Prosty sposób aby urozmaicić danie z nudnego (mogłoby się wydawać) kurczaka. Roladki są bardzo soczyste, a dzięki suszonym pomidorom i ziołom bardzo aromatyczne. Podane na risotto będą małą wariacją na temat kuchni włoskiej. Przepis przygotowany dla serwisu ZpierwszegoTłoczenia.pl, znajdzie się on w e-booku, którego mam przyjemność być współautorką:) Składniki: 4 udka z kurczaka 30 g pistacji
Smakowity Blog Kulinarnywarstwę: 1 naleśnik i krem różowy i ostatnią: 1 naleśnik i krem kasztanowy. Delikatnie zroluj. Roluj aż do wyczerpania składników. Odstaw na dobę do lodówki. Następnego dnia pokrój w roladki. Ja polałam je jeszcze syropem z buraków cukrowych i posypałam wiórkami kokosowymi. Przepis dodaję do akcji Kasztany jadalne założonej na Durszlaku przez monjan . A oto ostatni naprawdę trafiony prezent
Qlinarnie i Qlinarnieprzekładamy do miseczki, mieszamy z pokruszonym serem. Z piersi lub ich połówek rozbijamy delikatnie kotlety, które solimy i pieprzymy. Filety nadziewamy farszem i zwijamy w roladki które smażymy ze wszystkim stron na oleju
Jadło i czytadłozalewy. Jeżeli oliwki są bardzo duże to można je poprzecinać na połówki. Serek dokładnie i delikatnie wymieszać z oliwami i kaparami. Wystudzone plastry bakłażana smarować serkiem i zawijać w roladki. Podawać z pieczywem, schłodzone jako przystawkę lub nawet danie główne
Jadło i czytadłonimi i zajadajmy. Są bardzo zdrowe i bogate w składniki mineralne. Kiedyś myślałam, że wymagają długiej obróbki, jednak to nieprawda, w krótkim czasie możemy wyczarować z nimi ciekawe danie. Roladki z kurczaka z zielonymi szparagami SKŁADNIKI: 2 filety z kurczaka 6-8 szparagów zielonych sól , pieprz szczypta cukru łyżka oliwy 0,5 szklanki bulionu warzywnego
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkidrobniutko paprykę, dla ułatwienia można to zrobić używając blendera.Roladki obsmażyć z każdej strony, na osobnej patelni lekko podsmażyć cebulkę, a następnie dodać do niej paprykę i razem podsmażyć.Roladki przełożyć do garnka z grubym dnem, dodać cebulkę z papryką, wlać ok. 1 szklanki wrzątku, dodać nieco soli, pieprzu (nie za dużo), nieco przyprawy kucharek, przykryć i dusić na delikatnym ogniu
Mix smakuPrzepis zaczerpnęłam z biedronkowej broszurki. Autorem dania jest Jakub Kuroń - polecam gorąco takie roladki na obiad - są pyszne!Składniki:600 g kotletów schabowych300 g sera żółtego1 łyżka posiekanej świeżej bazylii1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki1 łyżeczka posiekanego koperku1 małe jajko (w oryginale żółtko)2 łyżki bułki tartejsól, pieprzolej do smażeniamąka do obtoczenia Sposób przygotowania:1. Kotlety schabowe rozbijamy tłuczkiem. Solimy
Kuchnia domowa Anisolą i pieprzem mielonym.Na każdym plastrze ułożyć ser, po 2 listki szałwii, zwinąć w rulon i następnie w szynce parmeńskiej (można spiąć wykałaczką).Oliwę rozgrzać na patelni i podsmażyć roladki, z każdej strony, do lekkiego zarumienienia.Dodać cebulę, podsmażyć jeszcze przez około 1 minutę, wlać wino, dosypać przyprawy i dusić do zredukowania się płynu (około 30 minut od zagotowania).Smacznego
Kraina Miodem PłynącaPyszna i szybka przekąska na ciepło - wersja exclusive Roladek z serem Można przygotować wcześniej, a przy gościach tylko usmażyć i gotowe!Podawać z sosem czosnkowym lub majonezowo-keczupowym.SKŁADNIKI:12 kromek chleba tostowego (u mnie wieloziarnisty)12 plastrów sera żółtego12 plastrów szynkiew. 1-2 łyżki masła do smażeniaPanierka:mąkajajkobułka tarta 1. Z kromek chleba tostowego usunąć skórki a pozostały miąższ
Kto ugości moich gości?się majonezem proponuję lekki sos na bazie jogurtu.Przystawka dość szybka i właściwie wszystkie składniki zawsze mamy pod ręką.SKŁADNIKI:kilka plastrów szynki ( wszystko zależy od tego ile chcemy roladek)4 jajka1 twardy pomidorNa sos:2 łyżki jogurtu naturalnego , gęstego1 łyżeczka musztardy1 łyżeczka chrzanu2 ząbki czosnkuszczypta soli i pieprzuWYKONANIEWszystkie składniki sosu łączymy i dobrze mieszamy. Czosnek wyciskamy przez praskę.Jajka
W kuchennym oknie Ewysłupki marchewkę. Odlewamy wodę po ok 15 minutach, studzimy. Oprószamydosc obficie ziołami. Na każdym plastrze piersi zkurczaka układamy ciasno fasolki szparagowe i marchewkę. Zwijamy po długości, spinamy wykłaczkami. Kazdą roladkę panierujemy w jajku, następnie bułce tartej i zmażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Podajemy na pozostałej marchewce i fasolce
Z Majeczką w kuchnisolą. Na środek piersi układamy obgotowany przez 3 minutki zielony liść pora. Następnie kładziemy kabanosa oraz marchewkę pokrojoną w wąskie i długie słupki. Posypujemy ognistą mieszanką przypraw. Zawijamy roladkę, obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju
Aga w kuchnipodsmażamy na maśle (tak długo, aż wyparuje powstała woda podczas podsmażania szpinaku) i przyprawiamy pieprzem i solą. Łyżeczką nakładamy i rozprowadzamy szpinak na rozbite piersi kurczaka i zwijamy. Układamy roladki w parowarze i gotujemy ok. 20 minut. Podajemy z ryżem. Polecam wszystkim
Aga w kuchniObiad w wersji na słodko? Czemu nie... Wielbicielom truskawek na pewno przypadnie do gustu:) Roladki są delikatne, kruche i dzięki owocom nieco słodkie. Słodycz truskawek świetnie kontrastuje z ostrą przyprawą i bazylią... Dodatkowym plusem jest to, że ich przygotowanie zajmuje zaledwie 20minut:) Składniki: 1/2 kg filetu z kurczaka, łyżka ostrej przyprawy do kurczaka, 100 g truskawek, 2 łyżki bazylii
Z miłości do słodkościdwie łyżki oliwy). Wkładamy rozbite piersi z kurczaka do naszej marynaty i wstawiamy na 15 minut do lodówki. Po upływie tego czasu wyciągamy kurczaka i zabieramy się za robienie roladek. Na deskę kładziemy plasterek szynki parmeńskiej, na nią układamy rozbitą jedną część piersi kurczaka ( jedno na drugim w linii pionowej). Zanim zaczniemy zawijać na wszystkim kładziemy pora pokrojonego w ćwiartki
Mango Papajachwalenia się – zostałem Doradcą Smaku Miesiąca: klik. Znowu trzecie miejsce, tak jak w papirusowym konkursie:) Wracając do tematu. Dzisiaj połączenie piersi z kurczaka z mięsem mielonym. Zrobienie takich roladek nie jest skomplikowane, a bardzo ładnie prezentują się na talerzu i doskonale smakują. Czytaj dalej
Gotuj z Misiemracji swojej miłości do kaszy gryczanej, postanowiłam zrobić własną wariację tego dania, dodając oprócz kaszy gryczanej, dwa produkty lubiane i lokalne w Małopolsce - bryndzę i borówkę brusznicę. Roladki postanowiłam podać z puree ziemniaczano-selererowym, kremowym i ciekawym w smaku oraz z aromatyczną konfiturą z borówek, na czerwonym winie.Całość tworzy bardzo ciekawe danie, gdzie z każdym kęsem nasze podniebienie odczuwa
Pora coś zjeśćKupiłam karkówkę z przeznaczeniem na mieleńce. Jednak po zastanowieniu stwierdziłam, że jest zbyt chuda i ładna żeby ją tak rozdrabniać. Pomyślałam o roladkach bo dawno ich nie jedliśmy chociaż z karkówki jeszcze ich nie robiłam - okazało się, że to był strzał w dziesiątkę. Świetnie smakowały z kluseczkami polanymi pysznym sosem, ale można je podać z czym chcecie. ROZWIŃ I CZYTAJ
Smaczna Pyzaroladek można dodawać przeróżne dodatki, co tylko lubimy i na co mamy ochotę. Tym razem roladki, nadziałam szpinakiem i oscypkiem, doprawiłam suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Wymyślone i zjedzone ze smakiem ;) Podaję z miksem ulubionych surówek. Polecam :) Roladki drobiowe ze szpinakiem i oscypkiem Piersi z kurczaka ( kurczaki najlepsze z wolnego(...)wybiegu, kupisz KLIK ) Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią- łyżeczka na roladkę Oscypek ( kupisz KLIK ) -2 plasterki na jedną roladkę Szpinak -10 listków na jedną roladkę Panierka –mąka, jajka + sól, bułka tarta Nie podaję ilości mięsa, bierzemy tyle ile potrzebujemy, jedna pierś na osobę. Każdą pierś myję i przecinam wzdłuż na połowę, uzyskuję dwie
Takie tam pichcenieDobre bo słodkie:) Ciasto robi się tak samo jak na drożdżowe, niestaranne bułeczki rabarbarowe . Składniki: dżem truskawkowy - słoik 240 gramowy 300 gramów mąki pszennej 100
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comOstatnio stałam się szczęśliwą posiadaczką oscypków. Uwielbiam je za ich niepowtarzalny, wyrazisty smak. Oscypki to sery niezwykłe, oryginalnie wyrabiane z mleka owczego są naszą dumą
ZofianaPo wstępnym rozeznaniu stwierdzam - kurki świeże są dostępne nawet w lutym. Bez wyrzutów sumienia dodaję więc przepis na jeden z ulubionych obiadów, do którego właśnie potrzebne
bistro mamaTo bardzo dobra przekąski da gości. Tortille możemy przygotować nawet dzień wcześniej, a przed podaniem wystarczy je pokroić i ułożyć na półmisku. Użyłam tortilli
Stare GaryRozwiń i czytaj przepis :
Ewa w kuchniSkładniki: mięso indycze 1,5 kg, czosnek ząbki 10 sztuk, kucharek 1 łyżeczka, przyprawa gyros 1 opakowanie, oliwa 6 łyżek, woda 1 szklanka mięso indyka opłukać
W Mojej Kuchni LubięPrzepis z książki "Boże Narodzenie. Kuchnia świąteczna" Marzeny Wasilewskiej. Przekąska wigilijna - dobry pomysł na danie dla osób, które nie przepadają za karpiem. Jest to niezły przepis
Pasja Smaku