieramy, przepuszczamy przez praskę, pomidory(...)reszta, która nam została) kroimy w paski, oliwki zostawiamy całe.  3. Umyty szpinak dodajemy na patelnię do usmażonych roladek (zmniejszamy gaz), oprószamy solą i pieprzem, dodajemy czosnek, mieszamy, dodajemy oliwki i suszone pomidory, oraz kurkumę. Delikatnie mieszamy, dolewamy śmietankę, mieszamy. Zostawiamy na gazie na kilka minut (sos powinien nam troszkę zgęstnieć), jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy

kruche babeczki
BISZKOPT NA SŁODKĄ ROLADĘ + FILMIKI 114

Puszysty i delikatny biszkopt to podstawa dobrego ciasta. Przepis jest na dużą blaszkę, rolada ładnie się zwija i pysznie smakuje.  SKŁADNIKI :  5 jajek średnich 4 łyżki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej ( 100 G ) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)wsypujemy przesiane maki z proszkiem i delikatnie mieszamy szpatułką aż składniki się połączą.  Ciasto wylewamy na blaszkę z piekarnika wyłożona papierem do pieczenia i równo je rozsmarowujemy.  Roladę pieczemy 15 minut w nagrzanym piekarniku do 180 % C. Ciasto wyjmujemy, przekładamy na ściereczkę posypaną cukrem pudrem, odrywamy papier i zwijamy ciasto ze ściereczką jak roladę.  Pozostawiamy do całkowitego

Kulinarne Fantazje Marioli
Pstrąg z szynką prosciutto 92

białego wina • sok z jednej cytryny Przygotowanie : Na plastrach szynki rozłożyć po kilka kawałków zimnego masła, po dwa listki szałwii i delikatnie posolony filet pstrąga. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć krótko roladki. W naczyniu żaroodpornym ułożyć je tak, aby się nie stykały. Zapiekać 15 minut, w piekarniku rozgrzanym wcześniej do 180 stopni C. W międzyczasie(...)ponownie rozgrzać patelnię, wlać sos, który powstał z pieczenia pstrąga, dodać wino, wymieszać, zredukować chwilę. Dodać sok z cytryny i kawałek zimnego masła. Doprawić solą, podgrzać w sosie chwilę roladki. Podać z bagietką

KUCHNIA POLSKA