rolada z serem - 956 przepisów (strona:26/64)

Roladki z serkiem kremowym / Rolls with cream cheese 108

tworząc jeden duży placek. Potem smarujemy je serkiem, kładziemy plastry boczku, następnie posypujemy je papryczką chili i czosnkiem. Zwijamy naleśniki tworząc rulonik. Gotową roladę kroimy na kilka części (małe roladki). Do smaku posypujemy roladki startym serem, polewamy sosem i posypujemy oliwkami. Smacznego! ***** We put pancakes on the table, so that the ends overlap to form one large pancake. Then

Projekty ze smakiem
Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami 239

plastry i polana sosem czosnkowym stanowi świetną przystawkę na domowe imprezy.  O tym , że należałoby wykonać zdjęcie przypomniałam sobie niestety dopiero po rozkrojeniu rolady, musicie więc nacieszyć się tym co jest:) Składniki 40 dag sera żółtego 5 jaj 2 łyżki majonezu 3 piersi z kurczaka 1 kg pieczarek 2 łyżki oliwy delikat do mięs, sól, pieprz Sposób Jajka ubić(...)mikserem, dodać majonez oraz starty na tarce żółty ser, gotową masę wylać na blaszkę wyłożoną folią aluminiową (folię dodatkowo smarujemy pędzelkiem oliwą). Całość włożyć do piekarnika na 15 minut, lekko zapiec w temperaturze 180º C.  W tym czasie przygotowujemy nadzienie. Piersi z kurczaka rozbijamy jak na kotlety, przyprawiamy. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki, doprawiamy solą i pieprzem i delikatnie

Kuchenne aromaty
Pasta kanapkowa z sera białego i suszonych pomidorów 138

serka białego. Jeśli chcecie uzyskać bardziej kremową konsystencję pasty zmiksujcie składniki blenderem. Lubisz suszone pomidory? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Roladę szpinakową z nadzieniem z tuńczyka i suszonych pomidorów. The post Pasta kanapkowa z sera białego i suszonych pomidorów appeared first on MeCooks

mecooks
Zapiekane krokiety z cukinią i mięsem mielonym 270

cukinia 250 g mięsa mielonego sól, pieprz Sos: puszka pomidorów łyżeczka przecieru pomidorowego ząbek czosnku pół łyżeczki cukru oregano, bazylia sól i pieprz 2 łyżki oliwy Ponadto: 200 g sera żółtego   Przygotowanie Wszystkie składniki na ciasto miksujemy ze sobą. Odstawiamy na 20 minut. Następnie ciasto wlewamy chochlą na rozgrzaną, delikatnie natłuszczoną patelnię. Smażymy z obu stron i odstawiamy(...)dużych oczkach cukinię. Smażymy jeszcze przez chwilę, następnie dodajemy 1/3 sosu pomidorowego i dusimy jakieś 10 minut. Na naleśniki nakładamy farsz, składamy w roladę. Krokiety układamy na blaszce, zalewamy resztą sosu i posypujemy startym serem żółtym. Zapiekamy w piekarniku przez ok 20 minut

e-PrzepisyKulinarne
Rolada serowa z pieczarkami i tymiankiem 126

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Przepyszna rolada serowa z pieczarkami oraz soczystym kurczakiem. Świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno. Idealna na kolację jako dodatek obiadowy, przekąska a nawet na kanapki. Składniki: 350g sera żółtego u mnie ulubiony Havarti 5 jajek 300-350g pieczarek 300-350g fileta z piersi kurczaka(...)tego nie zrobiłam za pierwszym razem ale teraz uważam, że świetnie uzupełnia smak rolady. Jeśli użyjemy polędwiczek z kurczaka wystarczy każdą lekko rozbić tłuczkiem jeśli użyjemy fileta z piersi kurczaka najlepiej każdy rozkroić wzdłuż na dwie części i dopiero wtedy rozbić mięso. Żółty ser zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, w misce roztrzepać jajka dodać starty ser oraz majonez

W garach u Gosi
Roladki schabowe z szynką dojrzewająca, kozim serem i suszonymi pomidorami 175

Rolady z chudego schabu a w środku aromatyczne pomidory, pyszna szynka i kremowy, kozi ser. To pyszne danie na rodzinny obiad. Podałam je z pęczakiem bo bardzo lubimy tę kaszę. To takie zrazy zawijane , ale z wieprzowiny, równie miękkie i smaczne. Schab wieprzowy to wdzięczne mięso na rolady - można w nim zamknąć pyszne nadzienie i duszą się szybciej niż

Smaczna Pyza
Sałatka piwna SER - CEBULA 317

chmielowym trunku :).  Dla 3 osób Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 100g rolady ustrzyckiej 17 sztuk małych umytych pieczarek 1 łyżka majonezu świeżo mielony pieprz i sól himalajska 1 mała cebula Przygotowanie: 1/ Pieczarki gotujemy na parze 5 minut 2/ Do miski ścieramy na dużych oczkach ser oraz ugotowane pieczarki. 3/ Cebulkę bardzo drobno szatkujemy i dodajemy do miski wraz

Kuchnia PROzdrowotna
Pierś indyka z wędzonym serem i pieczarkami 147

płat. Oprószamy solą i pieprzem, posypujemy natką pietruszki.  Pieczarki smażymy na margarynie do zrumienienia. Przekładamy na mięso i układamy obok siebie. Ser kroimy w kostkę i posypujemy po całości fileta.   2. Mięso zwijamy w roladę. Raz jeszcze delikatnie oprószamy solą i pieprzem, a następnie owijamy plastrami wędzonego boczku.  Roladę przekładamy na pozostały ze smażenia pieczarek tłuszcz

Kuchnia w czekoladzie
Pomidorowa rolada 388

stole z pomarańczową Rolada jest bardzo smaczna, a do nadzienia możecie dodać co tylko będziecie chcieli. Pomidorowa rolada Składniki: pól szklanki gorącej wody 3 jajka 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 50 g sera żółtego (startego na dużych oczkach tarki) 1 łyżeczka czosnku granulowanego (lub ząbek świeżego) 1 łyżeczka papryki słodkiej ulubione zioła(...)plasterków szynki konserwowej kawałek czerwonej papryki Rozdzielamy żółtka od białek. Żółtka ubijamy dodając do nich małymi porcjami gorącą wodę (cały czas ubijamy). Dodajemy przecier pomidorowy, paprykę słodką, zioła, starty ser, olej i czosnek. Dokładnie miksujemy. Do masy przesiewamy obie mąki, proszek do pieczenia i chwilę ucieramy. W drugiej misce ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli. Dodajemy je porcjami

PatiGotuje
Wigilia i Boże Narodzenie: Ciasteczka z grzybami i suszonymi pomidorami 126

smaku solą oraz pieprzem i ponownie dobrze wymieszaj. Tak przygotowany farsz odstaw do lekkie przestygnięcia. Ciasto francuskie rozwiń i lekko rozwałkuj. Ciasto posyp startym serem i rozłóż na nim przestudzony farsz. Ciasto zwiń w roladę wzdłuż dłuższego boku i pokrój w dość grube plastry. Tak powstałe ciastka przełóż ostrożnie na przyszykowaną wcześniej blachę (pamiętaj o zachowaniu odstępów) i posmaruj jajkiem

blog.moje-pasje.info
Schabowe roladki w sosie kurkowo kremowym z kaszą gryczaną 175

nią rozbijamy. Ogórki kroimy w słupki, ser na połowę. Na każdym plastrze mięsa (na początku krótszego boku) układamy ser i ogórka. Długość ogórka i sera, powinna być mniejsza niż szerokość mięsa. Schab zwijamy w roladę, jak krokieta, tak żeby mięso zamknęło boki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim roladki. Oleju powinno być tyle, żeby mięso w połowie mogło

Moniki Smakołyki
Roladki ze schabu z pieczarkami i serem 142

pieprzem. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce. Do przestudzonych pieczarek dodajemy ser, całość wymieszać. Na każdy plaster mięsa dajemy farsz, zwijamy roladę i spinamy wykałaczką. Roladki obtoczyć w mące i smażyć z każdej strony na złoty kolor na oleju. Podawać z ulubionymi dodatkami

magiczna kuchnia Kasi
Polędwiczka wieprzowa a'la devolay 176

miodu pieprz, sól Przygotowanie : Oczyszczoną z błonek polędwiczkę nacinamy wzdłuż jednocześnie ją rozwijając tworząc duży płat. Doprawiam odrobiną soli i pieprzu następnie nakładam starty ser oraz starte zmrożone masło oraz pietruszkę. Całość zwijamy w roladę i obwiązujemy sznurkiem. Podsmażamy roladę na rozgrzanym maśle po kilka chwil z każdej strony po czym przekładamy do formy i zapiekamy ok 20 minut

Mechanik w kuchni
Ślimaczki z ciasta francuskiego 218

wiele sposobów. Ja najbardziej lubię z serem żółtym lub pieczarkami. Składniki: 1 rulon ciasta francuskiego Farsz I: 20 dag startego sera żółtego oregano Startym serem żółtym posypujemy ciasto francuskie, doprawiamy oregano. Ciasto zwijamy jak roladę, kroimy na kawałki o długości ok. 4 cm, ustawiamy na blasze wyłożonej pergaminem i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 210 stopni. Farsz

Salonik smaków
Rolady po grecku 173

zapraszam to wypróbowania tego przepisu. Roladki można zrobić w sposób tradycyjny bez użycia piekarnika, możemy do ich wykonania użyć również piersi z kurczaka. Rolady po grecku       Składniki: 2 grubsze plastry schabu 4 plastry sera feta 5 plastrów bakłażana 1/3 cebuli 10  czarnych oliwek 1/3 papryki żółtej lub czerwonej 6 plastrów szynki szwardzwaldzkiej 1 łyżeczka ziół prowansalskich

Mania Gotowania