roladki - 9750 przepisów (strona:177/650)

Roladki z piersi kurczaka i łososia 200

Przepis na pieczone roladki z piersi kurczaka faszerowanej łososiem w chrupiącej szynce prosciutto. Zaskakujące i bardzo smaczne połączenie. Połączenie mięsa drobiowego i rybiego? Przyznam się, że to był eksperyment, jednak bardzo udany, więc dzielę się z Wami przepisem na roladki z piersi kurczaka z łososiem zawinięte w szynkę prosciutto. Z jednej strony jest na bogato, bo i kurczak, i łosoś(...)surówką. 1 porcja to ok. 400 kcal , węglowodany: 44g, białko: 42g, tłuszcz: 13g Informacje dla diabetyków: w porcji znajduje się 4,4WW i 2,1WBT SMACZNEGO!   Artykuł Roladki z piersi kurczaka i łososia pochodzi z serwisu Dietolog

Dietolog
Rolada z białą kiełbasą i konfiturą z czerwonej cebuli 144

cieście. Wymarzyła mi się konfitura z czerwonej cebuli w połączeniu ciastem i białą kiełbasą, tak też zrobiłam i wyszło bosko! Przepis na konfiturę z czerwonej cebuli niebawem na blogu. Rolada smakuje obłędnie, po wystudzeniu można ją pokroić na plastry, nie rozpadnie się.  Składniki:  opakowanie ciasta francuskiego 3 białe kiełbasy od Henryka Kani około 400g konfitury z czerwonej cebuli(...)pierwszą kiełbaskę. Ciasto zawijamy, tak by kiełbasa była przykryta, kładziemy drugą kiełbasę i znów zawijamy, tak samo postępujemy z trzecią kiełbaską.  Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, delikatnie przekładamy roladę i smarujemy ją dokładnie roztrzepanym jajkiem. Wkładamy do gorącego piekarnia  na 30 minut, środkowa półka.  Upieczoną roladę wyciągamy, odstawiamy na 15 minut, kroimy w plastry

Gotowanie i blogowanie
Roladki wieprzowe nadziewane wołowiną 140

Sycące i smaczne roladki na niedzielny obiad. Składniki: Kotlet schabowy wieprzowy  4 szt. Mięso wołowe mielone 20 dag Papryka świeża 1 szt. Pieczarki 10 dag Sól i pieprz do smaku Papryka słodka mielona do smaku Cebula biała 1 szt. Jajka 2 szt. Bułka tarta do panierki Masło 2 łyżki Olej do smażenia Przygotowanie: Cebulę, pieczarki, paprykę oczyścić, drobno posiekać(...)smaku, dokładnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Kotlety opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem z dodatkiem pieprzu i soli. Gotowe kotlety  nadziewać przygotowanym farszem, zwijać w roladki i spiąć wykałaczkami. Maczać w rozmąconym jajku i panierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć roladki bardzo powoli z każdej strony na złoty kolor

Tradycyjna Kuchnia
Roladki wieprzowe z piekarnika 183

Takie roladki pieczone są dużo zdrowsze niż smażone, wychodzą bardziej kruche i smakują wybornie. Składniki: Kotlet schabowy 4 szt. Pieczarki 15 dag Papryka kolorowa 20 dag Sól i pieprz do smaku Cebula biała ½  szt. Papryka słodka mielona do smaku 1 łyżeczka Szynka parmeńska 4 plasterki Ser żółty 4 plasterki Masło 1-2 łyżki Tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Kotlety rozbić(...)dodać pieczarki, paprykę, chwilę poddusić. Następnie doprawić do smaku, lekko odparować i przestudzić. Na rozbity kotlet położyć plasterek szynki, sera a na brzeg kotleta nakładać porcje farszu, zwijać w roladki, spiąć wykałaczką i układać w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem. Wstawić od piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut podlewając co jakiś czas powstałym sosem. Pod koniec pieczenia

Tradycyjna Kuchnia
Rolowane ziemniaki z szynką szwarcwaldzką i mozzarellą 197

spiszą się w swej roli. Są wyśmienite! Mój M. widząc panierkę myślał, że to mięso, ale po spróbowaniu nie czuł rozczarowania, a chciał więcej:) Ja też się nimi zajadałam. Roladki kroi się bardzo łatwo, nie rozpadają się podczas panierowania i są pyszne. Dodatek mozzarelli i szynki sprawia, że zwykłe puree ziemniaczane nabiera pewnego rodzaju „dostojeństwa”. Spróbujcie sami(...)rozmaryn (ja wcześniej roztarłam je w moździerzu), mieszamy. Gorące puree ziemniaczane dzielimy na połowę i rozprowadzamy na dwóch suchych waflach/andrutach. Oba posypujemy pokrojoną szynką oraz startą mozarellą. Zwijamy dwie roladki. Kroimy na plasterki (mniej więcej 2-3 cm). Jajka rozbijamy, roztrzepujemy widelcem. Roladki panierujemy w rozmąconych jajkach, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron

Smaki Na Talerzu
Rolowane ziemniaki z szynką szwarcwaldzką i mozzarellą 192

spiszą się w swej roli. Są wyśmienite! Mój M. widząc panierkę myślał, że to mięso, ale po spróbowaniu nie czuł rozczarowania, a chciał więcej:) Ja też się nimi zajadałam. Roladki kroi się bardzo łatwo, nie rozpadają się podczas panierowania i są pyszne. Dodatek mozzarelli i szynki sprawia, że zwykłe puree ziemniaczane nabiera pewnego rodzaju „dostojeństwa”. Spróbujcie sami(...)rozmaryn (ja wcześniej roztarłam je w moździerzu), mieszamy. Gorące puree ziemniaczane dzielimy na połowę i rozprowadzamy na dwóch suchych waflach/andrutach. Oba posypujemy pokrojoną szynką oraz startą mozzarellą. Zwijamy dwie roladki. Kroimy na plasterki (mniej więcej 2-3 cm). Jajka rozbijamy, roztrzepujemy widelcem. Roladki panierujemy w rozmąconych jajkach, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron

Smaki Na Talerzu
Roladki z kurczaka w sosie grzybowym 127

Wyborna roladka na niedzielny obiad. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 4 plasterki sera 4 plasterki szynki 1/3 młodej cukinii 1/3 papryki czerwone sól i pieprz do smaku tłuszcz do formy przyprawa do gyrosa Składniki na sos: 20 dag świeżych grzybów leśnych ½ szklanki śmietanki 18% sól i pieprz do smaku 1 żółtko jaja 1 płaska łyżka mąki pszennej Wykonanie: Fileta(...)smaku, po chwili delikatnie rozbić. Paprykę, cukinię obrać i pokroić w słupki. Na każdym kawałku kurczaka układać kolejno: plaster szynki, plaster sera, cukinię i paprykę, lekko posolić, zwinąć w roladkę i spiąć patyczkiem. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, włożyć przygotowane roladki,  posypać przyprawą do gyrosa. Piec w temperaturze 190 stopni około 50-60 minut. Gdy mięso się zarumieni podlać jedną

Tradycyjna Kuchnia
Rolada ziemniaczana z mięsem 116

Rolada upieczona z ziemniaków pokrojonych w plasterki i mięsa mielonego. Rewelacyjna w smaku i łatwa do przygotowania. Podałam ją z surówką z kapusty kiszonej i sosem czosnkowo-ketchupowym. Petarda! Koniecznie wypróbujcie i napiszcie w komentarzach jak Wam smakowało. Do mięsa można dodać pieczarki, oliwki lub inne dodatki. Za każdym razem inny smak. Więcej przepisów na mięsne dania znajdziecie na moim(...)sól, pieprz, słodką paprykę. Wszystko usmażyć aż mięso będzie ciemne. Dodać ketchup, przecier pomidorowy, pokrojoną drobno papryczkę chilli i chwilę smażyć. Całość wyłożyć na upieczone ziemniaki i zwinąć w roladę. Podawać gorące, pokrojone w plastry. Polać swoim ulubionym sosem. rolada ziemniaczana z mięsem

O kuchni z uczuciem
Polędwiczka z pieczarkami w cieście francuskim 236

podczas pieczenia zachowało wszystkie aromaty i soki. Po usmażeniu odstawiamy na chwilę aby ostygło. Na cieście francuskim po środku układamy szynkę szwarcwaldzką, pieczarki i polędwiczkę. Ciasto zwijamy tworząc roladę. W miseczce roztrzepujemy jajko, smarujemy nim wierzch rolady i następnie nacinamy ciasto aby para wodna podczas pieczenia miała, którędy się wydostać na zewnątrz. Polędwiczkę pieczemy w piekarniku nagrzanym(...)przez ok. 20 minut. Po wyjęciu zostawiamy roladę na ok. 5 minut aby mięso chwilę odpoczęło. Smacznego!   Post Polędwiczka z pieczarkami w cieście francuskim pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ROLADA Z JABŁKIEM 97

Dziś publikuję przepis na zawijaną roladę z jabłkiem. Nie jest zbyt słodka dlatego od razu podbiła nasze serca. Polecam każdemu, kto chce w szybki i prosty sposób przygotować smaczny deser. Biszkopt 5 jaj 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki ½ łyżeczki proszku do pieczenia Masa jabłkowa 5 dużych kwaśnych jabłek 2 dowolne galaretki (ja dałam truskawkową) 1 szklanka wrzątku Jaja powinny(...)tarce o dużych oczkach. Podsmażamy w garnku przez ok 5 minut, a następnie dodajemy jeszcze ciepłą galaretkę. Dokładnie mieszamy. Ostawiamy i czekamy, aż masa jabłkowa zacznie tężeć. Wystudzoną roladę rozwijamy ze ściereczki. Rozprowadzić równomiernie nadzienie jabłkowe i ponownie zwinąć. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Po wyjęciu roladę  oprószyć  cukrem pudrem. SMACZNEGO

Słodki Zakątek
Serowe paszteciki w waflu 163

link (klik) . Gotowy farsz podgrzewamy do dość wysokiej temperatury i smarujemy na waflach właśnie takim bardzo ciepłym, pod wpływem temperatury wafle zmiękną, a my możemy je zwinąć jak roladę. Farszu powinno nam wystarczyć na 4 rolady ale jeśli wyjdzie Wam 3 czy nawet 5 to też dobrze. Taką zwiniętą roladę kroimy na plastry ok 3 cm, lekko spłaszczamy od góry

Życie zaczyna się w kuchni
Imprezowe roladki szpinakowe last minute 127

taśmę biegnę do Was z bardzo łatwą i szybka przekąską sylwestrową! Nagła zmiana planów i okazuje się, że jednak na ostatnią chwilę trzeba coś przygotować na imprezę. Imprezowe roladki szpinakowe last minute to właśnie idealne propozycja na taką sytuację. I bez zbędnych wstępów zapraszam po przepis i życzę Wam szampańskiej zabawy oraz cudownego i smakowitego Nowego Roku 🍸💗. Imprezowe roladki(...)pomagamy sobie przy tym papierem, w które było owinięte ciasto. Miejsce bez farszu malujemy mlekiem i sklejamy. Rulon malujemy mlekiem i kroimy na plastry o szerokości około 3 cm. Roladki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, malujemy mlekiem, a na wierzchu układamy orzechy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni bez termoobiegu przez 45 minut, aż ciasto się zarumieni

Kulinarne przygody Gatity
Makowiec świąteczny 249

Tradycyjny makowiec, a właściwie rolada makowa. Idealna na święta, ale również na niedziele. Przepyszne ciasto do kawy! #ciastojakzobrazka CIASTO DROŻDŻOWE (wyszły mi dwie rolady makowe) 380 g mąki pszennej (użyłam tortowej) 100 ml ciepłego mleka (ale nie gorącego) 25 g świeżych drożdży 50 cukru szczypta soli 3 jajka 170 g miękkiego masła MASA MAKOWA  200 g maku(...)dzielimy na 2 części,  formujemy kule. Rozwałkować na prostokątne placki o grubości około 3 mm, wyłożyć masę makową zostawiając około 1-2 cm wolnego brzegu i zwijamy w roladę łączeniem do dołu, zlepiamy końce i podwijamy je na spód. Każdy makowiec zawijamy w papier do pieczenia, zostawiając około 1,5 cm luzu. Makowce układamy na blaszce z piekarnika

Gotuj z Mąką
Roladki z kurczaka z camembertem, zielonymi oliwkami owinięte prosciutto 174

Bardzo pyszne roladki z serowo oliwkowym środkiem. Do tego aromatyczna natka pietruszki i wyrazista w smaku szynka prosciutto. Roladki idealnie sprawdzą się na rodzinnych spotkaniach. Pokrojone w plastry sprawdzą się jako smaczna przekąska. 1 podwójny filet z piersi kurczaka Słodka czerwona papryka Przyprawa do mięsa Sól Pieprz ½ pęczka natki pietruszki 150 g sera feta 70 g sera camembert 15 zielonych(...)słodką czerwoną papryką, przyprawą do mięsa, solą i pieprzem. Na każdym płacie rozsmarowujemy ser feta, rozkładamy posiekaną natkę pietruszki, plastry sera camembert oraz pokrojone w kółeczka zielone oliwki. Każdą roladkę zwijamy w ciasny rulon i owijamy szynką prosciutto. Mięso przesmażamy do miękkości na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju

VioletoweKucharzenie
Roladki z piersi kurczaka w sosie piernikowym 170

Szukając  w głowie przepisu na Bożonarodzeniowy konkurs z firmą  Semco , a jednocześnie pyszny Świąteczny obiad, wpadło mi do głowy połączenie słodkiego piernika ze śliwkami i delikatnymi roladkami z piersi kurczaka. Tak powstał przepis na to pyszne danie. Aż szkoda było jeść ostatnią porcję, takie dobre. Ponownie zagości u mnie w drugi dzień Świąt. Składniki: 4 pojedyncze piersi(...)kurczaka  umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, przykryć folią spożywczą i rozbić na desce jak najcieniej, zachowując mięso w całości. Natrzeć olejem i doprawić solą pieprzem i tymiankiem. Na każdej roladce ułożyć suszone morele, śliwki i daktyle, na nich położyć po cienkim plasterku słoniny. Zwinąć jak gołąbki i przekłuć w kilku miejscach wykałaczkami. Tak przygotowane mięso wstawić do lodówki na przynajmniej

Gosia gotuje