rolada z serem - 956 przepisów (strona:22/64)

Schab faszerowany, z ryżem i groszkiem 262

rozbite plastry schabu doprawiamy solą, lub z jednej strony pokruszoną połową kostki mięsnej i grubo mielonym czarnym pieprzem, smarujemy pesto z suszonych pomidorów, układamy plastry sera mozzarella. Każdy plaster schabu zwijamy ciasno jak roladę wołową, spinamy wykałaczkami i układamy na rozgrzanej patelni, smażymy po 5 minut z każdej strony pod przykryciem, wsypujemy ryż i chwilkę go prażymy, podlewamy wodą, dodajemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rolada z piersi indyczej z serem, pieczarkami i papryką 200

Rolady mięsne to moja miłość. Względy smakowe są oczywiste, jednak szczególnie darzę sympatią fakt, że na zimno idealnie pasują do kanapek. Nie są suche, również idealnie sprawdzają się, jako przekąski w ciągu dnia. Zapraszam do wypróbowania kolejnego wymysłu mojego autorstwa. :) 1 średni filet z piersi indyczej (zwykle około 1kg) 1 czerwona papryka kilka sztuk pieczarek 4 duże plastry żółtego sera(...)pozostawić mięso w lodówce na noc. W dniu pieczenia mięso wyjmujemy na stolnicę wyłożoną folią aluminiową. Na płacie układamy ścisło farsz, w kolejności - plastry sera, cienkie plastry pieczarek, cienko pokrojone paski papryki. Roladę zwijamy delikatnie, by nic się nie wysypało i nie rozpadło. Grubym sznurkiem kuchennym zawijamy mięso i zawiązujemy, pozostawiając na końcu dłuższy kawałek sznurka. Gotową roladę "pakujemy

Kuchenna Kontrrewolucya
Rolada z piersi indyka 189

specjalne okazje, albo na rodzinny obiad....Pyszna rolada z piersi indyka, można podawać jako przekąskę, lub jako danie główne z sosem warzywnym. Po przyprawy zajrzyjcie na stronę Owocowego Raju.Mięso: 1 duża pojedyncza pierś z indyka lub złączona podwójna pierś z kurczaka 5 dag sera żółtego kilka liści świeżej szałwii 2 łyżki mąki 2 łyżki masła Pierś z indyka rozciąć(...)duży, równy płat mięsa. Ponacinać w kilku miejscach, lekko natrzeć solą i pieprzem. Włożyć do lodówki na 15 minut. Na mięsie ułożyć plasterki żółtego sera i liście szałwii: z wierzchu rozprowadzić równomiernie farsz. Zwinąć w roladę, obwiązać nicią lub sznurkiem kuchennym. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać olejem i sosem. Piec w tem. 160C przez ok. 60-80 minut. Pod koniec

Apetyczna babeczka
Miętowa rolada z czekoladowym kremem i pistacjami. 353

piekarnika. Pieczemy ok 10-15 min. Gotowe ciasto wyjmujemy i układamy na wilgotnej czystej ścierce papierem do góry. Zdejmujemy papier i zwijamy roladę razem ze ściereczką. Wyjmujemy czekoladę z lodówki, przekładamy do miski i ubijamy. Dodajemy ser mascarpone stałe miksując. Kiedy masa ładnie nam się połączy dodajemy posiekane pistacje. Rozwijamy nasza roladę, wyjmujemy ścierkę i smarujemy ciasto naszym kremem. Ponownie

Malinowe Pocałunki
SCHABOWE ROLADKI ZE SZPINAKIEM W MIŁYM TOWARZYSTWIE KOPYTEK 169

różne sposoby.                            Oto jeden z nich. SKŁADNIKI NA ROLADY: 12 plastrów schabu 1 łyżeczka masła 1/2 cebuli 1 opakowanie mrożonego szpinaku 1/2 kostki sera feta 3-4 ząbki czosnku  sól,pieprz  starty żółty ser oliwa do podsmażenia roladek SKŁADNIKI NA KOPYTKA: 1 kg ziemniaków(...)dodajemy szpinak.Jak szpinak się już rozmrozi i trochę odparuje dodajemy ser feta, czosnek i doprawiamy solą i pieprzem), i posypujemy startym żółtym serem. Tak przygotowane mięso zwijamy w roladkę i podsmażamy na patelni z każdej stony. Rolady przekładamy do naczynia żaroodpornego zalewamy ulubionym sosem (w moim przypadku jest to sos pieczarkowy) i wkładamy do piekarnika na ok. 30 min. Kopytka

Kuchnia w opałach
Roladki drobiowe ze szparagami i fetą 212

Właśnie niedawn o rozpoczął się sezon na szparagi,a trwa o n bardzo krótko więc korzystajmy i jedzmy te bardzo wartościowe warzywo.   Roladki drobiowe ze

Kolorowa kuchnia Elki
Rolada z kurczaka z pieczarkami 157

Mięso kurczaka jest kruche i aromatyczne dzięki pieczeniu w folii. Rolada łądnie się kroi i smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składniki: • 2 duże piersi z kurczaka połączone ze sobą • 150 g pieczarek • 1 cebula • 100 g sera camembert • kilka suszonych pomidorów z oleju • sól, pieprz do smaku Wykonanie(...)kostkę, poddusić aż woda odparuje, przyprawić solą i pieprzem. • Farsz nałożyć na przygotowany filet z kurczaka. • Na farszu położyć ser camembert pokrojony w plastry. • Zwinąć mięso z farszem w roladę, posypać przyprawami i szczelnie owinąć najpierw w folię spożywczą, potem w aluminiową. • Piec 40 minut w temp. 180 st.C

To co kocham
Placek z gotowanym serem i jabłkami - kuchnia podkarpacka 425

Domowy placek z gotowanym serem i jabłkami to sposób podkarpackich gospodyń na smaczne niedzielne ciasto przygotowane z tego, co miały w domu. Trzy kruche placki przełożone

Trzeci talerz
drożdżówki zawijane z serem 147

Proponuję Wam dzisiaj przepis na pyszne drożdżówki zawijane z białym serem. Doskonałe do kawki albo na leniwe śniadanie. Do ich przygotowania wykorzystałam domowy twarożek ale ze zwykłym, sklepowym też będą dobre. Oczywiście, nie muszę Wam mówić, że najlepiej smakują jeszcze ciepłe - u nas zniknęły błyskawicznie ;-) składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżki cukru szczypta soli cukier waniliowy  2 żółtka(...)kwadratu. Na środek rozwałkowanego ciasta wykładam połowę masy serowej, przykrywam ciastem z jednej strony. Na górę wykładam resztę masy i przykrywam pozostałym ciastem (wychodzi płaska rolada - trzy warstwy ciasta, pomiędzy nimi dwie warstwy sera). Ostrym nożem tnę paski - z tej porcji wycięłam 10, każdy z nich skręcam w połowie i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiam

babka w formie
Rolada z mięsa mielonego 140

pomysł na dzisiejszy obiad? A może szukacie inspiracji na jutro. Zapraszamy na roladę z mięsa mielonego z jajkiem, fasolką i pieczarkami. Takie rolady robiłam już z wieloma różnymi nadzieniami, np z samymi pieczarkami czy z ogórkiem, serem i boczkiem. Wybierzmy to co najbardziej Nam odpowiada i ukryjmy w środku, a efekt będzie przepyszny. Rolada z mięsa mielonego SKŁADNIKI

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Rolada biszkoptowa z grzybami, polska superżywność – cz. 2 199

biszkopt wyrasta pięknie. Oczywiście można zmieniać nadzienia. Robiłam też ze szpinakowo-czosnkowym – pycha! P.S. Tylko nie przesadzajcie z ilością nadzienia, bo będzie problem z zawinięciem rolady. Składniki na ciasto: 5 jajek 30 dag startego sera żółtego 5 łyżek majonezu (użyłam kieleckiego) Składniki na nadzienie: 3 szklanki rozmrożonych grzybów 1-2 cebule olej/masło do smażenia sól, pieprz natka pietruszki Rozgrzej(...)piekarnik do 180°C. Ubij na sztywno pianę z białek. Dodaj żółtka, starty ser, majonez i delikatnie, ale dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Piecz 30 minut w dużej blaszce z piekarnika, wystudź. Rozgrzej olej lub masło i podsmaż pokrojone cebule. Dodaj grzyby i krótko obsmaż. Następnie podlej wodą i duś około 10-15 minut. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj natkę pietruszki

Qlinarnie i Qlinarnie
Restauracja Jasna - powrót Tomasza Hartmana do korzeni 178

smaku, z nutką goryczy płynącej z ich podpalenia, podawane ze szczypiorkowym olejem i lokalnym łomnickim serem oraz wyborny jerozolimski kuskus z kalafiorem i olejem rydzowym, kremowy, delikatny, pieszczący podniebienie! Dania kuchni śląskiej pachną zaś domowym ogniskiem, są prawdziwe, pełne smaku. Krucha rolada z bogatym wnętrzem przywołuje na myśl babciny obiad, a szare kluski sprawiają, że aż się cieszy buzia(...)docenienie właśnie nadszedł.  Grillowana pieczarka z pieczonym burakiem Opolskim i pastą bakłażanową  Pieczone papryki z Łomnickim serem kozim i olejem szczypiorkowym Kuskus jerozolimski z kalafiorem, pestkami dyni i olejem rydzowym   Tradycyjna śląska rolada wołowa z kapustą czerwoną. Kluski szare w jasnym sosie  Pieczone jabłko z sosem cytrusowym  Makówka - tradycyjny śląski deser z maku * Restauracja

Food Square
Rolada serowa z oliwkami, pieczarkami i kukurydzą 147

kukurydze...Oczywiście możemy użyć dodatkowo przypraw do smaku, choć uważałabym na sól...sery same w sobie sa dość słone..Ser żółty jeszcze ciepły rozwałkowujemy na dość cienki placek...smarujemy go naszym farszem i zwijamy w rulon. Naszą roladę zawijamy w folię i odkładamy do lodówki aż wszystko ładnie sie połączy i zgęstnieje

NaKońcuJęzyka
Przepisy na Boże Narodzenie 2016 6430

kurczaka po hawajsku 6. Pierś z kurczaka w pestkach dyni 7. Roladki z kurczaka z serem camembert i żurawiną 8.  Pierś z kurczaka w sosie pomarańczowym 9. Schab pod zieloną pierzynką 10. Polędwiczka wieprzowa w sosie z suszonych pomidorów 11. Rolada schabowa w sosie miodowo-musztardowym 12. Świąteczna pieczeń schabowa 13. Polędwiczka wieprzowa w sosie z suszonych grzybów(...)sałatka 2. Sałatka z tortellini, suszonymi pomidorami i serem camembert 3. Sałatka z paluszkami krabowymi i selerem konserwowym 4. Sałatka ryżowa po węgiersku 5. Tuńczyk w muszelce 6. Sałatka Ananas 7. Szybka sałatka makaronowa w tuńczykiem           Słodkości 1. Popękane ciasteczka 2. Kakaowa rolada z jabłkami 3. Tort kakaowo-wiśniowy z rurkami

Czerwona Porzeczka
PIZZERINKI Z CUKINIĄ I PIECZARKAMI 162

rozwałkowujemy na cienki prostokąt, smarujemy mieszanką ketchupu i koncentratu pomidorowego. Kiełbasę drobno kroimy. Układamy na całym cieście mieszankę cukinii i pieczarek, układamy kiełbasę, posypujemy żółtym serem oraz pokrojoną w plastry mozzarellą. Zwijamy w roladę i tniemy w 2 cm paski. Układamy roladki na formie wyłożonej pergaminem, tak aby powstał ślimaczek. Pieczemy ok. 18-20 min.w 180 stopniach

słodki bratek
Babka drożdżowa anyżowa 189

kilka minut.Mąkę przesiać do miski, dodać wyrośnięte drożdże i resztę składników. Zagnieść ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Następnie rozwałkować na kształt prostokąta,posmarować serem ricotta,posypać mieszanką keksową i rodzynkami.Zawinąć roladę,przełożyć do formy z kominkiem, sklejając końce ciasta.Odstawić do wyrośnięcia.Piec około 50-60 minut w temperaturze 160 stopni.Po upieczeniu dowolnie udekorować

Moje domowe kucharzenie
Ślimaczki z serem. 169

przed rozwałkowaniem ciasta bo zrobi się rzadka jeśli długo postoi. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na stolnicy, wycinać pasy o szerokości około 8 cm, nałożyć trochę sera i dobrze rozprowadzić po cieście, zwinąć w roladę, odcinać 5 cm kawałki. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Drożdżowe Ślimaki 160

paski. Oliwki pokroić w plastry. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, rozwałkować cienko w prostokąt. Ciasto posmarować koncentratem pomidorowym, posypać pieprzem i oregano, równomiernie rozłożyć szynkę, ser, oliwki i pomidory. Ściśle zwinąć ciasto w roladę. Pokroić w plastry o grubości około 1 – 2 cm. Uwaga! Żeby ładnie pokroić roladę potrzeba ostrego noża. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec

Mama Gotuje
Polędwiczki z fetą i suszonymi pomidorami 149

Przygotowanie Polędwiczki oczyścić z błonek, umyć, osuszyć. Rozkroić każdą  wzdłuż i rozpłaszczyć ręką, aby powstał spory prostokąt. Posypać tymiankiem. Wzdłuż brzegu ułożyć grube plasterki sera feta i suszone pomidory. Zwinąć wszystko w roladę i związać sznurkiem. Posolic i popieprzyć polędwiczkę. Smażyć na oliwie z każdej strony, tak aby polędwiczki się zrumieniły. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec

Kulinarne Inspiracje
Rolada z brokułami. 306

wyjąć i pokroić drobno. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Masę mięsną rozłożyć na folii aluminiowej w formie prostokąta, a na niej brokuły i ser. Posypać delikatnie solą i pieprzem. Zwinąć jak roladę pomagając sobie folią. Piec w długiej foremce keksowej w 200 stopniach C do zarumienienia się góry mięsa. Podawać pokrojoną w plastry

O kuchni z uczuciem
Roladki z kurczaka z mięsem mielonym i naleśnikiem 351

ułatwiając sobie pracę i dodając moje ulubione smaki :) Dwie takie roladki spokojnie wystarczą na 4 porcje. Zapraszam do przygotowań! Składniki dla 4 osób (2 duże rolady): 2 piersi z kurczaka 20 g żółtego sera, startego na tarce 1 łyżka oleju 1 łyżka sosu sojowego  2 naleśniki, np. z TEGO przepisu pieprz do smaku Składniki na nadzienie: 1 łyżka masła

My Culinary Art
ROLADKI Z PIECZARKAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI 112

oleju i dodać drobno pokrojoną cebulę i pieczarki, całość podsmażyć. Paprykę i suszone pomidory pokroić w kostkę. Na każdy płat mięsa położyć trochę startego zółtego sera, pieczarki,paprykę i pomidory. Mięso zwinąć w rolady, obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju do momentu, aż się przyrumienią, obracając

Kuchnia w opałach
Indyk zrolowany z kuskusem 159

ponownie miksujemy. Mięko z indyka myjemy i rozbijamy jaka najcieniej. Męeso smarujemy rozdrobnioną rukolą, następnie po długości   (w jednej linii) układamy oliwki i ser camembert pokrojony w paski.   Całość zwijamy na roladę, zaczynając od strony z dodatkami. Roladę  przekładamy na natłuszczoną oliwą folię spożywczą i zwijamy ją jak cukierek (końcówki foli związujemy). Czynność tą powtarzamy z drugą

Moniki Smakołyki
Ślimaczki z ciasta francuskiego 161

francuskie rozwijamy i smarujemy ketchupem. Oliwki kroimy w plasterki, pomidory na mniejsze kawałki i układamy równomiernie na cieście. Dodajemy kosteczki sera. Całość posypujemy startym żółtym serem i przyprawiamy ziołami prowansalskimi. Ciasto zwijamy w roladę, kroimy ok. 2,5 cm paski. Układamy na papierze do pieczenia i pieczemy w piekarniku ok. 15 minut w 200 stopniach

Aga w kuchni