roladki - 9750 przepisów (strona:177/650)

Roladki z tortilli – efektowna przekąska na zimno 382

Zamiast zwykłych kanapek można zrobić roladki. Wystarczy kilka placków tortilli, ulubione smarowidło, plasterki wędliny lub sera żółtego, chrupiące warzywa i gotowe. Poniżej przedstawiam kilka najpopularniejszych wersji, które można dowolnie modyfikować według uznania i zawartości lodówki Roladki z tortilli to idealna przekąska na domową imprezę. Ale nie tylko! Dzieci też je bardzo lubią, bo zgrabnie wyglądają, są kolorowe i przykuwają uwagę(...)plastikową. Wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Po upływie tego czasu wyciągamy z folii, kroimy, wbijamy wykałaczkę i nabijamy gruby plasterek świeżego ogórka lub oliwkę. Smacznego!   Artykuł Roladki z tortilli – efektowna przekąska na zimno pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Rolada biszkoptowa ze śmietaną 147

Rolada biszkoptowa ze śmietaną Ciasto to w kształcie rolady idealnie sprawdzi się, gdy nie mamy czasu na skomplikowane ciasta, a chcemy czymś zachwycić gości. Niby zwykły biszkopt ze śmietaną, ale nie tylko dobrze się prezentuje, jest smaczne, delikatne i aż ciężko poprzestać na jednym kawałku. Jedyny minus - zbyt szybko się kończy. Składniki: (Na formę o wymiarach 25x36 cm) Na biszkopt(...)rozprowadzić w paru łyżkach wrzątku. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier i przestudzoną żelatynę.  Przełożenie: Biszkopt rozwinąć, wyłożyć na niego masę śmietanową i równomiernie rozprowadzić. Roladę zwinąć i schłodzić w lodówce. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.  Smacznego

My sweet a life
Rolada z budyniem kokosowym 145

pieczenia. Wyrównujemy masę i pieczemy około 10 minut w temperaturze 180 stopni C. Upieczony biszkopt zwijamy w rulon pomagając sobie ściereczką kuchenną. Zwijamy po krótszym boku, żeby nasza rolada nie była gigantem ;) Zagotowujemy 1,5 puszki mleczka kokosowego wraz z cukrem. W pozostałym mleczku kokosowym rozpuszczamy proszki budyniowe i dolewamy do gorącego mleka. Postępujemy dokładnie tak samo jak w przypadku(...)biszkopt odwijamy, delikatnie odrywamy od papieru do pieczenia i smarujemy budyniem zostawiając około 2 cm ciasta bez nadzienia na końcu dłuższego boku. Na dłuższym boku, który będzie w środku rolady rozkładamy żurawiny, kuleczka po kuleczce obok siebie. Musi powstać "pociąg", jak to mówi mój synek ;) Roladę zwijamy energicznie, zawijamy ją w papier do pieczenia, na którym piekł się biszkopt

MamaOskarka
Roladki drobiowe z serem i koperkiem 757

często mamy na obiad piersi z kurczaka, które staram się robić na różne sposoby. Bardzo lubimy roladki z różnymi dodatkami szczególnie takie z "płynącym" serem. Tym razem do sera dodałam koperek. Porcelana Bogucice z kolekcji Odeon Platin. Składniki: 2 duże piersi z kurczaka 200 g żółtego sera 1 łyżeczka posiekanego koperku 2 łyżki majonezu sól,pieprz do smaku Do panierowania(...)rozbić. Doprawić z dwóch stron solą i świeżo zmielonym pieprzem. Żółty ser zetrzeć na tarce dodać koperek, majonez i wymieszać. Na każdym kawałku nałożyć sporą porcję sera. Zwinąć roladkę tak by boki były dobrze zakryte, żeby w trakcie smażenia ser za mocno nie wypływał. Roladki panierujemy - mąka, rozbełtane jajko i bułka tarta. Smażymy w głębokim oleju na średnim ogniu około

Ala piecze i gotuje
Roladki z mięsa mielonego z pieczarkami i serem żółtym 281

Roladki z mięsa mielonego z pieczarkami i serem żółtym to pyszny pomysł na obiad. Podane z ziemniakami z wody i surówką z buraczków lub kapusty, smakują wręcz obłędnie. Sprawdzą się idealnie również jako ciepła przekąska na imprezie. [embed]https://youtu.be/KFD33VUx-00[/embed] Składniki: 500 g mięsa mielonego (dałam z łopatki) jajko 3 łyżki bułki tartej 5-6 pieczarek cebula(...)łyżce pieczarek i startego żółtego sera. Mięso zlepiamy i formujemy w walec. Smażymy na oleju ze wszystkich stron na złoto. [caption id="attachment_7061" align="aligncenter" width="1024"] Roladki z mięsa mielonego z pieczarkami i serem żółtym[/caption] Artykuł Roladki z mięsa mielonego z pieczarkami i serem żółtym pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Roladki z gęsiej piersi ze śliwką 187

Sezon na gęsinę w pełni, można ją kupić w wielu sklepach a i wybór elementów spory. Ja zdecydowałam się na pierś. Tym razem zrobiłam ją w formie roladek. Aby obniżyć kaloryczność potrawy, pozbawiłam ją tłustej skóry, jak widać też tak można. Zachęcam do wykorzystania przepisu. Składniki: na 6 porcji 550 g filet z gęsi bez skóry ( 2 ) 95 g suszone(...)powierzchnia. Rozbijamy tłuczkiem przez folię. Przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron a od strony wewnętrznej dodatkowo majerankiem. Wykładamy masę ze śliwkami i rozsmarowujemy na całej powierzchni. Zwijamy w roladkę, razem z szynką szwarcwaldzką. Spinamy wykałaczkami. Rozgrzewamy patelnię i wykładamy na nią na chwilę skórę z gęsi aby uzyskać odrobinę tłuszczu do smażenia. Następnie obsmażamy roladki. Marchew obieramy i kroimy

Smaki Ewy
Pstrąg otulony szynką prosciutto 162

wina sok z jednej cytryny     Przygotowanie   Na plastrach szynki rozłożyłem po kilka kawałków zimnego masła, po dwa listki szałwii i delikatnie posolony filet pstrąga. Zwinąłem w roladkę, spiąłem wykałaczką. Na patelni rozgrzałem oliwę, obsmażyłem krótko roladki. W naczyniu żaroodpornym ułożyłem je tak, aby się nie stykały. Zapiekałem 20 minut, w piekarniku rozgrzanym wcześniej do 180 stopni(...)ponownie rozgrzałem patelnię, wlałem sos, który powstał z pieczenia pstrąga, dodałem wino, wymieszałem, zredukowałem chwilę. Dodałem sok z cytryny i kawałek zimnego masła. Doprawiłem solą, podgrzałem w sosie chwilę roladki. Podałem z bagietką

R'n'G Kitchen
Schab z fioletową marchewką i frytkami truflowymi 190

garnka, wlewam wodę i gotuję około 30 minut aż będą aldente. Schab rozbijam, posypuję solą, pieprzem, przyprawą gyros, układam po łyżce parmezanu startego, i wystudzoną marchewkę. Zwijam ciasno w roladki. Z wierzchu posypuję też przyprawą gyros i solą. Roladki smażę na oleju rzepakowym i odwracam od czasu do czasu, i podlewam wodą. Batata, ziemniaki truflowe obieram i kroję w paski(...)frytki. Układam na papierze na blaszce, polewam olejem, posypuję solą, bazylią, oregano. Warzywa wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni i piekę około 20 minut aż będą miękkie. Roladki podaję z frytkami posypuję natką. #OlejKonwenanse  i  #OlejWielkopolski     www.olejkonwenanse.pl

wesoła kuchnia
Roladki drobiowe 180

Zapraszam na smaczne i proste w przygotowaniu roladki drobiowe. Niewiele przy nich pracy a efekt super. Polecam Składniki: 500 g mięsa z udka kurczaka- 5 szt 80 g mozzarelli 2 suszone pomidory łyżeczka przyprawy do gyrosa sól, pieprz wykałaczki Przygotowanie: Mięso myjemy i osuszamy a następnie pozbawiamy go żyłek. Rozbijamy lekko i przyprawiamy sola i pieprzem wewnątrz. Mozzarellę i suszone(...)pomidory kroimy na 5 części. Układamy mięso skórką do dołu. Na brzegu układamy po kawałku mozzarelli i suszonego pomidora. Ściśle zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczkami. Robimy tak z pozostałymi składnikami. Z wierzchu posypujemy przyprawą do gyrosa i wstawiamy do lodówki na 45 minut. Po tym czasie wkładamy roladki do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez 45 minut w temperaturze

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Rolada z łopatki faszerowana pęczakiem 143

Dzisiaj zapraszam na roladę z mięsa mielonego i kaszy pęczak. Pyszne połączenie zarówno na na ciepło, jak i zimno, przykładowo z sosem grzybowym, polecam. Składniki: 700 g łopatki 1 jajko 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki suszonego czabru  sól i pieprz do smaku Farsz: 2 szklanki ugotowanego pęczaku garść suszonych podgrzybków 50 g peklowanej słoniny 1mała cebula garść zielonej pietruszki(...)przestygnięcia. Na koniec wbiłam jajko i ponownie wymieszałam.  Tak przygotowany farsz rozłożyłam na wcześniej uformowanym mięsie i za pomocą papieru odginając za kazdym razem od niego mięso uformowałam roladę. Przełożyłam do foremki keksówki, rozciełam papier na wierzchu i ułożyłam cieniutkie plasterki słoniny. Wstawiłam do piekarnika nastawionego na 180 C z termoobiegiem i piekłam 50 minut. Rolada świetnie smakuje

Gosia gotuje
SAŁATKA Z NADZIEWANEJ CUKINII Z FETĄ I GRANATEM 187

Roladki z cukinii nadziewane pysznym kremowym serkiem? Jestem ZA! Dziś właśnie na nie mam dla Was przepis. A dokładniej na pyszną sałatkę z roladkami z cukinii, kukurydzą i pestkami granatu, które fantastycznie współgrają z całością przełamują smak. Taka sałatka jest świetnym pomysłem na lekki obiad albo pyszną kolację. Smakuje rewelacyjnie! SKŁADNIKI: * cukinia – 1 szt * granat(...)pomocą narzędzia do obierania, grillujemy z każdej strony. Fetę rozgniatamy, mieszamy z serkiem śmietankowym, dodajemy posiekaną bazylię. Doprawiamy pieprzem i odrobiną oliwy. Cukinię smarujemy serową masą, zwijamy w roladki. Podajemy na sałacie z kukurydzą i pestkami granatu. Smacznego

Ostra na Słodko
ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO 174

Jakiś czas temu mignął mi filmik gdzie była rolada z szynką i serem w środku owinięta boczkiem. Zrobiłam i mogę śmiało powiedzieć, że jest przepyszna :) Świetna z ziemniaczkami i surówką, a także na zimno na kanapki. Córka, która nie przepada za mięsem mielonym wcina tylko uszy się jej trzęsą. Polecam bo naprawdę warto :) SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa mielonego(...)Trzeba zostawić mały odstęp od brzegów. Nie przesadźmy też z ilością sera, bo niestety nadmiar wypłynie.  Za pomocą folii  mięso rolujemy, zaklejamy końce. Delikatnie odkładamy roladę na bok, a na folii układamy boczek. Na środek boczku  dajemy roladę i  ponownie  zawijamy w folię. Pieczemy w folii 25 minut w 180 stopniach C. Wyciągamy mięso

Pani na deser
SAŁATKA Z NADZIEWANEJ CUKINII Z FETĄ I GRANATEM 154

Roladki z cukinii nadziewane pysznym kremowym serkiem? Jestem ZA! Dziś właśnie na nie mam dla Was przepis. A dokładniej na pyszną sałatkę z roladkami z cukinii, kukurydzą i pestkami granatu, które fantastycznie współgrają z całością przełamują smak. Taka sałatka jest świetnym pomysłem na lekki obiad albo pyszną kolację. Smakuje rewelacyjnie! SKŁADNIKI: * cukinia – 1 szt * granat(...)pomocą narzędzia do obierania, grillujemy z każdej strony. Fetę rozgniatamy, mieszamy z serkiem śmietankowym, dodajemy posiekaną bazylię. Doprawiamy pieprzem i odrobiną oliwy. Cukinię smarujemy serową masą, zwijamy w roladki. Podajemy na sałacie z kukurydzą i pestkami granatu. Smacznego

Ostra na Słodko
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z KASZĄ / PORK TENDERLOIN WITH GROATS 113

żelaza. No, ale… samej kaszy nie będę jadła! Dzisiaj przyrządzę potrawę na bazie cheap jerseys kaszy jęczmiennej w mniej klasycznym wydaniu. Zrobiłam z niej sałatkę – świetny dodatek do rolady z polędwiczki wieprzowej z hiszpańskim akcentem w postaci chorizo. Ilość składników może trochę przytłaczać, potrawy też PEAR nie Run da się zrobić w 5 minut, ale warto poczekać na efekt(...)solą i pieprzymy świeżo zmielonym pieprzem. Na mięsie rozsmarowujemy hummus (przepis niedługo ;)), kładziemy cheddara, chorizo i liście bazylii, wszystko jak najbardziej w jednej linii, żeby można było łatwo zwinąć roladę. Rozgrzewamy sporą patelnię z kroplą oleju. Włączamy piekarnik, 200 stopni, termoobieg, górna i dolna grzałka. Zwiniętą roladę przewiązujemy w kilku miejscach sznurkiem/nitką (niekolorową, żeby nie zafarbowała mięsa) i wrzucamy

Martyna Cooks
Drożdżowiec z serem białym i szczypiorkiem. 110

smaku solą. 4. Formowanie: Wyrośnięte ciasto wałkujemy na lekko posypanej mąką stolnicy na prostokąt o wymiarach około 27 cm x 36 cm. Następnie smarujemy serkiem i zwijamy jak roladę. Tak wykonaną roladę układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ja swoją roladę uformowałam w podkowę. Następnie nacinamy ją ostrym nożem i odstawiamy na 15 minut w ciepłym miejscu do podrośnięcia

Izabelawkuchni

Proponowane wyszukiwania