roladki - 9750 przepisów (strona:166/650)

Roladki schabowe ze szparagami FIT 73

warto włączyć je do codziennej diety nawet w ich najprostszej wersji. Na moim Instagramie w Stories znajdziecie również przepis na szparagi z grilla Przy podziale na 5 porcji, jedna roladka to około 135 kcal, B: 21,1g, T: 3,6g, W: 4,6g. Składniki na 3-5 porcji: – 500g zielonych szparagów (15 sztuk) – 360g schabu wieprzowego (5 plastrów(...)plastrów usuwamy ewentualne białe błonki i rozklepujemy je jak najcieniej. Każdy smarujemy musztardą, doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym kładziemy po 3 szparagi i ciasno zawijamy (możemy spiąć wykałaczką). Roladki smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony, do uzyskania złotego koloru. Następnie przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekamy 10 minut. Podajemy z młodymi ziemniaczkami, jogurtem, koperkiem

Be Fit Be Strong
Polędwiczka wieprzowa z kaszą / Pork tenderloin with groats 65

białka, potasu i żelaza. No, ale… samej kaszy nie będę jadła! Dzisiaj przyrządzę potrawę na bazie kaszy jęczmiennej w mniej klasycznym wydaniu. Zrobiłam z niej sałatkę – świetny dodatek do rolady z polędwiczki wieprzowej z hiszpańskim akcentem w postaci chorizo. Ilość składników może trochę przytłaczać, potrawy też nie da się zrobić w 5 minut, ale warto poczekać na efekt! Przepis jest(...)solą i pieprzymy świeżo zmielonym pieprzem. Na mięsie rozsmarowujemy hummus (przepis niedługo ;)), kładziemy cheddara, chorizo i liście bazylii, wszystko jak najbardziej w jednej linii, żeby można było łatwo zwinąć roladę. Rozgrzewamy sporą patelnię z kroplą oleju. Włączamy piekarnik, 200 stopni, termoobieg, górna i dolna grzałka. Zwiniętą roladę przewiązujemy w kilku miejscach sznurkiem/nitką (niekolorową, żeby nie zafarbowała mięsa) i wrzucamy

Martyna Cooks
Roladki drobiowe ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie musztardowym 118

aluminiowej troszkę większe od „kotletów” w ilości kotletów. Na każdy kawałek folii kłaść plaster piersi, układać na nim farsz i posypać serem, zrolować w folii. Tak przygotowane roladki wrzucać do gotującego się bulionu. Gotować około 20 minut. Po tym czasie wyjąć roladki, odpakować z folii. Do bulionu dodać musztardę, wymieszać – sos zagęścić mąką (rozrobioną mąką z zimną(...)wodą). Do tak przygotowanego sosu wrzucić roladki i dusić jeszcze wszystko 5 minut. Smacznego

dom-agi.pl
Rolada szatańska 123

Rolada szatańska Mięso mielone a w nim farsz z warzyw, owinięte ciastem francuskim Składniki: ·        ½ kg mięsa mielonego wieprzowego ·        ½ brokuł ·        1 duża marchewka ·        ½ opakowania groszku mrożonego ·        Ser feta(...)Warzywa mieszamy z pokrojonym serem feta i układamy na środku mięsa 5.   Brzegi mięsa zawijamy tak żeby przykryć warzywa, następnie tak samo postępujemy z ciastem, żeby powstała nam rolada 6.   Roladę układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C 7.   Po upieczeniu kroimy w plastry i podajemy 8.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Meksykańskie roladki 141

Meksykańskie roladki Roladki, które zrobimy w 30 minut. Pyszne, soczyste, faszerowane warzywami. Składniki: ·        ½ kg schabu ·        Warzywa na patelnie po meksykańsku ·        Olej do smażenia ·        Jajko ·        Bułka tarta do panierki(...)łyżce na środek mięsa 4.   Zwijamy w kopertki i panierujemy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej 5.   Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony 6.   Roladki gotowe 7.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Panierowane, Drobiowe, Roladki Z Chrzanem I Kiełbaską 137

Takie roladki drobiowe przygotujemy bardzo szybko, a za każdym razem mogą inaczej smakować, za sprawa nadzienia jak i panierki. Prosty i szybki obiad gotowy ! Składniki 4 osoby: 2 pojedyncze filety z kurczaka mały słoiczek chrzanu 1 duża laska dobrej kiełbaski wędzonej 1 cebula pokrojona w kostkę i zeszklona sól, pieprz 1 jajko olej mąka bułka tarta 1. Filety myjemy(...)płaty). Rozbijamy je ale nie za mocno. Obsypujemy pieprzem, solą, a następnie smarujemy na całej długości chrzanem. Następnie nakładamy pokrojoną w kostkę kiełbaskę oraz cebulkę i zawijamy ciasno w roladkę obtaczając od razu w mące, tak postępujemy z każdym filetem. 2. Następnie każda roladkę obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na niewielkim ogniu na rozgrzanym oleju

Gotowanie...to proste !
Bułeczki czekoladowo cynamonowe 103

starając się jak najmniej podsypywać mąką. Całość smarujemy dokładnie masłem, a następnie posypujemy cukrem wymieszanym z kakao, cynamonem i startą czekoladą. Zwijamy wzdłuż krótszego boku dość mocno na kształt rolady. Roladę dzielimy na 12 części. Można użyć w tym celu noża, ale cynamonki stracą kształt, więc ja polecam patent z nitką, którą układamy pod roladą i zawiązujemy na cieście

Kuchnia w czekoladzie
Rolada marchewkowa z łososiem 187

Wytrawna rolada z ciasta marchewkowego i nadzienia śmietankowo-łososiowego. if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10); var script = document.createElement("script"); script.setAttribute("type", "text/javascript"); script.setAttribute("src", "//partnerzyapi.ceneo.pl/External/ap.js?"+stamp); script.setAttribute("charset", "utf-8"); var head = document.getElementsByTagName("head")[0]; head.appendChild(script); } CeneoAPOptions[CeneoAPOptions.length] = { ad_creation: 321648, ad_channel: 36965, ad_partner(...)łososiem, kawałkami suszonych pomidorów i przyprawami. Gorące ciasto zawiń w papierze do pieczenia w rulon i poczekaj aż ostygnie, później rozwiń i rozsmaruj nadzienie. Znowu delikatnie i dokładnie zawiń roladę. Włóż do lodówki na 1-2 h. Wartość odżywcza Kalorie: 1796 kcal Białka: 92 g Tłuszcze: 135 g Węglowodany: 63 g Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami

Mrs. Endorfina
Polędwiczka wieprzowa nadziewana grzybami 94

niej rozsmarowujemy równomiernie farsz grzybowy, zostawiając około centymetra wolnego na jednym dłuższym brzegu, ten brzeg będziemy zawijać do dołu. Po dłuższym boku z farszem, łapiąc też za szybkę, zawijamy roladę, wolnym brzegiem do dołu. Tak zwiniętą roladę wiążemy bawełnianym sznurkiem, ciasno, aby podczas smażenia i pieczenia nam się nie rozwinęła.   Nastawiamy piekarnik na 200°, do nagrzania. Na patelnię wlewamy(...)łyżkę oleju, rozgrzewamy i wkładamy roladę – obsmażamy ją z każdej strony aż zacznie się delikatnie rumienić. Podsmażoną, przekładamy ostrożnie do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika, na 20 minut.   W międzyczasie robimy sos z reszty grzybów – pastę z grzybów przekładamy na patelnię, dodajemy śmietankę kremówkę, mieszamy. Stawiamy na ogień, podgrzewamy, aż zacznie bulgotać. Ściągamy z ognia, próbujemy

Smaczna Strona
Rolada serowa z mięsem mielonym i jajkiem na twardo 82

Rolada serowa od lat niezmiennie kojarzy mi się z okresem świątecznym. Pojawia się u nas dwa razy do roku – na Wielkanoc i na Boże Narodzenie. Aby nie było nudno, co jakiś czas dbamy o zmianę dodatków. Jest więc raz z mięsem mielonym, raz z kurczakiem i pieczarkami, raz z polędwiczką lub tak jak w poniższym przypadku wzbogacona o dodatek(...)Dokładnie wyrabiamy. Upieczone i lekko przestudzone ciasto serowe umieszczamy na blacie papierem do góry. Ostrożnie go zdejmujemy. Nakładamy farsz mięsny. Wzdłuż dłuższego boku układamy ugotowane na twardo jajka. Zwijamy roladę. Owijamy ją papierem do pieczenia. Ostrożnie przenosimy na blaszkę i wstawiamy do piekarnika, tym razem na około 45 minut. Kroimy po przestudzeniu

Smaki Na Talerzu
Drożdżówka z białym makiem 74

czasie ciasto jeszcze raz krótko wyrobić. Blat/stolnicę posmarować cienką warstwą oleju. Wyłożyć ciasto, następnie rozwałkować na prostokąt o wymiarach 36 na 50 cm. Równo rozłożyć mak. Zwinąć w roladę, wzdłuż krótszego boku. Ostatecznie ma powstać rolada o długości 36 cm. Roladę podzielić, najlepiej nitką na 3 cm roladki. Przełożyć na blaszkę w dużych odstępach. przykryć ściereczką, odstawić do drugiego

moj przepis na
Dwukolorowe ciasteczka ślimaczki 93

części, do jednej dodać kakao i dokładnie wymieszać. Oba ciasta rozwałkować na kształt prostokąta o grubości około 0,3cm. Ciemne ciasto wyłożyć na jasne, delikatnie docisnąć i zawinąć w roladę. Roladę zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie pokroić roladę na kawałki/ślimaczki o grubości około 1cm. Ślimaczki wyłożyć na blachę wyścieloną

Smaki Armine
Rolada z piersi kurczaka ze szpinakiem w majonezie 103

Rolada z piersi kurczaka ze szpinakiem w majonezie to pyszny pomysł na obiad dla rodziny czy gości. Mięso z piersi kurczaka nie jest łatwym do pieczenia, ponieważ łatwo je wysuszyć. To w jaki sposób je przygotowałam spowodowało, że mięso było soczyste i nie suche! To była rewelacja w smaku i w konsystencji. Niby tak proste … Czytaj dalej Rolada(...)piersi kurczaka ze szpinakiem w majonezie Artykuł Rolada z piersi kurczaka ze szpinakiem w majonezie pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Roladki z kurczaka w sosie pomidorowym 89

każdy filet przyprawą ziołową z dwóch stron. 10. Mozzarellę kroimy na 8 plastrów. 11. Na każdym filecie układamy wzdłóż 4 liście bazylii i 2 plastry mozzarelli. 12. Zwijamy szczelnie roladki i spinamy wykałaczkami. 13. Przekładamy roladki do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem pomidorowym. 14. Pieczemy 45 minut w temperaturze 190℃. Roladki można podawać z makaronem, ryżem lub z ziemniakami. Doskonale

Prosto z Kotła
Tortilla śniadaniowa z pastą z kurczaka 75

kłania się kuchnia no waste, czy zero west - czyli nic nie marnujemy, bo do zrobienia pasty wykorzystałam mięso drobiowe, na którym wcześniej ugotowałam zupę. Zapraszam zatem na pyszne energetyczne roladki z pastą, ogórkiem kiszonym, jajkiem, serem i pomidorem - wszystko czego potrzeba z rana. Na pastę: Ok 300 g mięsa drobiowego gotowanego 1 cebula Szczypta kurkumy 1 łyżka Śniadaniowej Maślany Smak(...)łyżki pokrojonego szczypiorku 1/2 łyżki pokrojonej natki pietruszki Sól, pieprz Na roladki: 1 pszenna tortilla 1/2 pomidora 1 ogórek kiszony  2 plastry sera topionego 1 jajko ugotowane na twardo 3 listki sałaty lodowej Cebulę posiekać. Mięso z kurczaka umieścić w malakserze i dokładnie rozdrobnić. Do mięsa dodać Śniadaniową, natkę, szczypior, cebulę i przyprawy, dokładnie wymieszać. Na tortilli rozsmarować pastę

Krylowa Kuchnia