przepisów zebranych w akcji W krainie miodem płynącej - edycja 2 --------- I wpisy zgłoszone na Durszlaku: Sałatka z wedzonym pstrągiem i pomarańczą autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Roladki z kurczaka z figami w sosie pomarańczowym autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Śledzie z egzotyczną nutą autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Zielony koktajl autorka
Weekendy w domu i ogrodzieoregano. Na brzegu układamy połówki suszonych pomidorów, posypujemy drobno pokrojoną paprykę i starte na grubych oczkach ogórki kiszone. Całość przykrywamy warstwą żółtego sera i ponownie zwijamy ciasto w roladkę. Kroimy na kawałki grubości 1,5-2cm, następnie tak przygotowane rollsy nadziewamy na patyczki do szaszłyków (nie jest to konieczne jeśli dobrze skleimy brzegi, np. zwilżając je wodą). Układamy
Kolorowy PrzepisownikWszelkiego rodzaju przekąski z wędzonym łososiem cieszą się zawsze dużym powodzeniem wśród gości, dlatego często je przygotowuję. :-) Standardem jest ciasto francuskie, roladki z tortilli, ale z ptysiami w wytrawnej formie mało kto się spotkał - goście będą zaskoczeni i na pewno zadowoleni z ich smaku. Ciasto ptysiowe: 1 szklanka mąki 1 szklanka wody 125 g margaryny 4 jajka L Nadzienie
Szefowa kuchniniedźwiedzi Bazylia Tymianek Oregano Zioła prowansalskie Majeranek Wykonanie Przyprawy i sól sypałem z jednej strony słoniny.I na koniec po wędzeniu oprószyłem i posypałam papryką i czosnkiem niedźwiedzim nasze roladki. Wykonanie paprykowej Gdy mamy już gotowe płaty słoniny zaczynamy od nacieranie czosnkiem potem posypujemy solą według uznania następnie papryką słodką i ostrą.Potem ciasno rolujemy i wiążemy. Wykonanie ziołowej Zaczynamy
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.jagodzianka" Gdy znudzi Wam się tradycyjny schabowy, można go wzbogacić różnymi, ciekawymi dodatkami. Taka odmiana sprawdzi się w codziennym czy świątecznym … Przeczytaj cały artykuł Post Soczyste, schabowe roladki pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerSezon cytrusowy w pełni więc przygotowaliśmy z nich sałatkę. Składniki 4 pomarańcze 1 czerwony grejpfrut limonka 4 mandarynki 200 g sera koziego (roladka) sok z 1 cytryny sól kilka czarnych oliwek bez pestek 8 plasterków szynki serrano oliwa z oliwek świeżo mielony pieprz mała czerwona cebula Przygotowanie Obrałem cebulę, pokroiłem w cienkie piórka, posoliłem i skropiłem sokiem
R'n'G KitchenKarnawał trwa. Często gościmy na różnych imprezach , domówkach, zapraszamy też znajomych do siebie. Zastanawiamy wtedy sobie pytanie: Co podać, żeby było oryginalnie? Wypróbujcie te zakręcone roladki, na pewno przypadną Wam i Waszym gościom do smaku. Składniki: 2 duże placki tortilli 30 dag łososia wędzonego w plastrze serek śmietankowy ok. 4 dużych łyżek ulubione zioła sól,pieprz Wykonanie: Serek śmietankowy
Z Majeczką w kuchnialuminiową (każda pierś na osobną). Fasolę odcedzamy z zalewy, przekładamy do miski, rozgniatamy i doprawiamy papryką i solą - dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną fasolę przekładamy na kurczaka i zwijamy w roladkę. Zawijamy w folię i z obu stron zawijamy ją tak jak zawinięte są cukierki. Tak przygotowane paczuszki obsmażamy z każdej strony na suchej rozgrzanej patelni, następnie przekładamy je do naczynia
Moje-pitraszeniekakaowe uformować w wałki tej samej długości co poprzednie. Na blacie podsypanym mąką ułożyć jasne ciasto, na nim ciemne a na środku wałeczek jasnego z kakao. Zawinąć je w roladkę. Tak samo utworzyć wszystkie 6 wałeczków. Przygotować keksówkę. Wyścielić papierem do pieczenia. Jeśli jest niska to można wyłożyć papier wyżej, żeby ją trochę podwyższyć. Układać w niej wałeczki. Odstawić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamyjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, delikatnie rozbijamy na cztery kotlety, smarujemy salsą paprykową, oprószamy solą, dodajemy pokrojone pomidory z zalewy oraz paprykę, posypujemy startym serem żółtym, zawijamy ciasno w roladki, panierujemy w mące, rozkłóconym jajku z solą oraz bułce tartej, smażymy na oleju z każdej strony na złocisto. Smacznego
Wanilia i Kardamonrozsmarować pastę i podzielić go na dwie części. Każdą zrolować, zawinąć w folię aluminiową i odstawić do lodówki na kilka godzin. Wyjąć z lodówki, zdjąć folię i pokroić roladki w krążki
Nie tylko w kuchniwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Zainspirowałam się przepisem Piotra Murawskiego (szefa Kuchni Knorr). Przyrządzałam je niejednokrotnie i tym razem zrezygnowałam z bulionetki, która była podana w przepisie. Roladki wychodzą przepyszne. Mięso jest miękkie, soczyste i idealnie komponuje się ze smakiem żurawiny. Dodatkowo lista składników nie jest wielka, a do ich przygotowania nie potrzeba wielkich umiejętności. 500g karkówki wieprzowej
Di gotujelasu nie wyganiam. No chyba, że ktoś jest mocno grzybnięty bo bardzo proszę. Do tarty użyłam serów twarogowych z pasteryzowanego mleka koziego marki Merci Chef! Wykorzystałam dwa serki - roladkę twarogową z dodatkiem miodu i serek ziołowo czosnkowy do smarowania. Te sery mają wyrazisty, pełny smak. Nadają się do bezpośredniego spożycia, do kanapek, naleśników czy właśnie do zapiekanek
Smaczna PyzaPizzowe roladki ....dodatki wedle uznania...jak kto lubi...u mnie np..młodsza córka nie chciała ani ogórka ani papryki.... 500 g mąki pszennej 1 szkl. letniego mleka 1/3 szkl. ciepłego oleju 1 jajko 4 dkg drożdży 1 łyżeczka cukru szczypta soli kiełbasa ser żółty papryka i ogórki konserwowe sos curry Mąkę wsypać do miski
Moje domowe kucharzenieprzekąsek, które umilą Wam czas spędzony z przyjaciółmi a jednocześnie nie chcecie przez cały wieczór stać w kuchni to dobrze trafiliście. U mnie hitem sylwestrowej domówki były te proste roladki, które przygotowałam w ciągu dnia a wieczorem tylko wstawiłam do piekarnika i zapiekłam. Przepis jest banalnie prosty a uzyskany efekt - wręcz przeciwnie
Milion Smaków