Roladki drobiowe z rukolą

Roladki drobiowe z rukolą

Roladki drobiowe z rukolą

Składniki: 1 nieduża podwójna pierś z kurczaka kawałek pora liście rukoli tarty żółty ser sól, pieprz Panierka: jajko mąka bułka tarta Sposób wykonania: 1. Mięso myjemy, porcjujemy na 4 kotlety. Rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. 2. Pora kroimy w półplasterki, obsmażamy na odrobinie oleju. 3. Na każdym kawałku mięsa na środku dodajemy kolejno: tarty żółty ser, trochę pora, kilka listków rukoli. 4. Mięso zwijamy w roladki, spinamy wykałaczkami i panierujemy - najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Autor

Ania Z

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, mięso, por , ser żółty, bułki, rukola, jajko, ser, pierś, piersi, kotlet, roladki, kotlety, kurczak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kurczak z serem, smażony ser

Inne przepisy z Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.