roladki z - 1000 przepisów (strona:42/67)

Kokosowa roladka 221

dzielimy na 4 części, cienko rozwałkowujemy je na foli spożywczej i przekładamy 1/4 kokosowej masy równo rozprowadzając. Za pomocą foli zawijamy ciasto w rulon. Powtórzyć z kolejnymi porcjami ciasta. Roladki wstawiamy na ok. 20 minut do zamrażarki, a następnie kroimy w poprzek. Polecam

Kuchnia Pani Wiosny
Boczek faszerowany kurczakiem 364

płat mięsa, który można było zwinąć w roladę. W zamrażarce miałam też małą pierś z kurczaka, która posłużyła za farsz. Przy okazji wykorzysatałam reszki przypraw, które znalazłam w szafce. Roladka wyszła bardzo pyszna i rodzince bardzo smakowała. składniki: 1 kg chudego boczku bez skóry 400 g piersi z kurczaka czubryca zielona przyprawa do kurczaka Boczek rozkroić na duży płat mięsa

Monia miesza i gotuje
Kapuśniaki 171

Obydwie części  ciasta rozwałkować  [ osobno] na rozmiar mniej więcej 25 x 45 cm i przekroić na połowę. Na każdej połowie ciasta na środku rozłożyć 1/4 nadzienia.Zwinąć roladki i pokroić na małe kawałki.Przełożyć na blachę z papierem do pieczenia. Przykryć i pozostawić do podwojenia objętości.Przed pieczeniem posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać makiem, czarnuszką itd. Piec około

Moje domowe kucharzenie
Rolady drobiowe z farszem pieczarkowo - pomidorowym z szybkowaru 233

podgrzej dodaj masło utarte ze skrobią, rób to stopniowo - jeśli sos wyjdzie za mało gęsty, dodaj więcej masła utartego ze skrobią, sosu nie zagotowuj! Sos pietruszkowy. Roladki drobiowe

Szybko Szybkowar
Zrazy wołowe 354

ogórek oraz kawałek cebuli układamy poprzecznie na krawędzi mięsa, po czym zwijamy je wzdłuż boczku, po drodze „zbierając” do środka mięso pozostawione jako rezerwa po bokach. Na koniec domykamy roladkę wykałaczką tak, aby na pewno nie rozwinęła się podczas smażenia i duszenia. Na dużej patelni na silnym ogniu rozgrzewamy 3-4 łyżki oleju rzepakowego. Zrazy podsmażamy krótko – ok. 5 minut

Kulinarna Pokusa
Roladki szpinakowe 392

rozgrzewamy masło, dodajemy szpinak smażymy około 15 minut, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz świeżo mielony pod koniec smażenia dodajemy roztrzepane jajko. Tak przygotowanym farszem nadziewamy kieszenie fileta. Roladki obtaczamy w jajku, bułce, smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu około 6 -8 minut. Pododajemy z ziemniakami puree z marchewką z groszkiem lub warzywami z wody. Smacznego

kgwjanczewo
Gołąbki z mięsem i kaszą jaglaną . 201

wzdłuż liścia , delikatnie aby go nie przedziurawić. Na każdy liść układamy porcję farszu i zwijamy , najpierw z jednej strony do środka  , następnie z drugiej strony , i wzdłuż w roladkę.  Żaroodporne naczynie wykładamy folią aluminiową lekko smarujemy oliwą i układamy ściśle gołąbki  , ja jeszcze wlewam około 1 szklanki wody  . Przykrywamy folią i wstawiamy do nagrzanego

Sama słodycz i szczypta chili
Rolada z łososiem i makrelą 175

ubić i wymieszać razem z masą rybną, doprawić pieprzem. Na stolnicy rozłożyć folię spożywczą, następnie ułożyć płaty łososia wędzonego tworząc długi prostokąt. Na środek nałożyć masę z makreli. Zawinąć roladkę pomagając sobie folią spożywczą. Na końcach zawinąć folię, tworząc duży cukierek z ryby Wstawić do lodówki, jeść na drugi dzień. Podawać z bułeczkami lub chlebkiem. Śmietanę można zastąpić jogurtem greckim

Kuchnia Pokoleń
Zrazy wołowe z pieczarkami. 183

postawić na mały ogień. Stale mieszamy aż farsz będzie gęsty. Zestawiamy do ostygnięcia. Mięso podzielić na kotlety, a następnie każdy rozbić tłuczkiem. Na każdy kotlet ułożyć farsz, zawinąć w roladki tak, aby nic ze środka nie wyciekało . Związać bawełnianą sznurkiem lub spiąć szpilkami do zrazów. Na patelni rozgrzać 50 g masła i obsmażyć zrazy na rumiano z każdej strony

O kuchni z uczuciem
Rolady drobiowe z kozim serem i świeżym szpinakiem w sosie szpinakowym z szybkowaru 181

Witajcie kochani po krótkiej przerwie ! :) Mam dla Was wyśmienite roladki drobiowe z kozim serem. Są łatwe w przygotowaniu, bardzo, bardzo smaczne i dzięki swojej uniwersalności sprawdzają się za każdym razem. Uwielbiam! Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 4 min 40 sek Otwieranie Garnka: Szybkie JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI NIC CI NIE MÓWIĄ, ZAPRASZAM TUTAJ Rolady drobiowe Składniki 4 filety drobiowe 4 plastry twardego

Szybko Szybkowar
Kilka pomysłów na andrzejkowy stół 267

wędzonym łososiem  Klik po przepis . Przepis również w formie filmiku : 3. Rogaliki z ciasta francuskiego na słono  Klik po przepis . Przepis również w formie filmiku : 4. Roladki z tortilli  Klik po przepis . Przepis również w formie filmiku:  5. Biedronki na krakersach z pastą z wędzonego łososia  Klik po przepis Przepis również w formie filmiku

W kuchni u Moniki
,,Rolada serowa’’ 17087

Roladka, którą dziś prezentuję jest prostym, efektownym i pysznym daniem! Idealna na przystawkę czy jako przekąska w ciągu dnia, a składniki potrzebne do jej przyrządzenia z pewnością znajdziecie w swojej lodówce. Zawinięte w ser żółty jajka i szynka tworzą smaczną kompozycję. Polecam! Składniki: 0,5 kg żółtego sera 15 dkg serka śmietankowego Delikate 3 jajka ugotowane na twardo 6 plasterków

Podróż w kulinaria
Jak zrobić ciasto drożdżowe - Drożdżówki Cynamonowe odrywane - filmiki 200

głosu). Kiedy ciasto już urosło i podwoiło swoją objętość tak jak to widać na filmiku poniżej rozwałkowałam cienko, całe posmarowałam roztopionym masłem posypałam cukrem i cynamonem. Zwinęłam w cienkie roladki i pokroiłam na kilkucentymetrowe kawałki, które ułożyłam na patelni (możecie w formie). Ponownie odstawiłam do wyrośnięcia na około 30 minut. Tu już pierwsze kroki, słychać na filmie muzykę

Blondynka Gotuje