roladki - 9750 przepisów (strona:164/650)

Pasztet zwinięty po francusku w świątecznej odsłonie 162

całość krótko miksujemy. Dodajemy posiekany szczypiorek i mieszamy. Ciasto rozwijamy i na całej powierzchni rozsmarowujemy masę z pasztetu. Ciasto delikatnie zwijamy i za pomocą ostrego noża kroimy na roladki, które wkładamy do foremek na babeczki. Do środka każdej roladki wkładamy po oliwce. Rada: metalowe foremki wykładamy małym krążkiem z papieru do pieczenia, sylikonowych nie potrzeba. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego(...)termoobiegiem i pieczemy ok. 15 min. Roladki pozostawiamy na kilka minut do przestygnięcia. Smakują zarówno na ciepło jak i zimno

Moniki Smakołyki
Roladki z tortilli 156

przepis na szybkie i bardzo łatwe w wykonaniu przekąski, idealne na pożegnanie starego roku oraz… dojadanie resztek ze świąt. Lista zakupów Przygotowanie składników (ilość w zależności od tego, ile roladek chcemy uzyskać): tortille pełnoziarniste lub pszenne majonez (1 łyżka na każdy placek) sałata (2–3 liście na każdy placek) szynka (2–3 plastry na każdy placek) ser (2–3 plastry(...)placek) inne składniki – wedle uznania Smarujemy tortillę majonezem, następnie obkładamy sałatą i wybranymi składnikami – u mnie: jedna z tortillą i serem, druga z łososiem. Zawijamy placki, tworząc z nich roladki, a następnie kroimy na mniejsze fragmenty. Gotowe! Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest bardzo prosty. Nie trzeba absolutnie żadnego talentu kulinarnego, by przygotować estetycznie wyglądające i świetnie smakujące

Proste-przepisy.pl
Przekąski roladki a’la pizza 123

Cześć! Te roladki z ciasta francuskiego podbiły nasze serca zresztą i nie tylko nasze. Smakowały naszym gościom, co było dla mnie szczególnym uznaniem Banalne wykonaniu a smaczne niesamowicie! Proste, bo wystarczy gotowy płat ciasta francuskiego i składniki, które lubimy np. w pizzy. Dlatego też pomyślałam że napiszę tu o tych roladkach. Składniki: * 1 gotowy płat ciasta francuskiego * ok. 3/4 szklanki(...)odległościach, tak żeby pomiędzy krążkami było najmniej 5 cm odległości. Piekłam w piekarniku nagrzanym do 220 stopni ok. 15 minut do zarumienienia się ciasta. Smacznego! Lidka   Artykuł Przekąski roladki a’la pizza pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Makowiec drożdżowy-ciasto z lodówki. 199

stolnicę podsypaną mąką. Podzielić na trzy lub cztery części. Ja zrobiłam trzy długie makowce :) Każdą część ciasta rozwałkować na prostokąt. Wyłożyć cześć maku, zostawiając wolne brzegi. Następnie zawinąć w roladę. Każdą roladę, zawinąć zawinąć dwa razy w papier do pieczenia. Ułożyć obok siebie na blaszce od piekarnika, zostawiając niewielkie odstępy. Piec w temperaturze 180 stopni 40-45 minut. Po wystudzeniu(...)polukrować. Dwie rolady zrobiłam ze zwykłym lukrem, a trzecią z lukrem kakaowym

Agusiowe smakołyki
Roladki Finezyjki 427

Roladki Finezyjki Na takie roladki skusi się mały i duży, mogą również znaleźć się na naszym uroczystym stole. Czy nie wyglądają apetycznie? Składniki: ·        1 kg schabu ·        Sól ·        Pieprz ·        Ketchup(...)nacinamy. 3.   W otwór kiełbaski wkładamy paseczek papryki. 4.   Polewamy odrobiną ketchupu. 5.   Zawijamy w ser. 6.   Układamy na środku mięsa. 7.   Zwijamy robiąc roladki. 8.   Panierujemy w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej. 9.   Smażymy na rozgrzanym oleju. 10.            Danie gotowe

Kulinarna Chwila
Roladki imprezowe z łososiem i szpinakiem 106

mnie będzie gościć tym razem na stole podczas spotkania sylwestrowego Robi się ją bardzo szybko i tak samo szybko znika ze stołu Nie ma sztywnego przepisu na wykonanie tych roladek, można dodać coś od siebie. Moja propozycja podania ( z 2 -3 placków tortilli) * 2-3 placki tortilla * serek śmietankowy o smaku suszonych pomidorów (typu Almette) * 10 dkg szpinaku świeżego ( może(...)wytworzyła się odrobina sosu, zanim wyłożyłam go na placek, nabierałam farsz łyżką i odciskałam namiar płynu.  Łososia można dodać oczywiście więcej jeśli ktoś lubi.  Po inną wersję roladek zapraszam  tutaj . Smacznego! Lidka Artykuł Roladki imprezowe z łososiem i szpinakiem pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Roladki z szynki – pyszna przekąska na imprezę 11582

Roladki z szynki – pyszna przekąska na imprezę Bardzo prosta w przygotowaniu i przepyszna przekąska, która w dodatku pięknie prezentuje się na stole. Szynka zawijana z serkiem i kolorowymi oraz chrupiącymi warzywami to świetna przystawka na każdą imprezę. Z pewnością zachwyci gości zarówno efektownym wyglądem, jak i wspaniałym smakiem. Polecam!     Składniki: ok. 250g dużych plastrów chudej szynki 200g(...)WYPIEKI ŚWIĄTECZNE KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Roladki z szynki – pyszna przekąska na imprezę pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Roladki drobiowe z farszem marchwiowym 141

Takie roladki można przyrządzać na różne sposoby. Ja zrobiłam farsz z marchewki i pora, z dodatkiem sera feta. Jest to danie proste do przygotowania i smaczne. Bardzo polecam jako danie obiadowe lub na kolację z dodatkiem surówki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: podwójna pierś z kurczaka 3 marchewki kawałek pora 2 łyżki masła ząbek czosnku 1/4 kostki sera feta łyżka mąki(...)każdą część przekroić w poprzek (nie do końca, aby powstał duży płat mięsa). Rozbić delikatnie tłuczkiem, oprószyć pieprzem i solą. 4. Na każdym płacie mięsa ułożyć farsz i zawinąć roladki. Następnie obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.  5. Tak przygotowane roladki smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Następnie przykryć i dusić około 5 minut

Danka Pichci
Zrazy z mięsa mielonego 149

żaroodpornego, podlać niewielką ilością oleju i zapiec w piekarniku.  To danie robiłam już jakiś czas temu, ale zawieruszyły mi się zdjęcia na komputerze i dopiero niedawno je odkopałam. Roladki wreszcie doczekały się opublikowania, więc zachęcam do wypróbowania tego przepisu! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około 600 g wieprzowego mięsa mielonego 1 kajzerka 1 jajko 2 ząbki czosnku mleko do namoczenia(...)części (zależy jakie duże chcemy zrazy) i każdą część rozklepać dłonią na placek. Na każdym z nich ułożyć plasterek boczku i pozostałe składniki. Następnie dłońmi zmoczonymi wodą uformować roladki. 5. Gotowe zrazy obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć roladki ze wszystkich stron na złoty kolor. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Rolada z mięsa mielonego 2608

różnego rodzaju potraw. Najpopularniejsze to tradycyjne klopsiki mielone lub gołąbki, a także różnego rodzaju pulpeciki (np. w sosie pomidorowym lub koperkowym ). Tym razem wykorzystałam mięso mielone do zrobienia pysznej rolady z serem i suszonymi pomidorami. Taka roladka idealnie sprawdzi się na nadchodzące Święta i nie tylko! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 1 nieduża cebula(...)papierze do pieczenia (jak na poniższym zdjęciu). Na boczku rozprowadzić mięso mielone. Następnie przy jednym brzegu ułożyć pasek sera i suszone pomidory. Przy pomocy papieru całość zwinąć w roladę. Końce rolady zakleić mięsem mielonym, aby ser podczas pieczenia nie wyciekł. 3. Tak zwiniętą roladkę obsmażyć na 2 łyżkach oleju. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego.  4. Na patelnię wlać

Danka Pichci
Zaskakujące Roladki 225

Zaskakujące Roladki Taki farsz zaskoczy każdego, bo ryżu używamy jako dodatek do mięsa a tu niespodzianka. Składniki: ·        2 filety z kurczaka ·        2 ogórki konserwowe ·        4 paski papryki konserwowej ·        10 dag kapusty pekińskiej(...)paprykę. 4.   Następnie poszatkowaną kapustę oraz posiekany szczypiorek. 5.   Doprawiamy paprykę oraz solą, dokładnie mieszamy . 6.   Gotowy farsz układamy na środku mięsa. 7.   Zwijamy w roladki. 8.   Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. 9.   Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju

Kulinarna Chwila
,,Rolowany boczek z kabanosami” 131

końca, rozkładamy i rozbijamy nadając mu kształt prostokąta. Nacieramy czosnkiem, opruszamy solą, pieprzem i paprykami, smarujemy musztardą i miodem. Na całej długości boczku rozkładamy kabanosy, skrapiamy oliwą. Zwijamy roladę, obwiązujemy nitką bawełnianą na całej długości zawijamy w folię. Tak przygotowaną roladę zostawiamy w lodówce najlepiej na całą noc. Po tym czasie pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około(...)minut. 10 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy folię, aby rolada się zarumieniła. Podajemy na ciepło lub na zimno. Smacznego

Podróż w kulinaria
Piernikowa rolada z nutą czarnej porzeczki 299

dodać ubitą śmietanę i całość dokładnie wymieszać szpatułką (3 łyżki zostawić na dekorację). 3. Po tym czasie rozwinąć biszkopt, posmarować konfiturą porzeczkową, posmarować masą śmietanową i delikatnie zwinąć w roladę. Gotową roladę wstawić do lodówki na około 60 minut. 4. Polewa: Czekoladę połamać w kostki, przełożyć do rondelka, dodać masło, śmietanę i rozpuścić w kąpieli wodnej aż do uzyskania konsystencji(...)polewy. 5. Gotową polewą polać roladę i wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie udekorować bitą śmietaną, kolorowymi perełkami i piernikami. Śnieżna biel porcelany Bone China oraz delikatnie falujące kształty produktów Fala zwrócą uwagę każdego gościa. Dzięki wzmocnionym brzegom oraz specjalnej powłoce porcelana jest odporna na obtłuczenia oraz inne uszkodzenia mechaniczne, nadaje się do używania w kuchence

Szalona Kuchnia Eweliny