smażymy ok. 10 minut na rozgrzanej oliwie Czosnek obieramy, siekamy na drobną kosteczkę, podsmażamy. Zalewamy pokrojonymi w kostkę pomidorami i bulionem. podgrzewamy 5- 10 minut. Doprawiamy. Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem, posypujemy parmezanem. Wstawiamy do nagrzanego do 180'C piekarnika i zapiekamy ok 10 minut, podajemy pokrojone w plasterki na makaronie typu tagliatelle. SMACZNEGO(...)Roladki możemy zwinąć w szynkę parmeńską przed podsmażeniem jeśli lubicie
Luźna KuchniaPiersi z kurczaka to moje ulubione mięso. Przy odrobinie fantazji można z niego praktycznie chyba każdą mięsną potrawę przygotować. Najczęściej jednak robię z nich panierowane roladki - w formie pojedynczych zrazików lub większych roladek, które składam z dwóch-trzech piersi. Dzisiaj przygotowałam pojedyncze, faszerowane szynką i suszonymi morelami. Bardzo lubię połączenie drobiu i owoców. Szynka dodatkowo podkreśla kontrastowość smaków.Składniki:piersi
Codzienna kuchnia niecodziennaBędąc na diecie również można jeść pyszne rzeczy. Co prawda do frytek z selera byłam dość sceptycznie nastawiona, ale okazały się bardzo smaczne. Składniki (2 porcje): Roladki: 2 piersi z kurczaka ok 100 g szpinaku mrożonego łyżeczka śmietany 2 ząbki czosnku łyżka oliwy sól, pieprz, bazylia, przyprawa do kurczaka Frytki: duży seler duża marchew czosnek granulowany, papryka wędzona, tymianek, sól(...)blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 40-45 min. w piekarniku w 200 C. Piersi z kurczaka przekrawamy na pół, żeby z dwóch piersi wyszły 4 roladki. Mięso tłuczemy na cieńsze plastry, oprószamy z dwóch stron przyprawami i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 30 min. Szpinak i czosnek przeciśnięty przez praskę podsmażamy na oliwie. Do podsmażonego szpinaku dodajemy
e-PrzepisyKulinarnewędzonym na zimno. Do tej pory omijałam go szerokim łukiem, bo miałam złe wspomnienie z odległej przeszłości. Jednak powinno się próbować różnych rzeczy nie tylko raz, bo tymi roladkami (i łososiem) jestem zachwycona :) Są to najlepsze roladki jakie jadłam ;) Może to ich urok... a może ogórek, albo... łosoś :D Spróbujcie koniecznie :)) Składniki: 2 placki tortilli 100g łososia wędzonego serek
Czerwona PorzeczkaZapowiada się pyszne, wiosenne i zdrowe śniadanie. Ja wiem, że do wiosny jeszcze kawałek a nowalijki nie zawsze są bardzo naturalne, ale nie mogłam się powstrzymać. Wygodnie jeść takie roladki bo można wziąć je po prostu w rękę. Można je podać właśnie na śniadanie, ale także podczas luźnej imprezy, do przegryzienia. Myślę, że będą smakowały niezależnie od miejsca i okazji(...)Biały ser jest wdzięcznym produktem do wykorzystania jako baza nadzienia do świeżych warzyw. Można przygotować z niego farsz do paprykowych łódeczek - równie wdzięcznych przekąsek jak dzisiejsze roladki. Myślami wybiegam już do jutrzejszego śniadania i nastawię wieczorem bułki. Takie nocne bułeczki bo ciasto wyrośnie kiedy ja będę smacznie spała a rano tylko szybko je uformuję i upiekę. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaSzukałam dziś inspiracji na obiadek, chciałam użyć polędwiczki, bo to chude i smaczne mięso. Skończyło się na roladkach z ulubionymi dodatkami. Polecam są nie tylko smaczne, ale jeszcze bardzo efektowne. Uwaga! Zrobiłam te roladki również z mozzarellą - na mój gust smaczniejsze! SKŁADNIKI: 2 polędwiczki wieprzowe ser feta 250gr. lub 2 kulki mozzarelli żurawina suszona mały słoik suszonych pomidorów z ziołami
Kuchnia Beatyogóle, to wszystkiego najlepszego w dniu urodzin, Kochany Panie Mężu! :* Mimo wszystko bez obiadu się dziś nie obejdzie (bo człowiek nie tylko miłością żyje), wiec proponuję Wam roladki z bakłażana. Szybko, smacznie i dość efektownie :) Można je przygotować na obiad lub kolację. Po przestygnięciu są smaczną przekąską. Składniki: 3 średnie bakłażany , około 40 dkg mielonego(...)zgrillowane plastry bakłażana nakładać po (mniej więcej) łyżce mięsnej masy, na to plasterek sera i zwijać wzdłuż dłuższego boku. Nie martwić się jeśli będzie wychodziło krzywo czy rozjeżdżało się :) Roladki układać w natłuszczonym lekko naczyniu do zapiekania. Wielbiciele żółtego sera mogą zetrzeć go trochę na samą górę. Tak przygotowanego bakłażana częściowo przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
Codzienna kuchnia niecodziennaKolorowe, smaczne i zawsze pod ręką - naleśnikowe roladki! To idealna przekąska na sylwestrową imprezę. Do przygotowania w wielu wariancjach smakowych. U mnie pierwsza połowa- z serkiem, sałatą, szynką i serem, a druga - z czosnkiem, koncentratem, twarogiem i papryką. Składniki:- ok. 5-6 dużych placków naleśnikowych (u mnie pól na pól z mąki pełnoziarnistej i tortowej)na pierwsze(...)drobno posiekanym czosnkiem. Twaróg zmiażdżyć widelcem z mlekiem/jogurtem/śmietaną, dosolić do smaku. Wypełnić nim naleśniki. Na koniec dodać kawałki drobno pokrojonej papryki, zawinąć w rulon, pokroić, nadziać. Gotowe roladki wyłożyć na talerz i... zajadać ze smakiem :)!Szczęśliwego (smacznego) nowego roku
Kuchnia Elliedziwnie się na mnie patrzy jak jest ten sam obiad. Dlatego muszę jakoś kombinować hihi. W niedziele kurczak to podstawa, więc dzisiaj na obiad roladki z kurczaka w sosie pomidorowym. Porcja 6 roladekSkładniki:2 duże piersi kurczaka6 suszonych pomidorów130 g sera fetasól, pieprz sos1 puszka pomidorów100 ml śmietany 30 % 0,5 szklanki(...)pieprzem. Na połowę kotleta układamy pokrojonego w paski suszonego pomidora, i łyżkę pokruszonego sera feta, zwijamy w roladę i zakończeniem do dołu układamy w naczyniu przeznaczonym do pieczenia. Roladki układamy obok siebie.Pomidory blendujemy na gładką masę, mieszamy z pozostałymi składnikami doprawiając do smaku. Sosem zalewamy roladki.Pieczemy w 190 C przez 50-60 minut.Smacznego
Niezły MłynekIglotex mam jeszcze kilka mieszanek warzywnych wykorzystałam więc jedną z nich i przygotowałam chińszczyznę...ale tak inaczej. Zawinęłam ją w roladki drobiowe, a podałam na kuskusie który otrzymałam od firmy Piątnica. Składniki:70 dag piersi z kurczakasól,pieprzzioła prowansalskie1 szklanka kusukusu z Piątnicyopakowanie mieszanki orientalnej Iglotexolej do smazeniaWykonanie:Pierś z kurczaka kroimy w plastry. Oprószamy solą,pieprzem ziołami(...)przyprawy. Łyżką na każdy plaster mięsa nakładamy farsz, zwijamy, spinamy wykłaczkami. Smażymy na głebokim oleju z obu stron. Podajemy z kuskusem z ulubionym sosem pieczeniowym. U mnie sos cebulowy.Do roladek użyłam mieszanki orientalnej Iglotex:Zapraszam na stronę firmy, gdzie znajdziecie całą ofertę produktów:http://www.iglotex.pl/Kuskus otrzymałam od firmy Piątnica. Bardzo często używamy go w moim domu do dań miesnych
Z Majeczką w kuchnikiełbasek oraz szaszłyków z nawiniętych plastrów boczku. Udekorowany został kielichami kwiatów wyciętymi z mini papryczek, które wypełnia sos majonezowy z bazylią i rozmarynem lub ketchup. Rolę babeczek odgrywają roladki z piersi kurczaka - w miodowo-musztardowej marynacie z dzikim czosnkiem i suszonymi pomidorami, owinięte wokół kawałka nektarynki. Przepyszne :)Roladki nektarynkoweSkładniki na około 12 szt:filet piersi kurczaka 500 gmusztarda
głodny alergikserii Helio Natura : goldenberry miechunkę suszoną, morwę białą suszoną i żurawinę również suszoną :) W Boże Narodzenie postanowiłem zrobić obiad z wykorzystaniem tych wygranych produktów :)Padło na roladkę ze schabu z suszonymi owocami.Składniki : 4 plastry schabu3 ziemniaki 2 ogórki konserwowe 4 łyżeczki morwy białej suszonej 4 łyżeczki goldenberry miechunki suszonej 4 łyżeczki żurawiny(...)myjemy, odsączamy nadmiar wody i rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy z obu stron papryką ostrą, czosnkiem granulowanym i bazylią. Na każdy kawałek mięsa nakładamy po łyżeczce każdego suszonego owocu, zawijamy w roladkę i spinamy wykałaczkami.Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w plastry. Przyprawiamy przyprawą do ziemniaków i natką pietruszki.Układamy mięso i ziemniaki w parowarze, na tackach z folii aluminiowej i włączamy
Parowar FacetaBardzo lubię robić takie roladki schabowe z różnym nadzieniem. Robi się szybko, nie są bardzo kaloryczne (jeśli jeszcze pozbędziemy się sera żółtego), a możliwości nadzienia są niezliczone. Są naprawdę pyszne.Składniki:6 kotletów schabowychkilka pieczarekpół cebuli1-2 małe ogórki korniszone6 plasterków sera żółtegosól, pieprzolejwodaSposób przygotowania:1. Kotlety cienko rozbijamy. Oprószamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.2. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki(...)razem z pieczarkami dusimy na patelni.3. Ogórki kroimy w kosteczkę, mieszamy z pieczarkami i cebulą.4. Na każdym kotlecie dajemy plasterek sera, na to trochę farszu i zwijamy. Roladki układamy na patelni zwinięciem do dołu, tak aby się dobrze obsmażyły i nie rozwinęły. Następnie obsmażamy je z każdej strony, podlewamy odrobiną wody i dusimy 10 minut.5. Podajemy z ulubionymi dodatkami
Kuchnia domowa Anidrobiu. Rukolę umyć, odsączyć z nadmiaru wody i drobno posiekać.Brać pojedynczo płaty kurczaka i układać na nich kolejno: posiekaną rukolę, plaster żółtego sera i paprykę. Następnie delikatnie zawijać roladki. Dla zabezpieczenia, żeby nam się nie rozpadły w trakcie smażenia można owinąć nitką, którą później bez problemu można zdjąć.Przygotować patelnię teflonową. Wlać olej. Rozgrzać i smażyć na nim roladki
Świat Domowej Kuchniczęści, przyprawiam solą, pieprzem i sokiem z cytryny z każdej strony. Następnie zawijam każdy kawałek w rulon i ponownie każdy rulon zawijam w plaster szynki parmeńskiej. Takie roladki układam w naczyniu żaroodpornym i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10-12 minut. Na oliwie z oliwek smażę posiekaną bardzo drobno czerwoną cebulę, kiedy cebula się przyrumieni dodaję pokrojoną(...)smażymy całość kilka minut. W tym czasie myjemy i osuszamy rukolę, kroimy w kostkę paprykę. Na talerzu układamy kilka łyżek kaszy gryczanej z dodatkami, przekrojone na pół roladki z pstrąga i szynki parmeńskiej oraz rukolę z papryką. Całość skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy posiekanymi orzechami, ewentualnie doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Gotowe
Mango PapajaCoś idealnego do ryżu ? U mnie przeważnie kurczak. Dzisiaj roladka z fileta drobiowego z pysznym nadzieniem szpinakowym i z dużą ilością czosnku, co w tym zimowym okresie nam na pewno nie zaszkodzi. Nie polecam zabierać do pracy, ale na obiad będzie pyszne!Składniki :* 4 pojedyncze filety z kurczaka* sól, pieprz świeżo mielony* ulubiona przyprawa do kurczaka * 200g pieczarek* łyżka(...)gęstej śmietany 18%Przygotowanie :Mięso umyć, rozbić. Przyprawić. Rozgrzać oliwę, dodać posiekany czosnek oraz pieczarki, przyprawić i poddusić. Wymieszać ze śmietaną, odparować. Przestudzić. Nadzienie rozłożyć na mięso, zwinąć w roladkę. Przyprawić i upiec najlepiej na suchej patelni bądź w piekarniku. Podawać na ciepło z ryżem bądź kaszą
Magiczne Życie Marty