roladki w sosie - 1116 przepisów (strona:45/75)

Schabowe roladki ze szpinakiem 157

razem zapraszam na bardzo fajne roladki schabowe ze szpinakiem , bardzo fajnie sprawdzają się na niedzielne obiady z rodzinną , zapraszam do wypróbowania i życzę miłego gotowania . Składniki ( dla 6 osób )  8 plasterków schabu  1 czerwona cebula  3 ząbek czosnku  sól  pieprz  2 garście szpinaku  5 łyżek sosu teriyaki  bułka tarta  ( do panierowania(...)jajka  5 łyżek mleka  Wykonanie  Plastry schabu rozbijam tłuczkiem , każdy kotlet  smaruje sosem teriyaki , przyprawiam solą , pieprzem , oraz rozgniecionym czosnkiem , jak mamy wszystkie nasze kotlety przyprawione to odstawiamy na całą noc do lodówki . Na następny dzień , wyjmuję mięso z lodówki i zaczynam faszerować szpinakiem .  Obieram cebulę i kroję w kostkę , na rozgrzaną patelnie dodaję cebulę

Mój Smak
Ciastka francuskie z kaparami, serem i pomidorkami 195

francuskiego można przygotować tysiące fantazyjnych przekąsek. Z różnymi farszami, jak np. rozmaitymi serami, wędlinami, mięsem, warzywami, sosami, nawet w wersjach na słodko. Takie mini porcje francuskich babeczek ze śmietankowym kremem z karmelizowanymi owocami, do kawy. Wspaniałe! Lubię przygotowywać ruloniki, ślimaczki, palmiery, krążki, roladki, tartaletki, ciasteczka kwadratowe, okrągłe czy trójkąciki z ciasta francuskiego, nawet szybkie grissini z makiem czy gruboziarnistą solą

Zasmakuj Kuchni
ROLADKI WIEPRZOWE NA SZPINAKU 223

czosnek granulowany do smaku sól pieprz  2 łyżki śmietany sałata lub np.kopytka mąka do zagęszczenia sosu masło `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kotlety myjemy i osuszamy,doprawiamy solą i pieprzem. Przekrawamy je na pół i na każdym układamy po plastrze boczku i 1/2 plastra sera.Zwijamy  w roladkę i mocujemy wykałaczką.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i podsmażamy roladki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Tarta cebulowa 202

zawsze wyczarujemy coś pysznego. I to przy niewielkim nakładzie pracy.   Składniki: opakowanie gotowego ciasta francuskiego roladka sera koziego (100 g) 4 czerwone cebule 3 białe cebule 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżeczka suszonego tymianku 100 ml czerwonego wytrawnego wina 1 łyżka sosu na bazie octu balsamicznego 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy sól, pieprz odrobina mleka, do posmarowania brzegów

Smakowity Blog Kulinarny
roladki schabowe z chrzanem 178

usmażyć. Do pieczarek dodać chrzan i wymieszać. Na każdy plaster mięsa nałożyć farsz i zwijać w roladki. Każdą owinąć w boczek (jeśli trzeba to spiąć wykałaczkami) i nasmarować pozostałą mieszanką przypraw.  Piec w piekarniku około godziny w 200*C podlewając tworzącym się sosem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA ZE SZPINAKIEM 260

połowki wzdłuż,każdą delikatnie rozbijamy.Oprószamy solą i pieprzem.Po całośći rozsmarowujemy farsz szpinakowy. Zwijamy w roladki,spinamy wykałaczkami.Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej,smażymy na głebokim oleju na rumiano z obu stron.Podajemy z ziemniaczkami i sałatą lodową z włoskim sosem

Z Majeczką w kuchni
Roladki ze śliwką 167

rulon. Krok 3 . Każdy schabowy rulon obtoczyć w mące i smażyć . Krok 4 . Do rondla przełożyć roladki ,podlać wodą lub bulionem i przykryć.  Krok 5 . Dusić na małym ogniu ok. 30-40 minut . Od czasu do czasu uzupełniać wodę . Na koniec doprawić sos solą ,pierzem można papryką ( zależy co kto lubi) Ponieważ jest sos można podawać nie tylko

Eli Gotowanie
Roladki z Szynką i Serem w Cieście Francuskim 591

Roladki sprawdzą się na przyjęciach, kinderbalach, spotkaniach z przyjaciółmi czy po prostu jako zakąska np. do seansu filmowego. Małe, zgrabne, przypadną do gustu każdemu amatorowi

Słodka Strona
Roladki z polędwiczki wieprzowej z żurawiną i oscypkiem 295

przygotowaniach. Do mięsa podałam sałatkę z buraczków, która moim zdaniem komponuje się idealnie. Przepis również zamieszczę niebawem. Roladki z polędwiczki wieprzowej z żurawiną i oscypkiem   Składniki:1 spora polędwiczka wieprzowaokoło ½ szklanki suszonej żurawiny2 oscypkiolej do smażeniaMarynata:pieprz1 łyżka sosu sojowego ciemnego1 łyżeczka oregano1 łyżeczka bazylii½ łyżeczki tymianku2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę1 łyżka mioduSos miodowo-musztardowy:1 mała

Mania Gotowania
MIELONE ZAWIJASY Z NIESPODZIANKĄ W ŚRODKU 20675

indyczego z dodatkiem białej kiełbasy  czy też  roladki ze schabu z pysznym środkiem z białej kiełbasy . Tym razem moje kiełbaski otuliłam sałatą i plasterkami topionego sera, co dodatkowo wzbogacio smak dania.  Przepis jest prosty i może być fajną alternatywą  dla klasycznych mielonych 🍴 U mnie z sosem pieczarkowym ,ziemniakami i warzywami 😋 Składniki : kilka sztuk białych, cienkich kiełbasek(...)zrobno pokrojoną cebulą, solą, pieprzem i majerankiem. Dokładnie wyrobić. Każdą  białą kiełbaskę zawinąć w liść sałaty, a następnie w plasterer topionego sera. Całość obłożyć mięsem mielonym, tworząc zgrabną roladkę.  Na patelni rozgrzać olej. Na oleju obsmażyć w każdej strony roladki na lekko brązowy kolor. Nastepnie przełożyć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego

Walijskie Pichcenie
Zrazy wieprzowe 179

pieprz mąka do obtoczenia + 1 łyżka do zagęszczenia sosu 1 kostka rosołowa 2 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego Sposób przygotowania: 1. Kotlety roztłuc i przyprawić solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.  2. Ogórki pokroić w cienkie plastry a cebulę w piórka. Położyć na przyprawionych kotletach. 3. Mięso zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. 4. Zrazy obtoczyć w mące(...)miękkości mięsa ( w razie potrzeby dolać wody). 6. W miseczce rozrobić łyżkę mąki z ok. 1/2 szklanki wody tak aby nie było grudek i szybko mieszając dodać do sosu. Gotować jeszcze kilka minut. ( Zrazy podałam z kaszą gryczaną oraz surówką z młodej kapusty

A Ty Smakuj Mnie
Zbite się zawinęły, czyli serowe roladki z indyka 191

kilka wiórków masła ;) Pozostało tylko zawinąć roladki. Tam gdzie nie chciały się trzymać zdyscyplinowałam je drewnianymi wykałaczkami. Pozostało tylko upiec. Wrzuciłam je do rękawa. Podlałam odrobiną wody i piekłam przez ok. 50 minut w temperaturze 175 - 180 stopni. Po upieczeniu delikatnie usunęłam wykałaczki i przerzuciłam wraz z wypieczonym sosem do małego naczynia żaroodpornego. Rodzince podałam z gotowanym ryżem i leczo(...)leczo i wtedy już będzie warto takowe upichcić. Z resztą muszę przyznać, że to produkcji Teściowej zawsze mi baardzo smakuje. A w mojej aranżacji (w sensie z ryżem i roladkami) to i Mąż był usatysfakcjonowany

Kuchnia po mojemu
Makaron z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi 231

Nie każdy je lubi, jednak jeśli nie spróbujecie to nie będziecie wiedzieć co tracicie :) Makaron z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi to niezwykle szybkie w przygotowaniu danie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Paluszki ziemniaczane z kozim serem / Potato fingers with goat cheese 257

down for recipe in English. Składniki: (około 35 sztuk) 700 g. obranych ziemniaków 80 g. dojrzewającej roladki koziego sera 1 jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka grubo mielonej papryczki chili sól pieprz 50 g. bułki tartej 50 g. łuskanych migdałów (nieblanszowanych) Sos orzechowy: 1 łyżka kremowego masła orzechowego 2 łyżki kwaśnej śmietany 12% 1 łyżka majonezu 1 ząbek

Delicious Place
Rolada mięsno-serowa 300

jest idealna na wszelkie przyjęcia, parapetówki czy Sylwestra. Duża ilość żółtego sera sprawia, że roladka jest bardzo sycąca – wystarczą około 2 kawałki na osobę (z jednej porcji wychodzi ok. 12-16 kawałków). Ja najbardziej lubię ją na gorąco (można odgrzewać) z sosem tatarskim. Składnikami możemy się bawić – można np. dodać inne zioła, a marchewkę zamienić na kilka pieczarek

Poezja smaku