roladki z - 1000 przepisów (strona:31/67)

Roladki z kurczaka zawijane w szynkę w sosie szparagowym 132

temu prezentowałam zielone szparagi, wówczas pisałam aby zachować odłamane końcówki ( które na ogół są łykowate ) i wykorzystać je do zrobienia aromatycznego sosu. Właśnie nadszedł ten moment. Dzisiaj robimy roladki z kurczaka w sosie szparagowym. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka Plastry szynki wędzonej surowej ( na zimno ) Sól Pieprz Olej do smażenia Elementy szparagów 100 ml śmietany 18% słodkiej 1 łyżka(...)szparagów, miksujemy je i przecieramy przez sito ( pozbywamy się łyka ). Przetarte umieszczamy ponownie w płynie. Dodajemy śmietanę i masło. Gotujemy aż trochę zgęstnieje. Ewentualnie doprawiamy solą. Podajemy razem z roladkami. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i żółtym serem 153

Posypać z każdej strony solą i pieprzem i włożyć do lodówki na godzinę (lub więcej). Następnie na każdym kotlecie ułożyć plasterek żółtego sera, pokrojone suszone pomidory i zwinąć w roladkę. Każdą roladkę obtoczyć najpierw w mące, ściskając w ręku żeby nam się nie rozpadła podczas smażenia, następnie w rozkłóconym jajku doprawionym solą i pieprzem, a potem znów w mące. Usmażyć

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Roladki z bobem, suszonymi pomidorami i fetą 221

Smaczne drobiowe roladki z rozgniecionym bobem, ale jeśli ktoś woli może całe ziarna zawinąć w mięso. Wzbogacone suszonymi pomidorami i słoną fetą, to bardzo smaczne zestawienie na obiad. SKŁADNIKI: 2 filety z kurczaka 400g bobu 1/2 słoiczka pomidorów suszonych 50g sera typu feta sól pieprz czarny Bób ugotować i przelać zimną wodą. Obrać z łupinek i rozgnieść widelcem(...)kurczaka pokroić i rozbić na plastry. Oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Nałożyć na całej powierzchni rozdrobniony bób, przyciskając do mięsa. Nałożyć paski suszonych pomidorów i fety. Zwinąć ciasno w roladki. Zabezpieczyć wykałaczkami. Smażyć z każdej strony pod przykryciem na małym ogniu. Przed podaniem usunąć wykałaczki. Smacznego :) Kategoria: Dania bez glutenu , Obiad , WYTRAWNIE Tagged: bób , feta , filet z kurczaka , suszone pomidory

https:KKuchniaMniam
grillowany bakłażan 188

ręcznikiem, smarujemy po jednej stronie oliwą czosnkową oraz oprószamy pieprzem. Na końcu każdego plastra kładziemy po kawałku mozzarelli, listek świeżej bazylii, oraz ćwiartkę pomidora, po czym zwijamy bakłażana w roladkę, spinając go na koniec wykałaczkami lub połówkami szpatułek do szaszłyków( zabezpieczy to całość przed  rozwinięciem). Na koniec skrapiamy roladki oliwą i  układamy na rozgrzanym ruszcie grilla, opiekając

Miód i pieprz
Roladki z pstrąga łososiowego w szynce parmeńskiej oraz kasza gryczana z dodatkami 221

części, przyprawiam solą, pieprzem i sokiem z cytryny z każdej strony. Następnie zawijam każdy kawałek w rulon i ponownie każdy rulon zawijam w plaster szynki parmeńskiej. Takie roladki układam w naczyniu żaroodpornym i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10-12 minut. Sałatka W tym czasie myjemy i osuszamy rukolę, kroimy w kostkę paprykę. Skrapiamy sokiem z cytryny(...)polewamy oliwą z oliwek. Ostatni szlif... Na talerzu układamy kilka łyżek kaszy gryczanej z dodatkami, przekrojone na pół roladki z pstrąga i szynki parmeńskiej oraz rukolę z papryką. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Relacja z SeeBloggers 25-26.07.2015 238

Josephem Wołowina podawana na soczewicy z warzywami z salsą z pieczonej papryki Na koniec warsztaty z przesympatycznym Tomkiem Czajkowskim z  Magicznego Składnika . Wspólnie przygotowaliśmy danie kuchni gruziskiej - roladki z pieczonych plastrów bakłażana z pastą z orzechów włoskich i pieczonego czosnku z dodatkiem granatu. Pychotka! Gruzińskie roladki z bakłażana A najlepsze było to, że we wszystkich warsztatach uczestniczyli wspaniali ludzie

Zawsze głodna!
Roladki z grillowanej cukinii 191

warzywa, do tego farsz ze szpinakową nutą. Przepis dodaję do akcji Paryska Dieta , wydaje mi się, że ten przepis powinien do niej pasować :). Więcej o wspomnianej diecie przeczytacie tutaj! . Roladki z grillowanej cukinii Składniki: - 1 duża cukinia - 1 serek wiejski o obniżonej zawartości tłuszczu - 80 g świeżego szpinaku* - 2 ząbki czosnku - 1 cebula - sól, pieprz do smaku, pieprz ziołowy, bazylia(...)szpinak zmniejszy swoją objętość. Dopraw całość i ostudź. Dodaj serek wiejski i wszystko razem zblenduj. Na środku każdego plastra cukinii ułóż cienką warstwę farszu, zwiń i wetknij wykałaczkę, żeby roladki się utrzymały.  * Zamiast świeżego możesz też użyć mrożonego, ok. 3/4 szklanki. ** Na mandolinie lub maszynie do krojenia chleba

Corner With Recipes
Roladki z grillowanego bakłażana 165

Roladki z grillowanego bakłażana są doskonałym dodatkiem do mięsnych dań przygotowanych na grillu.  Możemy je podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.  Ich przygotowanie nie jest skomplikowane ani czasochłonne,  a fajnie urozmaicą nasze menu. Ilość papryczki, którą dodacie do pasty ziołowej jest zależna od tego jak ostrą papryczkę kupicie. Moja była malutka i ostra(...)czort. Roladki z grillowanego bakłażana Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 duży bakłażan 1 opakowanie serka śmietankowego 1-2 łyżki jogurtu greckiego 1 ząbek czosnku 1/2 małej papryczki chili 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii pomidorki koktajlowe garstka świeżych liści bazylii oliwa z oliwek sól morska Wykonanie: Bakłażana kroimy na cienkie plastry, ja kroję go na maszynce

Kulinarne przygody Gatity
ZUPA ZIEMNIACZANA Z MIĘSNYMI ROLADKAMI 349

Uwielbiam zupy i bardzo lubię wypróbowywać na nie ciekawe przepisy, więc dzisiaj proponuję zupę bardzo ciekawą i wykwintną, bo z mięsnymi roladkami. Takie roladki z powodzeniem zastąpią makaron czy grzanki, a przy tym są niezwykle aromatyczne i smaczne. Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres

Przepisy Aleksandry
Marchewkowy mus w liściach pora 214

Pozostałe pory pokroiłem drobniutko w kostkę i rozsypałem na rozłożonych liściach. Posoliłem, popieprzyłem, przykryłem plastrami łososia. Na rybie rozłożyłem mus z marchewki. Za pomocą folii zwinąłem liście porów w roladki i umieściłem je we wkładce do gotowania na parze. Wstawiłem wkładkę z roladami do garnka z wrzącą wodą, garnek szczelnie przykryłem, roladki gotowałem na parze 10 minut. Pokroiłem na plastry

R'n'G Kitchen
Drożdżówka z rabarbarem i truskawkami 170

mąką. Rozwałkowane kawałki ciasta posmarować serkiem. Na dwóch kawałkach ułożyć pokrojony rabarbar, a na 3 truskawki [ lub odwrotnie albo zmieszać rabarbar z truskawkami] posypać cukrem i   zwinąć roladki. Dwie [ rożne ] roladki ułożyć na dnie keksówki , a na to kolejne 3 roladki.Zostawić do wyrośnięcia na około  20-30 minut. Następnie posypać kruszonką.Piec około 25-30 minut

Moje domowe kucharzenie
Sałatka z truskawkami i kozim serkiem 234

pewnością zadowoli niejedno podniebienie.  Doskonała na lunch lub lekką kolację.  Sałatka najlepiej smakuje ze świeżym pełnoziarnistym pieczywem lub chrupiącymi grzankami.  SKŁADNIKI na 2 porcje: kozi serek (roladka) 8 dużych truskawek dwie duże garście rukoli migdały (słupki lub płatki) orzeszki pinii miód olej z orzechów laskowych ( można zastąpić zwykłym olejem rzepakowym) miód ocet balsamiczny gruszkowy (można zastąpić zwykłym(...)kremem balsamicznym) 3-4 gałązki świeżego tymianku świeżo mielony pieprz czarny sezam (opcjonalnie) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Roladkę pokroić na ok. 1,5 cm plasterki. Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem lub folią aluminiową. Na każdym plasterku umieścić po kilka słupków migdałów i orzeszków pinii. Polać odrobiną miodu (około pół łyżeczki na jeden plasterek). Następnie  skropić olejem,  posypać sezamem

DefinicjaSmaku
Rolada z kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami, fetą i czerwoną cebulą podana z makaronem orzo 223

patelni aby wydobyć z niej słodycz. Pomidory i czerwoną cebulę łączymy z serem feta i całość rozgniatamy widelcem. Gotową pastę rozsmarowujemy na piersiach z kurczaka i zwijamy w roladki. Gotowe rolady spinamy wykałaczkami lub związujemy nitką. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i obsmażamy roladki z każdej strony po 2-3 minuty. Zdejmujemy z patelni, przekładamy do naczynia żaroodpornego

DefinicjaSmaku
Roladki ze szparagami i sosem szparagowym 178

stron solą, czarnym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Na każdym kawałku mięsa układamy po kawałku białych i zielonych szparagów i zawijamy. Naczynie do gotowania na parze smarujemy olejem, żeby roladki nie przywarły. Układamy łączeniem do dołu. Gotujemy na parze przez 15 minut. W garnku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i rozprowadzamy. Wlewamy wywar ze szparagów cały czas mieszając. Doprawiamy do smaku sokiem(...)cytryny, gałką muszkatołową i białym pieprzem. Roladki podajemy polane sosem szparagowym i posypane startą skórką cytrynową

Pyry na Gaz
SAŁATKA Z FIGAMI, SEREM KOZIM LUB BLUE I ORZESZKAMI PINIOWYMI 205

roszponka) - 8 świeżych fig - 2 łyżki miodu lub innego dowolnego syropu roślinnego, lub ksylitolu - 4-5 łyżek octu balsamicznego - kilka łyżek dobrej oliwy z oliwek (nie trzeba) - 2 roladki kozie (miękkie) lub ser pleśniowy typu blue (najlepiej różne rodzaje) - orzeszki piniowe Na suchej patelni podprażyć orzeszki piniowe, odstawić w miseczce do przestudzenia. Na półmisek wyłożyć sałaty, dodać pokrojone na małe(...)kawałki roladki kozie, lub sery typu blue. Na patelnię wlać ocet balsamiczny, dodać miód lub syrop roślinny i zagotować. Dołożyć pokrojone na mniejsze kawałki figi (u mnie każda na 4 części) i chwilę karmelizować je, mieszając i obracając tak, by każdy bok figi był w sosie miodowo-balsamicznym. Figi wyłożyć na półmisek z sałatami, posypać uprażonymi orzeszkami piniowymi, polać sosem

Smaczne Zdrowe