Roladki z cukinii z serkiem ricotta, suszonym pomidorem, prażonymi orzechami laskowymi z nutą skórki z cytryny 225każdy plasterek (na brzegu) nakładamy 1 łyżeczkę serka z 1/2 pomidorka suszonego. Zawijamy.Wiążemy szczypiorkiem. 6. Na każdą roladkę dodajemy orzechy i trochę skórki z cytryny oraz listek bazylii. 7. Świetnie pasuje do naszego dania sos z pomidorów. Smacznego! Zapraszamy do komentowania i podrzucania propozycji na dalsze przepisy
Gotowanie, czyli hobby dla każdego
ROLADY WOŁOWE I/LUB WIEPRZOWE 242ok.1,5h. Gotowe mięso wykładamy na półmisek, a z pozostałego tłuszczu możemy przygotować pyszny sosik. Osobiście rzadko robię sosy, ale taki sos wołowo-wieprzowy, to niezła gratka, ja "zaciągam" go skrobią maizena, lub mąką orkiszową. U mnie roladki były w towarzystwie naszej ulubionej, zasmażanej kapusty z boczkiem ... Pycha ;-) Smacznego
Smaczne Zdrowe
Obiad. Przepisy na obiad. Co na obiad? 431dania główne. DANIA Z KURCZAKA DANIA Z WIEPRZOWINY DANIA Z WOŁOWINY DANIA RYBNE DANIA Z MAKARONEM DANIA Z RYŻEM Roladki schabowe z serem Cheddar Panierowany kotlet schabowy z mozzarelląConchiglioni (muszle) ze szpinakiem i fetą w sosie beszamelowym Post Obiad. Przepisy na obiad. Co na obiad? pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje
ROLADKI ZE SCHABU Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ 247Pyszne roladki ze schabu robione a'la zrazy zadowolą najbardziej wybrednych. Mięciutkie mięsko, a w środku ogórek,cebulka, biała kiełbasa, i cieniutkie plasterki boczku. Wszystko w dość gęstym śmietanowym sosie. Do tego tylko kasza lub ziemniaczki i pyszny obiad gotowy!Składniki:schab bez kości,cebulacienkie plastry boczku (kupiłam cieniutki boczek plasterkowany),ogórek kiszonybiała kiełbaska,łyżeczka musztardysól(...)cienko. Każdy plaster smarujemy musztardą, solimy, pieprzymy i nakładamy na niego: plasterek boczku, paseczek ogórka kiszonego, pasek białej kiełbaski i trochę pokrojonej w dużą kostkę cebulki.Zwijamy ściśle nadając kształt roladki, owiajamy bawełnianą nitką lub spinamy wykałaczką.Obsmażamy z wszystkich stron na oleju. Po obsmażeniu podlewamy odrobiną bulionu, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i próżymy ok 45 minut. Powstały sosik zaciągamy
Walijskie Pichcenie
Mięsne roladki w cieście francuskim 241przerwie miedzy robieniem przetworów znalazłam czas na zrobienie malej przekąski. Pysznie chrupiące roladki, które można podać na wiele sposobów. Znakomicie będą pasować do czystego, czerwonego barszczyku. Na zimno zaś zintegrują się z rożnymi sosami. W moim przypadku był to sos czosnkowy. Zapewniam Was, pycha! Składniki(...)godzinę do lodówki. Na rozłożony płat ciasta wykładamy mięso. Rozsmarowujemy na całości zostawiając koniec ciasta wolny, ok 1 cm. Będzie wtedy lepiej skleić roladkę. Na mięsie układamy na przemian pasek sera żółtego, następnie w małym odstępie pasek papryki i kolejno pasek korniszona. Ja robiłam roladki długości
Kulinarne przemyslenia
Kurczak z patelni ekspresowo- roladki z udka faszerowane w kremowym pieczarkowym sosie 209plasterki i podsmażyć z drobno pokrojoną cebulą na oliwie. Dodać zwinięte roladki i smażyć, ciągle odwracając około 7 minut. Następnie podlać całość bulionem i dusić na małym ogniu pod przykryciem około 15-20 minut. Potrawę zdjąć z ognia, podlać śmietaną i delikatnie zagotować. Odlać chochelkę sosu do szklanki, dodać mąkę- dokładnie wymieszać. Ponownie dodać do sosu, zagotować, ciągle mieszając (uważać
Tradycyjna Kuchnia
Gołąbki pieczone 996jajko olej 2-3 łyżeczki przyprawy do gołąbków sól do smaku Sos pomidorowy: 1 cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego 0,5 l bulionu mięsnego 0,5 l sosu pomidorowego w kartonie lub tomatery do smaku sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka słodka i ostra Dodatkowo: 1 duża główka białej kapusty 30 g masła Przygotowanie: W dużym garnku zagotować wodę(...)jednolitą masę. Ewentualnie dosolić do smaku. Z liści wyciąć zgrubiały nerw. Na każdy liść nakładać porcję farszu i zwijać roladki tak jak krokiety. Blachę wysmarować olejem na dnie ułożyć małe lub uszkodzone liście z kapusty i układać gołąbki. Przygotowanie sosu: Na niewielkiej ilości oleju zeszklić pokrojoną cebulę. Wlać bulion, tomaterę, dodać koncentrat pomidorowy zagotować i lekko zredukować. Sos doprawić przyprawami
Ala piecze i gotuje
Ślimaczki na sałacie z malinami 274cienkie plasterki pierś z indyka, smaruję po łyżce serkiem kanapkowym zawijam ciasno w roladki, wkładam na godzinę do lodówki, aby masa stężała. Kroję na plastry. Sałatę myję, rwę na małe kawałki układam na półmisku, układam ślimaczki z wędliny, posypuję malinami oraz posiekaną natką pietruszki. Robię sos: Oliwę ucieram z ziołami, miodem oraz sokiem z cytryny, doprawiam do smaku solą
Wanilia i Kardamon
Pieczone warzywa z sosem curry 285Nie jestem zwolennikiem dań bezmięsnych, jednak raz na jakiś czas można i nawet trzeba zrezygnować z mięsa. Muszę przyznać że pieczone warzywa z sosem curry są
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki drobiowe w papierze ryżowym 271Możemy je także podać- tak jak ja z dodatkiem warzyw na tradycyjne włoskie bruschetty. Składniki: Na 6 roladek: 2 duże filety drobiowe 8 suszonych pomidorów 6 kawałków parmezanu (0,5cm słupki o dł. ok 4 cm) 6 płatów papieru ryżowego 6 łyżeczek sosu z octem balsamicznym np. z nutką pomarańczy olej do smażenia sól, pieprz i włoska mieszanka przypraw(...)dłonią jeśli są bardzo miękkie, posypujemy odrobiną soli, pieprzu i włoskiej mieszanki przypraw. Nakładamy po odrobinie posiekanym suszonych pomidorów i kawałku sera parmezan. Całość zwijamy na kształt roladki. Papier ryżowy namaczamy w wodzie wg zaleceń na opakowaniu. Smarujemy odrobiną kremu z octem balsamicznym i nakładamy roladkę drobiową. Zwijamy ponownie- najpierw boki, a następnie po długości. Gotowe smażymy na rozgrzanym
Kuchnia w czekoladzie
Roladki ze szpinakiem na sosie grzybowym 241Sos: 100 g sera Lazur błękitny 50 g suszonych borowików 400 ml śmietanki 30-36% sól, pieprz, przyprawa uniwersalna Grzyby moczymy około 1 godzinę w zimnej wodzie. Po tym czasie gotujemy je przez kolejną godzinę w tej samej wodzie, w której się moczyły. W międzyczasie przygotowujemy mięso. Oczyszczone filety kroimy na porcje (pamiętajmy jednak, że to mają być roladki, więc(...)filet wykładamy po około 1 łyżce szpinaku. Zwijamy ściśle w roladkę. Każdą roladkę układamy na folii aluminiowej (na błyszczącej stronie) i zawijamy szczelnie (w tzw cukierek). Układamy na blaszce do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150-160 stopni na około 40-45 minut. Kończymy przygotowywać sos. Ugotowane grzyby odcedzamy i po lekkim przestudzeniu drobno kroimy. Ponownie umieszczamy
Smaki Na Talerzu
Wyborne roladki z kurczaka 161jednym słupku ogórka, kilka plasterków rzodkiewki i listki mięty. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, położyć roladki i zapiec w piekarniku w temperaturze 190 stopni około 35-40 minut. Polewając co jakiś czas powstałym sosem. SMACZNEGO
Tradycyjna Kuchnia
Lekkie roladki z karkówki faszerowane młodą kapustą. 231fakturze i soczyste. Do tego ogromnie bogate w witaminy. Jakiś czas temu pokazywałam Wam kapustę kwaszoną zapiekaną z karkówką w sosie myśliwskim, danie, które także jest łatwe, ale smakiem bardziej podchodzi pod bigos. Natomiast dzisiaj podaję przepis na roladki pełne zieloniutkiej, delikatnej, młodej kapusty podduszane w piekarniku. Zadowoli i facetów, którzy lubią zjeść treściwie i najlepiej mięsnie, ale i panie
Poezja Smaków - blog kulinarny
Wiosenna sałatka z rzodkiewką i fetą 205sałatka to taka wiosenna porcja witamin. Można zjeść samą lub jako dodatek np do grillowanego kurczaka lub takich roladek ze szparagami 1 op mieszanki sałat ze szpinakiem pęczek rzodkiewek 1 żółta papryka 150 g sera feta sos: 2 łyżki oliwy 1 łyżka sosu sałatkowego greckiego np. Knorr W misce ułożyć warstwę sałaty,na sałatę pokrojone w plasterki rzodkiewki. Następnie drugą
Kolorowa kuchnia Elki
POLĘDWICZKA PIECZONA W SZYNCE SZWARCWALCKIEJ 169łyżka sosu sojowego, łyżeczka musztardy, 2 łyżeczki grubo mielonego pieprzu kolorowego, olej, sól morska. Przygotowanie: Piekarnik nagrzewam do 190 stopni. Sos sojowy mieszam z musztardą, nacieram polędwicę, doprawiam solą, następnie smaruję olejem, obtaczam w pieprzu, zawijam w szynkę. Roladkę ponownie smaruję olejem. Mięso obsmażam na złoty kolor na dużej patelni (wcześniej nagrzanej), przekładam na blaszkę, piekę przez 16 minut. Wyjmuję
JejKuchnia