folię ,posypać solą ,pieprzem i czosnkiem granulowany,odstawić na 15 minut.Po tym czasie nakładamy na filet plasterek szynki drobiowej ,żółty ser light i posiekaną natkę pietruszki.i zwijamy w roladkę.Gotową panierujemy w jajku i w bułce tartej.Smażymy na oleju na złoty kolor.Podajemy z ziemniakami piuree i surówką z kiszonej kapusty.Smacznego!. Surówka : *************** Kapustę umyć ,odcisnąć,posiekać ,włożyć do miski.Cebul
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipiersi kurczaka 1 duża czerwona cebula 2 duże ząbki czosnku 250 -300 g wędzonego boczku garść ciemnych czarnych oliwek garść suszonej żurawiny 100-120 g koziego sera (najlepiej w roladce, ja dałam twardego w plastrach) kartonik 250-300 ml śmietany 12% (dałam pół na pół z kremówką 30%) 1 łyżeczka majeranku suszonego 4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju (rzepakowego
Słodko-Słony Świat Ilonydajcie znać i spróbujcie z pieczarkami,przepis tutaj http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/09/kotleciki-rybne-z-pieczarkami.html Ostatnio również spotkała mnie kolejna miła niespodzianka...mój kolejny przepis został wydrukowany w gazetce Przepis na te pyszne roladki tutaj http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/11/roladki-z-indyka-z-pieczarkami-otulone.html
Niespełnione zdolności kulinarneSmaczna i prosta w przygotowaniu propozycja na wiosenny obiad. Młode ziemniaki i ulubiona sałatka wspaniale skomponują się z wieprzowymi roladkami. Składniki 4 plastry polędwicy wieprzowej 4 plastry dowolnej szynki serek topiony śmietankowy sól pieprz 1 łyżka posiekanego koperku mąka do … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatycukrem wanilinowym. Wyjąć ciasto,podsypać mąkę stolnicę i rozwałkować ciasto na duży prostokąt około 35 x 45 cm. [ ja wałkowałam od razu na papierze do pieczenia i po zwinięciu roladek delikatnie papier z ciastem zsunęłam na blachę] .Podzielić go na 4 części (paski o szerokości około 11 cm). Z brzegu paska ułożyć nadzienie i zwinąć długi rulonik z ciasta
Moje domowe kucharzenieJuż jakiś czas temu pokazałam Wam przepis na udka faszerowane pieczarkami , różnymi warzywami jak i samym szpinakiem . Mięso przygotowane w ten sposób jest soczyste i bardzo smaczne. Ponadto roladki nie trzeba podsmażać. Wystarczy udka złożyć za pomocą wykałaczek i ciasno ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Pycha! Udka świetnie smakują podane z ugotowanym ryżem jak i ziemniakami. Składniki: 1 kg udek
Ugotowaćgarnuszka, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła, sól i pieprz, dokładnie ze sobą mieszamy. Sznycle rozbijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy, wykładamy po plastrze polędwicy i sera - zwijamy w roladki i układamy w naczyniu żaroodpornym - zalewamy przygotowanym sosem i zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 35 minut. Podajemy z sałatką z kapusty pekińskiej (przepis) i ziemniaczkami. Ziemniaczki: Ziemniaki obieramy
Moje-pitraszeniestron solą, pieprzem, paprykami i tymiankiem. Pomidory delikatnie opłukać, pokroić w cienkie paseczki. Na mięsie, wzdłuż z jednego z dłuższych brzegów, ułożyć paseczki pomidorów, rzeżuchę i zwinąć w roladkę. Gotową można spiąć wykałaczkami, związać nicią lub niczym nie krępować. Oliwę z pomidorów rozgrzać na małej patelni, obsmażyć kurczaka ze wszystkich stron na rumiano. Przełożyć do małego naczynka żaroodpornego
Cakes By KejtZnakomite a zarazem szybkie roladki z piersi Indyka bez tłuszczu. Idealny dodatek do ziemniaków czy kasz. SKŁADNIKI: 4 Kotlety z Piersi Indyka 2 Garści Szpinaka 1 Kulka Mozzarella 2 Ogórki Kiszone Przyprawy: sól, pieprz, wegeta wykałaczki ok 12 sztuk woreczek do duszenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Filet z Indyka dokładnie rozbijam . Przyprawiam
Gotowanie Patkikroimy. Układamy na całym cieście mieszankę cukinii i pieczarek, układamy kiełbasę, posypujemy żółtym serem oraz pokrojoną w plastry mozzarellą. Zwijamy w roladę i tniemy w 2 cm paski. Układamy roladki na formie wyłożonej pergaminem, tak aby powstał ślimaczek. Pieczemy ok. 18-20 min.w 180 stopniach
słodki bratektego jak ostry mamy chrzan i jak ostry serek chcemy uzyskać. Doprawiamy serek solą i pieprzem do smaku a następnie smarujemy każdy plasterek szynki zwijając w rulonik. Roladki ułożyć na półmisku. Z gorącego wywaru odlać 1/4 szklanki płynu i rozmieszać w nim żelatynę do całkowitego jej rozpuszczenia. Następnie łączymy z pozostałym wywarem i pozostawiamy do wystygnięcia. Chłodnym wywarem
W kuchennej krainietopiony. Śmietanę mieszamy z mąką oraz keczupem. Przelewamy do wody. Gotujemy na wolnym ogniu do momentu zgęstnienia sosu. Doprawiamy solą, pieprzem i liściem lubczyku. Sosem zalewamy mięso z ziemniakami. Roladki zapiekamy pod przykryciem w temperaturze 180*C przez 50-60 minut. Po upieczeniu możemy udekorować pomidorami i koperkiem
VioletoweKucharzeniebazylii, trochę oliwy z oliwek jeśli farsz będzie zbyt gęsty. Zmiksuj na gładki krem. Do nadziewania połówek jaj użyj dekoratora, będzie szybciej. Przed podaniem posyp rzeżuchą. Podałam w towarzystwie roladek z goudy i kawioru z bakłażana- bez laktozy- ale o tym niebawem! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnizepnij wykałaczką. Udekoruj listkiem bazylii i papryką. Idealna byłaby oliwka i to zielona ,ale niestety ja jej nie miała pod ręką, a liczyła się szybkość! Przed samym podaniem każdą roladkę dosmacz glassą sojową. Smacznego! Pysznie, szybko i na chrupiąco
Z Kuchni Do Kuchnimożna wzbogacić smak chrzanem, jabłkiem lub ziołami, można przygotować pastę bardzo kremową lub z niewielkimi kawałkami warzyw (tę wersję lubię najbardziej), można wreszcie użyć jej jako farszu do roladek z cukinii lub bakłażana. Składniki - proporcje na słoik o pojemności 1 lita 250 g suchej fasoli (czerwonej, czarnej lub w ostateczności białej lub zastąpić ciecierzycą) *** 5 średnich buraków 1 duża
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata