roladki z - 1000 przepisów (strona:46/67)

,,Jaskółcze jajka otulone boczkiem’’ 352

kotlety, zbijamy lekko tłuczkiem a następnie oprószamy solą i pieprzem. Ugotowane jajka, owijamy plastrem boczku, układamy na środku sznycli zawijamy i obwiązujemy nicią lub mocujemy wykałaczkami. Roladki panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na wolnym ogniu w głębokim oleju. Aby mieć pewność że mięso się w środku upiekło wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200C na 20 min. Przed podaniem

Podróż w kulinaria
Schabowe Roladki z Chrzanem z Imbirem 210

oświeciło mnie. Mój wzrok przykuł nasz ulubiony Chrzan z Imbirem. Poważnie, wyżeramy go łyżeczką do kanapek i czasami z nim kombinuję przy obiadach. Tak narodził się pomysł na te roladki. Szybkie, łatwe, nie trzeba wiązać, bo gdyby trzeba było to bym ich nie robiła, Leń tego dnia był bardzo silny :) Ale co i jak opowiem w trakcie pisania przepisu. Aaaa

Blondynka Gotuje
Schab faszerowany podgrzybkami 230

układamy na suchej patelni, smażymy po 5 minut z każdej strony pod przykryciem, to wszystko. Ściągamy z patelni, zostawiamy aby mięso odpoczęło, rozwijamy z papieru i możemy przekroić roladki schabowe na 3 części. Ja podałam Schab faszerowany podgrzybkami z surówką z włoskiej kapusty, z porem, marchewką, jabłkiem i sosem majonezowo-jogurtowym. Smacznego!   The post Schab faszerowany podgrzybkami appeared first

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Piersi z kurczaka zapiekane w wędzonym boczku 33666

oprószamy pieprzem, czosnkiem i sporą ilością ziół prowansalskich, wszystko dokładnie wklepujemy rękoma.  Jeśli boczek mamy w jednym kawałku, kroimy go na cienkie plastry. Każdy kawałek piersi okręcamy boczkiem. Roladki układamy ściśle w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w 180 stopniach przez około 40 minut. Smacznego

na moim stole...
Marwitkowe ślimaki naleśnikowe - zdrowy lunch kids 182

ślimaczki. Pozostałe naleśniki przygotować w ten sam sposób. W Marwitkach zrobić wykałaczką po dwie dziurki, wsunąć w nie szczypiorek. Wierzch marchewki cienko posmarować twarożkiem, "przykleić" do niej naleśnikowe roladki. Naleśniki 160 g mąki pszennej 4 łyżki drobnej mąki pszennej pełnoziarnistej 2 jaja 125 ml szklanki mleka 125 ml wody szczypta soli 125 ml świeżego soku Marwirt buraczkowo-jabłkowego

Pełny talerz
Muffiny drożdżowe faszerowane 191

wyśmienicie. Z tego przepisu przygotowałam 6 dużych muffinów. W drożdżowym cieście zrobiłam małe wgłębienie i tam nałożyłam farsz przygotowany z pieczarek, boczku, cebuli i żółtego sera.. Polecam też roladki z szynką parmeńską i pizza rolls. Muffiny drożdżowe faszerowane są smaczne i sycące, doskonale zastępują kanapki. Składniki: 2,5 szkl mąki pszennej + odrobina do podsypania 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
ZRAZY Z KARKÓWKI 198

Obtaczamy w jajku i mące. Zrazy układamy pośrodku dużej patelni na rozgrzanym oleju,obsmażamy.Pieczarki oczyszczamy,układamy wokół mięsa i podsmażamy.Dusimy z mięsem ok 40min.Od czasu do czasu roladki odwracamy i oblewamy powstałym sosem.   Takie zraziki można przygotować z większej ilości mięska,podana ilość składników może być zmieniana wg upodobań.My zawsze dajemy więcej pieczarek bo za nimi

Niespełnione zdolności kulinarne
ROLADA SCHABOWA ZE SZPINAKIEM I MIELONYM MIĘSEM 200

Czas niesamowicie nam ucieka,niedawno były święta a już zbliżają się komunie św.Jeśli ktoś z Was poszukuje czegoś innego,specjalnego ale pysznego to polecam tą schabową roladkę.Można ją podać na gorąco jako jedno z głównych dań,ale też dobrze smakuje jako dodatek do chleba.     Składniki:   1 1/2 kg schabu bez kości 1/2 kg szpinaku mielonego

Niespełnione zdolności kulinarne
ZAWIJAŃCE Z PIECZARKAMI 161

osuszyć,pokroić w 2cm plastry,rozbić.Oprószyć solą,pieprzem i papryką z dwóch stron. Ser zetrzeć na tarce.Na każdy plaster mięsa nakładać porcję pieczarek,posypać serem.Zwinąć w roladki,pomagając sobie wykałaczkami.Posmarować olejem i ułożyć na rozgrzanym grillu.Piec ok 10- 15 min z każdej strony

Niespełnione zdolności kulinarne
Schab na zielono z tymiankowymi jabłkami 140

kucharzy! Znowu dłuższa chwila bez przepisu. Musicie mi wybaczyć, mam sporo na głowie, ale ugotowałem dla was coś bagatelnie prostego, patrząc na składniki, lecz z drugiej strony niebiańsko pysznego. Roladki ze schabu z baby szpinakiem podane z kaszą kuskus i jabłkami na maśle w śmietanie i tymianku. Kolejny spontan w kuchni zakończony sukcesem. Do przygotowania dania potrzebne będą

Kuba Gotuje
Roladki drobiowe z rukolą 149

Pora kroimy w półplasterki, obsmażamy na odrobinie oleju. 3. Na każdym kawałku mięsa na środku dodajemy kolejno: tarty żółty ser, trochę pora, kilka listków rukoli. 4. Mięso zwijamy w roladki, spinamy wykałaczkami i panierujemy - najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej. Smażymy na oleju ze wszystkich stron. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Wołowe zraziki z szynką szwarcwaldzką i Remuladą Duńską FOLWARK 159

koperkiem. Do całości dodajemy kasze mannę i wyrabiamy jednolita masę mięsną. Z masy formujemy placuszki które smarujemy remuladą duńską Następnie układamy szynkę i oprószamy zieleniną.  Zwijamy w roladki, formując podłużne wałeczki. W rondlu bądź na patelni rozgrzewamy olej i opiekamy wałeczki na rumiano z wszystkich stron przez około 10-12 minut co pewien czas obracając. Smacznego !!! Do przygotowania tych

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Jak zrobić domowe suszone pomidory (na słońcu lub w piekarniku)? 436

fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem Hummus z południowych Włoch Htipiti (pasta z sera feta i pieczonej papryki) Spaghetti po maltańsku Spaghetti z suszonymi pomidorami,  migdałami i pomarańczą Roladki z cukinii z suszonymi pomidorami, gorgonzolą i bazylią

Chilli Czosnek i Oliwa
DROBIOWE PULPETY Z UDEK KURCZAKA 360

Moja ulubiona część kurczaka to ... udka :))  Mają zdecydowanie bardziej wyrazisty smak niż piersi, a z wyluzowanych można przyrządzać tysiące pysznych potraw.  Pyszne są sporządzone z udek  roladki , faszerowane czym tylko dusza zapragnie, bardzo lubimy także gulasz czy tradycyjne kotlety panierowane w bułce tartej.  Dziś zapraszam na kolejne danie z tego smacznego kawałka drobiu: klasyczne pulpety

Walijskie Pichcenie
DROŻDŻÓWKA SEROWA Z JABŁKAMI 218

TROCHĘ CUKRU JAK JABŁKA SĄ KWASKOWE I CYNAMON GOTOWE CIASTO WYKŁADAMY NA STOLNICĘ I DZIELIMY NA 4 CZĘŚCI KAŻDĄ CZĘŚĆ ROZWAŁKUJEMY NA PROSTOKĄT NAKŁADAMY TROCHĘ JABŁEK I ZWIJAMY W ROLADKĘ NA KOŃCU SPŁASZCZAMY BRZEGI PALCAMI I NACINAMY NOŻEM PIERWSZĄ CZĘŚĆ ZWIJAMY W ŚLIMAKA I UKŁADAMY NA BLASZCE, NASTĘPNE CZĘŚCI OWIJAMY JUŻ DOOKOŁA TEJ PIERWSZEJ I TAK AŻ BĘDZIE CAŁA BLASZKA

Swojskie jedzonko