rolada z serem - 956 przepisów (strona:29/64)

rolada malinowa 180

rolady. Są delikatniejsze i szybko się robią. Piekarnik działa dosłownie kilka minut a mamy ciasto, które zadowoli każde podniebienie. Tym razem Mama przyszła do mnie z przepisem wyciętym z gazety. Wszystkie składniki w domu były, więc zajęłyśmy się tym od razu. Przepis w trakcie lekko modyfikowany, ponieważ masa nie była taka jakiej się spodziewałyśmy ;-) Mała sugestia po upieczeniu - ser biały(...)mimo naszych modyfikacji jest mocno wyczuwalny (grudki). Dla jednych to na plus, dla nas do zmiany. Kolejnym razem będzie ser z kubełka lub biały kilkurotnie mielony. Składniki: 3 jaja 150 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g mąki 250 g malin  sól 150 g mascarpone 500 g twarogu - zmielonego  2 opakowania śmietan fixu 1 opakowanie cukru

Gotowanie z pasją
Drobiowa rolada z kurkami 129

mówić, pyszne ;) Wiem, chwalę się ale roladka wyszła naprawdę wyśmienita. Przygotujcie ją i przekonajcie się sami :) Roladę podałam na talerzu "Scania" od Porcelany Bogucice . podwójny filet z kurczaka 200g kurek cebula ząbek czosnku sól świeżo zmielony pieprz łyżka oleju łyżka masła 3 plastry sera żółtego łyżka posiekanej natki pietruszki 2 gałązki rozmarynu  Farsz: Na patelni rozgrzać olej i masło(...)niej rozłożyć płaty mięsa tak aby zachodziły lekko na siebie i tworzyły prostokąt. Na filetach ułożyć plastry sera żółtego, rozłożyć farsz (kilka całych kurek można zostawić do dekoracji), posypać natką. Pomagając sobie folią, zwinąć roladkę.na wierzchu położyć rozmaryn. roladę zawiniętą w folię wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. Po 10 minutach zmniejszyć temp. do 1680st. Piec

Smakołyki Asi
Bukiet warzyw w cieście francuskim 332

ścieramy na tarce o grubych oczkach.  Przygotowane składniki układamy na brzegu rozłożonego ciasta francuskiego. układamy kolejno brokuł, paprykę, cebulę, ser żółty. Na wierzch dajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.  Przyszła kolej na zawinięcie! Dokładnie, delikatnie zawijamy cisto jak roladę, układamy zetknięciem końców od spodu. Możemy lekko z góry ponacinać. Malujemy białkiem posypujemy ziołami prowansalskimi i wkładamy do nagrzanego wcześniej

Kuchnia moimi oczami
ROLADA SEROWA Z KURCZAKIEM – 3,80 zł 1181

Ciasto z żółtego sera – co to za wynalazek? Jeden z tych naprawdę pysznych. Do tego farsz z piersi kurczaka, suszonych pomidorów i pieczarek. Z tego połączenia wychodzi przepyszna rolada, którą można jeść na ciepło czy na zimno oraz wykorzystać jako danie główne, bądź przystawkę. Prezentuje się wybornie, mimo, że nie wymaga wysiłku. Z nami pójdzie Wam gładko! DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW(...)miski wbijamy 3 jajka i roztrzepujemy je trzepaczką lub widelcem. Dodajemy 3 czubate łyżki majonezu i mieszamy razem do połączenia w jednolitą masę. Na koniec dodajemy stary żółty ser, bazylię oraz oregano (po pół łyżeczki), szczyptę soli oraz pieprzu. Wszystko dokładnie mieszamy. 3. WYKŁADANIE CIASTA (3 min): blachę od ciasta (dużą) lub zwykłą blaszkę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia

Nerds Kitchen
Naleśniki z parówką i serem 155

niewielkiej ilości tłuszczu. Z podanych składników powinno wyjść 5 naleśników. Gdy już mamy naleśniki, nadziewamy je parówką i żółtym serem, tak z jeden dwa plastry (albo dajemy trochę startego, ale komu by się chciało trzeć). Zawijamy naleśniki jak rolady. Tak przygotowane obtaczamy najpierw w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej i kładziemy na rozgrzaną patelnie. Często obracamy żeby się

Tanie przepisy studenckie
Indyk faszerowany szpinakiem i serem feta 227

czekając aż się rozmrozi, a następnie odparuje z niego nadmiar wody.  3. Dodajemy do szpinaku bardzo drobno posiekany (lub przeciśnięty przez praskę) czosnek, pokrojony drobno i rozbity widelcem ser feta oraz posiekane drobno suszone pomidory wraz z odrobiną oliwy. Dodajemy szczyptę bazylii, odrobinę soli i pieprzu, ew. dodatkowo czosnku suszonego. Jeśli lubimy ostrzejsze smaki, możemy dodać nieco bardzo drobno(...)razie potrzeby dusimy jeszcze chwilę odparowując nadmiar wilgoci.  4. Wykładamy farsz na środek mięsa, pozostawiając ok. 2cm na brzegach wolne od farszu. 5. Powoli zawijamy mięso w roladę, w miarę ściśle, lecz pilnując by farsz nam się nie wylewał. Obwiązujemy roladę nitką lub wkładamy do specjalnej siatki wędzarniczej. Umieszczamy w rękawie do pieczenia, podlewając odrobiną oliwy.  6. Pieczemy

Aromatyczne Podróże
Rolada z sera żółtego 137

minut. W między czasie posiekać, ogórki, paprykę i kiełbasę. Wymieszać z serkiem topionym, masłem, oliwkami, kukurydzą lub groszkiem oraz przyprawami do smaku. Miękki ser przełożyć na stolnicę, rozwałkować na foli aluminiowej, nałożyć przygotowany farsz, zwinąć w roladę, obwinąć folią aluminiową i przenieść do lodówki. Po całkowity stężeniu, kroić w ukośne plastry i podawać na przystawkę z ketchupem i pieczywem

Tradycyjna Kuchnia
Roladki pizzowe 187

koniec dodajemy pokrojone pomidory i dalej dusimy pod przykryciem aż pomidory się rozsmażą. Mięso rozsmarowujemy na płatach ciasta na pizzę. Ścieramy ser i zwijamy ciasto  w rulon. Robimy to od szerszej strony. Następnie kroimy roladę w kawałki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku ok. 20 min  Roladki podajemy z ketchupem

W kuchennym oknie Ewy
Polędwiczka wieprzowa z ricottą zawijana w boczek + Konkurs 185

pokrojonymi w drobną kostkę suszonymi pomidorami i czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną chili w płatkach.  Ser rozsmarowujemy na polędwiczce, na serze układamy umyte zielone szparagi ( wcześniej odłamujemy zdrewniałe końcówki). Zawijamy mięso jak w roladę. i kroimy na kawałki troszkę szersze niż plastry boczku.  2 plasterkami boczku owijamy każdy z kawałków mięsa – robimy taki pakiecik. Na papierze

Kuchnia na wzgórzu
Drożdżowe ślimaczki z serem i cynamonem 172

drożdżówek: Ciasto drożdżowe rozwałkować na prostokąt. Na 3/4 części ciasta wyłożyć masę serową i ją rozsmarować. Ciasto złożyć na pół (tak aby przykryć ser) i zrolować. W między czasie przygotować blaszkę. Za pomocą ostrego nożna pokroić roladę w "plastry". Każdy z nich posmarować białkiem i pozostawić na blaszce do podwojenia objętości, każdą z drożdżówek posypać zmielonym cynamonem.Piekarnik rozgrzać

Krakowskie smaki Ani
Ślimaki z ciasta francuskiego 284

łyżki sezamu Żółty ser zetrzeć na tarce. Pomidory osączyć z zalewy i pokroić w paski. Ciasto rozwinąć. Rozsypać na nim równomiernie ser. Na serze ułożyć salami, a na salami rozrzucić pokrojone pomidory. Ciasto ciasno zwinąć w roladę,zawinąć w papier dopieczenia. Wsadzić do zamrażarki na 10 minut. Schłodzone ciasto pokroić w plastry ok. 2cm. Posmarować roztrzepanym jajem, zanurzyć w sezamie

Pełny talerz
Ślimaki 148

smaku. Na desce rozkładamy ciasto francuskie. Usmażony farsz przekładamy na ciasto i rozsmarowujemy po całości zostawiając po 1cm bez farszu z każdej strony. Ser pleśniowy kroimy w kostkę i posypujemy farsz.Całość ciasno zawijamy-jak roladę. Ostrym nożem dzielimy roladę na porcję ok.3-4 cm. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 190stopni z funkcją góra-dół ok. 15 minut ( wyciągamy

Pudełko rozmaitości
Rolada z polędwiczki nadziana serkiem zielonym 143

miała. Farszem ją wysmarowałam, roladę z niej uformowałam, potem tylko pieczenie, krojenie i jedzenie :) Można ją z chlebem podawać lub po podgrzaniu jako dodatek do obiadu podawać.  Składniki: 1 szt. polędwiczki wieprzowej (ok. 400 g) 4 łyżki zielonych oliwek, 2 łyżki kapary, 3 łyżki posiekanego szczypiorku, kilka listków świeżego oregano,  100 g sera  sałatkowo – kanapkowego tłustego, pieprz(...)pomocą tłuczka rozbijamy ją jak najcieniej. Nadzienie: Za pomocą blendera miksujemy oliwki z kaparami, dodajemy szczypiorek, posiekane listki oregano, pieprz, ser i całość dokładnie mieszamy. Polędwiczkę posypujemy pieprzem, całą powierzchnię smarujemy nadzieniem, ponownie posypujemy pieprzem i zwijamy jak roladę. Folię aluminiową do pieczenia smarujemy olejem i zawijamy nią polędwiczkę. Końcówki foli skręcamy jak cukierek. Polędwiczkę pieczemy

Moniki Smakołyki
Mięcho 340

śliwką Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym Schab gotowany Kurczę nabite w butelkę Skrzydełka po diabelsku Steki Pierś faszerowana oliwkami i serem Roladki drobiowe z pieczarkami Bataty, karkówka i pomarańcza Zrazy z kurczaka w sosie pomidorowym Odwrócona rolada Burgery z pieczarkami Piersi nadziewane suszonymi pomidorami

Gotuj z Misiem
Rolada schabowa z pieczarkami i boczkiem 259

się  ostatnio. Przepis podpatrzyłam w jakiejś gazecie, później poszukałam trochę w necie i tak oto powstała rolada. Składniki 1 kg schabu (lepiej żeby był dłuższy niż grubszy) 300 g pieczarek 100 g boczku wędzonego 1 garść startego na drobnych oczkach sera żółtego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 średnia papryczka chilli 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz, papryka słodka(...)garnku umieszczamy wszystkie składniki zalewy dokładnie mieszamy do rozpuszczenia soli. Do garnka wkładamy mięso i trzymamy w lodówce 2-5 dni, codziennie obracając mięso na 2 stronę. Sposób przygotowania rolady W pierwszej kolejności robimy farsz. Boczek,cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Na patelnie wrzucamy pokrojony boczek i czekamy aż puści trochę tłuszczu wówczas dodajemy cebulę podsmażamy i dodajemy

Piekielna Kuchnia Pati