roladki z - 1000 przepisów (strona:13/67)

Roladki drobiowe w warzywnym sosie 139

będą one już tak odczuwalne jak miesiąc temu, w końcu ja już czuję w powietrzu jesień, a Wy?  A co tam w kuchni? - zapytacie... w kuchni roladki drobiowe :-) robi się je dość szybko, a smakują wprost wyśmienicie :-) Jeśli więc macie dość filetów w panierce i wszelkich nuggetsów, to zachęcam Was do przygotowania tej wersji fileta :-) Na pewno(...)pietruszki 2 - 3 łyżki oleju sól, pieprz woda Filety myjemy, oczyszczamy z wszelkich żyłek i cienko rozbijamy. Każdy kawałek posypujemy solą, pieprzem, na środku układamy serek topiony i zawijamy roladki, spinamy by roladki się nie rozleciały.  Marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej, paprykę i cebulę kroimy w cienkie paski, natkę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy warzywa, doprawiamy

Czary - gary w kuchni
ZRAZIKI SCHABOWE Z WARZYWAMI 133

Oprószamy solą, pieprzem, smarujemy musztardą. Pietruszkę i marchewkę oraz ogórka kroimy słupki. Cebulę i pora kroimy w półplasterki. Na każdy kawałek schabu układamy warzywa, ciasno zwijamy, spinamy wykałaczkami. Gotowe roladki panierujemy w mącę, smażymy na rumiano na oleju. Do gotującego się bulionu przekładamy obsmażone roladki. Doprawiamy bulion do smaku solą i pieprzem. Gotujemy roladki ok 45 minut. Bulion z gotowania(...)roladek zagęszczamy mąką. Roladki podajemy z ziemniakami, polewamy sosem

Z Majeczką w kuchni
KOLOROWE ROLADKI SCHABOWE 179

Schabowe roladki z kolorowym farszem to doskonały pomysł na obiad.     SKŁADNIKI 4 plastry schabu, kawałek cienkiej kiełbasy, 1 ogórek kiszony, ćwiartka marynowanej czerwonej papryki, 2 łyżki ostrej musztardy, 1/2 l bulionu, 2 łyżki mąki, 2 łyżki masła, 1 łyżka śmietany sól, pieprz WYKONANIE 1. Ogórka kroimy na 4 podłużne części, to samo robimy z kiełbasą i papryką(...)Schab rozbijamy cienko, od wewnętrznej strony smarujemy musztardą, układamy ciasno paprykę, ogórka i kiełbasę, posypujemy solą i pieprzem, zwijamy w roladkę, związujemy sznurkiem. Wierzch posypujemy solą i pieprzem, to samo robimy z resztą plastrów schabu. 3. Gotowe roladki obtaczamy w mące. 4. W głębokim rondlu o grubym dnie rozpuszczamy masło, układamy roladki i obsmażamy na złoto ze wszystkich stron. Podlewamy

słodki bratek
Drobiowe roladki z boczkiem i daktylami 122

Drobiowe roladki z boczkiem i daktylami Składniki: 3 piersi z kurczaka 6 plasterków boczku 6 daktyli bez pestek sól pieprz koperek Piersi z kurczaka umyłam, osuszyłam i rozbiłam, aby uzyskać cienkie płaty mięsa. Doprawiłam solą, pieprzem i koperkiem. Na każdej piersi z kurczaka ułożyłam po 2 plasterki boczki i po 2 daktyle. Roladki zawinęłam. Wszystkie roladki owinęłam folią aluminiową(...)minut.  Do obiadku dodałam ugotowane, również na parze ziemniaczki z koperkiem, a do tego surówka ze świeżej marchewki z agawą i rodzynkami. ps. jestem przekonana, że roladki będą równie dobrze smakowały, jeśli je upieczemy w piekarniku a oto moja kolejna opcja: roladki, ryż i surówka z pora przepis na surówkę z pora:  http://www.nietadieta.pl/2014/09/surowka-z-pora-marchewki-selera-jabka-i.html

nietadieta
Rolady schabowe w sosie warzywnym 215

Bardzo dobre roladki zanurzone w aromatycznym sosie Składniki • 4 plastry schabu • 5-6 ogórków kiszonych • 1 -2 kawałki kiełbasy polskiej surowej • 1/2 szklanki groszku zielonego mrożonego • 1 duża marchew • kilka łyżeczek musztardy • 1 łyżka smalcu • sól • pieprz • gałka muszkatołowa • 1 ząbek czosnku duży • 1 cebula mała • magii • 2 płaskie łyżki mąki Sposób przygotowania 1. Schab roztłuc tłuczkiem Każdy plaster posypać(...)lodówki na kilka godzin.Najlepsze są przygotowane dzień wcześniej 2. Każdy plaster mięsa posmarować musztardą, położyć kilka ćwiartek ogórka kiszonego  i kilka plastrów kiełbasy.Zawinąć mięso w roladki i związać nicią do rolad. 3. Na patelni rozpuścić smalec podsmażyć roladki na brązowo  Dodać cebulę chwilkę podsmażyć i zalać wszystko wodą  Dodać czosnek i gałkę muszkatołową dusić 10 minut

W królestwie smaków Beaty
Roladki z kaszą i pieczarkami 184

Dalsze testowanie smacznych produktów firmy VOG Dziś zostały przygotowane roladki drobiowe z kaszą i pieczarkami  w panierce z siemienia lnianego złotego. Roladki z kaszą i pieczarkami Składniki : filet z kurczaka - 1 podwójny cebula - 1 szt  pieczarki - 7 szt kasza jączmienna - 0,5 woreczka wegeta natka pietruszki sól i pieprz mąka  jajko - 1 szt złote siemię lniane(...)pieczarkami. Na samym końcu dodać do pieczarek kaszę, doprawić do smaku, przyprawami, chwilę razem podsmażyć, ostudzić. Na każdym filecie, nakładać porcję farszu i natkę pietruszki, zwijać filety w roladki, spiąć wykałaczkami ( ja nie spinałam ). Panierować roladki w mące, jajku i  siemieniu lnianym złotym. Smażyć roladki w głębokim tłuszczu, z obu stron na złoty kolor. (function

Kuchnia Danusi
Roladki z piekarnika z serkiem i suszonymi pomidorami. 181

Witajcie :) Co powiecie na pyszne roladki ? z marchewką, serkiem, suszonymi pomidorami. Takie roladki śmiało można  pokroić na kanapki.Na zimno również wyśmienicie smakują.Z roladkami najlepiej komponuje się czerwona kapusta ale jeśli ktoś nie lubi mogą być kiszone ogórki. Do mięsa użyłam przyprawy od firmy Skworcu . Wszystkich zainteresowanych szeroką gamą przypraw, owoców suszonych, herbat zapraszam do sklepu internetowego http://www.skworcu.com.pl(...)położyć plasterek serka, na serek kilka paseczków pokrojonej marchewki, cebuli i pomidorów.Zwinąć ciasno w rulon, spiąć wykałaczką i tak do wykończenia składników.Duże naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, przełożyć roladki, wierzch posypać solą, pieprzem, oregano i przyprawą do mięsa, polać wierzch oliwą, na mięsie ułożyć plastry cebuli.Naczynie przykryć szczelnie folią aluminiową i wstawić na noc do lodówki.Na drugi dzień

Sama słodycz i szczypta chili
Rolady wieprzowe z boczkiem i ogórkiem kiszonym. Zrazy z karkówki. 306

Roladki zrobiłam już jakiś czas temu na niedzielny obiad, są bardzo smaczne, mięciutkie i myślę, że na świąteczny obiad będą jak znalazł. Takie roladki to tradycyjne danie kuchni śląskiej podane zazwyczaj w towarzystwie klusek śląskich i modrej kapusty. W oryginale rolady są z wołowiny, u mnie z mięsa wieprzowego a konkretnie z karczku. Dosyć często zamieniam właśnie mięso wołowe(...)wieprzowe, w/g mnie roladki są bardziej soczyste, szybciej się duszą, i cenowo znacznie tańsze. Polecam :) Składniki - 8 plastrów karkówki wieprzowej - 8 plastrów boczku wędzonego - 2-3 ogórki kiszone - 1 duża cebula - musztarda - czosnek mielony, papryka mielona, sól, pieprz, kminek mielony, majeranek, - olej do smażenia - śmietana, mąka ( opcjonalnie ) Wykonanie Płaty mięsa rozbijam przy pomocy tłuczka na cienkie plastry ( delikatnie

Kuchnia z widokiem na ogród
Drobiowe roladki z warzywami 184

Cukinię obieramy, wydrążamy nasiona, kroimy w długie paseczki. Marchewkę obieramy i również dzielimy na paseczki. Na każdy kwadrat nakładamy po 2-3 kawałki cukinii i marchewki, ciasno zawijamy w roladki. Każdą roladkę solimy i delikatnie oprószamy mąką. Smażymy z każdej strony na złoto. Zalewamy bulionem, przykrywamy i dusimy około 30 minut, obracając roladki od czasu do czasu. Na 5 minut(...)końcem rondel odkrywamy, aby zredukował się sos. Możemy dolać do sosu odrobinę śmietanki. Jeśli zostaną nam resztki marchewki lub cukinii, kroimy je w drobną kostkę i wrzucamy razem z roladkami do smażenia. Jeśli przy filetach są polędwiczki, możemy je też rozbić i zrobić więcej roladek

Gotowanie moimi oczami
Roladki drobiowe w papierze ryżowym 240

Soczyste roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i parmezanem mogą być zarówno dodatkiem do dania głównego jak i "robić" za przekąskę. Możemy je także podać- tak jak ja z dodatkiem warzyw na tradycyjne włoskie bruschetty. Składniki: Na 6 roladek: 2 duże filety drobiowe 8 suszonych pomidorów 6 kawałków parmezanu (0,5cm słupki o dł. ok 4 cm) 6 płatów papieru ryżowego(...)dłonią jeśli są bardzo miękkie, posypujemy odrobiną soli, pieprzu i włoskiej mieszanki przypraw. Nakładamy po odrobinie posiekanym suszonych pomidorów i kawałku sera parmezan.  Całość zwijamy na kształt roladki. Papier ryżowy namaczamy w wodzie wg zaleceń na opakowaniu. Smarujemy odrobiną kremu z octem balsamicznym i nakładamy roladkę drobiową. Zwijamy ponownie- najpierw boki, a następnie po długości. Gotowe smażymy na rozgrzanym

Kuchnia w czekoladzie
Schabowe roladki z dynią w sosie śliwkowym 176

Zapraszam na pyszne jesienne danie obiadowe, czyli schabowe roladki z dynią w sosie śliwkowym. Roladki możemy podać z ryżem lub z którąś z kasz. To idealna propozycja na danie na rodzinny niedzielny obiad, zamiast naszego klasycznego schabowego. Schabowe roladki z dynią w sosie śliwkowym Proporcje dla 4 osób Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 4 grube plastry schabu wieprzowego(...)obieramy i kroimy w ósemki. Na plastrze schabu układamy plaster dyni i ósemkę cebuli. Mięso dosyć ciasno rolujemy i spinamy wykałaczką. Na patelni o grubym dnie rozgrzewamy olej, smażymy roladki z każdej strony na złocisty kolor. Zmniejszamy ogień, mięso podlewamy bulionem,przykrywamy i dusimy przez 20 minut. W międzyczasie przygotowujemy sos. Śliwki drylujemy, kroimy na ćwiartki. Cebule obieramy i kroimy

Kulinarne przygody Gatity
Dietetyczne roladki drobiowe + lunchbox #2 238

Dziś przepis na roladki drobiowe, które można wykorzystać jako: obiad - z ziemniakami/kaszą/ryżem i surówką, kolację - z warzywami, lunchbox - kładziemy plastry na kanapki zamiast sklepowej wędliny. Składniki: Roladki (2 szt.): 500 g filetu z piersi kurczaka 2 średnie marchewki   (ok.90 g) 3 ogórki kiszone 20 g pora 2 łyżeczki musztardy ulubione przyprawy - ostra papryka, słodka papryka, majeranek(...)posyp przyprawami. Odstaw na godzinę. 2. Do środka (strona z przyprawami i musztardą) połóż pokrojone w cienkie słupki ogórki i marchewkę, na to kawałki pora. 2. Zwiń ściśle w roladki, następnie szczelnie zawiń w folię aluminiową. Warto zrobić to bardzo dokładnie, wtedy po upieczeniu mięso nie powinno się rozpadać. 3. Piecz ok. 35 minut (max 40) w piekarniku nagrzanym

Powiedz dietom nie
Odwrócone roladki z kurczaka 154

jakiś czas na naszych stołach pojawiają się zrazy, zraziki i cała gama podobnych potraw. Aby trochę urozmaicić tę potrawę zrobiłam odwrócone roladki z kurczaka, przez co filet z kurczaka stanie się mniej suchy. Składniki: Dowolna ilość piersi z kurczaka Plastry szynki Cebula Ogórek kiszony Sól, pieprz Papryka mielona Sznurek/ nitka olej Bulion warzywny Wykonanie W zależności od tego ile robimy(...)roladek - tyle samo potrzebujemy plastrów szynki. Filety z kurczaka kroimy, rozklepujemy, doprawiamy solą i pieprzem. Na plastry szynki układamy piersi z kurczaka, kawałek cebuli oraz kawałek ogórka kiszonego. Całość posypujemy mieloną papryką, zwijamy w roladkę i zabezpieczmy ( owijamy ) nitką lub sznurkiem. Roladki obsmażamy na oleju z każdej strony, podlewamy bulionem i dusimy ok 30 minut. SMACZNEGO Możemy do roladek zrobić

Smaki Ewy
Roladki z cukinii z kurczakiem 165

Roladki z cukinii z kurczakiem Roladki z cukinii Składniki   Przepis dla czterech osób 3 średnie cukinie 1 ząbek czosnku 1 cebula 250 g piersi z kurczaka 200 g pasty humus (z bobu lub innej), przepis na którą znajduje się na  stronie. 1 krążek sera camembert sól, pieprz  ewentualnie pomidor Sposób przygotowania Kroimy pierś z kurczaka w podłużne(...)desce, następnie połowę każdego plastra (szerszą cześć) smarujemy pastą z bobu, układamy na paście plaster kurczaka, oraz kawałek pokrojonego wcześniej sera camembert.  Zwijamy cukinię z nadzieniem w roladkę, na koniec spinając całość wykałaczką.  Roladki układamy na blasze wyłożonej pergaminem, a następnie wkładamy je na pół godziny do pieczenia, w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Cebulę oraz kawałki

Miód i pieprz
Mięsne roladki z placków ziemniaczanych 203

Bardzo lubię placki ziemniaczane. Proste danie, ale jakże smaczne. Dzisiaj wzbogaciłam je mięsnym farszem i podałam w postaci roladek.  Składniki: Placki ziemniaczane: 70 dag ziemniaków 1 cebula 1 łyżka gęstej śmietany 3 łyżki mąki 1 jajko sól pieprz Farsz mięsny: 50 dag mielongo mięsa cebula marchewka 2 ząbki czosnku 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej 1 łyżka śmietany(...)obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę i marchewkę mieszamy z mięsem, czosnkiem i pozostałymi składnikami farszu. Doprawiamy solą i pieprzem.  Placki smarujemy farszem i zwijamy roladki. Naczynie żaroodporne natłuszczamy i układamy roladki. Roladki smarujemy śmietaną i posypujemy startym serem i połową koperku. Pieczemy pod przykryciem ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Zdejmujemy pokrywkę i pieczemy

Salonik smaków